Izrael je opet pocinio zlocin!
-
sumirprimus
#7726 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
The poll, conducted by the Israel Democracy Institute and Tel Aviv University, shows that an overwhelming majority of Israelis (79 percent) said the government's decision to launch the operation was justified, including 84% of Jewish Israelis and 47% of Israeli Arabs.
Support for Operation Pillar of Defense was not limited to one side of the political map, Israeli Jews from across the political spectrum supported the operation; 74% of people self-identifying with the Left, 86% of centrists and 89% of right-wing Israelis.
The majority of Jewish Israelis (57%) agreed with the government's decision to end the operation when it did, but a large minority of 41% opposed the decision.
--------------------------------------------------
Support for Operation Pillar of Defense was not limited to one side of the political map, Israeli Jews from across the political spectrum supported the operation; 74% of people self-identifying with the Left, 86% of centrists and 89% of right-wing Israelis.
The majority of Jewish Israelis (57%) agreed with the government's decision to end the operation when it did, but a large minority of 41% opposed the decision.
--------------------------------------------------
- htcxone
#7727 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ne mozzes traziti mir nekome kome uzmes 90% zemlje... u stvari izrael to nikad nije ni zeliosumirprimus wrote:pa zato trebas mir,za mir treba mirovni sporazum,a za to drug moj treba hrabrosti
-
sumirprimus
#7728 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
pa trazili su kad je bilo bara bara,il cak i veci procenat palestincima...a dobro vracamo se unazad,vecina se ovdje ne slaze,da su trebali dobit zidovi i metra,al et ajde razumijem...htcxone wrote:ne mozzes traziti mir nekome kome uzmes 90% zemlje... u stvari izrael to nikad nije ni zeliosumirprimus wrote:pa zato trebas mir,za mir treba mirovni sporazum,a za to drug moj treba hrabrosti
hocu reci nekad treba imati hrabrosti,gledat unaprijed.,..da je takvih bilo u arapa,sada ne bi o ovome ni pricali...zar ne
- htcxone
#7729 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
stani malo.... prije nego su bili bara bara? sta je tad bilo? sto nisu odmah cim su dosli, naselili se ostali tako kako jeste?sumirprimus wrote:pa trazili su kad je bilo bara bara,il cak i veci procenat palestincima...a dobro vracamo se unazad,vecina se ovdje ne slaze,da su trebali dobit zidovi i metra,al et ajde razumijem...htcxone wrote:ne mozzes traziti mir nekome kome uzmes 90% zemlje... u stvari izrael to nikad nije ni zeliosumirprimus wrote:pa zato trebas mir,za mir treba mirovni sporazum,a za to drug moj treba hrabrosti
hocu reci nekad treba imati hrabrosti,gledat unaprijed.,..da je takvih bilo u arapa,sada ne bi o ovome ni pricali...zar ne
Dakle, jasno je da su OKUPATORI... nakon sto su okupirali dio zemlje "trazili su primirje" koje nije JASNO zadovoljavalo okupiranu zemlju,a i što bi?
ja te pitam po kojoj osnovi su ONI okupirali tu zemlju ? po svetoj knjizi?
-
sumirprimus
#7730 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
drug moj odosmo opet predaleko ui biblijska vremena,nemas koristi od toga,sto je bilo bil oje gotovo done deal...
vidis,komentara mlaoprije,znaju to i zidovi itekako,zato i vjeruju samo u sebe i u IDF
vidis,komentara mlaoprije,znaju to i zidovi itekako,zato i vjeruju samo u sebe i u IDF
- htcxone
#7731 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
za te komentare su sami krivi... i meni se licno gade kada vidim svu onu pobijenu djecu i kada vidim djecaka od 6 godina koji ne ide u skolu nego pita mamu svako 10 minuta "KADA ĆEMO UMRIJETI" ... jbg jarane, vrate se slike iz 92-95 kad su 3 ggranate spucale mi u kucu, dim,prasina a ja se derem"nemojte četnici vise molim vas" i plačem...dijete... e sad kad skontam da isti ti izraelci to rade palestincima, samo sa jos mocnijim oruzjem i uz odobravanje majke (a Bgm prije igračke) amerike, onda ti ne trebam dalje pojasnjavati...sumirprimus wrote:drug moj odosmo opet predaleko ui biblijska vremena,nemas koristi od toga,sto je bilo bil oje gotovo done deal...
