Sirija vol. 2

Locked
GIVI

#77301 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

U Qatifu i dalje nema mira.Ovaj što ga skupljaju po cjeloj ulici je neki dan iz oklopnog vozila pucao po zgradama u Avamiji.
Image
Explosive device kills officer in Qatif
http://www.arabnews.com/node/1113851/saudi-arabia
Krokodajl

#77302 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:Današnji upis najpoznatijeg aktiviste opozicije iz Dere po imenu Samer El Musalemeh:

"Sirijcima koji još uvijek podržavaju Asada bez obzira na vjersku ili drugu pripadnost: Pozivamo vas da ostavite oružje i da se odmah predate...."
Ili ćemo vas zgaziti autobusima.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#77303 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Akibh wrote:
GandalfSivi wrote:
MaliDuje wrote:
U pravu si nine kurva...Nego je raspala kurvetina
Tuzno je to maca, ali vidim da si srcem i dusom puno vise vezan za Siriju nego za lokalne teme, pa ono mozda i ne znas o kome pricas...
Znaju oni vrlo dobro o kome pricaju samo sto je njihovo prebivaliste Pale, Srbija, Grude, Siroki i sl.
Pljuvali su je u ratu, pljuju je poslije rata...
Rijetko ko navraca iz Hercegovine ovdje... a i sa Pala, vjeruj mi :wink:
Krokodajl

#77304 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Bobi wrote:Auuu, dirnuo si u osinjak :D...ja ću se praviti Englez :mrgreen:
I'm an alien, I'm an Englishman in Kirkuk :D
GandalfSivi

#77305 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

Akibh wrote:
GandalfSivi wrote:
MaliDuje wrote:
U pravu si nine kurva...Nego je raspala kurvetina
Tuzno je to maca, ali vidim da si srcem i dusom puno vise vezan za Siriju nego za lokalne teme, pa ono mozda i ne znas o kome pricas...
Znaju oni vrlo dobro o kome pricaju samo sto je njihovo prebivaliste Pale, Srbija, Grude, Siroki i sl.
Pljuvali su je u ratu, pljuju je poslije rata...
Nista meni nije jasno, ipak je ovdje preko 3000 stranica, a i ne zelim se bosti sa rogatim. Samo znam da cu se ustati na noge svaki put kada cujem ime zene koja je rekla (za nas rat), da biti objektivan nije isto kao biti neutralan...
GIVI

#77306 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

Exclusive image of the #SAA (freshly delivered) 2S9 Nona-S light spg
Image
GIVI

#77307 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

Znači sukus priče;u neočekivanim obratima posljednjih dana je ovakav:Savox je od sad na našoj strani i uskoro možemo očekivati postove djecoubice iz FSA brutalno zgažene,Heroji SAA razbili djecoubojice iz Idleba.Fašisti i pobunjenički gadovi iz FSA brutalno pregaženi u Deri.Djecoubije i njihovi fašistički saveznici iz Amerika istjerani iz Tanfa.Jedino če Kikiju biti malo zajebano.On če postove počinjati sa hrabri branioci Rake odbili još jedan napad heroja iz SDFa :D
Krokodajl

#77308 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

SAA oslobodila 20 sela u pustinjama Rake i Alepa, ISIL pustio sea bez borbe i ide da tuče Kurde :evil:
Maystor

#77309 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Kaligrafija wrote: Hvala sto mi mrtvu majku spomenu na taj nacin, ovo je vec drugi put da dokazujes da ne znas voditi verbalnu komunikaciju, reci meni sta hoces, ali spominjati roditelje u bilo kojem kontekstu je znak nemoci i neukusa...!! Da se sjecas i jedne ratne godine nebi tako pricao, vjerovatno si neki balavac...!
Nazvao si me bolesnikom i četnikom, a sad se pozivaš na bonton!?
Na forumu sam mnogo duže od tebe, nikada nisam mijenjao nick i svi (koga zanima) znaju gdje sam bio u ratu, šta sam radio i iz kakve porodice dolazim. No, to nije tema, tema je Sirija, a ja se pitam ima li ijedan vehabija da poraz može prihvatiti dostojanstveno?
Sehro

#77310 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

GIVI wrote:Exclusive image of the #SAA (freshly delivered) 2S9 Nona-S light spg
Image
Fina igračka:
Lopez1981

#77311 Re: Sirija vol. 2

Post by Lopez1981 »

