The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#7726 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Ocekivana epizoda, rekli bismo, za polusezonu.
E sad, ono sto sadrzi ova epizoda, trebalo bi da otprilike sadrzi svaka od 8 epizoda polusezone i onda bi serija zakucala.
Ali avaj....nisu budale da se toliko naprezu, lakse je praviti prvu i osmu epizodu i nabacati filera izmedju i vozdra.
Kad se sjetim pocetka serije i onog shmeka....ostala samo uvodna spica od iste.
Al jbg, kakva je takva je, gledali smo i gledacemo :mrgreen:
Pandakonda

#7727 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Pandakonda wrote:Kreće marisana polako :-)

ovo daryl nekog udara na 0:22?
Yep, liči mi na ovog lika iz Kingdoma što je Ezikielova desna ruka :-)
listopad

#7728 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by listopad »

Sada se vise nema sto gledati. :D
Logovan

#7729 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Dobar kraj, dobar.
splinter

#7730 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by splinter »

REUNION.
Dobra epizoda . . .
DonieBrasco

#7731 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DonieBrasco »

Dobar kraj pred pauzu, kad je ona krenula na Rositu ja suzu pustio - ona mi je ljubimica :D , a neka je onaj smrad umro htjeo da Rika zayebe i postane vođa. Debela je koleteralna steta.

Deril pobjegao i vratio se, Negan ce da poludi ... :D Bice lud nastavak sezone.
Logovan

#7732 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Eh sad je kraj Neganovim ubijanjem i njegovom maltretiranju. Ubio je Ibru i Glenna, odvukao je Daryla kod sebe, uzima je hranu, namještaj i sve ostalo što je htio od ostalih grupa, izmaltretirao je Carla, ubio je Spencera, onu debelu sa naočalama (tačnije djevojka ju je ubila), odvukao je Eugena, vidjet ćemo šta će biti sa njim. Ubijao ih je psihićki otkako se pojavio. Sada je došao kraj, Rick, Carl, Megan, itd, kreću u napad. :izet: :mrgreen: Bio je i vakat da se Rick "probudi".

Daryl se vratio. 8-) Malo mi je glupo što nisu prikazali čitav bijeg, ali hajde eto. Kad Negan vidi da ga nema, poludit će.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7733 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Ne znam bas na osnovu cega gajiti optimizam.
Negan je i dalje premocan u odnosu na Ricka i druzinu.
Nemaju oruzja, a i sa ljudstvom su kratki.
Ako sklope pakt sa Kingom i ovima sto je Megi kod njih, onda mozda i nesto urade.
Ali, ne treba zaboraviti da Negan brutalno kaznjava svaki pokusaj suprostavljanja.
Meni se cini da bi moglo biti dosta suza do kraja ove sezone.
DonieBrasco

#7734 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DonieBrasco »

Da li je do sada bila epizoda o Neganu tj. ko je on, njegova proslost i kako je doslo do svega ovoga ?

Znam da sam negdje na netu vidio sliku njega u baseball dresu i palicom , mozda je prije apokalipse bio igrac ?
Logovan

#7735 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

DonieBrasco wrote:Da li je do sada bila epizoda o Neganu tj. ko je on, njegova proslost i kako je doslo do svega ovoga ?

Znam da sam negdje na netu vidio sliku njega u baseball dresu i palicom , mozda je prije apokalipse bio igrac ?
Nije još.
cyprus

#7736 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by cyprus »

Logovan wrote:Eh sad je kraj Neganovim ubijanjem i njegovom maltretiranju. Ubio je Ibru i Glenna, odvukao je Daryla kod sebe, uzima je hranu, namještaj i sve ostalo što je htio od ostalih grupa, izmaltretirao je Carla, ubio je Spencera, onu debelu sa naočalama (tačnije djevojka ju je ubila), odvukao je Eugena, vidjet ćemo šta će biti sa njim. Ubijao ih je psihićki otkako se pojavio. Sada je došao kraj, Rick, Carl, Megan, itd, kreću u napad. :izet: :mrgreen: Bio je i vakat da se Rick "probudi".

