SDP
- madner
#7726 Re: SDP
Kada smo kod Sanje V, jel neko primjetio da je u zadnjem javljanju etnicko ciscenje i genocid predstavila kao legitimnu borbu naroda koju niko ne moze osporiti.
- Bosnolog
#7727 Re: SDP
Ona je nestala iz Avaza da si ziva i zdrava,podavno,(prije 5-6 mjeseci)....Banksy wrote:Kad smo kod Sanje V. jel' neko primjetio kako je nestala s Avazovih stranica kako je buknula ljubav između Fahre i SDP-a?
Herceg srpski poskok ju je zagrlio kao i djuvegiju joj,....Oni su ti udarne herceg srpske perjanice i ambasadori Dodika i Srajka Vasica,.....
- Alfons Kauders
#7728 Re: SDP
Pa ako narod legitimno da podrsku legitimnim predstavnicima, onda je i etnicko ciscenje legitimno.madner wrote:Kada smo kod Sanje V, jel neko primjetio da je u zadnjem javljanju etnicko ciscenje i genocid predstavila kao legitimnu borbu naroda koju niko ne moze osporiti.
- madner
#7729 Re: SDP
Tako je, jer kako sama kaze i Titina Jugoslavija se temelji na zlocinima. Jasenovac, Gradiska, Bleiburg, Goli Otok. Sve u jednoj recenici i bez da se trepne.Alfons Kauders wrote:Pa ako narod legitimno da podrsku legitimnim predstavnicima, onda je i etnicko ciscenje legitimno.madner wrote:Kada smo kod Sanje V, jel neko primjetio da je u zadnjem javljanju etnicko ciscenje i genocid predstavila kao legitimnu borbu naroda koju niko ne moze osporiti.
- Alfons Kauders
#7730 Re: SDP
Taj sam biser propustio.madner wrote:Tako je, jer kako sama kaze i Titina Jugoslavija se temelji na zlocinima. Jasenovac, Gradiska, Bleiburg, Goli Otok. Sve u jednoj recenici i bez da se trepne.Alfons Kauders wrote:Pa ako narod legitimno da podrsku legitimnim predstavnicima, onda je i etnicko ciscenje legitimno.madner wrote:Kada smo kod Sanje V, jel neko primjetio da je u zadnjem javljanju etnicko ciscenje i genocid predstavila kao legitimnu borbu naroda koju niko ne moze osporiti.
- Alfons Kauders
#7732 Re: SDP
Dok mi pricamo o njoj, uspjesan je trol.ultima_palabra wrote:Sanja je neuspješan trol
- madner
#7733 Re: SDP
Pa ima ovdje njenih stovatelja, samo su nesto postali tisi odkako je promjenila dres 
- Adriatic
#7734 Re: SDP
A ne pišeš o novoj ljubavi između tvog Senčija od HB i Fahre?Banksy wrote:Kad smo kod Sanje V. jel' neko primjetio kako je nestala s Avazovih stranica kako je buknula ljubav između Fahre i SDP-a?
Pojela maca jezik?
- ultima_palabra
#7735 Re: SDP
Ma sve se manje ljudi zamara s tim, da ne govorim da joj niko relevantan nije replicirao još od Suljagića. I MILF faktor je isparioAlfons Kauders wrote:Dok mi pricamo o njoj, uspjesan je trol.ultima_palabra wrote:Sanja je neuspješan trol
- Alfons Kauders
#7736 Re: SDP
Pa sta ces, sad je cak i NS pala u nemilost... A gdje nece Sanjica?madner wrote:Pa ima ovdje njenih stovatelja, samo su nesto postali tisi odkako je promjenila dres
- madner
#7737 Re: SDP
Nije fino spominjati NS i Sanju V u istoj recenici. Bilo je ok dok je bio Bajic tu.
- Alfons Kauders
#7738 Re: SDP
A gdje nam je Baja sad?madner wrote:Nije fino spominjati NS i Sanju V u istoj recenici. Bilo je ok dok je bio Bajic tu.
Garant se opet vratio u nevladin sektor... Jer nikad nista drugo i nije radio u zivotu.
