SDA-All about
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#7726 Re: SDA-All about
sve rijeke teku od izvora prema ušću
-
VjecitiStudent
#7727 Re: SDA-All about
Kažu da će replika trezora biti postavljena u holu Opće bolnice.
- ultima_palabra
#7728 Re: SDA-All about
Sebija Izetbegović prvoplasirana na listi kandidata za direktora Opće bolnice
Upravni odbor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na današnjoj sjednici, nezvanično saznajemo, najviše bodova je dao Sebiji Izetbegović, kao kandidatkinji za novu direktoricu ove medicinske ustanove.
Iako su novinari čekali u Općoj bolnici kako bi dobili informaciju o rang-listi kandidata koja je upućena Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo i sa koje će biti imenovan novi direktor, većina članova Komisije za imenovanje i Upravnog odbora na čelu sa njenim predsjednikom Halidom Ganijom pobjegli su pred novinarima ne želeći dati informacije o tome kako je koji kandidat rangiran.
Nezvanično saznajemo da je prvorangirana Sebija Izetbegović, supruga člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i trenutna direktorica Discipline za ginekologiju i akušerstvo KCUS-a. Proteklih dana u javnosti se često moglo čuti kako je dosadašnji direktor Opće bolnice dr. Bakir Nakaš smijenjen da bi na njegovo mjesto bila imenovana Izetbegović. Također, nezvanično saznajemo da je od četiri kandidata koji su konkurisali na ovu poziciju upravo Nakaš dobio najmanje bodova.
Osim njih dvoje, na listi su još i Abud Sarić, predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstva u FBiH, i Dragan Stevanović, specijalista internista i šef Odjela za interne bolesti u Općoj bolnici.
Očekuje se da će ministar zdravstva Kantona Sarajevo Eldar Lokmić dati zeleno svjetlo za imenovanje Sebije Izetbegović na mjesto direktora Opće bolnice, a sjednica Upravnog odbora na kojoj će biti potvrđeno njeno imenovanje trebala bi biti održana već u petak.
Inače, novinarima, snimateljima i fotoreporterima danas je bilo zabranjeno da prisustvuju sjednici, iako u Pravilniku UO stoji da su sjednice otvorene za javnost.
-
VjecitiStudent
#7729 Re: SDA-All about
Valjalo je spriječiti snimanje upravnog odbora kako prepravlja bodove kandidata.
- ultima_palabra
#7730 Re: SDA-All about
Jbg, to je mjesto Bakir krvavo izborio na pregovorima sa TihićemVjecitiStudent wrote:Valjalo je spriječiti snimanje upravnog odbora kako prepravlja bodove kandidata.
- Damir_5
#7731 Re: SDA-All about
Eh masala.ultima_palabra wrote:Sebija Izetbegović prvoplasirana na listi kandidata za direktora Opće bolnice.
-
StupskaBitanga
#7732 Re: SDA-All about
CENZURAInače, novinarima, snimateljima i fotoreporterima danas je bilo zabranjeno da prisustvuju sjednici, iako u Pravilniku UO stoji da su sjednice otvorene za javnost.
Hajmo novinari ako postojite izazovite haos zbog ovoga jer je ovo osnovno i elementarno pravo jer je ovdje evidentno kršenje pravilnika i propisa OBS radi dovođenja princeze jer vjerovatno nije imala potrebne uslove da bi bila direktor
- novi.dan.nova.nafaka
#7733 Re: SDA-All about
Jad i tuga. Kao što je neko već komentarisao, nije da je sad to mjesto nešta previše uticajno, ali je brate dragi previše ofirno. Još ako su informacije odavdje tačne...
http://www.bh-news.com/ba/vijest/24107/ ... m_7_3.html
http://www.bh-news.com/ba/vijest/24107/ ... m_7_3.html
-
StupskaBitanga
#7734 Re: SDA-All about
VjecitiStudent wrote:Kažu da će replika trezora biti postavljena u holu Opće bolnice.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7736 Re: SDA-All about
SDA demoktatija!!!
Ima li jos kakve rodbine, ima jos par upraznjenih direktorskih i rukovodecih mjesta
Koji su ovo licemjeri i jadnici. Feudalizam u provedbi SDA bratije i par satelita.
Aferim.
Ima li jos kakve rodbine, ima jos par upraznjenih direktorskih i rukovodecih mjesta
Koji su ovo licemjeri i jadnici. Feudalizam u provedbi SDA bratije i par satelita.
Aferim.
Last edited by -LIBERO- on 14/03/2013 00:37, edited 1 time in total.
- Qler
#7737 Re: SDA-All about
Krv im....
-
udrch
#7738 Re: SDA-All about
biće ovo zanimljivo..
i dalje mi nije jasno kako je Bakir žrtvovao svoju buduću poziciju u Presjedništvu za ženino mjesto kao direktorice..
nije valjda i on papučar ko ja i Mujica
malo me ovo i plaši, jer ne dao Bog da ovo faHraon iskoristi, pa postane prvi u Bošnjaka..
i dalje mi nije jasno kako je Bakir žrtvovao svoju buduću poziciju u Presjedništvu za ženino mjesto kao direktorice..
nije valjda i on papučar ko ja i Mujica
malo me ovo i plaši, jer ne dao Bog da ovo faHraon iskoristi, pa postane prvi u Bošnjaka..
