Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
julisiz es grant

#7726 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by julisiz es grant »

Ako imaš dokaze, prijavi to.
Ako pristaneš da sam budeš dio te igre, onda nema potrebe da na forumu postavljaš takva pitanja.
Moje mišljenje o takvim stvarima jasno sam dao kada sam se tek uključio na temu, pa se ne ih ponavljao...dosta sam psovao na ovoj temi :D
kakavdanakneiskustvu

#7727 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by kakavdanakneiskustvu »

julisiz es grant wrote:Ako imaš dokaze, prijavi to.
Ako pristaneš da sam budeš dio te igre, onda nema potrebe da na forumu postavljaš takva pitanja.
Moje mišljenje o takvim stvarima jasno sam dao kada sam se tek uključio na temu, pa se ne ih ponavljao...dosta sam psovao na ovoj temi :D

jbg,valjda se smije pisati o tome,ili ne?
manekenka u penziji

#7728 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by manekenka u penziji »

A sto te iste žene ne poduzmu nešto po pitanju toga?
Čuj dati pare nekome da te porodi?
To se odmah prijavljuje! Ako može u tom momentu posegnuti u torbu za novcanikom može i za mobitelom pa prijaviti tog maloumnika koji je ucjenjuje!
Fuj!
julisiz es grant

#7729 Re: Trudnjače i porodilje online

kakavdanakneiskustvu wrote:
Ko ti brani da pišeš, ali šta očekuješ kada tražiš savjet kako da počiniš krivično djelo?
A onda se na sve strane trubi o korupciji...ljekari uzimaju pare...A ko ih daje? Marsovci? Ili naš narod pošteni...
kadinica

#7730 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by kadinica »

Ja sam iz Sarajeva.

Već sam pisala ranije na ovu temu, već je sve rečeno.

Da mi je život u pitanju, ja bi prijavila traženje mita.

Nikad, ali nikad mi se nije desilo da mi neko traži novac ili da sam osjetila da nisam dobila adekvatnu zdravstvenu uslugu, zato što nisam dala novac. A kroz život su mi prošle mnoge klinike i bezbroj ljekara.

Jednom ljekaru sam poslala čestitku za Božić i NG i zahvalila mu se na ljudskosti i ukazanoj pomoći. Rekla da je divan ljekar, kojeg nikada neću zaboraviti. Čestitku sam poslala na adresu klinike, jer njegovu ne znam. Vjerujem da mu ovo više znači, nego stotinjak maraka.
kakavdanakneiskustvu

#7731 Re: Trudnjače i porodilje online

manekenka u penziji wrote:A sto te iste žene ne poduzmu nešto po pitanju toga?
Čuj dati pare nekome da te porodi?
To se odmah prijavljuje! Ako može u tom momentu posegnuti u torbu za novcanikom može i za mobitelom pa prijaviti tog maloumnika koji je ucjenjuje!
Fuj!

ne znam,zato i pitam
kakavdanakneiskustvu

#7732 Re: Trudnjače i porodilje online

julisiz es grant wrote:
Ko ti brani da pišeš, ali šta očekuješ kada tražiš savjet kako da počiniš krivično djelo?
A onda se na sve strane trubi o korupciji...ljekari uzimaju pare...A ko ih daje? Marsovci? Ili naš narod pošteni...

ja nisam tražio savjet,pitao sam kolike su tarife jer sam čuo da te tarife i postoje,pitam to radi toga što sam od puno ljudi čuo da pojedini ginekolozi ne žele ni da počnu sa porodima dok im se ne dane određena svota novca,ne pada mi na pamet da im marku dadnem,nego mi ne ide u glavu da postoje ljudi koji se bave tim poslom i još tako ucjenjuju ljude,ne znam što tebi smeta ovo što sam pisao
manekenka u penziji

#7733 Re: Trudnjače i porodilje online

Posto je doktor na temi da ja opet nešto priupitam.
Kolike su šanse i na koliko ste vi naišli slučajeva da se pupčana vrpca, koja se omota oko vrata, odmota do poroda?
Ja sam 29+6... Pokušavam da ne razmišljam o tome unaprijed, ali kako sam prije dva dana saznala da je pupčana vrpca omotana kod moje bebice oko njenog vrata, ne mogu a da ne mislim o svim mogućim komplikacijama.
Doktor kaže da ne brinem, da se može i odmotati i da je vrpca ne steže...ali dzaba, ja blago panicim.
julisiz es grant

