Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dozer wrote:A joj...
Ali - zasto, kad je jednostavno mogao samo reci "budi", i sve spremno za nas, njegovu najbolju kreaciju ikada
Cemu milijarde godina da bi medju milijardama galaksija x milijarde zvijezda i x stotinama milijardi planeta - stvorio jedno nano mjesto za nas? Sta je poenta?
Meni su vala dinosauri bili mnogo bolji. Vise bih volio da sam se rodio kao pliosaur.
ExNihilo wrote:Kad je stvaranje čovjeka u pitanju, onda je puf. Ali puf nije bilo adekvatno kod kosmosa, pa je proces išao evolutivno u šest vremenskih razdoblja.
I proces stvaranja je isao evolutivno sa pet masovnih izumiranja...
ExNihilo wrote:Kad je stvaranje čovjeka u pitanju, onda je puf. Ali puf nije bilo adekvatno kod kosmosa, pa je proces išao evolutivno u šest vremenskih razdoblja.
I proces stvaranja je isao evolutivno sa pet masovnih izumiranja...
Proba 1! ....Cat, cat! Brisi.
Proba 2! .... Cat! Brisi.
Proba 3! .... Cat! Brisi.
....
Proba 6! .... Wait... Hmmm.... OK, let's try with this version
Now, we are waiting for next decision - to wipe out Test No.6 or not
Hmmm.... In the meantime, let's put them on some more test - Activate some mega volcano! Make some strongest earthquakes! Follow that with mega floods!
Then, we'll see do they deserve to stay on that paradise in Universe called Earth, or to wipe them out from there
Dokaz da ce Sunce jednom popizdit i ujebat Zemlju lezi u prirodi zvijezda kakvo je i nase Sunce.
Dovoljno je procitati ono sto se zna o zutim patuljcima, sudbini tih zvijezda i vrlo je jednostavno zakljuciti da ista sudbina ceka i Sunce. Podaci s Wikipedije kazu da je na polovini ovog ciklusa, te da mu ostaje jos cca 5 milijardi godina. Vjerovatno postoje i relevantniji podaci ali mi se stvarno ne da traziti. Koga zanima dala sam hint
lijepa u dusi wrote:Dokaz da ce Sunce jednom popizdit i ujebat Zemlju lezi u prirodi zvijezda kakvo je i nase Sunce.
Dovoljno je procitati ono sto se zna o zutim patuljcima, sudbini tih zvijezda i vrlo je jednostavno zakljuciti da ista sudbina ceka i Sunce. Podaci s Wikipedije kazu da je na polovini ovog ciklusa, te da mu ostaje jos cca 5 milijardi godina. Vjerovatno postoje i relevantniji podaci ali mi se stvarno ne da traziti. Koga zanima dala sam hint
Ako se Sunce kojim slucajem izvuce (sto nema ni teoretske sanse al' hajd) ubit ce nas Andromeda.
славянин wrote:Da dodam jos jedan dobar opisni video koji zaista moze objasniti dosta o stanju svemira..
drug, dzaba mu postavljas linkove o termodinamici. ja sam mu nadugo i nasiroko objasnjavao i pojednostavljivao i entropiju i promjenu entropije i perpetum mobile prve i druge vrste, drugi zakon termodinamike, momente inercije, stabilnost simetricnog tijela, produkte inercije (centrifuglani momenti inercije) itd... ali nikakve koristi nije bilo.... imali smo zanimljivih pricica ovdje o zakonima fizike i termodinamike, ali dzaba. covjek ima svoje zakone i clipove s youtube-a i ti tu ne mozes nista.
mi se malo ovdje raspisemo kako bi pokusali ukazati na nepravilnosti u tekstovima i klipovima koje postavlja (mislim, samo ih smrcak postavlja pa se samo sa njim oko ovoga i raspravljamo). pokusavamo mu ukazati zasto nesto nije ispravno i pored svih dokaza i zakona on kaze "meni to nije jasno, kako to moze bit' " i na kraju je to jedini argumenti. zakone fizike i termodinamike i mehanike na kraju krajeva zaobilazi jer ih ne razumije.... dzaba ti je pisati nekome ko ne zna osnovne zakone termodinamike, ne razumije sta je moment inercije pa onda pise one gluposti o rotiranju i zalijepi clip "naucnika" itd.....
zforumas wrote:Ja covjeku ponudih 2 knjige da procita, dao bih mu i trecu gratis a on me samo iskulira.
Smrle priznaj da te boli cuna za ucenjem, ti mislis da vec sve znas.
sad ja moram citati tvoje knjige samo zato sto si mi ti ponudio ma daj
Ne moras nista, niko te ne tjera. Ja ti kulturno predlozih.
A ovim svojim odgovorom si odgovorio na mnoga pitanja i potvrdio moje i misljenja ostalih forumasa. Ti si covjece ubleha.
Idemedosumom wrote:Gdje ćeš čitati, pored onol'kog jutjuba.
Knjige su precijenjene
Dobre za vatru zapalit zimi i pravljenje herbara ako imas osnovca. Moze jos i da podrzi nogu od stola ako je jedna malo kraca pa se klima.
Ja druge oblasti primjene ne mogu zamisliti.