- al_akhisari
#7739 Re: SDP
...svim akterima, koji su učestvovali u donošenju novog zakona o radu i izmjenama, koje ga čine boljim 
- madner
#7740 Re: SDP
Zakucao je na vrata zaboravljenih asova. Ali uspjesno je unistio stranku koja je imala u svojim redovima najpopularnijeg Bosanca i Hercegovca tog vremena. Nije to mala stvar.Alfons Kauders wrote:A gdje nam je Baja sad?madner wrote:Nije fino spominjati NS i Sanju V u istoj recenici. Bilo je ok dok je bio Bajic tu.
Garant se opet vratio u nevladin sektor... Jer nikad nista drugo i nije radio u zivotu.
- Alfons Kauders
#7741 Re: SDP
Nista, valja nam cekati da Dzeko osnuje stranku.madner wrote:Zakucao je na vrata zaboravljenih asova. Ali uspjesno je unistio stranku koja je imala u svojim redovima najpopularnijeg Bosanca i Hercegovca tog vremena. Nije to mala stvar.Alfons Kauders wrote:A gdje nam je Baja sad?madner wrote:Nije fino spominjati NS i Sanju V u istoj recenici. Bilo je ok dok je bio Bajic tu.
A Baja se fakat vratio u nevladin sektor, mos mislit, ko bi reko...
- Banksy
#7742 Re: SDP
Adriatic wrote:
Izašla je nova SB.
De nam nešto po tvom izboru.
„SB“ NE KRIJE NIŠTA
5 istraga FUP-a od kojih strepi osovina Lagumdžija - Radončić
1. Ubistvo Ramiza Delalića Ćele
2. Personalna sprega Kelmendi - Radončić - Lagumdžija - Čavka
3. Istraga o nestalom blagu Adil-bega Zulfikarpašića
4. Međunarodna istraga o uticaju marketinške mafije na medije
5. Kriminal budućeg državnog ministra Damira Hadžića
Pozadina SDP-ovog desanta na policiju
UDAR NA DRAGANA
Zakon o policiji, koji već mjesecima SDP BiH agresivno nameće „partnerima u vlasti“ u Federaciji BiH, kada se ogoli i prevede na jezik razumljiv „običnom čovjeku“, predstavlja samo jedno: uspostavu policijske kontrole nad građanima i „odbranu i zaštitu“ kriminaliziranih političkih elita; urednici „SB“ beskompromisno i ogoljeno to dokazuju
Šef Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH Božo Mihajlović naložio je u srijedu, 25. januara, otvaranje interne istrage o najnovijoj medijskoj aferi u čijem se središtu ponovno našao njegov kolega, kontroverzni državni tužitelj Oleg Čavka. Prema „ekskluzivnom otkriću“ Federalne televizije i Dnevnog avaza, čiji su novinari pokrenuli združenu medijsku ofenzivu protiv Dragana Lukača, direktor Federalne uprave policije (FUP) pokušao je, navodno, diskreditirati tužitelja Čavku, montiranjem lažne službene zabilješke koju je potpisao inspektor Vehbo Numanović. U službenoj zabilješci koju je Oleg Čavka, zajedno s dopisom upućenim Draganu Lukaču, nedvojbeno dostavio novinarima, navedeni su detalji sa sastanka sarajevskog kantonalnog tužitelja Sanjina Bogunića s federalnim ministrom unutrašnjih poslova ( a ne, ili još uvijek ne policije, kako se voli predstavljati) Predragom Kurtešom i potpredsjednikom SDP-a Damirom Hadžićem (o čemu smo pisali prije sedam dana).
VIKIĆ, MONETA ZA POTKUSURIVANJE
Službena zabilješka inspektora FUP-a Vehbe Numanovića napisana je 12. januara, na temelju informacija dobijenih od jednog tužitelja Tužiteljstva BiH (čije se ime ne navodi), kojeg je kontaktirao kolega Sanjin Bogunić, tražeći savjet. Tužitelj Bogunić je početkom januara zaprimio kaznenu prijavu koju je protiv Dragana Lukača podnio Dragan Vikić, nakon čega ga je zvao Oleg Čavka, posredujući u ugovaranju sastanka s ministrom Predragom Kurtešom i načelnikom općine Novi grad Damirom Hadžićem. Federalni ministar policije Kurteš i budući državni ministar prometa i komunikacija Hadžić su Boguniću poručili kako je njegov zadatak da zaprimi kaznenu prijavu protiv Lukača i odmah otvori istragu (čime bi SDP-ovci dobili valjan argument za njegovu smjenu), obećavši mu kako će do marta biti unaprijeđen u državnog tužitelja.