-
muzicar_iz_parka
#7739 Re: AW: SDA-All about
A jel se moze nekako napraviti da me usvoji Bakir ili Suljo, posto funkcije daju po rodbinskoj liniji?:mrgreen:-LIBERO- wrote:SDA demoktatija!!!
Ima li jos kakve rodbine, ima jos par upraznjenih direktorskih i rukovodecih mjesta![]()
Aferim.
- novi.dan.nova.nafaka
#7740 Re: AW: SDA-All about
muzicar_iz_parka wrote:A jel se moze nekako napraviti da me usvoji Bakir ili Suljo, posto funkcije daju po rodbinskoj liniji?:mrgreen:-LIBERO- wrote:SDA demoktatija!!!
Ima li jos kakve rodbine, ima jos par upraznjenih direktorskih i rukovodecih mjesta![]()
Aferim.
Što je još bolje, Suljo ispade moralna vertikala za Bakira...
- Ujak Sam
#7741 Re: SDA-All about
Pa eto, glupi narode, glasajte za SDA. Budite slijepi i pored vlastitih očiju. Goreg zla od ovih bandita nema. FUJ!
- ultima_palabra
#7742 Re: SDA-All about
Sve ok, ali nešto ne vidjeh da se bunio protiv minder-politike dok njegova fotelja nije došla na red... tipičan primjer one "kad su došli po mene, nije se više ko imao buniti".Nakaš: Imenovanje Izetbegović dogovoreno je na minderu SDA
- Banksy
#7743 Re: SDA-All about
Svaki od kantonalnih direktora ima moćnog političkog zaštitnika. Nakaš je bio na prejakoj poziciji, a da nije imao dovoljno jaka stranačka leđa.
A cilj je uvijek isti, jedan i jedini:
"Ova informacija nije uopšte začuđujuća, ona samo potvrđuje koncept već formiranog rješenja za Opću bolnicu, unaprijed dogovorenog negdje na nekom minderu između članova Stranke demokratske akcije koji definitivno
žele da ovladaju zdravstvenim sistemom u Kantonu Sarajevo iz prostog razloga jer je on težak nekih 360 miliona KM. Mislim da je to konačni cilj", istaknuo je Nakaš.
- Damir_5
#7744 Re: SDA-All about
Za sve si u pravu, osim u zadnjoj recenici, ima gorih i ima goreg zla nego kad te neko pokrade, a to je da te neko izda.Ujak Sam wrote:Pa eto, glupi narode, glasajte za SDA. Budite slijepi i pored vlastitih očiju. Goreg zla od ovih bandita nema. FUJ!
- jazzer
#7745 Re: SDA-All about
I onda ce ovdje, kao opravdanje posjedovanju stanova, kuca, vila, potezati pricu kako je B.I. clan predsjednistva BiH a zena direktor opste bolnice. I to je kao dovoljno da opravda njihovo imovinsko stanje.Banksy wrote:Svaki od kantonalnih direktora ima moćnog političkog zaštitnika. Nakaš je bio na prejakoj poziciji, a da nije imao dovoljno jaka stranačka leđa.
"Ova informacija nije uopšte začuđujuća, ona samo potvrđuje koncept već formiranog rješenja za Opću bolnicu, unaprijed dogovorenog negdje na nekom minderu između članova Stranke demokratske akcije koji definitivno
žele da ovladaju zdravstvenim sistemom u Kantonu Sarajevo iz prostog razloga jer je on težak nekih 360 miliona KM. Mislim da je to konačni cilj", istaknuo je Nakaš.
-
Doktor29
#7746 Re: SDA-All about
Ovo je jedna od najodvratnijih stvari koja se desila zadnjeh desetak godina, gade mi seudrch wrote:biće ovo zanimljivo..
nije valjda i on papučar ko ja i Mujica![]()
- Banksy
#7747 Re: SDA-All about
Njihova zvanična primanja su sasvim dovoljna da opravdaju njihovo zvanično imovinsko stanje.jazzer wrote:
I onda ce ovdje, kao opravdanje posjedovanju stanova, kuca, vila, potezati pricu kako je B.I. clan predsjednistva BiH a zena direktor opste bolnice. I to je kao dovoljno da opravda njihovo imovinsko stanje.
Pitanje je šta kriju austrijski trezori i koji su to tajni udjeli ili čak vlasništva velikih, profitabilnih bh kompanija.
- madner
#7748 Re: SDA-All about
Udarili lokalni izbori u glavu. 
- Banksy
#7749 Re: SDA-All about
Da ti kažem ... Rezultati su bili žestoki i impresivni ... I ne udarili.madner wrote:Udarili lokalni izbori u glavu.
- saibaba
#7750 Re: SDA-All about
Ovo ce SDA kostati dosta glasova ... Kakva glupost i nepotizam ...