Ako pristaneš da sam budeš dio te igre, onda nema potrebe da na forumu postavljaš takva pitanja.
Moje mišljenje o takvim stvarima jasno sam dao kada sam se tek uključio na temu, pa se ne ih ponavljao...dosta sam psovao na ovoj temi
Moderator: anex
julisiz es grant wrote:Ako imaš dokaze, prijavi to.
Ako pristaneš da sam budeš dio te igre, onda nema potrebe da na forumu postavljaš takva pitanja.
Moje mišljenje o takvim stvarima jasno sam dao kada sam se tek uključio na temu, pa se ne ih ponavljao...dosta sam psovao na ovoj temi
Ko ti brani da pišeš, ali šta očekuješ kada tražiš savjet kako da počiniš krivično djelo?kakavdanakneiskustvu wrote:jbg,valjda se smije pisati o tome,ili ne?julisiz es grant wrote:Ako imaš dokaze, prijavi to.
manekenka u penziji wrote:A sto te iste žene ne poduzmu nešto po pitanju toga?
Čuj dati pare nekome da te porodi?
To se odmah prijavljuje! Ako može u tom momentu posegnuti u torbu za novcanikom može i za mobitelom pa prijaviti tog maloumnika koji je ucjenjuje!
Fuj!
julisiz es grant wrote:Ko ti brani da pišeš, ali šta očekuješ kada tražiš savjet kako da počiniš krivično djelo?kakavdanakneiskustvu wrote:jbg,valjda se smije pisati o tome,ili ne?julisiz es grant wrote:Ako imaš dokaze, prijavi to.
A onda se na sve strane trubi o korupciji...ljekari uzimaju pare...A ko ih daje? Marsovci? Ili naš narod pošteni...
Način na koji si pitao daje utisak da želiš da platiš...zato sam reagovao.kakavdanakneiskustvu wrote:
ja nisam tražio savjet,pitao sam kolike su tarife jer sam čuo da te tarife i postoje,pitam to radi toga što sam od puno ljudi čuo da pojedini ginekolozi ne žele ni da počnu sa porodima dok im se ne dane određena svota novca,ne pada mi na pamet da im marku dadnem,nego mi ne ide u glavu da postoje ljudi koji se bave tim poslom i još tako ucjenjuju ljude,ne znam što tebi smeta ovo što sam pisao
Kad se desi takva stvar da prvo dijete umre u trudnoći ili na porodu, tada svaki razuman doktor planira carski na vrijeme a ne pred porod...trudnice koje ja vodim to najbolje znajubizet wrote:
na jednoj od kontrola u hodniku mlada trudnica, pred porod, ceka doktora i on je onako upita vi za carski, ona klimnu glavom, on pita sta ono bi prvi put a ona kroz suze kako je izgubila dijete jer su je pokusavali poroditi prirodno predugo i na kraju hitni carski je dosao prekasno, sad ona ne zeli ni da pomisli drugacije nego ugovoreni carskii sa doktorom po zelji uz koji su sigurno isli novci...jbg malo koja od nas bi u ovakvom scenariju stedila na novcima i ganjala pravdu, gdje je bila pravda prvi put? doktori uvijek imaju opravdanje za svoj neuspjeh i ti se mos hmm ali ti tvoje dijete niko ne moze vratiti
budite zdravo lijepi i mili moji, zelim vas sve najbolje i nasim trudnicama lak i brz porod i zdrave bebe
danak, hajde u hajru da se sve zavrsi, neka si dozivio da te muci mito, hebes mito imacete zdravo i zivo dijete i to je najvaznije
julisiz es grant wrote:Način na koji si pitao daje utisak da želiš da platiš...zato sam reagovao.kakavdanakneiskustvu wrote:
ja nisam tražio savjet,pitao sam kolike su tarife jer sam čuo da te tarife i postoje,pitam to radi toga što sam od puno ljudi čuo da pojedini ginekolozi ne žele ni da počnu sa porodima dok im se ne dane određena svota novca,ne pada mi na pamet da im marku dadnem,nego mi ne ide u glavu da postoje ljudi koji se bave tim poslom i još tako ucjenjuju ljude,ne znam što tebi smeta ovo što sam pisao
A za te što navodno neće da porađaju...volio bih da vidim ko su ti.
bizet wrote:naravno da mozes prisustvovati, imaju posebnu salu za tu svrhu kojom se dice, a eto ispade nikad je ne koriste
nemoj biti mekusac, tu si zbog zene koja te treba dok babice nema, kad krene porod nece te ni primjetiti, tad joj nisi od pomoci, tad si vise smetnja, ali prije poroda dok je zena sama lijepo je da je neko uz nju
mislila sam na Bojana ne Karahasana, Bojan mi je uvijek djelovao normalno
Beba se svakodnevno vrti i ima dovoljno još prostora da se taj pupčanik odmotava i razmotava, tako da je sada zaista rano za brigu oko toga. Iz tog razloga ja nikada ne gledam je li pupčanik oko vrata prije 9. mjeseca...a i tada obično tek onda ako je glava bebe nepravilno postavljena. Jer su šanse da pupčanik oko vrata i u porodu ugrozi bebu vrlo male, pogotovo ako je količina plodove vode uredna.manekenka u penziji wrote:Posto je doktor na temi da ja opet nešto priupitam.
Kolike su šanse i na koliko ste vi naišli slučajeva da se pupčana vrpca, koja se omota oko vrata, odmota do poroda?
Ja sam 29+6... Pokušavam da ne razmišljam o tome unaprijed, ali kako sam prije dva dana saznala da je pupčana vrpca omotana kod moje bebice oko njenog vrata, ne mogu a da ne mislim o svim mogućim komplikacijama.
Doktor kaže da ne brinem, da se može i odmotati i da je vrpca ne steže...ali dzaba, ja blago panicim.
amaaaan, danak, amaaaankakavdanakneiskustvu wrote: a opet ne znam kako ću ja to podnijeti,trebati će i na mene neko paziti
safran wrote:amaaaan, danak, amaaaankakavdanakneiskustvu wrote: a opet ne znam kako ću ja to podnijeti,trebati će i na mene neko paziti
![]()
![]()
![]()
![]()
barem si iskren
čestitam, dobacili ste do termina![]()
još malo da pregurate i da nam se uskoro javljaš na bebama
safran wrote:Mene su od navršenih 36 sedmica zvali terminskom trudnicom. Bebe rođene sa 36 sedmica su donešene tj. nisu nedonoščad. Po tome sam mislila da ste dobacili do termina. To je važno, a sad vi možete koliko hoćete (ni mojim klincima se nije žurilo).