Obećanje je, navodno, dao osobno lider SDP-a Zlatko Lagumdžija. No, budući da je službena zabilješka policajca Numanovića, pod krajnje sumnjivim okolnostima, završila u rukama Olega Čavke (a potom i kod Fahrudina Radončića i Bakira Hadžiomerovića), taj je državni tužitelj od direktora federalne policije ekspresno zatražio odgovor da li je službeni dokument autentičan. Usput je inzistirao da ga se obavijesti jesu li „višestruki telefonski kontakti između Šejle Jugo Turković i Vehbe Numanovića u bilo kakvoj vezi sa sačinjavanjem navedene zabilješke“.
ČAVKINA VERZIJA: DELALIĆA UBIO GAŠI, A TRI GODINE KASNIJE OVJERIO TURKOVIĆ
I mada je posve jasno da je Oleg Čavka i ovoga puta posegnuo za starim trikom - svaki put kada ga uhvate u kompromitirajućoj poziciji on krivnju prebaci na drugoga (bez obzira da li se radi o kriminalcima Muhamedu Ali Gašiju i Zijadu Turkoviću, ili časnom policajcu Vehbi Numanoviću), valja se zapitati kakvi su interesi spojili tog državnog tužitelja, čelnike SDP-a i njihove medijske saveznike da se svom žestinom obruše na direktora FUP-a. Prema informacijama Slobodne Bosne, zahtjevi za Lukačevu smjenu na kojoj SDP-ovi ministri u Vladi Federacije BiH inzistiraju već mjesecima, nimalo slučajno koincidiraju s intenziviranjem međunarodne istrage protiv Nasera Kelmendija, koja se vodi u sklopu operacije Besa. Navodno je dosadašnja istraga koju federalna policija vodi u suradnji s Tužiteljstvom BiH otkrila razgranatu mrežu Kelmendijevih poslovnih partnera i jataka u policijskim, pravosudnim i političkim krugovima, koja se prema razmjerama kriminala i zvučnim imenima sa kojima se još uvijek neslužbeno kalkulira, može usporediti s istragama koje su u Hrvatskoj vođene protiv bivšeg premijera Ive Sanadera i u Srbiji u slučaju odbjeglog narko-bossa Darka Šarića?!
Jedan od iznimno važnih tragova do kojih su Tužiteljstvo BiH i inspektori federalne policije (između ostalih i Vehbo Numanović), došli vodi i prema ubojicama Ramiza Delalića Ćele. Podsjetimo, također, da je krajem prošle godine u Federalnoj upravi policije iskaz o ubojstvu Ramiza Delalića dala i Šejla Jugo- Turković, koja je, kako sada stoje stvari, otkrila inspektorima mnogo zanimljivih informacija o svom nekadašnjem šefu Fahrudinu Radončiću i njegovom poslovnom partneru Naseru Kelmendiju. No, ne treba zaboraviti da se, osim Radončića, u Kelmendijevom društvu ranije često mogao vidjeti i Oleg Čavka (još u vrijeme kada je bio sarajevski kantonalni tužitelj), kao i da su njihovi susreti, zahvaljujući Čavkinim prijateljima u policiji, kasnije zataškani.
KO JE KO U ZARAĆENIM TABORIMA
A)
ZLATKO LAGUMDŽIJA, predsjednik SDP-a i budući ministar vanjskih poslova
FAHRUDIN RADONČIĆ, vlasnik „Avaza“ i predsjednik Stranke za bolju budućnost
DAMIR HADŽIĆ, načelnik Novog Grada i potpredsjednik SDP-a
PREDRAG KURTEŠ, ministar unutrašnjih poslova Federacije
NASER KELMENDI, „kontroverzni biznismen“
OLEG ČAVKA, tužitelj Tužiteljstva BiH
BAKIR HADŽIOMEROVIĆ, urednik na Federalnoj televiziji
B)
DRAGAN LUKAČ, direktor Uprave policije Federacije
STEFAN FELLER, šef misije EUPM-a u BiH
DUBRAVKO ČAMPARA, tužitelj Tužiteljstva BiH
INTERPOL
VEHBO NUMANOVIĆ, inspektor u Federalnoj upravi policije
VILDANA SELIMBEGOVIĆ, glavna urednica „Oslobođenja“
Selo gori, tužiteljica se češlja
GLAVNA TUŽITELJICA BIH LOKMIĆ-MISIRAČA, KUMA ZLATKA LAGUMDŽIJE, DRAMATIČNI DOGAĐAJE PRATI SA DISTANCE - IZ PRAGA!?