Bobi wrote: Rijetko ko navraca iz Hercegovine ovdje... :wink:
:D a gdje bi mi iz Hercegovine trebali navracati ako ne na glavni forum u BiH, ima jos gradova u Hercegovini gdje zivi Bosna i Hercegovina u njima :thumbup: :bih:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#77312 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Lopez1981 wrote:
:D a gdje bi mi iz Hercegovine trebali navracati ako ne na glavni forum u BiH, ima jos gradova u Hercegovini gdje zivi Bosna i Hercegovina u njima :thumbup: :bih:
:lol: ok, ti kao tipičan ero reci sta mislis o Kristijan Amanpur :mrgreen: ?
Maystor

#77313 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Ironmen wrote:
sarajevoxxxx wrote:Današnji upis najpoznatijeg aktiviste opozicije iz Dere po imenu Samer El Musalemeh:

"Sirijcima koji još uvijek podržavaju Asada bez obzira na vjersku ili drugu pripadnost: Pozivamo vas da ostavite oružje i da se odmah predate...."

"Majkama Asadovih vojnika: O majko, tvoje dijete se bori zajedno sa strancima Irancima, Rusima, Hezbollahom, Iračanima, Afganistancima, i došli su da nas ubijaju u našoj kući, u našoj zemlji. Izvinjavamo se svakoj majci čiji sin je poginuo u ovom ratu. Mi smo bili prisiljeni. Da spasimo našu djecu od smrti i pogibije od streljiva tvog sina. Mi građani Dere nismo otišli vama da vas ubijamo, ali vaša djeca jesu došla u naše mjesto sa namjerom da nas ubijaju. U čije ime ste došli? Zbog stolice porodice Asad? Zbog koga ili čega tvoje dijete umire? Zbog toga da Rami Mahluf bude još bogatiji i poznatiji? Zbog njegovih nekretnina ili skupe odjeće predsjednikove žene? Bogami mi smiju vam se. Prodaju i vas i vaše prazne pobjede. Istina je da su ostavili vašu djecu nakon što su poginuli, a da kupe tijela samo boraca Hezbollaha. Narode moj ja vas samo savjetujem. U danina koji su pred nam podsjetit ću vas, a vi ćete reči bogdo da smo poslušali i shvatili"

إلى السوريين من الذين مازالوا مع الأسد وبغض النظر عن دينه وطائفته ندعوكم لترك السلاح والإستسلام فوراً وقد أعذر من أنذر ..
على أمهات جنود جيش الأسد ..
أيتها الأم ولدك وضع يده بيد الأجنبي من ايران وروسيا وحزب الله والعراقيين والأفغان وجاء ليقتلنا في بيوتنا وأرضنا ..
نعتذر لكل أم قتل ولدها في هذه الحرب فقد كنا مظطرين لنمنع موت وقتل أطفالنا من رصاص و ولدك ..
نحن أهل درعا لم نذهب اليكم لنقتلكم لكن أبناءكم هم من جاء ليقتلنا في أرضنا .
من أجل من جئتم من أجل كرسي بيت الأسد .
من أجل من يموت ولدك من أجل أن يزداد رامي مخلوف ثراءً وذو الهمة شاليش مصالح عقارية ومن أجل فساتين زوجة الرئيس الباهظة الثمن ..
والله إنهم يضحكون عليكم ويبيعونكم انتصارات فارغة والحقيقة أنهم يتركون أولادكم بعد أن يقتلوا ويحاولون إسعاف جثث حزب الله فقط ..
يا قوم إني ناصح ..
الأيام القادمة سأذكركم وستقولون ليتنا سمعنا ووعينا ..

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9305952914

Povraca mi se od ove propagande...
Stvarno, da čovjek ne povjeruje :-)
U Deri je bilo mirno do prije nekoliko sedmica, kada su vehabiti krenuli u ofanzivu (tj da brane granicu cionističke tvorevine), a kad su dobili po nosu, onda ide propaganda. Dobiće što su tražili, a na facebooku su pobijedili, to se mora priznati.
Maystor

#77314 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Bobi wrote:
Lopez1981 wrote:
:lol: ok, ti kao tipičan ero reci sta mislis o Kristijan Amanpur :mrgreen: ?
Zaista nisam očekivao izljev bijesa pojedinih simpatizera vehabizma zbog dotične :!:
Vrijeđali su Erdogana, Papu, Ajatolaha, babu Anđu, Bona i Nadrealiste, ali nikada nisam vidio ovakvu histeriju. Da sam znao, ne bih, nisam provokator po prirodi. Stoga

Poštovani forumski publikume,

povlačim kvalifikaciju da je Amanpur kurva. Nemojte se uzrujavati, revolucija nikad nije bila jača!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#77315 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Tuzno i jadno
nesloga

#77316 Re: Sirija vol. 2

Post by nesloga »

Amanpour je djeneral medju novinarima!
zrakomlat

#77317 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Maystor wrote:Šta se u stvari desilo na prijelazu Tanf?

