ma naleti uvijek neko da vozi, il centro il neko sa kombijemKemal Malovčić wrote:je li proradio?
meni je sutra ispit, koliko da spavam?
uostalom, sve ću zaboraviti od pješačenja
sretno na ispitu
ma naleti uvijek neko da vozi, il centro il neko sa kombijemKemal Malovčić wrote:je li proradio?
meni je sutra ispit, koliko da spavam?
uostalom, sve ću zaboraviti od pješačenja
ne mogu ja kao gradjanin znati sta se desava u nekoj tamo firmiSarajevo1946 wrote:Imamo li mi građani razlog da se bunimo?respo wrote:niko nije imao razloga da se buni?
pa ne moze do vijeka krasti neko a da se ne skonta
a i ti radnici ajd njega ce a sta ce nama biti boli nas briga
a onda i pojedini radnici koji su krali od goriva do dijelova tipa kad moze direktor milion sta je rezervoar goriva za gras i slicne stvari
Što se ne bunimo?
GRAS je samo slika društva u cjelini.
A kakve to veze ima u ovoj situaciji?Lud i ponosan wrote:Za koga je krao taj famozni bimo, ko ga je postavio?
Bunio bi se e svaka ti častrespo wrote:ne mogu ja kao gradjanin znati sta se desava u nekoj tamo firmiSarajevo1946 wrote:Imamo li mi građani razlog da se bunimo?respo wrote:niko nije imao razloga da se buni?
pa ne moze do vijeka krasti neko a da se ne skonta
a i ti radnici ajd njega ce a sta ce nama biti boli nas briga
a onda i pojedini radnici koji su krali od goriva do dijelova tipa kad moze direktor milion sta je rezervoar goriva za gras i slicne stvari
Što se ne bunimo?
GRAS je samo slika društva u cjelini.
da se radnik pobuni vjerujem da bi ga gradjani podrzali u pobuni al ovako ne buni se radnik ne bune se i gradjani
a kad se radnik pobuni i isplivaju prave stvari na vidjelo onda vidis da licemjerno se i taj radnik buni sada i trazi u gradjanima podrsku
ne podrzavam takve
ja prvi da znam bilo kakav slucaj u svojoj firmi za sigurno odmah bi se bunio po cijenu otkaza
Plus što toplanama duguju pun klinac novca.goran16v wrote:Samo sto je bitna razlika sto Toplane nisu zavrnule grijanje kad su i direktori i radnici pokrali sve, ali zato su se postenjacine u GRAS-u, kad nije ostalo vise sta da se ukrade, odmah nadigli protiv direktora i poceli sa strajkom.
uglavnomja wrote:ne znam je li neko upratio sta je besim m. rekao, u stilu da se zna da gras nece proraditi u 4h
Krenulo je, krenulo, ali nizbrdoNEOPLAN wrote:i iskreno se nadam zbog svih nas da ce nesto krenuti ujutru. Laku noc narode
Iskreno, ako samo ovo urade, treba odmah ostale tačke provoditi (ne onu pod dva, mada nju nisu ni izglasali). Uslov je da SVE krene, što krenuti može, naravno. Ima nas koji prvo moramo doći do tramvaja.NEOPLAN wrote:hajde jebo raspravu necemo nista postici.
Postoji mogucnost, ali kazem POSTOJI MOGUCNOST da ujutru krene tramvaj, a zauzvrat traze da sjedne vlada za pregovaracki sto i da se razgovara i poduzmu konkretni koraci u spasavanju gradskog prijevoza.
Ovo je neprovjerena informacija, nemojte me drzati za rijec, dobio sam je od druga iz kruga grasa, ali kaze da je to jedna od opcija o kojoj sastance i raspravljaju.
Naravno da niko nije lud, ali se bilo najlakse praviti se lud da 10 god firma trosi vise nego zaradjuje. Ne budi smjesan...NEOPLAN wrote:gorane niko nije lud, al ako znas da svakog 10tog u mjesecu u 17 sati ides na bankomat i tamo te ceka plata i to i placeni krediti, zdravstveno, doprinosi, imas vozila bruku, niko nije ni imao razloga da se buni. Jebo ga ti haj budi iskren bil se ti bunio?
Bimo je krao, al je i dao. Sve dok mu apetiti nisu porasli pa poceo udarati po radnicima. A svoj kriminal je pokrivao donacijama, a kad je sve izaslo na vidjelo odmah su krenulí strajkovi i do dan danas nisu stali.
Nisam mislio da smo svi isti u smislu da svi krademo ali svi tolerišemo i lopovluk i nepravdu ako to nas direktno ne kači... Ja znam za jedan primjer firme (kantonalne) gdje je jedna zamijenjena pločica fakturisana kao 70 kvadrata.. I ta firma je dosta vitalna i danas a kralo se bogami podosta, e možeš misliti da su te pare koje su pokradene ulagane na pravi način... Pa koliko se kod nas krade da smo Švicarska propali bi... Radnici kažu "Kad može direktor, ministri, vlada i ovi na vrhu što nebi mogli mi" i tako redom... Ovi sa vrha na veliko, radnici (Gras) pomalo ali kada se sabere lopovluk 200 radnika dobije se jedan dobar lopovluk direktora... I tako ukrug... Jedemo još ono što je Tito ostavio, uglavnom... Pa jebote gledam Telecom priključuje mi internet na prijeratnu infrastrukturu, žice nisu morali nove postaviti i duplo su skuplji od recimo HS-a koji je morao postavljati bandere, kablove, itd... Koji smo mi apsurdistan pa to nije normalno...respo wrote:pa normalno da bi se bunio sto potkradaju firmu u kojoj svi radimo
znam da nije sve cisto al nemam dokaza nazalost
da imam prvo kao sto rekoh bi se bunio a onda bi to islo dalje tuzilastvo policija i sta ja znam
slazem se da smo otprilike "svi" isti al ja nisam jer zelim samo ono sto zaradim i to me odvaja od drugih
i stojim iza ovih rijeci jer znam da sam cist 10000000% i da mi niko nista ne moze reci u vezi toga nista
"druže TITO ti se nama vrati, tebe vole "muslimani, srbi i hrvati", ti si krao i nama si dao, ovi kradu a ništa ne daju!!!..."NEOPLAN wrote:Bimo je krao, al je i dao.
