Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7726 Re: Zeničani
Gdje nam je Mustang? Dobi li posao?
P.S. Casuals-sta fali Bingu u LP u smislu lokacije?
Last edited by _BataZiv_0809 on 21/11/2015 00:13, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7727 Re: Zeničani
EDIT
- Casual's
#7728 Re: Zeničani
Lokacija sasvim OK, ali ono je zapušteno, razbacano, stakla porazbijana (pa ljepljena), objekat cijeli je kurcina._BataZiv_0809 wrote:Gdje nam je Mustang? Dobi li posao?
-
kakavdanakneiskustvu
#7729 Re: Zeničani
Casual's wrote:Bio večeras (gledo konvektore, usput ako ko ima kakvu preporuku za isti moRe na PPkakavdanakneiskustvu wrote:je li bio ko u robotu?),fino je urađeno, kultura unutra, fino osvjetljeno, toplo, miriše. CIjene su sasvim ok, radnici uljudni iako je red za kasu bio 15 metara.
Drago mi je da ce Bingo u LP propasti zbog ovog i da ce isti nadam se ponuditi neki reprezentativniji objekat u gradu.
ja kupio dva atlanticova konvektora,za sad prezadovoiljan
-
kakavdanakneiskustvu
#7730 Re: Zeničani
Casual's wrote:Lokacija sasvim OK, ali ono je zapušteno, razbacano, stakla porazbijana (pa ljepljena), objekat cijeli je kurcina._BataZiv_0809 wrote:Gdje nam je Mustang? Dobi li posao?
ma ko pijaca,samo u zatvorenom prostoru
- N.N.
#7731 Re: Zeničani
Bingo je kod nas bas katastrofa, ne odaje utisak nekakvog centra-hipermarketa ili cega vec, ali jbga, opet radi punom parom
Ali sto jest jest, u Zenici bi trebali imati kakav reprezentativniji objekat. U daleko manjim mjestima imaju daleko bolje objekte
Robot bas sada idem da posjetim, pa napisemo utiske
Ali sto jest jest, u Zenici bi trebali imati kakav reprezentativniji objekat. U daleko manjim mjestima imaju daleko bolje objekte
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7732 Re: Zeničani
To je druga stvar. Bingo fura takav imidz. Evo vamo su napravili neki Bingo plus, kao ono usminkali ga, ali opet sve je to tanko.kakavdanakneiskustvu wrote:
ma ko pijaca,samo u zatvorenom prostoru
Ali trzni centar i treba da bude na periferiji grada, sa velikim parkingom. Zagreb je dobar primjer sa East i West Gateom, King Kross Jankomir, donekle i Split sa CC1 itd...
-
Ci-Nick
#7733 Re: Zeničani
Ja taj Robot vidim sa prozora i bojim se da je parking premalen.
Istina za mene nije problem jer uglavnom obavljam kupovine od 8 do 10.
Istina za mene nije problem jer uglavnom obavljam kupovine od 8 do 10.
-
kakavdanakneiskustvu
- Freamon Lester
#7735 Re: Zeničani
Pih koliko ima vremena do ljeta 2017-te da se pocnemo baviti ovim problemom.kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.zenicablog.com/upozorenje-iz ... imo-kotao/
- Norm
#7736 Re: Zeničani
http://www.zenicablog.com/biciklisticke ... ne-uz-ggm/
Pogotovo ovo...
'Mi smo počeli sa izradom projektne dokumentacije za rekonstrukciju Bulevara sa idejom da na Bulevaru zadržimo javni saobraćaj i vozila koja izlaze iz stanova i kuća, kaže Mirsad Heleg, direktor JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica i Izvršne agencije za realizaciju projekta Glavne gradske magistrale.
Na taj način realizirat će se ideja da se saobraćaj iz tog dijela grada prebaci na GGM, čime bi se stvorili uslovi za sigurniji biciklistički saobraćaj.'
Da li to znaci da jedinu saobracajnicu koja je donekle funkcionisala zatvaraju za saobracaj osim vozila stanara??? Sta ce imati, posebne propusnice?
I kako ce ljudi iz ostalih dijelova grada doci sa biciklima do bulevara koji ce biti samo za bicikliste? Hoce li stanovnici Travnicke recimo, koji moraju preci GGM bilo gdje da krenu, morati ici biciklima preko Vjetrenica pa kroz Janjice da bi dosli do Bulevarske biciklisticke staze? I novi krediti i stari izvodjaci radova...pa jbt u Sarajevu sa onakvim guzvama i brojem vozila moze uz cestu ali u ze. nemoze...Kome li se stimaju novi tenderi???
