ne znam za vas, ali ja bi ovo Ćero dalje, pa ga privremeno spojiti negdje u Briješću...Maystor wrote:
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- johntra
#7726 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
-
ciza_bliza
#7727 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
A tamo dalje je Briješće?
-
neki
#7728 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Takav je i plan, lot 2C...trenutno se vrsi eksproprijacijajohntra wrote: ne znam za vas, ali ja bi ovo Ćero dalje, pa ga privremeno spojiti negdje u Briješću...
- supercali
#7729 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Brijesce je ovo gore brdo otprilike gdje ova cesta pocinje pa do one skole cini mi se
- supercali
#7730 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Znaci ovo bi islo na tunele kad bi se izgradiloneki wrote:Takav je i plan, lot 2C...trenutno se vrsi eksproprijacijajohntra wrote: ne znam za vas, ali ja bi ovo Ćero dalje, pa ga privremeno spojiti negdje u Briješću...
-
neki
#7731 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Zasad je planirano samo 700m ceste sa "privremenim" prikljuckom na safeta Zajke. Da li ce se u buducnosti raditi tunel po planu iz 70tih ili ce ici preko pruge novim prijedlogom ostaje da se vidi. Najvjerovatnije da ce "privremeni" prikljucak ostati trajni..supercali wrote:Znaci ovo bi islo na tunele kad bi se izgradiloneki wrote:Takav je i plan, lot 2C...trenutno se vrsi eksproprijacijajohntra wrote: ne znam za vas, ali ja bi ovo Ćero dalje, pa ga privremeno spojiti negdje u Briješću...
- johntra
#7732 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
A i to je nešto...taman dok mi mali od četiri i po položi vozački, možda tad budu tuneli u funkciji... 
- supercali
#7733 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne tvoj mali ce ovdje pitati kad ce biti gotov lot 10 kod tunela pa da prorade
- shake69
#7734 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ipak je ovo sa zaobilaznicom dobro, mogli bi se uskoro i provozati i dodje nesto kao baraz ta fudbalsku reprezentaciju BiH. Kako sam se nadala, dobro sam se udala!
Nego, ljudi gdje nam je Mayor, nekad je dezurao na ovoj temi? Da nije 'retired'?
Nego, ljudi gdje nam je Mayor, nekad je dezurao na ovoj temi? Da nije 'retired'?
Last edited by shake69 on 15/10/2015 14:31, edited 1 time in total.
- pametolog
#7735 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Zna li neko kako napreduje most preko Save? Hrvati su zavrsili onaj svoj patrljak od ZG - BG autoceste to Save, mi mozemo zavrsiti svoj dio na sjeveru brzo (koliko sam razumio, I stalo se zbog prelaza preko Save), jos taj most koji kasni par godina, I za pola sata bi se skratio put u Europu.
I ima li neko pouzdanu I aktualnu nformaciju za Koridor Vc u Hrvatskoj, onaj dio od Osijeka do Madjarske, ima li pomaka tamo? (nije bas Autocesta u BiH, ali je direktno vezano za temu - nas dio Koridora bi dobio na znacaju, put prema Budimpesti, Becu, Pragu I nekim dijelovima Njemacke bi nam bio znacajno brzi).
I ima li neko pouzdanu I aktualnu nformaciju za Koridor Vc u Hrvatskoj, onaj dio od Osijeka do Madjarske, ima li pomaka tamo? (nije bas Autocesta u BiH, ali je direktno vezano za temu - nas dio Koridora bi dobio na znacaju, put prema Budimpesti, Becu, Pragu I nekim dijelovima Njemacke bi nam bio znacajno brzi).
-
archi_a
#7736 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nekada sam na ovom topicu izbacio sliku kako bi trebao da izgleda priključak na autoput sa Alipašinog polja, neko me je demantovao. Evo preuzeto sa SCC foruma, obradovalo me je da će se ipak na ovome raditi. Općina Novi grad je nedavno izašla sa ovom informacijom.
Slika 1 - zamišljena trasa nastavka priključka na autoput

Slika 2- planirano je probijanje puta ( gledajući desnu crvenu liniju, prema dole) tj. prema mostu kod ASA auta na Alipašinom polju.

Slika 1 - zamišljena trasa nastavka priključka na autoput

Slika 2- planirano je probijanje puta ( gledajući desnu crvenu liniju, prema dole) tj. prema mostu kod ASA auta na Alipašinom polju.

