Maystor wrote:Šta se u stvari desilo na prijelazu Tanf?
Amerikanci su svima stavili do znanja da neće dozvoliti snagama osovine otpora da ga zauzmu, postavili su crvenu liniju na 55 km od Tanfa. General Kasim je mastermind operacije izlaska na iračku granicu, on je rekao: "dobro, evo im još 15 km pride, mi idemo 70 km sjeverno od Tanfa"! Rusi (koji su tražili od saveznika da ispoštuju američki ultimatum za Tanf) su se odmah složili. Uz podršku Rusije (obratiti pažnju na istupe g. Lavrova i njegov razgovor sa Tillersonom), SAA i saveznici izlaze na granicu, a sa iračkom vladom je dogovoreno da se Tanf zatvori sa iračke strane. Amerikanci će sami otići, Tanf više nema nikakvog značaja. Na kraju se amerikanci ušutili ko pičke, još zahvaljuju Lavrovu što je sredio da im niko ne dira Tanf
Sirija vol. 2
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#77276 Re: Sirija vol. 2
-
Al-Batros
#77277 Re: Sirija vol. 2
Ovu kapu osim talibana nose još razni ekstremisti, niko normalan.lokalni_razdjevičar wrote:a kako znate da je al kaida rebels*? mogu i ja napisati da je mirso iz lukavcasalik79 wrote:Bila je vec, ali nek' se vidi, nek' se zna![]()
-
Naslovnica
#77278 Re: Sirija vol. 2
Maystor wrote:Poznatu kurvu, Kristijanu Amanpur sa CNN-a, pozvali da dođu u Alep i popriča s onim dječakom, o kojem je svojevremeno baš ona napravila medijsku bombu. Kaže kurva da ne može doći iz sigurnosnih razloga![]()
Napad hemijskim oružjem je tako providan false flag da je to jasno svima, čak i na medijski otrovanom zapadu.
- Kaligrafija
#77279 Re: Sirija vol. 2
Nazivati tako dokazanog prijatelja BiH i Sarajeva u ratu, bez cijeg izvjestavanja, nebi bilo tolike medijske paznje, ma kakvi da su joj sad nazori i interesi, je u najmanju ruku bolest i chetnikovanje! Fuj!Naslovnica wrote:Maystor wrote:Poznatu kurvu, Kristijanu Amanpur sa CNN-a, pozvali da dođu u Alep i popriča s onim dječakom, o kojem je svojevremeno baš ona napravila medijsku bombu. Kaže kurva da ne može doći iz sigurnosnih razloga![]()
Napad hemijskim oružjem je tako providan false flag da je to jasno svima, čak i na medijski otrovanom zapadu.
- Maystor
#77280 Re: Sirija vol. 2
U najmanju ruku, otesan si kao da su te četnici odgojili.Kaligrafija wrote:Nazivati tako dokazanog prijatelja BiH i Sarajeva u ratu, bez cijeg izvjestavanja, nebi bilo tolike medijske paznje, ma kakvi da su joj sad nazori i interesi, je u najmanju ruku bolest i chetnikovanje! Fuj!Naslovnica wrote:Maystor wrote:Poznatu kurvu, Kristijanu Amanpur sa CNN-a, pozvali da dođu u Alep i popriča s onim dječakom, o kojem je svojevremeno baš ona napravila medijsku bombu. Kaže kurva da ne može doći iz sigurnosnih razloga![]()
- NajdraziVodjaa
#77281 Re: Sirija vol. 2
Bila nam je dokazani prijatelj po zadatku, da joj je bio zadatak da bude dokazani neprijatelj ona bi kokardu nosala ne dozivljavaj to licno nema tu emocija i licnog samo posao i zadatak bas kao sto joj je sad zadatak da bude dokazani neprijatelj Sirijskom narodu tako je nama bila po zadatku dokazani prijatelj.Kaligrafija wrote:Nazivati tako dokazanog prijatelja BiH i Sarajeva u ratu, bez cijeg izvjestavanja, nebi bilo tolike medijske paznje, ma kakvi da su joj sad nazori i interesi, je u najmanju ruku bolest i chetnikovanje! Fuj!Naslovnica wrote:Maystor wrote:Poznatu kurvu, Kristijanu Amanpur sa CNN-a, pozvali da dođu u Alep i popriča s onim dječakom, o kojem je svojevremeno baš ona napravila medijsku bombu. Kaže kurva da ne može doći iz sigurnosnih razloga![]()
- Maystor
#77282 Re: Sirija vol. 2
Po nekima, Dejton je grad u Rusiji, a Holbruk je poznati sirijski diplomata.
