Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
pepeljara

#7726 Re: Xiaomi mobiteli

Post by pepeljara »

Humljanin wrote: P.S. što se tiče cijena, one ti variraju. Nikada nisu točno one koje su najavljene. Malo ih nakon par mjeseci spuste pa opet podignu i tako šaraju... ne vjerujem da ce biti onoliko koliko je Xiaomi objavio. To je vjerojatno cijena najslabijeg modela nakon što izađe iz tvornice. Treba se puno firmi usput namiriti svojim postotkom.

Ta ce cijena biti u fabrici :) Moraju se marze dodati (kod nas i 100%) al boze moj... :D
ferratilis

#7727 Re: Xiaomi mobiteli

Post by ferratilis »

Koliko vam obicno treba da se napuni baterija na Redmi Note 5, preko punjaca ili racunara?
diablobih

#7728 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

Humljanin wrote: Redmi Note 7 ti je već izašao i moze ga se nabaviti, baš će danas pustiti drugu tranšu od oko 100 000 mobitela. Prva je planula u nekoliko minuta. Planiraju u tjedan dana oko milijun mobitela prodati.
A malo jači (i skuplji) model Redmi Note 7 Pro bi trebalo izaći na kraju veljače. Negdje oko 28.02. i on bi trebao ici oko 250$ možda i jače.

A danas sam pročitao i da ce za mjesec/dva izaći i manji model Redmi 7. On ce biti vjerojatno malo slabiji od ova dva ali će zato biti i puno jeftiniji. Kažu oko 150$.

P.S. što se tiče cijena, one ti variraju. Nikada nisu točno one koje su najavljene. Malo ih nakon par mjeseci spuste pa opet podignu i tako šaraju... ne vjerujem da ce biti onoliko koliko je Xiaomi objavio. To je vjerojatno cijena najslabijeg modela nakon što izađe iz tvornice. Treba se puno firmi usput namiriti svojim postotkom.
Znam ja da je izasao, ali za kinesko trziste. Vecina sad na aliju i ostalim je preorder i kosta mnogo vise nego predvidjeno. Mislio sam vise na ovu internacionalnu verziju, ima li kakav konkretan datum. Cudno je da najslabija verzija kosta 50 dolara vise nego sto je predvidjeno i to na oficijalnoj prodavnici Xiaomija.
i agree

#7729 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Humljanin wrote:
ferratilis wrote:Redmi Note 5 je dobar bar jos godinu, ne znam sto svi lete da kupe 7. :-)

osim ako mozda niste mobilni gameri :run:
Ne da je dobar još godinu, nego je odličan. A ne vidim razloga zasto to ne bi bio puno duže od godinu?
Meni je mobitel fantasitčan :thumbup:

Jedina , ali baš jedina stvar zbog koje bi eventualno prešao na Redmi Note 7 je ako mu kamera baš bude drastično bolja. Neke male razlike u kameri mi ne bi opravdale vjerojatno veću cijenu nego Redmi Note 5.
Maloprije sam gledao i hvale bas taj redmi note 5 kazu da je king srednje klase.Ima li i on onu lampicu sto svjetli za notifikacije kad ti stigne poruka ili propusten poziv i kako se vidi?Citam da su na ovim novijim modelima to lose odradili slabo se vidi.
el_bake007

#7730 Re: Xiaomi mobiteli

Post by el_bake007 »

i agree wrote:
Humljanin wrote:
ferratilis wrote:Redmi Note 5 je dobar bar jos godinu, ne znam sto svi lete da kupe 7. :-)

osim ako mozda niste mobilni gameri :run:
Ne da je dobar još godinu, nego je odličan. A ne vidim razloga zasto to ne bi bio puno duže od godinu?
Meni je mobitel fantasitčan :thumbup:

Jedina , ali baš jedina stvar zbog koje bi eventualno prešao na Redmi Note 7 je ako mu kamera baš bude drastično bolja. Neke male razlike u kameri mi ne bi opravdale vjerojatno veću cijenu nego Redmi Note 5.
Maloprije sam gledao i hvale bas taj redmi note 5 kazu da je king srednje klase.Ima li i on onu lampicu sto svjetli za notifikacije kad ti stigne poruka ili propusten poziv i kako se vidi?Citam da su na ovim novijim modelima to lose odradili slabo se vidi.

