GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Joker88

#7726 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Joker88 »

Kemal Malovčić wrote:je li proradio?

meni je sutra ispit, koliko da spavam?

uostalom, sve ću zaboraviti od pješačenja
ma naleti uvijek neko da vozi, il centro il neko sa kombijem

sretno na ispitu
respo

#7727 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

Sarajevo1946 wrote:
respo wrote:niko nije imao razloga da se buni?
pa ne moze do vijeka krasti neko a da se ne skonta
a i ti radnici ajd njega ce a sta ce nama biti boli nas briga
a onda i pojedini radnici koji su krali od goriva do dijelova tipa kad moze direktor milion sta je rezervoar goriva za gras i slicne stvari
Imamo li mi građani razlog da se bunimo?

Što se ne bunimo?

GRAS je samo slika društva u cjelini.
ne mogu ja kao gradjanin znati sta se desava u nekoj tamo firmi
da se radnik pobuni vjerujem da bi ga gradjani podrzali u pobuni al ovako ne buni se radnik ne bune se i gradjani
a kad se radnik pobuni i isplivaju prave stvari na vidjelo onda vidis da licemjerno se i taj radnik buni sada i trazi u gradjanima podrsku
ne podrzavam takve

ja prvi da znam bilo kakav slucaj u svojoj firmi za sigurno odmah bi se bunio po cijenu otkaza
The Realist

#7728 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Lud i ponosan wrote:Za koga je krao taj famozni bimo, ko ga je postavio?
A kakve to veze ima u ovoj situaciji?

Mislim da to trenutno nije bitno i štaviše, da neko pokrene postupke, sve bi izašlo na vidjelo. Čak i da ne izađe, nešto se mora uraditi.
NEOPLAN

#7729 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

hajde jebo raspravu necemo nista postici.

Postoji mogucnost, ali kazem POSTOJI MOGUCNOST da ujutru krene tramvaj, a zauzvrat traze da sjedne vlada za pregovaracki sto i da se razgovara i poduzmu konkretni koraci u spasavanju gradskog prijevoza.

Ovo je neprovjerena informacija, nemojte me drzati za rijec, dobio sam je od druga iz kruga grasa, ali kaze da je to jedna od opcija o kojoj sastance i raspravljaju.
sargon

#7730 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sargon »

respo wrote:
Sarajevo1946 wrote:
respo wrote:niko nije imao razloga da se buni?
pa ne moze do vijeka krasti neko a da se ne skonta
a i ti radnici ajd njega ce a sta ce nama biti boli nas briga
a onda i pojedini radnici koji su krali od goriva do dijelova tipa kad moze direktor milion sta je rezervoar goriva za gras i slicne stvari
Imamo li mi građani razlog da se bunimo?

Što se ne bunimo?

GRAS je samo slika društva u cjelini.
ne mogu ja kao gradjanin znati sta se desava u nekoj tamo firmi
da se radnik pobuni vjerujem da bi ga gradjani podrzali u pobuni al ovako ne buni se radnik ne bune se i gradjani
a kad se radnik pobuni i isplivaju prave stvari na vidjelo onda vidis da licemjerno se i taj radnik buni sada i trazi u gradjanima podrsku
ne podrzavam takve

ja prvi da znam bilo kakav slucaj u svojoj firmi za sigurno odmah bi se bunio po cijenu otkaza
Bunio bi se e svaka ti čast :mrgreen: Ma svi smo mi isti, neka mene ne diraju a neka se krade... Je li to iko čuo da se neko npr. u Telecomu od radnika bunio za kriminal, nepotizam i sl...
The Realist

#7731 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

goran16v wrote:Samo sto je bitna razlika sto Toplane nisu zavrnule grijanje kad su i direktori i radnici pokrali sve, ali zato su se postenjacine u GRAS-u, kad nije ostalo vise sta da se ukrade, odmah nadigli protiv direktora i poceli sa strajkom.
Plus što toplanama duguju pun klinac novca.

I opet ne kontam, kako neko misli da se ljudi žale radi borbe radnika za svoja prava? Žalimo se na način na koji se to radi, ali i ko to radi, jer znamo svi da ni oni nisu baš najfiniji u cijeloj priči.
uglavnomja

#7732 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

da se samocitiram:

uglavnomja wrote:ne znam je li neko upratio sta je besim m. rekao, u stilu da se zna da gras nece proraditi u 4h :-)
NEOPLAN

#7733 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

i iskreno se nadam zbog svih nas da ce nesto krenuti ujutru. Laku noc narode
sargon

#7734 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sargon »

NEOPLAN wrote:i iskreno se nadam zbog svih nas da ce nesto krenuti ujutru. Laku noc narode
Krenulo je, krenulo, ali nizbrdo :D
The Realist

#7735 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

NEOPLAN wrote:hajde jebo raspravu necemo nista postici.