-
sarajevoxxxx
#77283 Re: Sirija vol. 2
Kaligrafija wrote:Nazivati tako dokazanog prijatelja BiH i Sarajeva u ratu, bez cijeg izvjestavanja, nebi bilo tolike medijske paznje, ma kakvi da su joj sad nazori i interesi, je u najmanju ruku bolest i chetnikovanje! Fuj!Naslovnica wrote:Maystor wrote:Poznatu kurvu, Kristijanu Amanpur sa CNN-a, pozvali da dođu u Alep i popriča s onim dječakom, o kojem je svojevremeno baš ona napravila medijsku bombu. Kaže kurva da ne može doći iz sigurnosnih razloga![]()
-
sarajevoxxxx
#77284 Re: Sirija vol. 2
U zadnjih sedam dana fašisti i kukavice iz sirijskog režima grad Deru su bombardovali sa:
- 446 barel-bombi
- 456 projektila zemlja-zemlja
- 92 zračna udara
خلال أسبوع واحد استهدفت قوات النظام والميليشيات الموالية له أحياء مدينة #درعا بـ
446 برميل متفجر
456 صاروخ أرض أرض
92 غارة جوية
- 446 barel-bombi
- 92 zračna udara
خلال أسبوع واحد استهدفت قوات النظام والميليشيات الموالية له أحياء مدينة #درعا بـ
446 برميل متفجر
456 صاروخ أرض أرض
92 غارة جوية
- Kaligrafija
#77285 Re: Sirija vol. 2
Hvala sto mi mrtvu majku spomenu na taj nacin, ovo je vec drugi put da dokazujes da ne znas voditi verbalnu komunikaciju, reci meni sta hoces, ali spominjati roditelje u bilo kojem kontekstu je znak nemoci i neukusa...!! Da se sjecas i jedne ratne godine nebi tako pricao, vjerovatno si neki balavac...!Maystor wrote: U najmanju ruku, otesan si kao da su te četnici odgojili.
- Lincoln-Burrows
#77286 Re: Sirija vol. 2
Kakvi su sad ovo "argumenti",
nije važno kakav je i što je važno je da je naš
- ioannes
#77287 Re: Sirija vol. 2
tako nekako dođe....Lincoln-Burrows wrote:Kakvi su sad ovo "argumenti",
kad čujem kad neko paralele povlači na takav način,dođe mi da povratim
- Ironmen
#77288 Re: Sirija vol. 2
Sehro wrote:To su ti konstatacije ala saudijski Hezbullah i sl.Matzan wrote:Nisam u dovoljnoj mjeri upoznat sa situacijom u Siriji da bih davao neka lična mišljenja.
Samo jedno kratko zapažanje - informacija:
Već danima se vrti najava na National Geographicu za emisiju koja govori o ratu u Siriji.
Naslov je "HELL ON EARTH", biće na programu 12.06. u 22:00.
Ono što mi je privuklo pažnju u najavi ove emisije je rečenica koju koriste u najavi, a koja glasi:
"ISIS is creation of Bashar Assad."
Ono, koliko sam upratio, taj famozni ISIS ratuje protiv Assada, rado prihvata sve terorističke aktivnosti worldwide,
stotinu nekih teorija ko ih je pomagao i pomaže... ali ovo mi je sad neki baš novi moment u cijeloj priči.