Daryl se vratio. 8-) Malo mi je glupo što nisu prikazali čitav bijeg, ali hajde eto. Kad Negan vidi da ga nema, poludit će.
Kad skontaš, više su Rickovi ljudi štete napravili Neganu, nego on njima :mrgreen: Uostalom i prvi su počeli... Negan i nije baš brutalan koliko teatralan :D

Ovi pobili čitavu kasarnu i još nekoliko patrola - Negan im vratio sa čitava dva ubistva...
Carl ubio dvoje ljudi i probo samog Negana - nije mu zafalila dlaka s glave...
Rosita pucala na Negana - izvukla se sa posjekotinom...
Daryl svašta nešto pokušavo - eno ga živ i zdrav...
Pandakonda

#7737 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Realno Negan je učinio uslugu Ricku što je ubio Spencera :-)
splinter

#7738 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by splinter »

DonieBrasco wrote:Dobar kraj pred pauzu, kad je ona krenula na Rositu ja suzu pustio - ona mi je ljubimica :D , a neka je onaj smrad umro htjeo da Rika zayebe i postane vođa. Debela je koleteralna steta.

Deril pobjegao i vratio se, Negan ce da poludi ... :D Bice lud nastavak sezone.
I ja bih se isfurao da je R. Espinosi nešto bilo al eto preživjela je.
Moguće a će poslije svega u nastavku imati zapaženiju uologu.
Sakazulu

#7739 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Sakazulu »

Mislio sam da će uz onu muziku pasti kolektivni sex

PS
Da li ima negdje link da vidim sve kratke filmiće na kraju odjavne špice kroz dosadašnje epizode 7 sezone ? U dosadašnjim epkama taj dio je odrezan...
Logovan

#7740 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

cyprus wrote:
Logovan wrote:Eh sad je kraj Neganovim ubijanjem i njegovom maltretiranju. Ubio je Ibru i Glenna, odvukao je Daryla kod sebe, uzima je hranu, namještaj i sve ostalo što je htio od ostalih grupa, izmaltretirao je Carla, ubio je Spencera, onu debelu sa naočalama (tačnije djevojka ju je ubila), odvukao je Eugena, vidjet ćemo šta će biti sa njim. Ubijao ih je psihićki otkako se pojavio. Sada je došao kraj, Rick, Carl, Megan, itd, kreću u napad. :izet: :mrgreen: Bio je i vakat da se Rick "probudi".

Kad skontaš, više su Rickovi ljudi štete napravili Neganu, nego on njima :mrgreen: Uostalom i prvi su počeli... Negan i nije baš brutalan koliko teatralan :D

Ovi pobili čitavu kasarnu i još nekoliko patrola - Negan im vratio sa čitava dva ubistva...
Carl ubio dvoje ljudi i probo samog Negana - nije mu zafalila dlaka s glave...
Rosita pucala na Negana - izvukla se sa posjekotinom...
Daryl svašta nešto pokušavo - eno ga živ i zdrav...
Pa kada tako gledaš i jeste učinio više štete od Negana, ali svi znamo šta je sve dovelo do toga da Rickova kompanija krene sa ubijanjem.

Vođa i ljudi iz Hilltopa su se žalili kako im uzima hranu i ostalo, isto je radio i Kingdomu, tako da što je tražio, to je i dobio. :D Pa sjeti se onda samo kako su Neganovi ljudi htjeli da ubiju Daryla, Abrahama, Rositu i Eugena (njih četvero su bili, koliko se sjećam) i kontali uzeti sve što imaju. Blokirali im put sa motorima, natjerali ih da spuste oružje, a onda svi znamo šta se desilo. :D :D
Jack Be Nimble

#7741 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Pa i nije donio neku stetu Neganu. On imaju armiju a oni samo napali jedan mali dio te armije. Neganovci nisu ni osjetili da su ista izgubili. A onda Negan poceo da im radi sta god hoce psihicki i fizicki.

Jedino sto se vidi da ne fali puno da neko krene protiv Negana pa da kolektivno unutar njegove armije se okrenu protiv njega. To se osjetilo u par scena unutar njihovog kampa a i ona sa Michone je to najbolje docara. Ubij me jer zivot sa ili bez Negana ne vodi nigdje u danasnjem dobu.

