FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

FreakyStyley

#77301 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

Ma samo onako, cisto da skine s kurca. Ja sam takav osjecaj dobio. Nabroja svasta nesto, a ni sta ni kako ni koliko ni gdje ni kad. Mirso vazda ko da su ga iz kafane izvukli prije 10 minuta. :lol:
hostapler

#77302 Re: FK Željezničar

Post by hostapler »

Jos kad rece, ja raskopcan do pupka :lol:
FreakyStyley

#77303 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

A sto je najgore nije ni slago, vazda tepih na izvolite. :izet:
Ricken

#77304 Re: FK Željezničar

Post by Ricken »

Mea_parvitas wrote:
hostapler wrote:Nadam se da je Mirsad Siljak nesto fulio i da je zaboravio jos neke prihode i priliv novca. Inače :-) :roll:
Taj njegov izvjestaj je tako povrsno predstavljen, to je presmijesno, kao da u kafani sa rajom prica. Klub ima jos prihoda koliko hoces a budzet se pravi za cijelu godinu. I sam je rekao da se poslovalo odlicno za vrijeme bivse uprave, da je administracija izgurala sve projekte i klub je poslovao u skladu sa zakonima, znaci ako su 3 godine znali kako i sta, tako bi i nastavili. Nego, ovi su dosli, daj sad da popljujemo maksimalno, da raja nas zagotivi. Sve to sto je nabrojao, koliko hoces se vraca u ratama, dodju nam bruku para, sto za transfere, sto kanton, sto opcina, tako da klub stoji sasvim solidno.
U pravu si izvještaj je površan, nedostaje jedno 3 miliona KM koje će nam doći na naplatu u martu. Nije se pričalo niti o sudskim procesima u kojima je klub tužena strana, i koje će izgubiti kako je izgubio i onaj sa Petrovićem. Samo ti Amar blokira račune sa izvršnom presudom na 120 hiljada KM. A toga nema u Šiljkovom izvještaju.

Dosta smo zarađivali na raskidima, sad će malo da nas košta.

Jedino si ti ovdje smješan kad poistovjećuješ budžet sa finanisijskim izvještajima, i kada isklučivo gledaš jedan segment tj. prihode i rashode.

Upravu si dođu nam bruku, od čega boga pitaj šta ćemo naplatiti, ali mi opet dođemo 1,6 miliona KM više. Vjerovatno dođemo i puno više.
kudrilo

#77305 Re: FK Željezničar

Post by kudrilo »

Smijesni su i oni koji upoređuju trenutna potraživanja sa ukupnim rashodima, među kojima ima i onih na rate, i na tome daju ocjenu.
Dead Man Walking

#77306 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

Sta su ljudi ocekivali, milione na racunu? Okleeeen? To sto se pare trose i sto su se trosile je normalno, pitanje je jesu li se trosile kako su morale ili proizvoljno? Je li iko krao? Je li iko preusmjeravao u privatluk? Ako nije, taman da smo u minusu nije mi cudno, narocito nakon onoga sto je uradjeno na infrastrukturi i ratama koje se vracaju drzavi.
Ricken

#77307 Re: FK Željezničar

Post by Ricken »

kudrilo wrote:Smijesni su i oni koji upoređuju trenutna potraživanja sa ukupnim rashodima, među kojima ima i onih na rate, i na tome daju ocjenu.
Prvo upoređujem tekuće obaveze i tekuća potraživanja. To se zove odredi radni kapital, tj. pokazatelj koliko nedostaje keša. Koliko sam shvatio jedino nam je na rate poreski dug, kojeg Šiljak nije spominjo već je govorio o dospjelim obavezama. Krediti su nam revolving, garantovani upravo potraživanjima, tako da ne znam druže o čemu ti pričaš.
Ricken

#77308 Re: FK Željezničar

Post by Ricken »

Dead Man Walking wrote:Sta su ljudi ocekivali, milione na racunu? Okleeeen? To sto se pare trose i sto su se trosile je normalno, pitanje je jesu li se trosile kako su morale ili proizvoljno? Je li iko krao? Je li iko preusmjeravao u privatluk? Ako nije, taman da smo u minusu nije mi cudno, narocito nakon onoga sto je uradjeno na infrastrukturi i ratama koje se vracaju drzavi.
Ne vidim nikoga da ih je optužio za krađu.

