VjecitiStudent wrote:
Dijasporaško "ne volim ni ja SDA, ali ... " ima težinu i značenje otprilike ko i moje "ne volim ni ja Chelsea"
wow kako mi ga spusti, evo aplauza sa tribina,.. jos samo da ih nasmijes sa sedmom minhenskom i sl.
Ima znacenje itekako. Imam mogucnost da glasam ali to ne radim. A i da radim - nikada za SDA. Stvar principa. Svaki glas je dragocjen bez obzira odakle dolazio.
Jadna je nasa ljevica ako je samo sposobna za isticanje razlika medju nama, razlicitog statusa,.. i sastavljena od egoista koje interesuje samo sopstvena carsija. Ako nema tolerancije u sopstvenom korpusu prema Sandzama, dijaspori, krajiskim seljacinama, dosljama, provincijalcima, drugacijim polikamau SA,.. tolerancija kojom se busa je samo prazna fraza. Poslije izbora zakljucite da je narod glup, stoka,.. a ne preispitate svoj nastup.
Kao narod smo pali na ispitu politicke zrelosti samo to ne vidite. U situaciji kada smo trebali nastupiti zajedno bez obzira na sanse - pokazali ste sam egoizam i sansu za svoj interes samo u svojoj carsiji. Isto kao islamisti koje interesuje samo fildzan i pitanje klanjanja u skolama, poslu,...
Niste vi ni izdajice, ni petokolonasi, ni salonci,... kako su vas neki nazvali. Jednostavno nemate taj nivo politicke i nacionalne svijesti. Paradoksalno ali istinito - cak polupismeni krezavi glasaci SDA koji slusaju Senadu i Jarane sa hitom "adidas dimije",... su politicki zreliji od nase umisljene urbane lijeve elite. A SDA ispada manje zlo. Patriotizam je populisticka karta koja pali svugdje u svijetu, bez obzira radilo se o iskrenosti ili forama i fazonima, ljevica itakako igra i na to,.. na to padaju i najrazvijeniji narodi,.. i dok to ne shvatite - bicete realna snaga samo na klix forumu.