Dok se unutar Tužilaštva BiH odvijaju dramatični (personalni?) obračuni, sijevaju optužbe, pokreću interne istrage, glavna tužiteljica Jadranka Lokmić- Misirača, kuma predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije, sedmicama se ne pojavljuje na poslu. Početkom godine gospođa Misirača otputovala je u Češku na promociju diplome sina i još se nije vratila!
Sanaderizacija ili kelmendizacija
LAGUMDŽIJU I RADONČIĆA JE U DUBROVNIKU PRED OPĆE IZBORE POMIRIO „KONTROVERZNI BISNISMEN“ NASER KELMENDI?!
Slobodna Bosna je uoči posljednjih općih izbora u Bosni i Hercegovini u ljeto 2010. otkrila kako se tih dana desilo „istorijsko pomirenje“ između lidera SDP BiH Zlatka Lagumdžije i Fahrudina Radončića, predsjednika tada potpuno nove Stranke za bolju budućnost. Istraga koju vodi Uprava policije Federacije u saradnji sa brojnim međunarodnim agencijama za borbu protiv organiziranog kriminala, koje godinama u svom fokusu imaju poslove Nasera Kelmendija, ukazuje na zaprepašćujuće saznanje: Lagumdžiju i Radončića izmirio je upravo Kelmendi tokom „neformalnog, opuštenog druženja“ u ljeto 2010 godine u Dubrovniku.
Adil-begovo zlato
NIJE PREKINUTA ISTRAGA O NESTANKU IMOVINE ADIL-BEGA ZULFIKARPAŠIĆA - PROVJERAVAJU SE PUTOVANJA AMINE LAGUMDŽIJE U ŠVICARSKU!
Prije tri godine Tužiteljstvo BiH uputilo je zahtjev ministarstvu pravde Švicarske u kojem je tražilo odgovore na pitanja vezana za sudbinu imovine Adil-bega Zulfikarpašića u toj zemlji koja je na neobjašnjiv način nestala, otuđena, vjerovatno opljačkana. Švicarsko ministarstvo pravde zahtjev bh. kolega proslijedilo je Ministarstvu financija te zemlje koje je poznato kao „vrlo tvrdo“ i nekooperativno i obećalo odgovore na ta teška i nemila pitanja. U fokusu istrage o nestanku ogromne imovine nakon smrti vakifa Zulfikarpašića su članovi Upravnog odbora „Bošnjačkog instituta“ predvođeni Zlatkom Lagumdžijom. U sklopu međunarodne pravne pomoći istražni organi BiH prikupili su dragocjena saznanja, pored ostalih i o broju letova gospođe Amine Lagumdžija u neke evropske gradove, ponajprije Zurich. Broj letova supruge lidera SDP-a se istražiteljima učinio dosta indikativnim i inspirativnim za daljnu kriminalističko-operativnu istragu!
Last edited by Banksy on 27/01/2012 11:18, edited 1 time in total.