#7734 Re: Trudnjače i porodilje online

ja nisam tražio savjet,pitao sam kolike su tarife jer sam čuo da te tarife i postoje,pitam to radi toga što sam od puno ljudi čuo da pojedini ginekolozi ne žele ni da počnu sa porodima dok im se ne dane određena svota novca,ne pada mi na pamet da im marku dadnem,nego mi ne ide u glavu da postoje ljudi koji se bave tim poslom i još tako ucjenjuju ljude,ne znam što tebi smeta ovo što sam pisao
Način na koji si pitao daje utisak da želiš da platiš...zato sam reagovao.
A za te što navodno neće da porađaju...volio bih da vidim ko su ti.
bizet

#7735 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by bizet »

covjek pitao normalno pitanje, nije samo Bosna korumpirana, uz to pitao je ljude iz Zenice direktno, a opet ako ce zene lakse spavati kad se istresu na temi o korupciji ma hajde nije beg cicija, ha ja

@kakavdanak, mene nije porodio moj doktor, porod je tekao svojim tokom i uspjesno zavrsio, doktora i babicu prvi put vidjela u zivotu, odradili posao odlicno i ja nakon poroda javim muzu da doktora pocasti sa 100KM a babicu sa 50, ali se on toliko zbunio da nikome nije nista dao, nije mi muz navikao na davanje novca u slicne svrhe...kad su u pitanju stele kako cuh u bolnici od zena 100KM je neka najniza cifra koja se daje i doktori uzmu, pricam o pred porod, i nista ne urade...mahom se zene zeznu jer misle da ce njihov doktor dotrcati da ih porodi, znaci bacene pare, jos ako ne bude sve bez muke uuuu onda se naslusas svakakvih prica....dogovoreni carski je nesto drugo, radi tvoj doktor i njemu das kolio vec mozes odvojiti, cijene se krecu zavisno od dzepa
ali zene se poradjaju svakodnevno i bez kinte i njima je raditi njihov posao ...i takvih je nas je bilo i prosle smo jednako kao i svaka druga zena
sta je problem u cijeloj prici...dok lezis pred porod naslusas se prica o tarifama i naravno obuzme te strah da te nece niko ni pogledati ako nekome ne tutnes u dzep, a mi smo u tom periodu jako osjetljive i naravno strasno se brinemo za nase bebe koje zelimo donijeti zive i zdrave na ovaj svijet, tu ima vrlo malo razuma, i to je normalno
ako ikome i treba tutnuti u dzep to su sestre i babica, a opet same su birale svoj poziv, bas kao svi mi
drago mi je sto se moj muz spetljao i nije ni nakon poroda nikome nista dao, meni je javio sve je sredjeno :) lopuza...na dan izlaska je donio tortu na kojoj su ispisali "hvala vam" i pocastio se koga je zapalo....ja saznadoh za cijeli "skandal" tek x dana po dolasku kuci :lol:

na vama je da odvagate kako cete, najcesce se mito daje zbog pritiska koji zena izvrsi na muza ili clana porodice, koji je sa ljudske strane shvatljiv, bar bi trebao biti

primjer:
na jednoj od kontrola u hodniku mlada trudnica, pred porod, ceka doktora i on je onako upita vi za carski, ona klimnu glavom, on pita sta ono bi prvi put a ona kroz suze kako je izgubila dijete jer su je pokusavali poroditi prirodno predugo i na kraju hitni carski je dosao prekasno, sad ona ne zeli ni da pomisli drugacije nego ugovoreni carskii sa doktorom po zelji uz koji su sigurno isli novci...jbg malo koja od nas bi u ovakvom scenariju stedila na novcima i ganjala pravdu, gdje je bila pravda prvi put? doktori uvijek imaju opravdanje za svoj neuspjeh i ti se mos hmm ali ti tvoje dijete niko ne moze vratiti

budite zdravo lijepi i mili moji, zelim vas sve najbolje i nasim trudnicama lak i brz porod i zdrave bebe :)

danak, hajde u hajru da se sve zavrsi, neka si dozivio da te muci mito, hebes mito imacete zdravo i zivo dijete i to je najvaznije :)
julisiz es grant