Tada razmisli o konvoju igrača, zaradama na raskidima ugovora i sl.... Kakvo je to upravljanje?
JoeyTribbiani

#77309 Re: FK Željezničar

Post by JoeyTribbiani »

Mea_parvitas wrote:
hostapler wrote:Nadam se da je Mirsad Siljak nesto fulio i da je zaboravio jos neke prihode i priliv novca. Inače :-) :roll:
Taj njegov izvjestaj je tako povrsno predstavljen, to je presmijesno, kao da u kafani sa rajom prica. Klub ima jos prihoda koliko hoces a budzet se pravi za cijelu godinu. I sam je rekao da se poslovalo odlicno za vrijeme bivse uprave, da je administracija izgurala sve projekte i klub je poslovao u skladu sa zakonima, znaci ako su 3 godine znali kako i sta, tako bi i nastavili. Nego, ovi su dosli, daj sad da popljujemo maksimalno, da raja nas zagotivi. Sve to sto je nabrojao, koliko hoces se vraca u ratama, dodju nam bruku para, sto za transfere, sto kanton, sto opcina, tako da klub stoji sasvim solidno.
Opština i Kanton ti ne dođu ništa. Možeš molit Boga i njih da se nešto progura i da budeš u budžetu. Do sad su bruku puta samo predviđali sredstva i prenosili ih iz godine u godinu. Ko kaže da neće opet? Čuj planira da mu da nešto država. Evo planiram i ja, od toga ću pregurat 2019. godinu. Al' u qrcu :-D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#77310 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Jedini koji je nesto dao je trenutno samo Gradonacelnik. 40k za Klub i 20k za omladinski pogon. To je dobio i FKS.
Opstina, Buki rekao da ce gledati da to bude 100k vise nego do sada. Kako su nam davali i uzimali nazad do sada, tacnu cifru ne zna ni Koldzo ja mislim.
Kanton bi trebao dati nešto, dok se konstituise vlast, kada i koliko, hm, ko zna.
Kredit za LED - check
Kredit kod Ziraat - check
Revolving kod Ziraat - check
Potraživanja dobavljača i izvođaca radova - cca 1.2mil KM (300k za hibrid platit ce savez)
Nasa potraživanja - oko 900k
Para od evrope (oko milion) i prva rata od Anela oko 400k, neemaa.
Dead Man Walking

#77311 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

Kako bi lijepo bilo kad bi prihodi kluba isli na racun, a rashodi se placali od have. Al avaj, ne moze tako ybga.
Mea_parvitas

#77312 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Sve je jasno kad se vidi da su se ovi borili svim sredstvima i koliko grcevito, sluzeci se svim mogucim stvarima, pa i tim da nam ekipa namjerno gubi utakmoce, da udju u klub, a prosli nisu zeljeli napustiti, poslovali svake godine sasvim normalno, cak i kad nismo izasli u Evropu, a jos k tome infrastruktura je isla naprijed Znaci da je situacija sasvim ok a ne kakvom se neukom puku pokusava predstaviti da bi sad raja ko njih zavolila a bivse zamrzila.
JoeyTribbiani

#77313 Re: FK Željezničar

Post by JoeyTribbiani »

Dva pitanja, molim te. Ko prigovara za infrastrukturu? Hoćeš li da kažeš da nema dugova?

Hvala
manijak1

#77314 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

Ricken wrote:
Dead Man Walking wrote:Sta su ljudi ocekivali, milione na racunu? Okleeeen? To sto se pare trose i sto su se trosile je normalno, pitanje je jesu li se trosile kako su morale ili proizvoljno? Je li iko krao? Je li iko preusmjeravao u privatluk? Ako nije, taman da smo u minusu nije mi cudno, narocito nakon onoga sto je uradjeno na infrastrukturi i ratama koje se vracaju drzavi.
Ne vidim nikoga da ih je optužio za krađu.

Tada razmisli o konvoju igrača, zaradama na raskidima ugovora i sl.... Kakvo je to upravljanje?
Na prvi laički pogled , isuviše transparentno .
Loša situacija , a ko veli , valja ostat na kolosijeku prethodnika, odnosi se na građevinske podvige , možda .
Najjasnije je da sljepilo pored zdravih očiju naučnika i intelektualaca najviše zahvati nas neuke i glupe .
Kontam da smo baš izgubili namjerno četiri utakmice u zadnjim minutama , samo da bi ovi neimari otišli , jer sad trebaju doći novi transparentni milimetraši, jer stari nisu imali potrebe da prisustvuju na Skupštini .
Ispade da su dugovi u milimetarskom skladu sa potraživanjima :? :D
Mea_parvitas

#77315 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

JoeyTribbiani wrote:Dva pitanja, molim te. Ko prigovara za infrastrukturu? Hoćeš li da kažeš da nema dugova?