KSA je upumpala 150 milijardi dolara svome miljeniku i sticeniku MZ Hezbollahu, asadove sebihe jedu sunite peku ih na zaru i vruce ih skidaju, nogajci i uzbeci ce dovesti red u Siriju samo se moraju izboriti u Idlibskom emiratu za cirilicu, stvarno nevidim sta vam vise nije jasno veceras ce Nacionalna Geografija posle 6 godina rata u Siriji pricati o Asadovom mezimcetu isilu a bijeli fosfor iznad glava gradjana Raqe je samo mit i Asadovo sebiski marketinski trik u studiju Holywooda u Moskvi naravno.
- Ironmen
#77289 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:U zadnjih sedam dana fašisti i kukavice iz sirijskog režima grad Deru su bombardovali sa:
- 446 barel-bombi
- 92 zračna udara
446 برميل متفجر
456 صاروخ أرض أرض
92 غارة جوية
Jel te strah ???The people of Marraat Al Nu'man are demonstrating against Nusra and asking to defeat them from Syria
-
sarajevoxxxx
#77290 Re: Sirija vol. 2
Današnji upis najpoznatijeg aktiviste opozicije iz Dere po imenu Samer El Musalemeh:
"Sirijcima koji još uvijek podržavaju Asada bez obzira na vjersku ili drugu pripadnost: Pozivamo vas da ostavite oružje i da se odmah predate...."
"Majkama Asadovih vojnika: O majko, tvoje dijete se bori zajedno sa strancima Irancima, Rusima, Hezbollahom, Iračanima, Afganistancima, i došli su da nas ubijaju u našoj kući, u našoj zemlji. Izvinjavamo se svakoj majci čiji sin je poginuo u ovom ratu. Mi smo bili prisiljeni. Da spasimo našu djecu od smrti i pogibije od streljiva tvog sina. Mi građani Dere nismo otišli vama da vas ubijamo, ali vaša djeca jesu došla u naše mjesto sa namjerom da nas ubijaju. U čije ime ste došli? Zbog stolice porodice Asad? Zbog koga ili čega tvoje dijete umire? Zbog toga da Rami Mahluf bude još bogatiji i poznatiji? Zbog njegovih nekretnina ili skupe odjeće predsjednikove žene? Bogami mi smiju vam se. Prodaju i vas i vaše prazne pobjede. Istina je da su ostavili vašu djecu nakon što su poginuli, a da kupe tijela samo boraca Hezbollaha. Narode moj ja vas samo savjetujem. U danina koji su pred nam podsjetit ću vas, a vi ćete reči bogdo da smo poslušali i shvatili"
إلى السوريين من الذين مازالوا مع الأسد وبغض النظر عن دينه وطائفته ندعوكم لترك السلاح والإستسلام فوراً وقد أعذر من أنذر ..
على أمهات جنود جيش الأسد ..
أيتها الأم ولدك وضع يده بيد الأجنبي من ايران وروسيا وحزب الله والعراقيين والأفغان وجاء ليقتلنا في بيوتنا وأرضنا ..
نعتذر لكل أم قتل ولدها في هذه الحرب فقد كنا مظطرين لنمنع موت وقتل أطفالنا من رصاص و ولدك ..
نحن أهل درعا لم نذهب اليكم لنقتلكم لكن أبناءكم هم من جاء ليقتلنا في أرضنا .
من أجل من جئتم من أجل كرسي بيت الأسد .
من أجل من يموت ولدك من أجل أن يزداد رامي مخلوف ثراءً وذو الهمة شاليش مصالح عقارية ومن أجل فساتين زوجة الرئيس الباهظة الثمن ..
والله إنهم يضحكون عليكم ويبيعونكم انتصارات فارغة والحقيقة أنهم يتركون أولادكم بعد أن يقتلوا ويحاولون إسعاف جثث حزب الله فقط ..
يا قوم إني ناصح ..
الأيام القادمة سأذكركم وستقولون ليتنا سمعنا ووعينا ..
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9305952914
"Sirijcima koji još uvijek podržavaju Asada bez obzira na vjersku ili drugu pripadnost: Pozivamo vas da ostavite oružje i da se odmah predate...."