#7736 Re: Trudnjače i porodilje online

bizet wrote:
na jednoj od kontrola u hodniku mlada trudnica, pred porod, ceka doktora i on je onako upita vi za carski, ona klimnu glavom, on pita sta ono bi prvi put a ona kroz suze kako je izgubila dijete jer su je pokusavali poroditi prirodno predugo i na kraju hitni carski je dosao prekasno, sad ona ne zeli ni da pomisli drugacije nego ugovoreni carskii sa doktorom po zelji uz koji su sigurno isli novci...jbg malo koja od nas bi u ovakvom scenariju stedila na novcima i ganjala pravdu, gdje je bila pravda prvi put? doktori uvijek imaju opravdanje za svoj neuspjeh i ti se mos hmm ali ti tvoje dijete niko ne moze vratiti

budite zdravo lijepi i mili moji, zelim vas sve najbolje i nasim trudnicama lak i brz porod i zdrave bebe :)

danak, hajde u hajru da se sve zavrsi, neka si dozivio da te muci mito, hebes mito imacete zdravo i zivo dijete i to je najvaznije :)
Kad se desi takva stvar da prvo dijete umre u trudnoći ili na porodu, tada svaki razuman doktor planira carski na vrijeme a ne pred porod...trudnice koje ja vodim to najbolje znaju ;-)
kakavdanakneiskustvu

#7737 Re: Trudnjače i porodilje online

julisiz es grant wrote:
Način na koji si pitao daje utisak da želiš da platiš...zato sam reagovao.
A za te što navodno neće da porađaju...volio bih da vidim ko su ti.

ne želim,u tome i jeste stvar,nisam budala

jedan od tih je u penziji od proje dvije godine,kud ćeš dalje kad aktuelni direktor bolnice inače ginekolog naplaćuje 300 km po carskom rezu,juče sam to saznao od medicinske sestre,a velikim slovima 5 metara od ulaza na porođajni odjel natpis da se prijavi svaki oblik korupcije
kakavdanakneiskustvu

#7738 Re: Trudnjače i porodilje online

@bizet,hvala,puno toga stoji što si napisala,ja sam samo puno informacija čuo,informacija koje su meni nevjerovatne i u koje nemam baš razloga sumnjati
bizet

#7739 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by bizet »

@julisiz, sljedeci put kad ostanem trudna imam zelju da mi to vodis trudnocu :)

@danak, razgovarajte ali na kraju poslusaj zenu, ne zbog doktora i podilazenja nasem ucmalom sistemu nego zbog njenog mira koji je u tim trenutcima veoma bitan, ako ona zeli da budes prisutan na porodu budi, imas pravo na to, iako ce gledati da eskiviraju jer im nije svejedno kad je i jaci spol prisutan, ali sigurno da je u tom slzcaju nece ostaviti na cekanju duze od normalnog
ono cega bi trebali oboje biti svjesni, ako je prirodni porod, je da nece babica cijelo vrijeme biti uz nju, ona dodje periodicno, ili po pozivu, po potrebi, zavisi kako procijeni situaciju i tu joj morate vjerovati...trazite savjete kako da dise, kako da se nastima i slzsajte sto babica govori, iza njih najcesce stoji mnogo iskustva kojem treba vjerovati....mahom znaju biti grube, mozda je to profesionalna deformacija, ali to je nebitno, bitno je ono sto vam govori i bitno je slijediti upute, doktor se pojavi kad vec porod krene i tu je na pola sata, da procjeni treba li epiziotomija i uradi je, porodi i eventualno usije, mada njegovu ulogu ne treba umanjivati, njegove odluke su u tim trenutcima najvaznije i takodje njegove upute obavezno slusati...sigurno je i njima stalo da usphesno porode zenu i da donesu na svijet zivo dijete, ne obratno
bude svega od strane zena takodje, od nepotrebnog urlanja koje onemogucuje da se cuje sto ti govore da radis do jednostavno neposlusnosti, valjda se i zene zasite i umore i samo da im se rijesiti boli, koja opet njih nanervira i postanu grubi, ali sva grubost, mislim grube rijeci, je zanemariva u takvim momentima, ti trebas da doneses dijete na svijet, sta te briga sto neko vice na tebe kao da si malo dijete...zene ih udaraju nogama u stomak ne dajuci im priliju da im se priblize, stipaju, grebu, ma to su prave ozljede na radu :lol: a kad se porode nikom nista...sve je to zanemarivo i zaboravi se za tren
vas doktor, ako je ostao isti, mi je uvijek djelovao normalno, ne kao neko ko insistira na mitu da bi radio svoj posao, posebno ne jer poznaje vas od ranije
ma cuj uradi najbolje sto znas kako mislis da treba
kakavdanakneiskustvu