ne moramo se vracati nazad, eto jasno je da su okupirali palestince, sto daje za reći da se tim palestincima namjerno nudi ono sto NIKO ne bi prihvatio da bi se mogao nastaviti pokolj...
osim toga, ne podrzavvam ubijanje civila, u čemu izrael prednjaci, kako oni kazu INCIDENT, ali kako da ja kao normalan covjek osudim jednog roditelja kojemu izrael ubije kćerku od 8 mjeseci, sina od 4 godine, ženu i majku, koji zna da pravde nece biti, koji zna da se ne mogu braniti kao vojska, i kojemu je u zivotu svve uzeto sto je stvorio... njemu je jedini nacin da "zadovoljni" pravdu da se opasa bombama i da se raznese... a to i izrael vrlo doobro zna i to je jos jedna od stvari koju smisleno rade samo da bi nastavili ka svom cilju...
ponavljam, amerika sve cini u naprijed, sve smisljeno, nisu nikakvi heroji i spasitelji... mirotvorci... menije jjasno poslije 95' kada su zaustavili 5. korpus da uđu u POTPUNO praznu Banjaluku , sto bi ujedno znacilo i kraj RS-a jer bi nakon pada Banjaluke svi se razbjeezali ko zecevi, naravno, bosna je vec 91-92 bila podjeljena ovako kakva je danas
ne treeba ti za to visa matematika, dovoljno je vidjeti taj događaj iz 95, genocid u srebrenici je prosao bez reakcije evrope i svijeta, prijedor itd... okupacija sarajeva, nista , svi cute i ta amerika cuti,... ukljucuju se nekad 94' kad su vidjeli da srbi gube rat ...
eto to je ta americko izrraelska politika...
-
sumirprimus
#7732 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
znači,ne smiješ se ni na koga oslonit, i vjerovat samo u svoje potencijale...
pa o čemu ja ovde govorim,
- htcxone
#7733 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
kakve crne potencijale 5. korpus da je usao u BL nas BOSANACA nebi bilo više! digli bi se americki avioni i vratili podjelu kako treba... sta ti tu nije jasno?sumirprimus wrote:znači,ne smiješ se ni na koga oslonit, i vjerovat samo u svoje potencijale...
bombardovali bi sve dok se ne bi BL vratila RS-u pa da se lijepo podjelimo 51-49
-
sumirprimus
#7734 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ponovo odosmo u OThtcxone wrote:kakve crne potencijale 5. korpus da je usao u BL nas BOSANACA nebi bilo više! digli bi se americki avioni i vratili podjelu kako treba... sta ti tu nije jasno?sumirprimus wrote:znači,ne smiješ se ni na koga oslonit, i vjerovat samo u svoje potencijale...
bombardovali bi sve dok se ne bi BL vratila RS-u pa da se lijepo podjelimo 51-49
šbb kbb,ni tad a ni sad nikom ne pomaže...
nit bi to baš tako bilo ko što ti misliš
- htcxone
#7735 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ma jok
nebi ... cvijecem bi na sdočekali ...
zna se dobro da je granica prema srbiji bila zakrcena, da su u BL ostali jos samo najhrabriji , da je 5. korpus bio na ulazu i da je stiglo naređenje STANI!
imas intervju A. izetbegovica o tome, pa posllusaj sta kaze
dakle, amerika kroji sudbinu kome hoce
-
sumirprimus
#7736 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ha ,isti onaj aljo mislis sto javno na tv-u najavi deblokadu sarajva?rekoh ti odosmo u OT..htcxone wrote:ma joknebi ... cvijecem bi na sdočekali ...
zna se dobro da je granica prema srbiji bila zakrcena, da su u BL ostali jos samo najhrabriji , da je 5. korpus bio na ulazu i da je stiglo naređenje STANI!
