Vec sam vidio to, ali dobar, dobarUnscarD wrote:jeza u ledja wrote:
Nego, maksuz sam se javio na ovoj temi da ti spomenem sta sam jutros vidio na putu za posao. Neka bakica vozi auto, a pozadi naljepnica kaze: "NSA, the only Feds that will listen to you".![]()
![]()
Uploaded with ImageShack.us
Obama i SAD (2008-2016)
-
jefferson
#7726 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
-
jefferson
#7728 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Dobre, dobre. I sve to kreirano u zemlji u kojoj svi naglas pricaju kako ih drzava jebe u zdrav mozak!
Vidio si kako to englezi rade, udju u Guardian, urednik se pokunji da ne bi sudsku tuzbu dobio i cao, a rezervu cuvaju u SAD i Brazilu. A polomise se dokazujuci kako u SAD vlada ganja vjestice. Ni taj Guardian vise ne zna bil pisao ili srao.
-
UnscarD
#7730 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Nije bilo jednostavno, skupljale su se pare 3 mjeseca ali kampanja je napokon ziva ...preko 20 gradova u USA ce ove godine na ovaj nacin, za tuznu godisnjicu TERORISTICKIH napada na nevine gradjane, pokusati dici svijest javnosti o ovome pitanju :
Slika je iz Cikaga...

Bilboard iz NewYorka

Slika je iz Cikaga...

Bilboard iz NewYorka

-
UnscarD
#7731 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
http://www.dw.de/sad-u-je-svejedno-zbog ... 87-html-cb
Trecem svijetu je sve odavno jasno a lagano se i prema "partnerima" uspostavlja kolonijalni odnos.
Trecem svijetu je sve odavno jasno a lagano se i prema "partnerima" uspostavlja kolonijalni odnos.
- jeza u ledja
#7732 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Slicno sam i ja nesto htio napisati.UnscarD wrote:http://www.dw.de/sad-u-je-svejedno-zbog ... 87-html-cb
Otprilike je reakcija na ovo: "zijev zijev" (ne znam jel ima prigodan smajlic za to
Koga ba zaboli....mislis da to Svabe nisu vec znali? Vjerovatno im je samo krivo sto je to dospjelo u javnost pa moraju da se kao ljute. Sta mogu Njemci ili EU uopste? SAD im cuvaju guzicu vec 70 godina, u potpunosti su ovisni od toga. Nek sute i trpe, ili nek pocnu izdvajati po 3% od GDPa samo za vojsku pa da vidimo kako ce opstati svi socijalni programi.
Naravno da je Amerima svejedno.
- Challenger__
#7733 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Ko je to prijetnja Njemačkoj zadnjih 25 godina? Prosvijetli me, molim te...SAD im cuvaju guzicu vec 70 godina, u potpunosti su ovisni od toga.
- spreca
#7734 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Ovdje je siguran da ga nece dati amerikancima na rastrzanjejefferson wrote:Meni je fakat tragikomicno da covjek koji je ko fol to sve iznio radi slobode informacija, azil nasao u Rusiji.Ali hajde, sta ces, garant prosjecni Rus nakon ovog bolje zivi.jeza u ledja wrote:Da se NSA nalazi u Rusiji, naravno da ne bi morali nista priznavati. Jednostavno napravili bi se ludi. Tako je to kad se nalazis u zemlji u kojoj nemas slobodne medije i gdje te mrak moze pojesti zato sto si u punk bendu, ili ti recimo stave osiromaseni uranij u jutarnju kaficu. Neki ruski Snouden ne bi imao ni auditorij kome bi nesto objavio, a ruski mediji ne bi o tome zvonili na sva zvona, podizuci diskusiju o slobodama gradjana, prisluskivanju i tako to. To je razlika u slobodama o kojoj govorimo.UnscarD wrote: Primjer sam ti naveo kako bih lakse ilustrovao tvoju logiku (a znam naravno da tih hapsenja nema ..jos) koja kaze da ukoliko je vlada ukljucena u spijuniranje svoje javnosti kao i gradjana stranih (prijateljskih) zemalja, i kada ta vlada to porice sve dok se ne pojavi insider koji rizikuje zivot da istina izadje na vidjelo, po tebi je ta vlada simbol slobode eto zato sto su priznali sve NAKON sto su provaljeni kada svakako nemaju izbora, a ta vlada istog tog insidera sada zeli nazad da od njega naprave primjer kako ne bi vise nikome palo na pamet da nesto slicno uradi. Ocigledno se ti zvizdaci nisu opametili od primjera Bradley Manninga..morat ce slobodarska USA malo drasticnije da se pozabavi sa svakim buducim a mogli bi, sto da ne, jos uvijek kada je vec Snowden nedostupan, od ovog jadnog Manninga napraviti drastican primjer. Mozda smrtna ili eventualno dozivotni zatvor. Tako naravno treba da prodje svako ko se usudi da ukaze na ratni zlocin (za koji ionako niko nikada nece biti procesuiran jer medjunardono pravo za USA ne vazi) nase slobodarske vlade.