-
tec
#7737 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Prije manje od mjesec dana je HAC raspisao novi natječaj (treci) za most preko Save kod Svilaja do kraja godine nadam se da će biti odabran novi izvođač. Rok za izgradnju je 24 mjeseca i ako su cijene sa prijašnjih natječaja mjerilo koštati će između 24 - 30 miliona eura.pametolog wrote:Zna li neko kako napreduje most preko Save? Hrvati su zavrsili onaj svoj patrljak od ZG - BG autoceste to Save, mi mozemo zavrsiti svoj dio na sjeveru brzo (koliko sam razumio, I stalo se zbog prelaza preko Save), jos taj most koji kasni par godina, I za pola sata bi se skratio put u Europu.
Situacija Vc u Hrvatskoj od Osijeka na sjever je ovakav: most preko Drave bi trebao biti gotov do proljeća (možda i ranije), ljetos su počeli graditi dionicu od oko 3,5 km da bi spojili most sa postojećom autocestom (prema jugu), na sjever postoji rasprava da se uradi jedna kratka dionica da most ne vodi u polje dok se još nije odlučilo kada će se graditi do Belog Manastira i Mađarske granice, mađari na svojoj strani nemaju nikakav aktivni plan da spoje svoj dio.
- Maystor
#7738 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
video snimak, isti autor, SSC forum
- Thorgerson
#7739 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kako sam ja shvatio iz izjava, prikljucak ce biti na kruzni tok, a ne na autoput. Mislim, dobija se isto naravno ti sa kruznog ides dalje na zaobilaznicu i autoput.archi_a wrote:Nekada sam na ovom topicu izbacio sliku kako bi trebao da izgleda priključak na autoput sa Alipašinog polja, neko me je demantovao. Evo preuzeto sa SCC foruma, obradovalo me je da će se ipak na ovome raditi. Općina Novi grad je nedavno izašla sa ovom informacijom.
- Thorgerson
#7740 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Dobro im ide...

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7741 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
tangenta u beskonacnost 
- animus
#7742 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
dobro bi bilo kad bi ovo fakat napravili. Malo prugu pomjeriti desno i mogao bi autoput pravo do Buca potoka doci, do onog novog kruznog sto ga prave.
-
kakaljin
#7743 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne znam kako je izvodljivo da ovaj autoput bude iznad pruge na stubovima, jer postoje takva rjesenja. Ili kakvo je uopce plan bio za to.animus wrote:dobro bi bilo kad bi ovo fakat napravili. Malo prugu pomjeriti desno i mogao bi autoput pravo do Buca potoka doci, do onog novog kruznog sto ga prave.
- walter kurtz
#7744 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nisam pratio od pocetka topic kad ce i kuda ce dionica sa mo?
- Truba
#7745 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
šta će nam drvosječa 
-
archi_a
#7746 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Da, naravno. Ista je to ulica. Moći će se i na kružnom toku u buća potoku uključiti.Thorgerson wrote:Kako sam ja shvatio iz izjava, prikljucak ce biti na kruzni tok, a ne na autoput. Mislim, dobija se isto naravno ti sa kruznog ides dalje na zaobilaznicu i autoput.archi_a wrote:Nekada sam na ovom topicu izbacio sliku kako bi trebao da izgleda priključak na autoput sa Alipašinog polja, neko me je demantovao. Evo preuzeto sa SCC foruma, obradovalo me je da će se ipak na ovome raditi. Općina Novi grad je nedavno izašla sa ovom informacijom.
- Izlija
#7747 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Meni nije jasno što sad rade kružni u B. Potoku kada je urađen projekat i treba petlja da se pravi tu.
- Maystor
#7748 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
jo tebe, zar si mislio da će ga neko zaustaviti?Black swan wrote:šta će nam drvosječa
pomjerio se lik ste metara (udesno na slici), sad je uzurpirao još već veću površinu i radi punim intenzitetom

- Truba
#7749 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
od mojih bivših kolega uzirpirao je srpsku kuću godinama... bilo na sudu
on ili njemu slični biznismen
meni je to sve isti kurac ne znam jel točno on ali taj se bavio drvima
on ili njemu slični biznismen
meni je to sve isti kurac ne znam jel točno on ali taj se bavio drvima
-
probook
#7750 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ma za ovaj put treba uzeti kredit, bubnuti i sve raditi odjednom... Kakve vise dionice od 3 km svako godinu dana...Taman ubacis u petu i koci - iskljucivanje sa puta