- htcxone
#7737 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
KAO STO REKOH, MOZES POKUSATI DOCI DO GENERALA 5. KORPUSA, VOJNIKA ITD... BANJA LUKA NA DLANU a ne smije niko da uđe....sumirprimus wrote:ha ,isti onaj aljo mislis sto javno na tv-u najavi deblokadu sarajva?rekoh ti odosmo u OT..htcxone wrote:ma joknebi ... cvijecem bi na sdočekali ...
-
zlata
#7738 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koliko te placaju za sirenje LAZI i provociranje sugovornika?sumirprimus wrote:![]()
smajlištozadajetaćuglavuodmukeiodsmijeha
ajte momci malo u razmisljanje,krenuo sam jutros,fino kulturno,da nas ne brisu dzaba,i sa jednom i sa drugom stranom,i al đezira, i izraelske novine,pogleda sa dvije strane.haj malo ukljucite se,odjutrilo se davno
Vlast je ogledalo naroda,upamtite to ko mantru,ovo vazi prvo za nas
http://gizmodo.com/5962492/heres-the-26 ... -media-war
Il ti to kao zanesen "Cionisticki Pionir" radis onako
svim srcem....

Evo sta ti vele "majstori" analiticari, vis-a-vis ucinkovosti tvog napora i medijskih nastupa na internetu
"Many observers rightly criticized the campaign as callous and insensitive, concluding that the IDF was overcompensating after its relative silence during Operation Cast Lead in 2008-09 had lost the war over global public opinion."
http://foreignpolicyblogs.com/2012/11/2 ... a-campaign
-
zlata
#7739 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
http://www.thejidf.org/2012/05/antisemi ... s-and.html

BRITAIN'S FOURTH LARGEST CHURCH VOTES IN FAVOUR OF BOYCOTTING ISRAEL
Jewish community leaders described it as "a very sad day for Jewish-Methodist relations" and heavily "anti-Zionist". Entitled "Justice For Palestine And Israel", the motion urges members to write to MPs, MEPs and Government ministers "to help those who are suffering as a result of the occupation".
Last edited by zlata on 07/12/2012 14:09, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#7740 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
da da,sad sam i plaćenik.i provociram..a pogledaj tovjih postova, i sta si sve ti napisala... 
slike malodobnika na netu,pretpostavljam sa dozvolom njihovih roditelja???
- htcxone
#7741 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
to ti za slike i maloljetnike u americi , mi smo SLOBODAN NARODsumirprimus wrote:da da,sad sam i plaćenik.i provociram..a pogledaj tovjih postova, i sta si sve ti napisala...
-
sumirprimus
#7742 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
OK
kako hocete...
-
zlata
#7743 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A nas 'nternetski Cio-Strazar' nam sad pripovjeda o NEDOSTATKU ETIKEsumirprimus wrote:da da,sad sam i plaćenik.i provociram..a pogledaj tovjih postova, i sta si sve ti napisala...
A ti bi radje da postavim slike palestinske djece, kako ih izraelska vojska raznosi u komadice!
Valjda ti krivo sto se palestinski klinci sami ne raznose?
Nesto ovako, kao ovaj mali IDF filmic s'kojim su se svi ljubitelji izraelske "samo-obrane" u Gazi ku*cili
http://www.youtube.com/watch?v=yCd6V5X_rEQ
http://www.businessinsider.com/idf-ahme ... eo-2012-11
-
sumirprimus
#7744 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne,meni je patnja i jednih i drugih ista...
A ti samo nastavi,doljevat ulje na vatru,raspiruj mrznju prema jednim, zarad drugih.
A ti samo nastavi,doljevat ulje na vatru,raspiruj mrznju prema jednim, zarad drugih.