Ima,ali svijetli samo u jednoj boji(bijeloj).
edys

#7731 Re: Xiaomi mobiteli

Post by edys »

Ima li neko iz prve ruke da kaze dobre i loše stvari na Mi A2?
Humljanin

#7732 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

ferratilis wrote:Koliko vam obicno treba da se napuni baterija na Redmi Note 5, preko punjaca ili racunara?
Vidim da ti nitko nije odgovorio... Preko tvorničkog punjača mi se Note 5 napuni za malo manje od 2 sata. A preko kompjuter vjerojatno čitav dan. Nisam punio nijednom dosad 0-100% preko kompjutera, ali znajući koliko je slabiji USB na kompjuteru vjerojatno bi trebalo 5-6 sati da se čitav napuni.
ferratilis

#7733 Re: Xiaomi mobiteli

Post by ferratilis »

Humljanin wrote:
ferratilis wrote:Koliko vam obicno treba da se napuni baterija na Redmi Note 5, preko punjaca ili racunara?
Vidim da ti nitko nije odgovorio... Preko tvorničkog punjača mi se Note 5 napuni za malo manje od 2 sata. A preko kompjuter vjerojatno čitav dan. Nisam punio nijednom dosad 0-100% preko kompjutera, ali znajući koliko je slabiji USB na kompjuteru vjerojatno bi trebalo 5-6 sati da se čitav napuni.
Znaci da kod mene nesto nije u redu sa punjacem. Treba cijeli dan da se napuni baterija. Preko USB-a treba oko 4 sata. Doduse, koristim punjac od LG-a jer je onaj koji je dosao sa uredjajem kineski. Gledacu da narucim Xiaomi-jev punjac sa Alija. Hvala.
Humljanin

#7734 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

ferratilis wrote:
Znaci da kod mene nesto nije u redu sa punjacem. Treba cijeli dan da se napuni baterija. Preko USB-a treba oko 4 sata. Doduse, koristim punjac od LG-a jer je onaj koji je dosao sa uredjajem kineski. Gledacu da narucim Xiaomi-jev punjac sa Alija. Hvala.
Ništa, vjerojatno ti je neki slabiji punjač od LG-ja ili je skikno. Pogledaj na punjaču kolike su mu izlazne vrijednosti amperaže i volta pa usporedi sa tvorničkim Xiaomijevim. :thumbup:
mirzakaric2016

#7735 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mirzakaric2016 »

Postoji li opcija da se poveca veličina ikone za bateriju u gornjem desnom uglu? Jucer sam uradio update na miui 10.2.1.0 i izgleda da su je smanjili u odnosu na prethodnu verziju. Hvala!
sarajlija1971

#7736 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sarajlija1971 »

mirzakaric2016 wrote:Postoji li opcija da se poveca veličina ikone za bateriju u gornjem desnom uglu? Jucer sam uradio update na miui 10.2.1.0 i izgleda da su je smanjili u odnosu na prethodnu verziju. Hvala!
Isti sam. I ja bih volio da se moze povecati.
korektno

#7737 Re: Xiaomi mobiteli

Post by korektno »

Humljanin wrote:
ferratilis wrote:
Ništa, vjerojatno ti je neki slabiji punjač od LG-ja ili je skikno. Pogledaj na punjaču kolike su mu izlazne vrijednosti amperaže i volta pa usporedi sa tvorničkim Xiaomijevim. :thumbup:
Moraš korisiti originalni punjač. Znam za slučaj gdje se čovjeku note5 jako brzo praznio jer ga nije originalnim punjačem punio.
Humljanin

#7738 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

sarajlija1971 wrote:
mirzakaric2016 wrote:Postoji li opcija da se poveca veličina ikone za bateriju u gornjem desnom uglu? Jucer sam uradio update na miui 10.2.1.0 i izgleda da su je smanjili u odnosu na prethodnu verziju. Hvala!
Ne vjerujem da se moze povećati zato jer su postotak ubacili unutar ikonice baterije. Prije je bilo izvan, što je meni normalnije, ali su vjerojatno smatrali da nekima fali prostora za notifikacije. :-)
Prije mi je bilo odlično, sada mi oči ispadaju dok pokusavam vidjeti postotak baterije. Glupost su napravili.
sarajlija1971

