Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- Stjui
#7726 Re: Šta trenutno čitate?
milan vidojević "dosije omega"

- nacho_
#7728 Re: Šta trenutno čitate?
Hunter S. Thompson - Hell's Angels 
-
stajeba
- Grijem se na: sex
- Vozim: svoj fazon
- Horoskop: je za nevjernike
- Sofija89
#7730 Re: Šta trenutno čitate?
Za dva dana procitala : AMANET, AMANET 2 i SJECANJE NA PLAVA BRDA-sve od Nure Bazdulj Hubijar i preporucujem svima,knjige su divne kao uostalom i sve sto Nura napise
, vec u ponedjeljak trcim u biblioteku po novo stivo od Nure

Pitanje, da li je neko imao priliku citati Gordanu Kuic trilogiju Miris kise na balkanu ili ostala djela ?
Pitanje, da li je neko imao priliku citati Gordanu Kuic trilogiju Miris kise na balkanu ili ostala djela ?
-
safran
#7731 Re: Šta trenutno čitate?
O. S. Card - Ender in Exile i zeznuh se. Sad opet moram Speaker for the Dead, Xenocide, Children of the Mind ... a nemam vremena ....
- shmizlica
#7732 Re: Šta trenutno čitate?
I like it
-
TetkaSara
- Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.
- Afanasi_94
-
Emilija Kovačev
- male_okice
#7737 Re: Šta trenutno čitate?
Sto se tice Gordane Kuic, citala sam ja davno nekad u srednjo, dobre su knjige, skoro mislim da je i snimana serija po isti ali nisam gledala, uglavnom prica prati jevrejsku porodicu u sarajevu prije tokom i poslije 2 svjetskog rata cini mi se. Ne mogu se vise svega sjetiti ni koja tacno knjiga obradjuje koji dio ali su dobre knjige, ako imas mogucnosti procitaj mislim da ce ti se svidjeti.Sofija89 wrote:Za dva dana procitala : AMANET, AMANET 2 i SJECANJE NA PLAVA BRDA-sve od Nure Bazdulj Hubijar i preporucujem svima,knjige su divne kao uostalom i sve sto Nura napise, vec u ponedjeljak trcim u biblioteku po novo stivo od Nure
![]()
- Praetorious
#7738 Re: Šta trenutno čitate?

Probaću ovo danas, ako mi se svidi - dobro i jeste, ako ne ... Eh! Onda nema ni veze, uzmem nešta drugo iz šteka
-
rui
#7740 Re: Šta trenutno čitate?
Jedna od meni najdražih ikad pročitanih
-
doktor78
#7741 Re: Šta trenutno čitate?
Ima li ovo veze sa istoimenim filmom?Praetorious wrote:
Probaću ovo danas, ako mi se svidi - dobro i jeste, ako ne ... Eh! Onda nema ni veze, uzmem nešta drugo iz šteka
- GarfieldLover
#7742 Re: Šta trenutno čitate?
Sofija89 wrote:Za dva dana procitala : AMANET, AMANET 2 i SJECANJE NA PLAVA BRDA-sve od Nure Bazdulj Hubijar i preporucujem svima,knjige su divne kao uostalom i sve sto Nura napise, vec u ponedjeljak trcim u biblioteku po novo stivo od Nure
![]()
Poslije rata koji smo preživjeli u Sarajevu (bar ja jesam), te knjige mi nisu 'legle'. Ne kažem da nisu istinite, ali mi jednostavno nisu bile vjerodostojne. Imam ih u kućnoj biblioteci, ali čisto sumnjam da ću ih ikad više uzeti u ruke na ponovno čitanje...
- GarfieldLover
#7743 Re: Šta trenutno čitate?
shmizlica wrote:
I like it
Last edited by GarfieldLover on 31/03/2017 14:34, edited 1 time in total.
- Praetorious
#7744 Re: Šta trenutno čitate?
Za film ne znam, evo kratkog opisa sadržaja knjige:doktor78 wrote:Ima li ovo veze sa istoimenim filmom?Praetorious wrote:
"Evie se oduvijek smatrala normalnom tinejdžerkom iako radi za Međunarodnu agenciju za suzbijanje paranormalaca. Uz to, bivši joj je dečko vilenjak, zaljubljena je u mutanta, a i jedina je osoba na svijetu koja može vidjeti kroz magične maske neobičnih stvorenja.
No, uskoro uviđa da bi mogla biti ključ mračnog vilinskog proročanstva koje prijeti uništenjem svih paranormalnih bića.
Toliko o normalnome."
Međutim, nisam je još počeo, do ruku mi je dopao serijal Deborah Harkness - Otkrivanje vještica. Dvije knjige (za sada prevedene), svaka po cca 400 stranica, lagana radnja i jako dobro napisano - dvije noći me drže do 1 ujutro sa laptopom na stomaku
Last edited by Praetorious on 05/03/2014 13:20, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7745 Re: Šta trenutno čitate?
ima itekake veze