Postoji mogucnost, ali kazem POSTOJI MOGUCNOST da ujutru krene tramvaj, a zauzvrat traze da sjedne vlada za pregovaracki sto i da se razgovara i poduzmu konkretni koraci u spasavanju gradskog prijevoza.

Ovo je neprovjerena informacija, nemojte me drzati za rijec, dobio sam je od druga iz kruga grasa, ali kaze da je to jedna od opcija o kojoj sastance i raspravljaju.
Iskreno, ako samo ovo urade, treba odmah ostale tačke provoditi (ne onu pod dva, mada nju nisu ni izglasali). Uslov je da SVE krene, što krenuti može, naravno. Ima nas koji prvo moramo doći do tramvaja.

Nego, šta je sa tim tarifnim sistemom :D?
goran16v

#7736 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

NEOPLAN wrote:gorane niko nije lud, al ako znas da svakog 10tog u mjesecu u 17 sati ides na bankomat i tamo te ceka plata i to i placeni krediti, zdravstveno, doprinosi, imas vozila bruku, niko nije ni imao razloga da se buni. Jebo ga ti haj budi iskren bil se ti bunio?
Bimo je krao, al je i dao. Sve dok mu apetiti nisu porasli pa poceo udarati po radnicima. A svoj kriminal je pokrivao donacijama, a kad je sve izaslo na vidjelo odmah su krenulí strajkovi i do dan danas nisu stali.
Naravno da niko nije lud, ali se bilo najlakse praviti se lud da 10 god firma trosi vise nego zaradjuje. Ne budi smjesan...
Da ti nacrtam, kad mama nece, 10 godina je Bimo krao, nije moguce da je trebalo 10 godina da ga provale, nego su to radili svi dok je bilo sta, a kad su razduzili sve - udri po Bimi.
BHF_Manijak

#7737 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

@NEOPLAN, je li to znaci da svaki put kad nesto ne bude po cejfu radnika GRAS-a da ce ovi strajkovati? Bimo nije povisio plat - STRAJK, ne svidja im se direktor - STRAJK, ne svidja im se sto nemaju plate - STRAJK, ne svidja im se sto nisu dopili topli - STRAJK?!

Ko su oni da ucjenjuju na kraju krajeva vladu? Ko su oni da govore ko ce biti ministar a ko ne? Mogu li ja promjeniti svog direktora u firmi??? MOgu al u qrcu! Kad bi mi palo napamet da dizem kakvu bunu, istog dana bi me cekala radna knjizica, upakovana jos u masnu!
respo

#7738 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

pa normalno da bi se bunio sto potkradaju firmu u kojoj svi radimo
znam da nije sve cisto al nemam dokaza nazalost
da imam prvo kao sto rekoh bi se bunio a onda bi to islo dalje tuzilastvo policija i sta ja znam

slazem se da smo otprilike "svi" isti al ja nisam jer zelim samo ono sto zaradim i to me odvaja od drugih
i stojim iza ovih rijeci jer znam da sam cist 10000000% i da mi niko nista ne moze reci u vezi toga nista
NEOPLAN

#7739 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

stepenovani tarifni sistem koji gras godinama zagovara, cak je i grad istanbul dao donaciju za provodjenje istog, koja je na kraju propala. Taj sistem podrazumijeva automate na stanicama i placanje po broju stanica (npr 20 pf jedna stanica, 40 pf dvije itd). Racunica je da bi naplativost bila 98 posto. U prvoj fazi bi novi tarifni sirtem obuhvatío tramvaj, po sistemu kao u istanbulu sa zatvorenim - ogradjenim stanicama.
Provodjenje tog sistema blokira direktno kanton iz samo njima poznatog razloga, tako da je donacija na kraju propala.
goran16v

#7740 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

Maloprije gledam prilog o GRAS-u na BHT i imam sta da vidim, onoga specijalca sto je negdje pojavio sa kacketom i rolkom razvucenom preko njuske, ali bez kamuflaze. Prdonja od 50 god i metar i po sa 50 kila sa jarecom bradicom! :lol:
sargon