Pogotovo ovo...
'Mi smo počeli sa izradom projektne dokumentacije za rekonstrukciju Bulevara sa idejom da na Bulevaru zadržimo javni saobraćaj i vozila koja izlaze iz stanova i kuća, kaže Mirsad Heleg, direktor JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica i Izvršne agencije za realizaciju projekta Glavne gradske magistrale.
Na taj način realizirat će se ideja da se saobraćaj iz tog dijela grada prebaci na GGM, čime bi se stvorili uslovi za sigurniji biciklistički saobraćaj.'
Da li to znaci da jedinu saobracajnicu koja je donekle funkcionisala zatvaraju za saobracaj osim vozila stanara??? Sta ce imati, posebne propusnice?
I kako ce ljudi iz ostalih dijelova grada doci sa biciklima do bulevara koji ce biti samo za bicikliste? Hoce li stanovnici Travnicke recimo, koji moraju preci GGM bilo gdje da krenu, morati ici biciklima preko Vjetrenica pa kroz Janjice da bi dosli do Bulevarske biciklisticke staze? I novi krediti i stari izvodjaci radova...pa jbt u Sarajevu sa onakvim guzvama i brojem vozila moze uz cestu ali u ze. nemoze...Kome li se stimaju novi tenderi???
-
channel10
#7737 Re: Zeničani
Jel to treba zatvoriti Bulevar zbog biciklista? Majke mi ako to urade, onda u ovom gradu niko nije normalan.
Biciklo je postojalo i prije SDA ako nisu znali. Gdje su se tada biciklisti vozali, neka se voze i sada!
Bolje bi im bilo da najprometniju cestu u gradu presvuku novim asfaltom jer ovo sad na sve lici, ali na cestu ne lici. Bulevar, put za Perin Han, Aleja sehida, onaj spoj na mostu kod Lamele prema soping centru, dole Bulevar Kralja Tvrtka. O tome treba da misle, a ne o na prste prebrojanim biciklistima.
Biciklo je postojalo i prije SDA ako nisu znali. Gdje su se tada biciklisti vozali, neka se voze i sada!
Bolje bi im bilo da najprometniju cestu u gradu presvuku novim asfaltom jer ovo sad na sve lici, ali na cestu ne lici. Bulevar, put za Perin Han, Aleja sehida, onaj spoj na mostu kod Lamele prema soping centru, dole Bulevar Kralja Tvrtka. O tome treba da misle, a ne o na prste prebrojanim biciklistima.
-
Dee-Dee_13
#7738 Re: Zeničani
Ja sam cula, da ce novi, bas kao sto kazes reprezentativniji objekat, Bingo otvoriti u prostorijama Šipada, preko puta Londje...Kazu tako...N.N. wrote:Bingo je kod nas bas katastrofa, ne odaje utisak nekakvog centra-hipermarketa ili cega vec, ali jbga, opet radi punom parom![]()
Ali sto jest jest, u Zenici bi trebali imati kakav reprezentativniji objekat. U daleko manjim mjestima imaju daleko bolje objekte![]()
-
Ci-Nick
#7739 Re: Zeničani
Jutros bio u Robotu,..... razočarenje......
Kasnili sa otvaranjem, otvoriše tek u 9 i 10.
Uređenje amatersko-svaštarsko,...red namještaja,.. red posuđa,.. red alata,... red autokozmetike,.. red poklopaca za WC šolje,..
Cjenovno na nivou Konzuma,.. vrlo loš izbor,.. slabiji nego u Konzumu i Bingu.
Nadao sam se da će biti nekih kvalitetnijih proizvoda,...ništa.
Mogu taj objekat odmah precrtati.
Kasnili sa otvaranjem, otvoriše tek u 9 i 10.
Uređenje amatersko-svaštarsko,...red namještaja,.. red posuđa,.. red alata,... red autokozmetike,.. red poklopaca za WC šolje,..
Cjenovno na nivou Konzuma,.. vrlo loš izbor,.. slabiji nego u Konzumu i Bingu.
Nadao sam se da će biti nekih kvalitetnijih proizvoda,...ništa.
Mogu taj objekat odmah precrtati.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7740 Re: Zeničani
Robot je inace sinonim za buckuris ratnoprofitersku firmu i robovlasnika. On je u sarajevu ko ekro i hass kod nas.
-
Ci-Nick
#7741 Re: Zeničani
E to,.. upravo me asortimanom i uređenjem podsjetio na HASS._BataZiv_0809 wrote:Robot je inace sinonim za buckuris ratnoprofitersku firmu i robovlasnika. On je u sarajevu ko ekro i hass kod nas.