- Skijaš
#7743 Re: SDP
Meni se samo čini da ti po svaku cijenu pokušavaš diskreditovati ovaj forum, predstavljajući ga kao leglo SDP fanatika koji slijepo podržavaju svaki potez čelnih ljudi te stranke. A to nema veze s istinom Dragane. Simpatizeri SDP-a su svakako najglasniji, ali i kod njih ima dosta zamjerki na poteze Lagumdžije i njegovih stranačkih kolega. Na primjer, koliko je ljudi na forumu branilo Nikšićevu odluku da na budžet okači brata ? Dvoje ? Troje ? Je li to matrica o kojoj govoriš ? Nemoj zajebavati, to što se na ovom forumu od strane većine odbija izjednačiti SDP s četnicima ili izdajničkom SDA, nije dokaz fanatične odanosti SDP-u.draganbl wrote:Ima matrice, ali ja nisam Sanja V, jer se ja sa matricom borim iznutra, ne pljujem po forumu iz zaštićenih bunkera, već sam tu u zajedničkoj borbi sa poštenim i dobronamjernim patriotama sa jedne strane i nadobudnim usijanim glavama i nekulturnim mahalašima sa druge strane. Meni je žao što su oni prvi, kojima i ja pripadam u manjini.Skijaš wrote:Ti iznosiš svoje lične stavove, @nosara svoje, @madner svoje, ja svoje. Nema matrice, popusti malo s tim predstavljanjem foruma kao kolektiviteta kojim Sanja V. plaši malu djecu. Ne odgovara ni meni štošta napisanog, ali je smiješno da se na ovom mediju, gdje se svaki nepismeni dvanaestogodišnjak može registrovati, traži nivo o kojem ti govoriš. Brani li ti ko da pišeš ? Ne brani. Šta je problem ? Ako kod nekog od forumaša vidiš dvostruke standarde, imenuj ih, zajebavaj se na račun njihove hipokrizije, nemoj petljati o nekakvoj SaX matrici i prljati se tim blatom koje bi da baciš na kolektivitetdraganbl wrote:I o kojoj matrici ja govorim? Da ovom susretu slučajno nisu prisustvovali Komšić i Nikšić, vjerovatno bi taj događaj na SaX-u bio proglašen balom vampira (sjetimo se da je i Kusturica tu bio), postavilo bi se (opet) pitanje zašto Tadić dolazi u Banjaluku, a ne u Sarajevo, konstatovalo bi se da je organizator večere Kopanja okupio sve najpoznatije četnike na jednom mjestu itd itd.
-
popajic
#7744 Re: SDP
Ima li negdje foto ovog veselog drustva u ovom sastavu ? Meni promaklo@draganBL
Podsjetiću na događaj sa kraja prošle godine, kada je u Banjaluci organizovan nekakav izbor ličnosti godine. Evo ko je tada sjedio sa Dodikom:
Za navedenim stolom sjedilo je društvo koje su redom činili Željko Komšić, Boris Tadić, Milorad Dodik, Nebojša Radmanović, Nermin Nikšić, Aleksandar Džombić, Igor Radojičić, te organizator večere Željko Kopanja.
-
klixober
#7745 Re: SDP
draganbl wrote:Ima matrice, ali ja nisam Sanja V, jer se ja sa matricom borim iznutra, ne pljujem po forumu iz zaštićenih bunkera, već sam tu u zajedničkoj borbi sa poštenim i dobronamjernim patriotama sa jedne strane i nadobudnim usijanim glavama i nekulturnim mahalašima sa druge strane. Meni je žao što su oni prvi, kojima i ja pripadam u manjini.Skijaš wrote:Ti iznosiš svoje lične stavove, @nosara svoje, @madner svoje, ja svoje. Nema matrice, popusti malo s tim predstavljanjem foruma kao kolektiviteta kojim Sanja V. plaši malu djecu. Ne odgovara ni meni štošta napisanog, ali je smiješno da se na ovom mediju, gdje se svaki nepismeni dvanaestogodišnjak može registrovati, traži nivo o kojem ti govoriš. Brani li ti ko da pišeš ? Ne brani. Šta je problem ? Ako kod nekog od forumaša vidiš dvostruke standarde, imenuj ih, zajebavaj se na račun njihove hipokrizije, nemoj petljati o nekakvoj SaX matrici i prljati se tim blatom koje bi da baciš na kolektivitetdraganbl wrote:I o kojoj matrici ja govorim? Da ovom susretu slučajno nisu prisustvovali Komšić i Nikšić, vjerovatno bi taj događaj na SaX-u bio proglašen balom vampira (sjetimo se da je i Kusturica tu bio), postavilo bi se (opet) pitanje zašto Tadić dolazi u Banjaluku, a ne u Sarajevo, konstatovalo bi se da je organizator večere Kopanja okupio sve najpoznatije četnike na jednom mjestu itd itd.