-
ANAKIN
#7746 Re: Šta trenutno čitate?
Sjena vjetra obećava baš kao i Marina, ali na kraju još jedna latino sapunica.... naivno piše, mada ima poetiku u stilu... ipak ova knjiga je mnogo bolja kod teškog treša Trilogija Magle..
što se tiče Enderove igre ja sam pročitao nju, Govornika za mrtve i Ksenocid... ostale nisam našao na srpskom, hrvatskom, bosanskom, crnogorskom(sve ih odlično govorim)... ako ko ima na nekom od pomenutih jezika nek mi pošalje poruku na pp...
trenutno čitam ATLAS OBLAKA....a završio sam Tunel i O junacima i grobovima od Sabata... sjajan pisac...
što se tiče Enderove igre ja sam pročitao nju, Govornika za mrtve i Ksenocid... ostale nisam našao na srpskom, hrvatskom, bosanskom, crnogorskom(sve ih odlično govorim)... ako ko ima na nekom od pomenutih jezika nek mi pošalje poruku na pp...
trenutno čitam ATLAS OBLAKA....a završio sam Tunel i O junacima i grobovima od Sabata... sjajan pisac...
- shmizlica
#7747 Re: Šta trenutno čitate?
a čuj, nije baš knjiga o slonovima, ako me razumiješGarfieldLover wrote: Inače obožavam slonove u svakom obliku, a to znaju i svi u mojoj okolini, pa mi nije jasno da mi je promakao ovaj naslovProgooglah pa vidim da ima i film?! Jao meni neinformisanoj...
Je li ti se knjiga dopala do kraja? Da je tražim...
meni se knjiga dopada, imam još par stranica da je završim....potraži svakako
-
Keiko
#7748 Re: Šta trenutno čitate?
U zadnjih par mjeseci sam pro itala 10-tak knjiga o ekstremnom alpinizmu, ialo se ne bavim istim. Moram priznati da niti jednu nisam ispustala iz ruku (ili zatvarala na Kindle-u) i preporucila bih ih svakome ko voli citati o stvarnim dogadjajima. Prednost je isto sto posgoje dokumentarci na YouTube-u tako da se bas moguce uziviti u dogadjaje.
Posebno bih preporucila ' No way down' (Bez puta dole) - Graham Bowley. Knjiga je o tragediji koja se desila u Augustu 2008 na K2
'Into thin air' (U tanak zrak) - Jon Krakauer. Knjiga je o narativ tragedije koja se desila na Everestu u maju 1996. Jon Krakauer je jedan od prezivjelih alpinista.
Sad sam download-ovala '12 godina ropstva' i jedva cekam da je pocnem citat'. Nadam se da ima slucnosti sa Cica Tominoj kolibom koja mi je jedna od drazih knjiga koje sam procitala.
Posebno bih preporucila ' No way down' (Bez puta dole) - Graham Bowley. Knjiga je o tragediji koja se desila u Augustu 2008 na K2
'Into thin air' (U tanak zrak) - Jon Krakauer. Knjiga je o narativ tragedije koja se desila na Everestu u maju 1996. Jon Krakauer je jedan od prezivjelih alpinista.
Sad sam download-ovala '12 godina ropstva' i jedva cekam da je pocnem citat'. Nadam se da ima slucnosti sa Cica Tominoj kolibom koja mi je jedna od drazih knjiga koje sam procitala.
-
sour cherry
#7749 Re: Šta trenutno čitate?
Ako nađeš nešto o alpinizmu,a da nije tragedija,preporuči 
-
Keiko
#7750 Re: Šta trenutno čitate?
Eh tebe, da nije kakva tragedija niko ne bi o tome pisao.sour cherry wrote:Ako nađeš nešto o alpinizmu,a da nije tragedija,preporuči
Mislim da Herzogova knjiga o Annapurni nije tragedija jer je prezivio. Ed Visteurs isto ima kamaru knjiga koje je napisao o svojim avanturama i jos uvijek je ziv.