Hvala
Ko kaze da neko prigovara, kazem da se i pored velikih troskova za ekipu sve guralo paralelno, sasvim normalno?! Dugovi su sasvim normalna stvar koji se pokrivaju pozajmicama, od sponzora, od drugih prihoda, transfera, nesto sasvim normalno... ;) I sada je moguce kad su ovi vidjeli da ce ih rulja otjerati, isplatili sve svoje pozajmice sa racuna i eto... ostavili su klub sa skoro milion KM godisnje prihoda od sponzora, sa sredjenim svim stvarima, a Amar nek sredi dugove porezne koje je on napravio, kad dodju na naplatu u martu
UnKnownBA

#77316 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Jbt mi smo dužni i bogu i narodu, par miliona ... gotovo da ništa što smo izgradili nismo platili što u ratama što u kreditima. Fkt nema više smisla bilo ko da hvali "rad" bivše uprave koja je kako stvari stoje samo išla iz duga u novi dug za sve što su radili. Kritikovali smo bivše uprave koje su na isti način, odnosno zaduživanjem, pumpali sportski dio gdje smo dobijali titule koje smo godinama kasnije debelo otplaćivali. Ovi ništa bolji nisu bili samo što su oni zaduživanjem pumpali infrastrukturu koju ćemo isto tako godinama otplaćivati. Uz sve to su i prekršili statut jer se klub nije smio zaduživati kod banaka bez saglasnosti skupštine. Neka nam je bog na pomoći sa ovim dugovima, od ovih novih ne treba ništa očekivati jer im je potrebno vremena i vremena samo da plate ovo što su im prethodnici ostavili pa tek onda da nešto urade sa klubom. :sad:
Charuga
Globalni moderator

#77317 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Treba sačekati finanskijski izvještaj za 2018. godinu.
Charuga
Globalni moderator

#77318 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

"Raskopčan do pupka" je predstavio samo jednu stranu izvještaja, onako iz glave, a o drugoj samo djelimično.
UnKnownBA

#77319 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

To su jednokratni prihodi kada sponzori ulaze, nemamo mi više od toga ništa. Kako stvari stoje odnosno način na koji je radila ova bivša uprava jeste da su te i slične novce oni trošili i prije nego su ih dobijali. Blago rečeno da sam iznenađen ovim podacima. Oni nama po skupštinama predstavljali budžete i neke milionske cifre a prešutili da ustvari ništa od toga nije isplaćivano to jest da je u raznoraznim kreditima, pozajmicama i sličnim dugovima. Katastrofa je ovo! Sada je i budalama jasno zašto se nisu pojavili na skupštini.
FreakyStyley

#77320 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

Ima dosta nejasnih stvari, ali neozbiljno bi bilo osloniti se na ovo Siljkovo mahalsko izlaganje. Da nije sve bajno, nije sigurno. O radu svake uprave se najvise sazna nakon sto ona ode, vazda bilo. Ovi su barem ostavili svasta nesto iza sebe.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#77321 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Ja bih sacekao neki zvanični dokument. Ovo biflanje cifri kao da je za sankom u birtiji bih uzeo kao nerelevantno, za sada.
UnKnownBA

#77322 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Jesu, ostavili dugove. :-D "Hvala im!" Sve što su ostavili ima krv da propišamo da bi platili. Sada iz ove današnje perspektive trbamo biti zahvalni bogu što sa njima nismo doživili da izgrade južnu tribinu (5,5m) jer bi morali imovinu prodavati da sve otplatimo. :D Ne čudi me sada ni ona njihova ideja o prodaji pomoćnog terena ...
wewa

#77323 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

FreakyStyley wrote:Ugasi Amar segmentase. Fudbal, fudbal. :thumbup:

Vrhunski govor.
:thumbup:
ultima_palabra

#77324 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

I kad kaže neko da nije ništa Ivicino naslijedio :oops: :-)
avetinja

#77325 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Ovi su nas izgleda sravnili sa zemljom. To je ta poštena uprava, sve po procedurama, bez dugovanja i kredita, sa internet ratnicima.
Post Reply