"Majkama Asadovih vojnika: O majko, tvoje dijete se bori zajedno sa strancima Irancima, Rusima, Hezbollahom, Iračanima, Afganistancima, i došli su da nas ubijaju u našoj kući, u našoj zemlji. Izvinjavamo se svakoj majci čiji sin je poginuo u ovom ratu. Mi smo bili prisiljeni. Da spasimo našu djecu od smrti i pogibije od streljiva tvog sina. Mi građani Dere nismo otišli vama da vas ubijamo, ali vaša djeca jesu došla u naše mjesto sa namjerom da nas ubijaju. U čije ime ste došli? Zbog stolice porodice Asad? Zbog koga ili čega tvoje dijete umire? Zbog toga da Rami Mahluf bude još bogatiji i poznatiji? Zbog njegovih nekretnina ili skupe odjeće predsjednikove žene? Bogami mi smiju vam se. Prodaju i vas i vaše prazne pobjede. Istina je da su ostavili vašu djecu nakon što su poginuli, a da kupe tijela samo boraca Hezbollaha. Narode moj ja vas samo savjetujem. U danina koji su pred nam podsjetit ću vas, a vi ćete reči bogdo da smo poslušali i shvatili"
إلى السوريين من الذين مازالوا مع الأسد وبغض النظر عن دينه وطائفته ندعوكم لترك السلاح والإستسلام فوراً وقد أعذر من أنذر ..
أيتها الأم ولدك وضع يده بيد الأجنبي من ايران وروسيا وحزب الله والعراقيين والأفغان وجاء ليقتلنا في بيوتنا وأرضنا ..
نعتذر لكل أم قتل ولدها في هذه الحرب فقد كنا مظطرين لنمنع موت وقتل أطفالنا من رصاص و ولدك ..
من أجل من يموت ولدك من أجل أن يزداد رامي مخلوف ثراءً وذو الهمة شاليش مصالح عقارية ومن أجل فساتين زوجة الرئيس الباهظة الثمن ..
والله إنهم يضحكون عليكم ويبيعونكم انتصارات فارغة والحقيقة أنهم يتركون أولادكم بعد أن يقتلوا ويحاولون إسعاف جثث حزب الله فقط ..
يا قوم إني ناصح ..
- Kaligrafija
#77291 Re: Sirija vol. 2
Ako je meni upuceno, vala i meni se povraca od nasih i njihovih, ali sjetim se rata, pa skontam da smo poslije toga zauvijek, nasi i njihovi...mogu ja i voliti njihove i volim, ali im nikad ne vjerujem, kad svi potajno chetnikuju, ovisno s kim sjede i kad i gdje...jbg...povlacenje paralela se odnosilo na rat i sad, valja nam neko i ne...Ali ovi moji gdje me silom prilika svrstase, vremenom se po svemu popisaju...Dobar Dzeko, sta ce Dzeko... Recimo Saud arabija mi se nikad nije svidjala, jer je nazadna u modernom vremenu, i inace te zaljevske monarhije, ne sve...Kad se arapi vrate u naucno-reformatorsko doba, ja cu reci svaka cast arapi, al do tad ne...Iran mi se uvijek svidjao, napredna Perzija, bila i ostala, imaju fula, ali dobri su...Eh sad dolazimo do paralele, muslimani i jedni i drugi, zar mogu biti "anamo oni", naravno da mogu..."Anamo oni" su za mene zatucani, samo je tamo stub nase vjere za mene i nista vise, dok se ne promjene... Eh, izmedju "anamo onih" chetnika i "anamo ovih chetnika' nema razlike...Meni je chetnik metafora i simbol neukog covjeka, koji bi samo rusio, palio, ubijao, a ne zna dvije sastaviti kako treba...valja Dzeko, ne valja Dzeko...i tako to...ioannes wrote:tako nekako dođe....Lincoln-Burrows wrote:Kakvi su sad ovo "argumenti",
kad čujem kad neko paralele povlači na takav način,dođe mi da povratim
- Ironmen
#77292 Re: Sirija vol. 2
Brko od jutros naslagao sleper orki...
