Sirija vol. 2

Locked
Nadzornik

#77251 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Predsjednik Sirije Basar el Asad

Sta,Alaviti vladaju Sirijom:

Image

Sirijska vlada:

1. Imad Khamis -. premijer Sirije-sunit

2. Walid Mualem - Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Sirije, Damask - sunit

3. Mohammad Al Shaar - Ministar unutrasnjih poslova i general-major Al Haffa, Okrug Latakia - sunit

4. Fahd Al Freij -Ministar odbrane, vrhovni komandant vojske general-pukovnik-sunit

5. Ahmad Badreddin Hassoun - muftija Sirije Alepo - sunit

6. Hadiya Abbas - Predsjednik Vijeca naroda Dayr Az Zawr - sunit

Image
Nadzornik

#77252 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Sehro wrote:
Nadzornik wrote:Hezbolah obrisa Isil u Al Tanf-u... :-)

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... 1Fzrw3zbRY
Ovaj video sam davno gledao, nema veze s Tanfom.
DAESH VS HEZBOLLAH - FACE A FACE MEURTRIER DANS LES RUES D AL-TANF , (+18) 9 JUIN 2017

So Crazy 8

Veröffentlicht am 11.06.2017

Urban guerrilla, street by street house by house, public warned !! On Friday, Syrian and Hezbollah forces managed to reach the strategic region of al-Tanf, the border crossing that connects Iraqi territory with Syria.
Sehro

#77253 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

Džibna al-intisar liea'junike Beššar :D Šta ljudi sve pjevaju :-)
Matzan

#77254 Re: Sirija vol. 2

Post by Matzan »

Nisam u dovoljnoj mjeri upoznat sa situacijom u Siriji da bih davao neka lična mišljenja.
Samo jedno kratko zapažanje - informacija:

Već danima se vrti najava na National Geographicu za emisiju koja govori o ratu u Siriji.
Naslov je "HELL ON EARTH", biće na programu 12.06. u 22:00.

Ono što mi je privuklo pažnju u najavi ove emisije je rečenica koju koriste u najavi, a koja glasi:
"ISIS is creation of Bashar Assad."

Ono, koliko sam upratio, taj famozni ISIS ratuje protiv Assada, rado prihvata sve terorističke aktivnosti worldwide,
stotinu nekih teorija ko ih je pomagao i pomaže... ali ovo mi je sad neki baš novi moment u cijeloj priči.
Sehro

#77255 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

Matzan wrote:Nisam u dovoljnoj mjeri upoznat sa situacijom u Siriji da bih davao neka lična mišljenja.

Već danima se vrti najava na National Geographicu za emisiju koja govori o ratu u Siriji.

Ono što mi je privuklo pažnju u najavi ove emisije je rečenica koju koriste u najavi, a koja glasi:

Ono, koliko sam upratio, taj famozni ISIS ratuje protiv Assada, rado prihvata sve terorističke aktivnosti worldwide,
stotinu nekih teorija ko ih je pomagao i pomaže... ali ovo mi je sad neki baš novi moment u cijeloj priči.
To su ti konstatacije ala saudijski Hezbullah i sl. :)
Kikibombona

#77256 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Matzan wrote:Nisam u dovoljnoj mjeri upoznat sa situacijom u Siriji da bih davao neka lična mišljenja.

To ne moze biti tacno iz prostog razloga, ISIL je nastao u Iraku, liderstvo grupe je iz Iraka, kao i sam Abu Bekr al-Bagdadi. U Siriju su dosli nedugo nakon izbijanja gradjanskog rata, pridruzili se 'sirijskoj opoziciji' i za kratko vrijeme postali najbrojnija i najjaca skupina.

Poslije su pokusali potpuno preuzeti 'revoluciju', sto ostale pobunjenicke grupe nisu prihvatile. Doslo je do sukoba ISIL vs ostali pobunjenici. I tada su proglasili hilafet - Islamsku drzavu. Od tada se bore sa svima. Sa Asadom, sa irackom armijom, sa Kurdima u Iraku i Siriji, sa drugim pobunjenim skupinama u Siriji.