Ova epizoda je komotno mogla da bude treca, mozda cetvrta epizoda u sezoni.
cyprus

#7742 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by cyprus »

Jack Be Nimble wrote:Pa i nije donio neku stetu Neganu. On imaju armiju a oni samo napali jedan mali dio te armije. Neganovci nisu ni osjetili da su ista izgubili. A onda Negan poceo da im radi sta god hoce psihicki i fizicki.

Jedino sto se vidi da ne fali puno da neko krene protiv Negana pa da kolektivno unutar njegove armije se okrenu protiv njega. To se osjetilo u par scena unutar njihovog kampa a i ona sa Michone je to najbolje docara. Ubij me jer zivot sa ili bez Negana ne vodi nigdje u danasnjem dobu.

Mislio sam na apsolutnu, ne relativnu štetu :mrgreen:
Jack Be Nimble

#7743 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

cyprus wrote:
Jack Be Nimble wrote:Pa i nije donio neku stetu Neganu. On imaju armiju a oni samo napali jedan mali dio te armije. Neganovci nisu ni osjetili da su ista izgubili. A onda Negan poceo da im radi sta god hoce psihicki i fizicki.

Mislio sam na apsolutnu, ne relativnu štetu :mrgreen:
To sam i ja skontao nakon sto sam napisao odgovor :D..bilo mi mrsko brisati.
almir90

#7744 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by almir90 »

Ove u Aleksandriji levate nakon ovakvih gluposti treba kolektivno porokati, i kraj priče.
Jack Be Nimble

#7745 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Nego sta ce biti u drugoj polovini, odma rat ili peglanje pa u zadnjoj sceni krece rat?
brain bubbles

#7746 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

Jack Be Nimble wrote:Nego sta ce biti u drugoj polovini, odma rat ili peglanje pa u zadnjoj sceni krece rat?
Peglanje naravno, dok dokazu Ezekielu da trebaju da se udruze i napadaju, pa onda i onog u Hilltopu, da ga nekako smaknu, pa Maggie for president epizoda, pa ce Negan da trazi Daryla, i tu ce proci jos jedna epizoda, nekoga ce ubiti trazeci Daryla, pa ce ubaciti epizodu s Heatom, onim crnim sto je nestao, pa ce Tara s ekipom ici do Lezbosa da ih mole za pomoc i oruzje i eto ga, ta daaa, finale
strong69

#7747 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by strong69 »

Jack Be Nimble wrote:Nego sta ce biti u drugoj polovini, odma rat ili peglanje pa u zadnjoj sceni krece rat?
U finisu sezone pocece rat pa cemo cekati par mjeseci da vidimo kako ce se odvijati :D Steta bi bilo izgubiti Negana odmah.
turbofolk

#7748 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Derylov i Rickov zagrljaj i suze su mi vrhunac sezone. Deryl poklanja Ricku pištolj. Nako baš lijepa scena. Sjetimo se kakavo je neprijateljstvo među njima bilo u prvoj sezoni.
Ko je lik koji poslije odjavne špice špijunira Aleksandriju. Je li to onaj Ezekijelov, koji mulja Carol i Morgana da mobiliziraju Ezekijela. Onaj s kampom u šumi. Možda neko drugi. Ona Neganova koju je Michone kidnapovala. Ili možda ona Tarina Amazonka. Tipujem na nju.
pustopoljina

#7749 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by pustopoljina »

rickov pistolj...
mene ova serija smori...
brain bubbles

#7750 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

turbofolk wrote:Derylov i Rickov zagrljaj i suze su mi vrhunac sezone. Deryl poklanja Ricku pištolj. Nako baš lijepa scena. Sjetimo se kakavo je neprijateljstvo među njima bilo u prvoj sezoni.
Ko je lik koji poslije odjavne špice špijunira Aleksandriju. Je li to onaj Ezekijelov, koji mulja Carol i Morgana da mobiliziraju Ezekijela. Onaj s kampom u šumi. Možda neko drugi. Ona Neganova koju je Michone kidnapovala. Ili možda ona Tarina Amazonka. Tipujem na nju.
mislim da je to lik koji je posmatrao Ricka i Aarona dok su uzimali namirnice s onog malog broda na jezeru. Ostavio je i poruku, sa srednjakom :D
Post Reply