Spominjes Bradley Manninga, pa upravo ni njega nisu uspjeli osuditi za najtezu stavku - pomaganje neprijatelja. U Rusiji ili Kini bi vec zavrsio sa metkom u potiljku.
Ma mislim, jasno je to i tebi, ali jebiga valja se zauzeti za napaceni americki narod.
- jeza u ledja
#7735 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Tajpi Angelu, sto mene pitas?Challenger__ wrote:Ko je to prijetnja Njemačkoj zadnjih 25 godina? Prosvijetli me, molim te...SAD im cuvaju guzicu vec 70 godina, u potpunosti su ovisni od toga.
-
UnscarD
#7736 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
SSSRChallenger__ wrote:Ko je to prijetnja Njemačkoj zadnjih 25 godina? Prosvijetli me, molim te...SAD im cuvaju guzicu vec 70 godina, u potpunosti su ovisni od toga.
- Challenger__
#7737 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Angela to ne kaže, to ti kažeš: "SAD im cuvaju guzicu vec 70 godina, u potpunosti su ovisni od toga".Tajpi Angelu, sto mene pitas?
OK, znači ti to onako, ofrlje.
-
UnscarD
#7738 Re: Obama i SAD (2008-2016)
JUL - nek si promjenio naziv teme ... da imamo vise sirine ...ja bih je recimo nazvao " Sins of dollar empire" ali znam da bi mi je zakljucali odmah ... 
- Challenger__
#7739 Re: Obama i SAD (2008-2016)
Da, da, a i Bugarska reži...SSSRa i Ceho-Slovacka se dize
U kom vremenu ovi likovi žive. Kod njih kroz glavu još zuje Rambo i ekipa...
- jeza u ledja
#7740 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
A sta Angela kaze?Challenger__ wrote:Angela to ne kaže, to ti kažeš: "SAD im cuvaju guzicu vec 70 godina, u potpunosti su ovisni od toga".Tajpi Angelu, sto mene pitas?
OK, znači ti to onako, ofrlje.
- Challenger__
- jeza u ledja
#7742 Re: Obama i SAD (2008-2016)
Najlakse se cerekati.
Cemu sluze NATO baze u Njemackoj? Cemu sluzi uopste NATO? Zasto se Njemci, ako im ne trebaju te baze, ne kutarisu Rammsteina i ostalih baza? U cijem je interesu bila Libija? Mislis da SAD i NATO na Bliskom Istoku iskljucivo stite interese SAD? Koliki je njemacki % GDP za vojna izdvajanja?
Sve ovo manje-vise vazi i za ostatak EU.
Ako NATO, tj. SAD Njemackoj ne treba. Nek ih se fino kutarisu. Posto im trebaju, njihovo kukanje u vezi bilo cega ne pije puno vode.
Cemu sluze NATO baze u Njemackoj? Cemu sluzi uopste NATO? Zasto se Njemci, ako im ne trebaju te baze, ne kutarisu Rammsteina i ostalih baza? U cijem je interesu bila Libija? Mislis da SAD i NATO na Bliskom Istoku iskljucivo stite interese SAD? Koliki je njemacki % GDP za vojna izdvajanja?
Sve ovo manje-vise vazi i za ostatak EU.
Ako NATO, tj. SAD Njemackoj ne treba. Nek ih se fino kutarisu. Posto im trebaju, njihovo kukanje u vezi bilo cega ne pije puno vode.
- Challenger__
#7743 Re: Obama i SAD (2008-2016)
Reketiranju Njemačke i ostatka Evrope. No, to je sve irelevantno, jer ničim nisi potkrepio svoju tvrdnju da je Njemačka bezbjedonosno zavisna od SAD.Cemu sluze NATO baze u Njemackoj? Cemu sluzi uopste NATO?