#7741 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sargon »

respo wrote:pa normalno da bi se bunio sto potkradaju firmu u kojoj svi radimo
da imam prvo kao sto rekoh bi se bunio a onda bi to islo dalje tuzilastvo policija i sta ja znam

slazem se da smo otprilike "svi" isti al ja nisam jer zelim samo ono sto zaradim i to me odvaja od drugih
i stojim iza ovih rijeci jer znam da sam cist 10000000% i da mi niko nista ne moze reci u vezi toga nista
Nisam mislio da smo svi isti u smislu da svi krademo ali svi tolerišemo i lopovluk i nepravdu ako to nas direktno ne kači... Ja znam za jedan primjer firme (kantonalne) gdje je jedna zamijenjena pločica fakturisana kao 70 kvadrata.. I ta firma je dosta vitalna i danas a kralo se bogami podosta, e možeš misliti da su te pare koje su pokradene ulagane na pravi način... Pa koliko se kod nas krade da smo Švicarska propali bi... Radnici kažu "Kad može direktor, ministri, vlada i ovi na vrhu što nebi mogli mi" i tako redom... Ovi sa vrha na veliko, radnici (Gras) pomalo ali kada se sabere lopovluk 200 radnika dobije se jedan dobar lopovluk direktora... I tako ukrug... Jedemo još ono što je Tito ostavio, uglavnom... Pa jebote gledam Telecom priključuje mi internet na prijeratnu infrastrukturu, žice nisu morali nove postaviti i duplo su skuplji od recimo HS-a koji je morao postavljati bandere, kablove, itd... Koji smo mi apsurdistan pa to nije normalno...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#7742 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Admir_1984 »

jel vi grasovci mislite da je normalno i moguce nastaviti dalje pod istim uslovima koji vladaju u grasu, tj da vam vlada udovolji sa ovim zahtjevima, a da plate, direktori na brojnim funkcijama, topli obrok i broj zaposlenika ostane isti :roll:
jalijas74

#7743 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jalijas74 »

NEOPLAN wrote:Bimo je krao, al je i dao.
"druže TITO ti se nama vrati, tebe vole "muslimani, srbi i hrvati", ti si krao i nama si dao, ovi kradu a ništa ne daju!!!..."

A tu smo, dok je davao bio je dobar to sto ste ga sada "pusmi-puli" i sto ste otisli u MP3 i snosite te posljedice sad je lopov. A mi se vozamo u truhlim busevima koji po ravnom jedva idu, ljeti se obavezno mora preskociti jedna voznja da se masina ohladi ako se ide na neku relaciju gdje ima malo brda Kobilja Glava, Pofalici, Buca Potok...

Dok ste se vi hadzijali ja sam u to vrijeme istovarao kamione za 3 joje bez prijave, bez TO, bez karte sve ukupne 300KM. Kasnije sam upao na jedna posao jer je momak otisao kod vas u GRAS i radio sam za "Dz" par mjeseci a momak je svracao povremeno na stari posao i ubijao se od love a ja kokuz a radim preko 9 sati.

Snosite posljedice nema vam druge.
P308

#7744 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by P308 »

NEOPLAN wrote:i iskreno se nadam zbog svih nas da ce nesto krenuti ujutru. Laku noc narode
Ne znam kako ti se da, a ne samo tebi nego i ostalima raspravljati oko istog iz posta u post, ti jedno, oni drugo. Nema sanse da uvjerite jedni druge u ono suprotno i zanimljivo niko ne odustaje :-)
vješalica

#7745 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

The Realist wrote:
goran16v wrote:Samo sto je bitna razlika sto Toplane nisu zavrnule grijanje kad su i direktori i radnici pokrali sve, ali zato su se postenjacine u GRAS-u, kad nije ostalo vise sta da se ukrade, odmah nadigli protiv direktora i poceli sa strajkom.

Plus što toplanama duguju pun klinac novca.

I opet ne kontam, kako neko misli da se ljudi žale radi borbe radnika za svoja prava? Žalimo se na način na koji se to radi, ali i ko to radi, jer znamo svi da ni oni nisu baš najfiniji u cijeloj priči.

kako bolan nisu bili u situaciji da ne odvrcu kad trebaju i da zavrcu kad prigusti od rusa ili od nakaradnog vremena?
sta to toplanama duguju?hljeba ti?
njihovom sistemu pljačkaškom ko u grasu isti klinac tarifa,plaćaj isto trošio ne trošio, u ljeto i zimu isto
a ne pricam o tome da ako zelis ukinuti grijanje i dalje ga moras placati
koja gomila netacnih informacija i smijesnih ljudi
sta to toplane ne isplacuju regrese 700KM?gras ih sigurno nije isplatio i to se zna vec vise od 4 godine,
a gubitaska toplana sa redovnim primanjima,i to minusom od 120mil. napravila dug ko cijeli gras....jako smijesnih ljudi ovdje ima...i to redovne plate,i suad dogurao do premijera...a saradnica do direktora grasa....banditi
sargon

#7746 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sargon »

Evo malo humora da ubacimo:

7:52 - "Tramvaj će u ovome gradu drugovi da proradi kad tad i mi moramo da znamo kako se vozi tramvajem, mi moramo znati šta je tramvaj" :D
uglavnomja