- htcxone
#7745 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
htcxone wrote:to ti za slike i maloljetnike u americi , mi smo SLOBODAN NARODsumirprimus wrote:da da,sad sam i plaćenik.i provociram..a pogledaj tovjih postova, i sta si sve ti napisala...
dodatak
A zato vi u americi ne vidite sve one slike ubijene palestinske djece... amerikanci cekaju odobrenje roditelja te djece da stave slike, a posto su roditelji POGINULI u granatiranju-bombardovanju, nikad ne dobiju odobrenje da stave slike... med i mlijeko.... cudi me, kako su dopustili slike iz gvantanama i paljenje Kurana da se pojave na netu
Refrain:
We're all living in America,
America is wunderbar.
Amerika, Amerika.
Wenn getanzt wird, will ich führen,
auch wenn ihr euch alleine dreht,
lasst euch ein wenig kontrollieren,
Ich zeige euch wie's richtig geht.
Wir bilden einen lieben Reigen,
die Freiheit spielt auf allen Geigen,
Musik kommt aus dem Weißen Haus,
Und vor Paris steht Mickey Maus.
We're all living in America...
Ich kenne Schritte, die sehr nützen,
und werde euch vor Fehltritt schützen,
und wer nicht tanzen will am Schluss,
weiß noch nicht, dass er tanzen muss!
Wir bilden einen lieben Reigen,
ich werde Euch die Richtung zeigen,
nach Afrika kommt Santa Claus,
und vor Paris steht Mickey Maus.
Refrain:
America is wunderbar.
Amerika, Amerika.
Coca-Cola, Wonderbra,
Amerika, Amerika.
This is not a love song,
this is not a love song.
I don't sing my mother tongue,
No, this is not a love song.
Amerika is wunderbar.
Amerika, Amerika.
Coca-Cola, sometimes WAR,
Amerika, Amerika.
LJUDI OBJASNILI!
-
sumirprimus
#7746 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Očito da si profulao univerzum,a ne rečenicu koju sam jutros postirao... I SVE HLADNIJE I HLADNIJE... 
-
zlata
#7747 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To k'o kad Goebels Junior, pocne zalit zrtve Babi Yarasumirprimus wrote:Ne,meni je patnja i jednih i drugih ista...
Nego ima nade za'tebe!
Ako malo naucis spanjolski, mozda te Spanjolci puste k'sebi kao Sefarda-Povratnika.
Evo, novi zakon, SVI Sefardi imaju automatsko pravo na spanjolsko drzavljanstvo:
http://www.elcorreo.com/vizcaya/v/20121 ... 21122.html
http://www.eleuropeo.es/2012/12/07/volver-a-sefarad/
ZNACI, Spanjolska vec racuna na ONE STATE SOLUTION, jednu drzavu: Pal-ISTINU, zemlju domorodaca i kolonizatora, sto podrazumjeva i veliko nezadovoljstvo zidovskih radikala i povratak izraelskih Sefarada, natrag kuci u Spanjolsku, nakon 500 godina lutanja po svjetu.
Ipak je Spanjolska ljepsa, prostranija i mirnija. I ne moras brinut da ce te nezadovljni, prmitivni, divlji Arapi granatirat.
-
sumirprimus
#7748 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Šta je Španija naspram jedne Njemačke 
p.s ne potrebe svodit polemiku na lični nivo,pogotovu poredit me sa jednim nacistom...nije politički korektno...
p.s ne potrebe svodit polemiku na lični nivo,pogotovu poredit me sa jednim nacistom...nije politički korektno...
-
zlata
#7749 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A za tebe je "politicki korektno"sumirprimus wrote:Šta je Španija naspram jedne Njemačke
moralno izjednacavat patnju prognanih domorodaca i njihovih progonitelja, kolonizatora tj.
patnju jednog Cioniste iz New Yorka, koji se svojom voljom odluci doselit u "Svetu Zemlju",
i patnju jednog prosjecnog Palestinca, koji i dalje zivi u izbjeglickom kampu, bez kuce, zemlje, putovnice....
ps. Spanjolska je RAJ u odnosu na Njemacku.
-
nemoguce vruce
#7750 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
E tu si u pravu, dje ce vas cioniste porediti sa nacistima, nacisti su za cioniste amateri...sumirprimus wrote:Šta je Španija naspram jedne Njemačke