"SAD im cuvaju guzicu vec 70 godina, u potpunosti su ovisni od toga".
Notorna glupost.
- jeza u ledja
#7744 Re: Obama i SAD (2008-2016)
Reci da Njemacka i EU nisu ovisni od vojne moci SAD moze izjaviti samo potpuni geopoliticki analfabeta, sto uopste ne cudi od strane tebe, jer ti to definitivno jesi. Objasnjavati tebi zasto i kako je to tako je kao objasnjavati slijepcu da je nebo plavo.Challenger__ wrote:Reketiranju Njemačke i ostatka Evrope. No, to je sve irelevantno, jer ničim nisi potkrepio svoju tvrdnju da je Njemačka bezbjedonoszno zavisna od SAD.Cemu sluze NATO baze u Njemackoj? Cemu sluzi uopste NATO?
"SAD im cuvaju guzicu vec 70 godina, u potpunosti su ovisni od toga".
Notorna glupost.
Moze se pricati o tome da li to mora biti tako, svakako, ali bi to onda povlacilo za sobom mnoge druge promjene, ukljucujuci i stepen EU izdvajanja resursa za vojne potrebe ili potpunu promjenu EU ekonomske, spoljne i socijalne politike. No i ta rasprava, kao ni svaka druga rasprava sa tobom ne bi vodila nigdje, stoga ne vidim potrebu niti svrhu pokusaja tvog prosvjecivanja.
- Challenger__
#7745 Re: Obama i SAD (2008-2016)
Iznio si jednu tezu koja je sasvim netačna (njemačka bezbjedonosna ovisnost), na osnovu te teze si pravdao jednu neviđenu bahatost (prisluškivanje). A sada bi da proširiš priču, u maniru "ne kara majka Muju što se kocka, već što se vadi".
Prestani da se vadiš i ubuduće budi oprezniji u pisanju.
- Alfons Kauders
#7746 Re: Obama i SAD (2008-2016)
jos nisi ukino tog rasistickog debilcica s avatara? haj makar mu oca stavi, ima bolju frizuruChallenger__ wrote:Iznio si jednu tezu koja je sasvim netačna (njemačka bezbjedonosna ovisnost), na osnovu te teze si pravdao jednu neviđenu bahatost (prisluškivanje). A sada bi da proširiš priču, u maniru "ne kara majka Muju što se kocka, već što se vadi".
- jeza u ledja
#7747 Re: Obama i SAD (2008-2016)
1. Teza je tacna, ako te zanima nesto vise pogledati pod "NATO", sta ja znam "German military" ili "nebo je plavo".Challenger__ wrote:Iznio si jednu tezu koja je sasvim netačna (njemačka bezbjedonosna ovisnost), na osnovu te teze si pravdao jednu neviđenu bahatost (prisluškivanje). A sada bi da proširiš priču, u maniru "ne kara majka Muju što se kocka, već što se vadi".
2. Nisam pravdao prisluskivanje, vec tvrdim da je americka reakcija na ovu aferu dokaz tvrdnje pod 1.
- Challenger__
#7748 Re: Obama i SAD (2008-2016)
A što se tiče tvog arogantnog pristupa, samo da ti kažem da miješaš elementarne pojmove, a tu se predstavljaš kao ekspert: Jedno je postojeća, aktuelna, geopolitička i vojna konstrukcija (po mjeri SAD), a nešto sasvim drugo "potpuna bezbjedonosna ovisnost" Njemačke kojoj, tobože "SAD čuvaju guzicu", kako ti kažeš.
Pišeš gluposti.
Pišeš gluposti.
- Challenger__
#7749 Re: Obama i SAD (2008-2016)
Evo, sada ću da obrnem teze: Već više od 20 godina, Njemačka bezbjednost ne zavisi od SAD. Samo Njemačka prisutnost u aktuelnoj i prevaziđenoj geopolitičkoj konstrukciji čini SAD jakom u Evropi, a samim tim i supersilom.
Ne zavise SAD od Njemačke, nego obrnuto.
Ne zavise SAD od Njemačke, nego obrnuto.
- Challenger__
#7750 Re: Obama i SAD (2008-2016)
I još se usuđuju da prisluškuju njemačkog Kancelara, uz znanje šefa države (Obumbe).
Nevjerovatno.
Nevjerovatno.