Nema Asad direktne veze sa njima.
handžar88

#77257 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Savina škola
DuckZz

#77258 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Sjecate se Divizije.30 što ih je Nusra malo pobrkala na sjeveru Aleppa prije 2 godine ?
Krokodajl

#77259 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

DuckZz wrote:Sjecate se Divizije.30 što ih je Nusra malo pobrkala na sjeveru Aleppa prije 2 godine ?
Sad prešli u redove ISIL-a i čekaju naredbu u pustinji Zora ?
DuckZz

#77260 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Krokodajl wrote:
DuckZz wrote:Sjecate se Divizije.30 što ih je Nusra malo pobrkala na sjeveru Aleppa prije 2 godine ?

Kae covjek, hocemo da nas prebace na sjever Raqqe, zovemo Amere oni nam spuštaju slušalice.
Davaj broj od Marka, blokiro nas :lol: :lol:
http://www.mediafire.com/view/abhh0vs33 ... 343434.PNG
Last edited by DuckZz on 12/06/2017 01:43, edited 3 times in total.
sarajevoxxxx

#77261 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:

To ne moze biti tacno iz prostog razloga, ISIL je nastao u Iraku, liderstvo grupe je iz Iraka, kao i sam Abu Bekr al-Bagdadi. U Siriju su dosli nedugo nakon izbijanja gradjanskog rata, pridruzili se 'sirijskoj opoziciji' i za kratko vrijeme postali najbrojnija i najjaca skupina.

Poslije su pokusali potpuno preuzeti 'revoluciju', sto ostale pobunjenicke grupe nisu prihvatile. Doslo je do sukoba ISIL vs ostali pobunjenici. I tada su proglasili hilafet - Islamsku drzavu. Od tada se bore sa svima. Sa Asadom, sa irackom armijom, sa Kurdima u Iraku i Siriji, sa drugim pobunjenim skupinama u Siriji.

Nema Asad direktne veze sa njima.
Baš suprotno. Rat je bjesnio 3 godine u Siriji, u Iraku cijelo vrijeme situacija normalna. Onda počinju protesti i 2014. se počinje zakuhavati u Iraku. Bešar Al Asad je 3 godine bio magnet, strani borci su godinama dolazili, stotine masakara u Siriji međunarodna zajednica sve to nijemo posmatrala govorili ne treba vojna intervencija ne treba novi Irak. Bilo je pitanje dana kada će buknuti u Iraku
handžar88

#77262 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

DuckZz wrote:
Krokodajl wrote:

Kae covjek, hocemo da nas prebace na sjever Raqqe, zovemo Amere oni nam spuštaju slušalice.
:lol:
Hajd reci iskreno ovo skroz lijevo na ovom screenshotu na nasem jeziku ako znas nastavak recenice, jel pise "eto nasta je spala revolucija" :D :D

E jbg sto izbrisa
Kikibombona

#77263 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

;-)
DuckZz wrote:
Krokodajl wrote:

Gdje se ovo nalaze nesretnici? :lol:
DuckZz

#77264 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

handžar88 wrote:
DuckZz wrote:
Krokodajl wrote:

:lol:
Hajd reci iskreno ovo skroz lijevo na ovom screenshotu na nasem jeziku ako znas nastavak recenice, jel pise "eto nasta je spala revolucija" :D :D

E jbg sto izbrisa

Jok, jedan komentar u vezi uprave FK Zeljeznicar :D
Ali to nije sad bitno :D
Kikibombona

#77265 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Patak

Kakav je ovo raspad sistema?

Sultan Murad se svrstao na stranu Hamza brigade i ukljucio u borbe...

Izgleda da su i na rezimske snage zapucali.

Podivljali totalno. :D
Krokodajl

#77266 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Kikibombona wrote:Patak

Kakav je ovo raspad sistema?

Sultan Murad se svrstao na stranu Hamza brigade i ukljucio u borbe...

Izgleda da su i na rezimske snage zapucali.

Podivljali totalno. :D
Doslovno shvatili "noć bitke na Bedru"...
muhafuca

#77267 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Nadzornik wrote:13 Arapskih zemala protiv Izraela 67 godine i Izrael ih razbuca za 6 dana... :-)

p.s. da li namjerno ili je greska ali ovdje dolje je zastava Sirije FSA.

Image
Blitzkrieg majka znanja.