#7739 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sarajlija1971 »

Humljanin wrote:
sarajlija1971 wrote:
Ne vjerujem da se moze povećati zato jer su postotak ubacili unutar ikonice baterije. Prije je bilo izvan, što je meni normalnije, ali su vjerojatno smatrali da nekima fali prostora za notifikacije. :-)
Prije mi je bilo odlično, sada mi oči ispadaju dok pokusavam vidjeti postotak baterije. Glupost su napravili.
Bas tako. Ni meni se ne svidja, ali to je jedino sto mi se ne svidja pa nekako "prezivljavam" :-D
i agree

#7740 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Ima li ovaj xioami generalno neki skriveni menu gdje se moze pojacat npr.zvuk notifikacija i sl?
Humljanin

#7741 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

i agree wrote:Ima li ovaj xioami generalno neki skriveni menu gdje se moze pojacat npr.zvuk notifikacija i sl?
Zar ti nije dovoljno kad pojačaš zvukove na max ?
i agree

#7742 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Humljanin wrote:
i agree wrote:Ima li ovaj xioami generalno neki skriveni menu gdje se moze pojacat npr.zvuk notifikacija i sl?
Jeste samo se malo viber kao slabije cuje,poruka kad dodje,ostalo je ok.
Humljanin

#7743 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

i agree wrote:
Humljanin wrote:
Jeste samo se malo viber kao slabije cuje,poruka kad dodje,ostalo je ok.
Ne znam ti ni za kakve skrivene menije, osim onih vidljivih za podesavanje zvukova.
A čudno mi što to pitaš jer meni sve stoji na 50%. Kada je na max, doslovno probija uši.
i agree

#7744 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Nije nam isti telefon kod mene je redmi 6a
mirzakaric2016

#7745 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mirzakaric2016 »

Pitanje za vas koji imate redmi note 5:
Da li kamera global verzije ima stabilizaciju videa (ois ili eis) i koliko moze trajati baterija sa cjelodnevnim korištenjem nakon zadnje verzije miui-a? Hvala!
Humljanin

#7746 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

mirzakaric2016 wrote:Pitanje za vas koji imate redmi note 5:
Da li kamera global verzije ima stabilizaciju videa (ois ili eis) i koliko moze trajati baterija sa cjelodnevnim korištenjem nakon zadnje verzije miui-a? Hvala!
Nijedna verzija nema OIS ali zato svaka ima EIS pri snimanju videa. I to je jako dobro odrađeno.

Baterija od ranog jutra pa do spavanja uz mješovito korištenje.
Onaj kome nije mobitel stalno u ruci može glatko i dva tri dana izvući
i agree

#7747 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Evo i ja kod svog 6a se mogu pohvalit treci mjesec koristenja,dva dana baterija hladno izdrzi.Nisam unlockao jos bootloader,ne znam da li da to uradim ili da cekam update preko wifi kad izbace?
edys

#7748 Re: Xiaomi mobiteli

Post by edys »

Image

MI A2 brutalna baterija
MoR

#7749 Re: Xiaomi mobiteli

Post by MoR »

Meni na Note5 uz superintezivno korištenje baterija bez problema traje cijeli dan, može i dva ako koristim telefon u normalnoj mjeri. Inače, prezadovoljan u ova tri mjeseca korištenja. Čini mi se da baterija duže traje nakon posljednjeg updatea.
stari lisac

#7750 Re: Xiaomi mobiteli

Post by stari lisac »

i agree wrote:Evo i ja kod svog 6a se mogu pohvalit treci mjesec koristenja,dva dana baterija hladno izdrzi.Nisam unlockao jos bootloader,ne znam da li da to uradim ili da cekam update preko wifi kad izbace?
Mislim da bi mogao flesat kroz opciju sistem update bez odkljucavanja bootloader,posto oni daju takav rom (flash recovery rom via system update).
Skines rom u zip fajlu I updateujes,eto nek ti jos neko potvrdi ko to zna,mislim da moze ovako.
Post Reply