- Distortion
#7742 Re: Zeničani
Robot je sinonim za kinu. Jednom sam u Tuzli kupio neki sarafciger sa bitovima. Osjetim ja da nesto smrdi u kuci...kad skontam sarafciger se cuje, ona jebena plastika fuj...
- nadžak
#7743 Re: Zeničani
To mi je baš zapalo kako detalj, kad je neki dan ona djevojka iz firme pričala kraći historijat firme. Sve ti je jasno kad kaže da su "sa ponosom počeli sa radom davne 1995.godine..."_BataZiv_0809 wrote:Robot je inace sinonim za buckuris ratnoprofitersku firmu i robovlasnika. On je u sarajevu ko ekro i hass kod nas.
Garant bila investicija iz prijateljskih zemalja pa imali početni kapital od nekih milon gore-dole.
- notsure
#7744 Re: Zeničani
Početni kapital je bila roba iz prodavnice u kojoj je vlasnik Robota prije rata bio poslovođa.nadžak wrote:To mi je baš zapalo kako detalj, kad je neki dan ona djevojka iz firme pričala kraći historijat firme. Sve ti je jasno kad kaže da su "sa ponosom počeli sa radom davne 1995.godine..."_BataZiv_0809 wrote:Robot je inace sinonim za buckuris ratnoprofitersku firmu i robovlasnika. On je u sarajevu ko ekro i hass kod nas.
Garant bila investicija iz prijateljskih zemalja pa imali početni kapital od nekih milon gore-dole.
U sprezi s advokatom, direktorom, tipičan primjer "uspješne" priHvatizacije.
- Norm
#7745 Re: Zeničani
....bio...
Bingo je Konzum za Robot...
Onakva roba po onakvim cijenama...
Bingo je Konzum za Robot...
Onakva roba po onakvim cijenama...
-
zenicablues
#7746 Re: Zeničani
Da li je sada dozvoljeno skretanje na GGM-u iz jednog pravca u drugi kod KPD kada se ide iz pravca Mokusnica prema Bojinom viru. Vidim da su sada tu isprekidane linije,a prvobitno,kada je GGM tek otvoren bile su pune linije.
- Casual's
#7747 Re: Zeničani
Mislim da tu ima dopunska tabla samo za vozila KPZ. Ne bi trebalo biti za sva vozila zbog kategorije putazenicablues wrote:Da li je sada dozvoljeno skretanje na GGM-u iz jednog pravca u drugi kod KPD kada se ide iz pravca Mokusnica prema Bojinom viru. Vidim da su sada tu isprekidane linije,a prvobitno,kada je GGM tek otvoren bile su pune linije.
-
hipija
#7748 Re: Zeničani
Pozdrav ljudi,
Kakva su vam iskustva sa JP Grijanje, moze li se uloziti kakva reklamacija na izuzetno slabo grijanje, u smislu da dodje manji obracun jer je kod mene vrlo slabo grijanje a dolazi normalan racun?
Postoji li mogucnost da se po zavrsetku grijne sezone potpuno iskljuci grijanje iako nije isplacen kompletan dug a da se napravi sa njima plan otplate postojeceg duga ili se mora sve prethodno izmiriti?
Znam da bi ove informacije trebao traziti kod ekipe iz Grijanja, ali bih volio da znam kako se te stvari krecu, ako je vec neko prosao kroz slicnu situaciju, da mi ne prikriju neku vaznu informaciju ili pravo korisnika njihovog (ne)grijanja
Kakva su vam iskustva sa JP Grijanje, moze li se uloziti kakva reklamacija na izuzetno slabo grijanje, u smislu da dodje manji obracun jer je kod mene vrlo slabo grijanje a dolazi normalan racun?
Postoji li mogucnost da se po zavrsetku grijne sezone potpuno iskljuci grijanje iako nije isplacen kompletan dug a da se napravi sa njima plan otplate postojeceg duga ili se mora sve prethodno izmiriti?
Znam da bi ove informacije trebao traziti kod ekipe iz Grijanja, ali bih volio da znam kako se te stvari krecu, ako je vec neko prosao kroz slicnu situaciju, da mi ne prikriju neku vaznu informaciju ili pravo korisnika njihovog (ne)grijanja
- phillie
#7749 Re: Zeničani
Ima li istine u onome da ce AMZ u proljece '17, hairli ugasiti kotlove?
-
hipija
#7750 Re: Zeničani
Tako su rekli jer ovo sadasnje grijanje radi ko na infuziji