#7747 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

NEOPLAN wrote:stepenovani tarifni sistem koji gras godinama zagovara, cak je i grad istanbul dao donaciju za provodjenje istog, koja je na kraju propala. Taj sistem podrazumijeva automate na stanicama i placanje po broju stanica (npr 20 pf jedna stanica, 40 pf dvije itd). Racunica je da bi naplativost bila 98 posto. U prvoj fazi bi novi tarifni sirtem obuhvatío tramvaj, po sistemu kao u istanbulu sa zatvorenim - ogradjenim stanicama.
Provodjenje tog sistema blokira direktno kanton iz samo njima poznatog razloga, tako da je donacija na kraju propala.
imas li ti pojma koliko bi to kostalo :shock: i da li bi to sve istambula platio :) ne daje niko vise nista dzaba.

a tek zatvorena stanica na posti ili drveniji ili jos dalje uz miljacku :D
gorgonzola

#7748 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gorgonzola »

sargon wrote:
respo wrote:pa normalno da bi se bunio sto potkradaju firmu u kojoj svi radimo

Nisam mislio da smo svi isti u smislu da svi krademo ali svi tolerišemo i lopovluk i nepravdu ako to nas direktno ne kači... Ja znam za jedan primjer firme (kantonalne) gdje je jedna zamijenjena pločica fakturisana kao 70 kvadrata.. I ta firma je dosta vitalna i danas a kralo se bogami podosta, e možeš misliti da su te pare koje su pokradene ulagane na pravi način... Pa koliko se kod nas krade da smo Švicarska propali bi... Radnici kažu "Kad može direktor, ministri, vlada i ovi na vrhu što nebi mogli mi" i tako redom... Ovi sa vrha na veliko, radnici (Gras) pomalo ali kada se sabere lopovluk 200 radnika dobije se jedan dobar lopovluk direktora... I tako ukrug... Jedemo još ono što je Tito ostavio, uglavnom... Pa jebote gledam Telecom priključuje mi internet na prijeratnu infrastrukturu, žice nisu morali nove postaviti i duplo su skuplji od recimo HS-a koji je morao postavljati bandere, kablove, itd... Koji smo mi apsurdistan pa to nije normalno...

Ma ja Tito nas je naucio krasti. 90% stanovnistva u BiH su lopovi. I takvi smo oduvjek. Kod nas je glavna recenica u poslovanju a gdje sam tu ja, i ima li sta ispod ruke. Dosao na odmor, ne mozes sarajevom proci od onih sto vicu kupon, kupon. Kontam sta je sad ovo. Ko birvaktile kad su vikali maraka,maraka. Od kud njima kuponi da ih tale na crno.
Svi kuponi bi trebali biti na ime i prezime i bez licne karte ne bi vazili, ali jok i to su izmislili samo da bi mogli krasti.
respo

#7749 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

sargon wrote: Nisam mislio da smo svi isti u smislu da svi krademo ali svi tolerišemo i lopovluk i nepravdu ako to nas direktno ne kači... Ja znam za jedan primjer firme (kantonalne) gdje je jedna zamijenjena pločica fakturisana kao 70 kvadrata.. I ta firma je dosta vitalna i danas a kralo se bogami podosta, e možeš misliti da su te pare koje su pokradene ulagane na pravi način... Pa koliko se kod nas krade da smo Švicarska propali bi... Radnici kažu "Kad može direktor, ministri, vlada i ovi na vrhu što nebi mogli mi" i tako redom... Ovi sa vrha na veliko, radnici (Gras) pomalo ali kada se sabere lopovluk 200 radnika dobije se jedan dobar lopovluk direktora... I tako ukrug... Jedemo još ono što je Tito ostavio, uglavnom... Pa jebote gledam Telecom priključuje mi internet na prijeratnu infrastrukturu, žice nisu morali nove postaviti i duplo su skuplji od recimo HS-a koji je morao postavljati bandere, kablove, itd... Koji smo mi apsurdistan pa to nije normalno...
ne tolerisemo svi samo sto ja kao obican radnik u jednoj radnji ne mogu znati krade li ko u drugoj i slicno
u mojoj ne kradu na mojuradost da kazem
kad bi imao dokaze bilo kakve rado bi ih proslijedio policiji tuzilastvu ili bilo kome
price taj i taj krade i ako su istinite ne mogu bas puno pomoci
a sve to sto si napisao stoji
uglavnomja

#7750 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

budzetski korisnici imaju pravo samo na kupon, ne cash za prevoz. znaci postoji tal vlada-gras, koji tjera ljude da prodaju kupon da bi kupili benzin. i tu je vlada niz dlaku grasu isla, ima jedno 5-6 godina.
Post Reply