Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
na njihovoj stranici je u ovom terminu na tom kanalu kosarka,nigdje nikakvog fudbala
Stranica Sport Klub-a prilagođava sadržaj prema IP adresi korisnika, pa ako je IP adresa iz BiH, onda prikazuje sadržaj za BiH, a ako je iz Srbije, onda ide program Sport Klub-a SR.
na njihovoj stranici je u ovom terminu na tom kanalu kosarka,nigdje nikakvog fudbala
Stranica Sport Klub-a prilagođava sadržaj prema IP adresi korisnika, pa ako je IP adresa iz BiH, onda prikazuje sadržaj za BiH, a ako je iz Srbije, onda ide program Sport Klub-a SR.
@crnivrag , imam nekoliko dodatnih pitanja za tebe jer vidim da si u sve upućen... Jučer sam pitao za onaj samostalni eon paket koji bih gledao van Telemach infrastrukture. Sad me zanima par tehničkih pitanja. Da li onda dobijem isti eon box kao što i vi na telemachu koristite ?? Tu mislim na f priključak za coax kabel ? Ako je isti može li se taj priključak iskoristiti za ručno skeniranje neke druge kablovske mreže ?? Ili recimo , ti kreneš negdje na odmor ili u goste i poneses svoj eon box I preko interneta gledaš sve kanale live ? Da pojednistavim, šta se desi kad iskopcas coax kabel iz boxa ? Da li možeš gledati live kanale preko interneta ?? Možda previše pitanja ali baš me zanimaju odgovori. Hvala . Goran.
goran387 wrote:@crnivrag , imam nekoliko dodatnih pitanja za tebe jer vidim da si u sve upućen... Jučer sam pitao za onaj samostalni eon paket koji bih gledao van Telemach infrastrukture. Sad me zanima par tehničkih pitanja. Da li onda dobijem isti eon box kao što i vi na telemachu koristite ?? Tu mislim na f priključak za coax kabel ? Ako je isti može li se taj priključak iskoristiti za ručno skeniranje neke druge kablovske mreže ?? Ili recimo , ti kreneš negdje na odmor ili u goste i poneses svoj eon box I preko interneta gledaš sve kanale live ? Da pojednistavim, šta se desi kad iskopcas coax kabel iz boxa ? Da li možeš gledati live kanale preko interneta ?? Možda previše pitanja ali baš me zanimaju odgovori. Hvala . Goran.
goran387 wrote:@crnivrag , imam nekoliko dodatnih pitanja za tebe jer vidim da si u sve upućen... Jučer sam pitao za onaj samostalni eon paket koji bih gledao van Telemach infrastrukture. Sad me zanima par tehničkih pitanja. Da li onda dobijem isti eon box kao što i vi na telemachu koristite ?? Tu mislim na f priključak za coax kabel ? Ako je isti može li se taj priključak iskoristiti za ručno skeniranje neke druge kablovske mreže ?? Ili recimo , ti kreneš negdje na odmor ili u goste i poneses svoj eon box I preko interneta gledaš sve kanale live ? Da pojednistavim, šta se desi kad iskopcas coax kabel iz boxa ? Da li možeš gledati live kanale preko interneta ?? Možda previše pitanja ali baš me zanimaju odgovori. Hvala . Goran.
Ako nisi Telemach korisnik, onda box spajaš isključivo UTP kablom na internet, i moći ćeš gledati sve kanale iz ponude bilo gdje u BiH, na ponudi bilo kog BiH internet operatera.
Međutim, kada bi ga spojio negdje van BiH, mogao bi gledati samo mali broj kanala, i to isključivo ovih domaćih lokalnih.
rida1976 wrote:Koja je onda funkcija coaxa u eon boxu ako možeš gledati i bez njega?
Funckija coax-a je za Telemach korisnike koji koriste EON uslugu na Telemach mreži.
Na ovaj način Telemach korisnici bez internet konekcije mogu i dalje pratiti kanale uživo, samo nemaju funkciju vraćanja sadržaja unazad i gledanja sadržaja video kluba bez aktivne internet konekcije, dok korisnici koji uzmu uslugu van Telemach mreže, box spoje samo UTP kablom, i na taj način prate kanale uživo, tv unazad i video klub.
Hvala na odgovoru , to sam već znao oko interneta i spajanja na druge mreže nego me interesira , čisto tehnički , ako na boxu postoji standardni priključak za kablovsku ( mislim da sam tako vidio sliku boxa) da li se ručno negdje u postavkama mogu skenirati frekvencije kao i na svakom drugom dvb-c boxu i šta se desi ako ti iskopcas taj kabel da li onda idu kanali live preko interneta ( jer znam da sad live ide preko coax kabela a emisije unazad preko interneta )
PlusSA wrote:Jesu li otkljucani SK kanali na drugim mrezama?
Nisam pratio neko vrijeme novosti vezano za ovu inf.
Izgleda da jesu ako se sad usluga uzme samostalno, dok za Telemach korisnike nisu i neće biti zbog ove klazule (koja je data vjerovatno da ne bi bilo zloupotrebe accounta i dijeljenja istih sa korisnicima drugih mreža):
Inače, Telemach tvrdi da korisnici koji samostalno uzmu EON uslugu na mreži drugog operatera nemaju ograničenja za gledanje kanala iz ponude.
Dok ovo ograničenje važi samo za Telemach korisnike, koji EON uslugu uzimaju u okviru Telemach ponude.
goran387 wrote:Hvala na odgovoru , to sam već znao oko interneta i spajanja na druge mreže nego me interesira , čisto tehnički , ako na boxu postoji standardni priključak za kablovsku ( mislim da sam tako vidio sliku boxa) da li se ručno negdje u postavkama mogu skenirati frekvencije kao i na svakom drugom dvb-c boxu i šta se desi ako ti iskopcas taj kabel da li onda idu kanali live preko interneta ( jer znam da sad live ide preko coax kabela a emisije unazad preko interneta )
Ne treba se ništa skenirati, aplikacija je automatski podešena i prilkom pokretanja su kanali već poredani na pozicijama, na kojima su navedeni i na njihovoj web stranici: https://telemach.ba/eon-tv/programska-shema
S tim da naravno postoji i mogućnost kreiranja omiljene liste kanala, sa mogućnošću vlastitog uređenja poretka kanala, i ubacivanja kanala u listu koje želiš.
PlusSA wrote:Jesu li otkljucani SK kanali na drugim mrezama?
Nisam pratio neko vrijeme novosti vezano za ovu inf.
Izgleda da jesu ako se sad usluga uzme samostalno, dok za Telemach korisnike nisu i neće biti zbog ove klazule (koja je data vjerovatno da ne bi bilo zloupotrebe accounta i dijeljenja istih sa korisnicima drugih mreža):
Inače, Telemach tvrdi da korisnici koji samostalno uzmu EON uslugu na mreži drugog operatera nemaju ograničenja za gledanje kanala iz ponude.
Dok ovo ograničenje važi samo za Telemach korisnike, koji EON uslugu uzimaju u okviru Telemach ponude.
E jesu ga zakomplikovali. Jbg nije ok prema postojećim ova politika nimalo