- draganbl
#7746 Re: SDP
Suprotno, forum nije leglo SDP fanatika.Skijaš wrote:
Meni se samo čini da ti po svaku cijenu pokušavaš diskreditovati ovaj forum, predstavljajući ga kao leglo SDP fanatika koji slijepo podržavaju svaki potez čelnih ljudi te stranke. A to nema veze s istinom Dragane. Simpatizeri SDP-a su svakako najglasniji, ali i kod njih ima dosta zamjerki na poteze Lagumdžije i njegovih stranačkih kolega. Na primjer, koliko je ljudi na forumu branilo Nikšićevu odluku da na budžet okači brata ? Dvoje ? Troje ? Je li to matrica o kojoj govoriš ? Nemoj zajebavati, to što se na ovom forumu od strane većine odbija izjednačiti SDP s četnicima ili izdajničkom SDA, nije dokaz fanatične odanosti SDP-u.
Ja govorim o antidodikovskoj matrici, a sve je krenulo od snimka kako se onaj ljubi sa Dodikom. To je snimak koji je idealan za ovaj forum, odmah je tu neko zalijepio i Lagumdžiju, pa onda neko treći kaže kako je Lagumdžijina ustavna obaveza da se sastaje sa četnikom itd.
Ovdje se slavi i proglašava herojem onaj paćenik (zvaše li se ono Ramo?) koji je Dodiku dobacio kako je fašista ili šta li već, postavljaju se fotomontaže sa kim je i kada Dodik bio i šta je radio. Sa druge strane, oni koji se pozdravljaju i ljube sa fašistom već su izdajnici, psuje im se sve po spisku i postaju državni neprijatelji.
I tako ispada da bi svako normalan, čim je u prilici, najradije Dodiku razlupao glavu i to je ta formirana matrica o kojoj ja govorim. Sve bi to tako i bilo kada bi svijet funkcionisao po toj matrici, međutim ne funkcioniše, a kao dokaz svojoj tvrdnji, naveo sam izbor ličnosti godine u Banjaluci, u organizaciji Željka Kopanje i Nezavisnih novina na kojoj je u društvu Dodika, Tadića i Kopanje bio i neki Željko Komšić.
Da zaključim, Dodikovo djelovanje je štetno i Dodik RS i BiH gura u katastrofu i to se mora prekinuti. Ali to što mu je neko pružio ruku, večerao sa njim, ili se sa njim poljubio, ne znači ništa, jer to rade svi, na čelu sa Najvećim Sinom.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7747 Re: SDP
slatko kako je Radončić - Lagumdžija postalo osovina
valjda da se uz Zlaju udrobi i Keljmendija malo. ipak je dokazani kriminalac
naaaaaaajs 
valjda da se uz Zlaju udrobi i Keljmendija malo. ipak je dokazani kriminalac
- ultima_palabra
#7748 Re: SDP
Avazovština u najgorem obliku.Chmoljo wrote:slatko kako je Radončić - Lagumdžija postalo osovina![]()
valjda da se uz Zlaju udrobi i Keljmendija malo. ipak je dokazani kriminalacnaaaaaaajs
- kamen spoticanja
#7749 Re: SDP
jel to onomad kad je zeljko komsic junachki otjerao emira kusturicu od istog stola pa nanovo proglasen narodnim herojem?popajic wrote:Ima li negdje foto ovog veselog drustva u ovom sastavu ? Meni promaklo@draganBL
Podsjetiću na događaj sa kraja prošle godine, kada je u Banjaluci organizovan nekakav izbor ličnosti godine. Evo ko je tada sjedio sa Dodikom:
Za navedenim stolom sjedilo je društvo koje su redom činili Željko Komšić, Boris Tadić, Milorad Dodik, Nebojša Radmanović, Nermin Nikšić, Aleksandar Džombić, Igor Radojičić, te organizator večere Željko Kopanja.
- Alfons Kauders
#7750 Re: SDP
sljedece sedmice SB pise kako Zlaja valja hors i navlaci djecu na iglu...Chmoljo wrote:slatko kako je Radončić - Lagumdžija postalo osovina![]()
valjda da se uz Zlaju udrobi i Keljmendija malo. ipak je dokazani kriminalacnaaaaaaajs