Amerikanci su svima stavili do znanja da neće dozvoliti snagama osovine otpora da ga zauzmu, postavili su crvenu liniju na 55 km od Tanfa. General Kasim je mastermind operacije izlaska na iračku granicu, on je rekao: "dobro, evo im još 15 km pride, mi idemo 70 km sjeverno od Tanfa"! Rusi (koji su tražili od saveznika da ispoštuju američki ultimatum za Tanf) su se odmah složili. Uz podršku Rusije (obratiti pažnju na istupe g. Lavrova i njegov razgovor sa Tillersonom), SAA i saveznici izlaze na granicu, a sa iračkom vladom je dogovoreno da se Tanf zatvori sa iračke strane. Amerikanci će sami otići, Tanf više nema nikakvog značaja. Na kraju se amerikanci ušutili ko pičke, još zahvaljuju Lavrovu što je sredio da im niko ne dira Tanf :lol:
:lol:
solar7

#77318 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

To sta rade rusi u Deri i USA u Raqi je protiv svih ljudskih normi jer oni ne tucu samo po linijama razgranicenje po protivnicima vec ciljano ubijaju civile i onda to podrzavaju i lokalni forumasi.Primjetio sam da su se mnogi npr.ovdje forumasi pogubili usljed valjda dugogodisnjeg i iscrpnog pisanj ovdje pa im ljudske norme nisu bolja strana,pisu ruzne rijeci i samo mrznja i prezir iz njihovog govora izvire.Ne valja to,treba malo staviti prst na celo i razmislit malo o sebi.
ioannes

#77319 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

sarajevoxxxx wrote:
:lol: o zemljo, otvori se..... :lol:
habanero68

#77320 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

ioannes wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Kakvi su sad ovo "argumenti",

nije važno kakav je i što je važno je da je naš :D
tako nekako dođe....
kad čujem kad neko paralele povlači na takav način,dođe mi da povratim

Kad ne znaju drugacije, onda ide ad hominem. U tu ravan ne stavljam Maystora, jer je bio provociran. Vratio milo za drago.
zrakomlat

#77321 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

ioannes wrote:
sarajevoxxxx wrote:
:lol: :lol:
promače mi ovo

:pisnuo: :pisnuo:
GIVI

#77322 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

solar7 wrote:To sta rade rusi u Deri i USA u Raqi je protiv svih ljudskih normi jer oni ne tucu samo po linijama razgranicenje po protivnicima vec ciljano ubijaju civile i onda to podrzavaju i lokalni forumasi.Primjetio sam da su se mnogi npr.ovdje forumasi pogubili usljed valjda dugogodisnjeg i iscrpnog pisanj ovdje pa im ljudske norme nisu bolja strana,pisu ruzne rijeci i samo mrznja i prezir iz njihovog govora izvire.Ne valja to,treba malo staviti prst na celo i razmislit malo o sebi.
Evo ja napravio sve gore navedeno i ovo mi prvo palo napamet.Tuču ih tuču

habanero68

#77323 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Akcija SAA prema Araku.

Ironmen

#77324 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Maystor wrote:
Kaligrafija wrote: Hvala sto mi mrtvu majku spomenu na taj nacin, ovo je vec drugi put da dokazujes da ne znas voditi verbalnu komunikaciju, reci meni sta hoces, ali spominjati roditelje u bilo kojem kontekstu je znak nemoci i neukusa...!! Da se sjecas i jedne ratne godine nebi tako pricao, vjerovatno si neki balavac...!
Nazvao si me bolesnikom i četnikom, a sad se pozivaš na bonton!?
Na forumu sam mnogo duže od tebe, nikada nisam mijenjao nick i svi (koga zanima) znaju gdje sam bio u ratu, šta sam radio i iz kakve porodice dolazim. No, to nije tema, tema je Sirija, a ja se pitam ima li ijedan vehabija da poraz može prihvatiti dostojanstveno?

Za vehabije je ovaj poraz, poraz ideologije i njihovog iskrivljenog vjerovanja, jesil ti svjestan sta njima znaci ovaj poraz u Siriji ??
Ironmen

#77325 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

ioannes wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Ili cemo se raznijeti u bobcatu punom TNT dok budemo djeci dijelili cokoladice i smokije fujjjjjj fujjjjjjjjj fujjjjjjjjjj
Locked