IS u mjesec dana
dvije ogromne drzave skoro razvalio

Al treba drzat teritoriju kad se protivnik konsoliduje i oporavi od iznenadnog napada.

Jes se ikad zapitao sto Izraelovi "ratovi" kratko traju?

Napadnu prvi i onda na telefon zovi Ameriku da uleti zapreti malo i smiri situaciju.

OK uletili u Siriju i Egipat i ako stvarno kontas da bi Izrael prezivio dugogodisnji rat protiv ove dvje drzave bez vanjskih uplitanja - ne treba dalje pricati

Izrael tad imao oko 4 miliona stanovnika - Egipat oko 50 ili 60 a Sirija oko 12 do 16 miliona - Palestince da ni ne brojimo.

Ostale drzave sa slike da ne brojimo jer dok su se odlucili ukljuciti "rat" bio gotov. Iracki tenkovi tek presli u Siriju i samo se vrnuli. Dovoljno valjda da stavi na sliku /facepalm.

Jah Izrael i njihovi "hefta dana" ratovi

da ne bi zapada ne bi ni njih bilo
habanero68

#77268 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

solar7 wrote:
habanero68 wrote:
solar7 wrote: ljudino imal jos ovog
Nije ti dovoljno.? Stane li ti, pod kozu.?! :roll:

Edit:Mislim, da je vecini ljudi i previse ako se i malo zamisle, oko ovih karikatura. :sad:
handrmoljo il kako se vec zoves ni pogledo nisam sta je na tom nit me interesuje.Djecja posla po meni a ne gledam u nih ni kad moji istomisljenici ta sranja stavljaju.trolanje cisto je to.
Znam, nije ti lako. Tvoji puse na svakom koraku. Samo je pitanje vremena, kada ce ovaj, sa mog avatara, proglasiti pobjedu. Pokusaj sa lexiliumom. Mozda ti pomogne, na kratko.
salik79

#77269 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Brko brutalno pomeo "borce" Isila Zoru :thumbup:

TebarekAllah :bih:
Maystor

#77270 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Šta se u stvari desilo na prijelazu Tanf?

Amerikanci su svima stavili do znanja da neće dozvoliti snagama osovine otpora da ga zauzmu, postavili su crvenu liniju na 55 km od Tanfa. General Kasim je mastermind operacije izlaska na iračku granicu, on je rekao: "dobro, evo im još 15 km pride, mi idemo 70 km sjeverno od Tanfa"! Rusi (koji su tražili od saveznika da ispoštuju američki ultimatum za Tanf) su se odmah složili. Uz podršku Rusije (obratiti pažnju na istupe g. Lavrova i njegov razgovor sa Tillersonom), SAA i saveznici izlaze na granicu, a sa iračkom vladom je dogovoreno da se Tanf zatvori sa iračke strane. Amerikanci će sami otići, Tanf više nema nikakvog značaja. Na kraju se amerikanci ušutili ko pičke, još zahvaljuju Lavrovu što je sredio da im niko ne dira Tanf :lol:
Naslovnica

#77271 Re: Sirija vol. 2

Post by Naslovnica »

Niko više i ne spominje onaj nedavni "napad" Bašara hemijskim oružjem na Khan Sheikhoun...
Maystor

#77272 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Poznatu kurvu, Kristijanu Amanpur sa CNN-a, pozvali da dođu u Alep i popriča s onim dječakom, o kojem je svojevremeno baš ona napravila medijsku bombu. Kaže kurva da ne može doći iz sigurnosnih razloga :-)
Napad hemijskim oružjem je tako providan false flag da je to jasno svima, čak i na medijski otrovanom zapadu.
Nadzornik

#77273 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Saudijska Arabija,UAE i Jordan obecavaju da ce da podrze nezavisnost Irackog Kurdistana pod uslovom da uspostave vojnu bazu u tom regijonu.
Maystor

#77274 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Aldin Abazović: Ghost of Middle East appears again, Quds force commander Gen. Kasem Suleimani on #Iraq #Syria borders with "Fatemiyoom" brigade.

Image
Nadzornik

#77275 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Jos jedna krvava noc za civile u Raki.USA i dalje bombarduje grad sa bijelim fosforom.

Image
Image
Image
Locked