Orke udaraju na Zor iz vise pravaca svim silama..SAA have killed more than 60 ISIS fighters in clashes of in area of Deir ez-Zur airport
- Ironmen
#77293 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Današnji upis najpoznatijeg aktiviste opozicije iz Dere po imenu Samer El Musalemeh:
يا قوم إني ناصح ..
Povraca mi se od ove propagande...
- GandalfSivi
#77294 Re: Sirija vol. 2
Inace se ne javljam na ovu temu, ali vidjeti da neko zove Amanpur kurvom je mimo zdravog razuma. Inace sam fasciniran brojem stranica i emocijama ukljucenim na ovoj temi (ne nuzno losa stvar), ali ovo je dno, nema dalje...Maystor wrote:Poznatu kurvu, Kristijanu Amanpur sa CNN-a, pozvali da dođu u Alep i popriča s onim dječakom, o kojem je svojevremeno baš ona napravila medijsku bombu. Kaže kurva da ne može doći iz sigurnosnih razloga![]()
-
MaliDuje
#77295 Re: Sirija vol. 2
U pravu si nine kurva...Nego je raspala kurvetinaGandalfSivi wrote:Inace se ne javljam na ovu temu, ali vidjeti da neko zove Amanpur kurvom je mimo zdravog razuma. Inace sam fasciniran brojem stranica i emocijama ukljucenim na ovoj temi (ne nuzno losa stvar), ali ovo je dno, nema dalje...Maystor wrote:Poznatu kurvu, Kristijanu Amanpur sa CNN-a, pozvali da dođu u Alep i popriča s onim dječakom, o kojem je svojevremeno baš ona napravila medijsku bombu. Kaže kurva da ne može doći iz sigurnosnih razloga![]()
- GandalfSivi
#77296 Re: Sirija vol. 2
Tuzno je to maca, ali vidim da si srcem i dusom puno vise vezan za Siriju nego za lokalne teme, pa ono mozda i ne znas o kome pricas...MaliDuje wrote:U pravu si nine kurva...Nego je raspala kurvetinaGandalfSivi wrote:Inace se ne javljam na ovu temu, ali vidjeti da neko zove Amanpur kurvom je mimo zdravog razuma. Inace sam fasciniran brojem stranica i emocijama ukljucenim na ovoj temi (ne nuzno losa stvar), ali ovo je dno, nema dalje...Maystor wrote:Poznatu kurvu, Kristijanu Amanpur sa CNN-a, pozvali da dođu u Alep i popriča s onim dječakom, o kojem je svojevremeno baš ona napravila medijsku bombu. Kaže kurva da ne može doći iz sigurnosnih razloga![]()
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#77297 Re: Sirija vol. 2
Auuu, dirnuo si u osinjak
...ja ću se praviti Englez 
-
handžar88
#77298 Re: Sirija vol. 2
Fuj fuj fujsarajevoxxxx wrote:Današnji upis najpoznatijeg aktiviste opozicije iz Dere po imenu Samer El Musalemeh:
يا قوم إني ناصح ..
- GIVI
#77299 Re: Sirija vol. 2
Naslovnica wrote:Maystor wrote:Poznatu kurvu, Kristijanu Amanpur sa CNN-a, pozvali da dođu u Alep i popriča s onim dječakom, o kojem je svojevremeno baš ona napravila medijsku bombu. Kaže kurva da ne može doći iz sigurnosnih razloga![]()
-
Akibh
#77300 Re: Sirija vol. 2
Znaju oni vrlo dobro o kome pricaju samo sto je njihovo prebivaliste Pale, Srbija, Grude, Siroki i sl.GandalfSivi wrote:Tuzno je to maca, ali vidim da si srcem i dusom puno vise vezan za Siriju nego za lokalne teme, pa ono mozda i ne znas o kome pricas...MaliDuje wrote:
U pravu si nine kurva...Nego je raspala kurvetina
Pljuvali su je u ratu, pljuju je poslije rata...