Ne znam kako ti se da, a ne samo tebi nego i ostalima raspravljati oko istog iz posta u post, ti jedno, oni drugo. Nema sanse da uvjerite jedni druge u ono suprotno i zanimljivo niko ne odustajeNEOPLAN wrote:i iskreno se nadam zbog svih nas da ce nesto krenuti ujutru. Laku noc narode
The Realist wrote:goran16v wrote:Samo sto je bitna razlika sto Toplane nisu zavrnule grijanje kad su i direktori i radnici pokrali sve, ali zato su se postenjacine u GRAS-u, kad nije ostalo vise sta da se ukrade, odmah nadigli protiv direktora i poceli sa strajkom.
Plus što toplanama duguju pun klinac novca.
I opet ne kontam, kako neko misli da se ljudi žale radi borbe radnika za svoja prava? Žalimo se na način na koji se to radi, ali i ko to radi, jer znamo svi da ni oni nisu baš najfiniji u cijeloj priči.
imas li ti pojma koliko bi to kostaloNEOPLAN wrote:stepenovani tarifni sistem koji gras godinama zagovara, cak je i grad istanbul dao donaciju za provodjenje istog, koja je na kraju propala. Taj sistem podrazumijeva automate na stanicama i placanje po broju stanica (npr 20 pf jedna stanica, 40 pf dvije itd). Racunica je da bi naplativost bila 98 posto. U prvoj fazi bi novi tarifni sirtem obuhvatío tramvaj, po sistemu kao u istanbulu sa zatvorenim - ogradjenim stanicama.
Provodjenje tog sistema blokira direktno kanton iz samo njima poznatog razloga, tako da je donacija na kraju propala.
sargon wrote:Nisam mislio da smo svi isti u smislu da svi krademo ali svi tolerišemo i lopovluk i nepravdu ako to nas direktno ne kači... Ja znam za jedan primjer firme (kantonalne) gdje je jedna zamijenjena pločica fakturisana kao 70 kvadrata.. I ta firma je dosta vitalna i danas a kralo se bogami podosta, e možeš misliti da su te pare koje su pokradene ulagane na pravi način... Pa koliko se kod nas krade da smo Švicarska propali bi... Radnici kažu "Kad može direktor, ministri, vlada i ovi na vrhu što nebi mogli mi" i tako redom... Ovi sa vrha na veliko, radnici (Gras) pomalo ali kada se sabere lopovluk 200 radnika dobije se jedan dobar lopovluk direktora... I tako ukrug... Jedemo još ono što je Tito ostavio, uglavnom... Pa jebote gledam Telecom priključuje mi internet na prijeratnu infrastrukturu, žice nisu morali nove postaviti i duplo su skuplji od recimo HS-a koji je morao postavljati bandere, kablove, itd... Koji smo mi apsurdistan pa to nije normalno...respo wrote:pa normalno da bi se bunio sto potkradaju firmu u kojoj svi radimo
znam da nije sve cisto al nemam dokaza nazalost
da imam prvo kao sto rekoh bi se bunio a onda bi to islo dalje tuzilastvo policija i sta ja znam
slazem se da smo otprilike "svi" isti al ja nisam jer zelim samo ono sto zaradim i to me odvaja od drugih
i stojim iza ovih rijeci jer znam da sam cist 10000000% i da mi niko nista ne moze reci u vezi toga nista
ne tolerisemo svi samo sto ja kao obican radnik u jednoj radnji ne mogu znati krade li ko u drugoj i slicnosargon wrote: Nisam mislio da smo svi isti u smislu da svi krademo ali svi tolerišemo i lopovluk i nepravdu ako to nas direktno ne kači... Ja znam za jedan primjer firme (kantonalne) gdje je jedna zamijenjena pločica fakturisana kao 70 kvadrata.. I ta firma je dosta vitalna i danas a kralo se bogami podosta, e možeš misliti da su te pare koje su pokradene ulagane na pravi način... Pa koliko se kod nas krade da smo Švicarska propali bi... Radnici kažu "Kad može direktor, ministri, vlada i ovi na vrhu što nebi mogli mi" i tako redom... Ovi sa vrha na veliko, radnici (Gras) pomalo ali kada se sabere lopovluk 200 radnika dobije se jedan dobar lopovluk direktora... I tako ukrug... Jedemo još ono što je Tito ostavio, uglavnom... Pa jebote gledam Telecom priključuje mi internet na prijeratnu infrastrukturu, žice nisu morali nove postaviti i duplo su skuplji od recimo HS-a koji je morao postavljati bandere, kablove, itd... Koji smo mi apsurdistan pa to nije normalno...