#7740 Re: Trudnjače i porodilje online

@bizet,mi čuli da muž ne može prisustvovati porođaju,preksinoć to čuli,prije pola godine od direktora bolnice opet čuli da može prisustvovati,vidićemo šta ćemo i kako ćemo,zbog supruge bi volio biti jer se baš napatila a opet ne znam kako ću ja to podnijeti,trebati će i na mene neko paziti

p.s. misliš na karahasana?
bizet

#7741 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by bizet »

naravno da mozes prisustvovati, imaju posebnu salu za tu svrhu kojom se dice, a eto ispade nikad je ne koriste :lol:
nemoj biti mekusac, tu si zbog zene koja te treba dok babice nema, kad krene porod nece te ni primjetiti, tad joj nisi od pomoci, tad si vise smetnja, ali prije poroda dok je zena sama lijepo je da je neko uz nju
mislila sam na Bojana ne Karahasana, Bojan mi je uvijek djelovao normalno
kakavdanakneiskustvu

#7742 Re: Trudnjače i porodilje online

bizet wrote:naravno da mozes prisustvovati, imaju posebnu salu za tu svrhu kojom se dice, a eto ispade nikad je ne koriste :lol:
nemoj biti mekusac, tu si zbog zene koja te treba dok babice nema, kad krene porod nece te ni primjetiti, tad joj nisi od pomoci, tad si vise smetnja, ali prije poroda dok je zena sama lijepo je da je neko uz nju
mislila sam na Bojana ne Karahasana, Bojan mi je uvijek djelovao normalno

probaću,vidićemo može li se,svakavih informacija ima

nismo ovaj put kod njega,prošli put se opekli
julisiz es grant

#7743 Re: Trudnjače i porodilje online

manekenka u penziji wrote:Posto je doktor na temi da ja opet nešto priupitam.
Kolike su šanse i na koliko ste vi naišli slučajeva da se pupčana vrpca, koja se omota oko vrata, odmota do poroda?
Ja sam 29+6... Pokušavam da ne razmišljam o tome unaprijed, ali kako sam prije dva dana saznala da je pupčana vrpca omotana kod moje bebice oko njenog vrata, ne mogu a da ne mislim o svim mogućim komplikacijama.
Doktor kaže da ne brinem, da se može i odmotati i da je vrpca ne steže...ali dzaba, ja blago panicim.
Beba se svakodnevno vrti i ima dovoljno još prostora da se taj pupčanik odmotava i razmotava, tako da je sada zaista rano za brigu oko toga. Iz tog razloga ja nikada ne gledam je li pupčanik oko vrata prije 9. mjeseca...a i tada obično tek onda ako je glava bebe nepravilno postavljena. Jer su šanse da pupčanik oko vrata i u porodu ugrozi bebu vrlo male, pogotovo ako je količina plodove vode uredna.
manekenka u penziji

#7744 Re: Trudnjače i porodilje online

Imam dovoljno plodne vode :) Hvala na utjesnim i smirujucim riječima, tacno mi je srce počelo preskakati kad mi se beba umiri, tako da mi vasa riječ puno znaci.
safran

#7745 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

kakavdanakneiskustvu wrote: a opet ne znam kako ću ja to podnijeti,trebati će i na mene neko paziti
amaaaan, danak, amaaaan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: barem si iskren
čestitam, dobacili ste do termina :thumbup:
još malo da pregurate i da nam se uskoro javljaš na bebama
kakavdanakneiskustvu

#7747 Re: Trudnjače i porodilje online

safran wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: a opet ne znam kako ću ja to podnijeti,trebati će i na mene neko paziti
amaaaan, danak, amaaaan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: barem si iskren
čestitam, dobacili ste do termina :thumbup:
još malo da pregurate i da nam se uskoro javljaš na bebama

nismo baš do termina,ima skoro mjesec do termina,ušli smo u deveti mjesec
safran

#7748 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Mene su od navršenih 36 sedmica zvali terminskom trudnicom. Bebe rođene sa 36 sedmica su donešene tj. nisu nedonoščad. Po tome sam mislila da ste dobacili do termina. To je važno, a sad vi možete koliko hoćete (ni mojim klincima se nije žurilo).
kakavdanakneiskustvu

#7749 Re: Trudnjače i porodilje online

safran wrote:Mene su od navršenih 36 sedmica zvali terminskom trudnicom. Bebe rođene sa 36 sedmica su donešene tj. nisu nedonoščad. Po tome sam mislila da ste dobacili do termina. To je važno, a sad vi možete koliko hoćete (ni mojim klincima se nije žurilo).

ma znam,spremili smo sve što treba za porođaj,samo što supruga ima velikih problema sa hemoroidima
safran

#7750 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Eh, sad, hemoroidi ti dođu ko onaj +1 gratis uz bebu. Kad prođe akutna faza nema druge nego sklopiti pakt o nenapadanju i ponašati se u skladu s njim.
Post Reply