PM72 wrote:Fudo387 wrote:PM72 wrote:Ti Fudo imaš sreću pa živiš podaleko od ove septičke jame.Da si u njoj - pisao bi isto što i ja.Kakav Alija i demokratija...
Zivio sam ja 300 puta gore nego sto ti zivis danas, meni to nikad nije bila septicka jama. Znam ja vrlo dobro kako taj sistem funkcionise, gdje je u poredjenju sa ostatkom svijeta, ali nije ti ga Alija pravio. To je Aliji nametnuto.
Meni je zapravo fascinantno sa kakvim žarom branite Aliju i njegovu zaostavštinu.Vi koji se podaleko odavde.Gdje si to ti živio ako je to bilo "300 puta gore nego meni sad" ? Na Golom otoku,u šumi,pećini,katunu?
Aliji nije nametnut lopovluk,nepotizam,podobni a ne sposobni nego je to njegov izum.Njega i njegove SDA.Imaš snimak kad mu sin u julu 1990 dolazi u Rogaticu na osnivačku skupštinu.Vozio truhlu 128.Dakle,moj otac imao bolje auto.S njim Alija u sakou,majka mu (to je ona stara kurava što je krala zlato za svog sina u Turskoj samo što u Rogatici nije bila pokrivena nego sere ko foka) i Kerim Lučarević koji mu dodaje sako (zato je i postao komandant.Sad imaju milione čak i ovaj što mu je sako dodavao...
Eto lopovluka, nepotizma i podobnih nije bilo u Jugoslaviji, sve je to Alija stvorio, kao da Juga nije imala kriminalaca tada koje je i vani mahom izvozila. U drustvu u kojem je postojala cenzura pricamo o tome kako je sve bilo bajno, jeste, zato sto su mediji pravili takvu sliku sve dok stvari od sebe nisu postale ocite. Medijsko izvjestavanje nalik Dodikovom RTRS ili Bakirovom Faktoru. Pa na cemu je KPJ gradila poredak, nego na clanskoj knjizici, ko su bili istaknuti funkcioneri u drustvu, pa i direktori u firmama, univerzitetima, skolama nego clanovi KPJ, ko su bili akteri raspada Jugoslavije i ciji su clanovi bili postenjacine Sloba i Franjo, Seselj, Karadzic i ostala bagra koja je koji krug za zagrijavanje napravila u zatvoru nego clanovi KPJ, za koje je Alija Izetbegovic mala maca, kao i pola bagre osudjene u sarajevskom procesu. Pogledajmo bagru iz prethodnog sistema, koja je samo poslje promjenila dres, te postalo hardcore nacionalistima, stid pricati i imena nabrajati. Koliko smo mi nesvjesni svoje bolesti, mnogima je i Babo dobar, a Alija los...
Ali Alija je najgori jer je otisao sa BiH u nezavisnost i bio hrabar i lud na putu da kaze ne srpskoj i hrvatskoj dominaciji u BiH, pardon cetnickoj i ustaskoj jer se s pravom te dvije politike mogu nazvati i takvima. Bili ovako o Lagumdziji i Nijazu pricali da su oni kojim slucajem ponjeli tu titulu prvog predsjednika umjesto Alije? Na kraju svi su se nasli zajedno u ratnom predsjednistvu BiH na istoj strani. Ali zbog ideoloske obojenosti, njih ce malo kada FGR kriviti za ovo stanje. Nece ih naruziti ni pored cinjenice da ko Putini traju na stolicama koje su tamo nekad 90-tih zauzeli po kojekakvim univerzitetima i ko zna gdje sve vec ne. Eno nekome ni Bogic Bogicevic ne valja. Jasno je kome, ali haj sad.
Na kraju Kerim Lucarevic je bio sef vojne policije, komadant koji je bio nekoliko puta ranjavan, covjek kojeg su nasi pokusali ubiti tokom rata na Igmanu, gdje atentat prezivio jedva, covjek koji je nakon rata pokusao dici Energopetrol, te je zaposlio par stotina ljudi, a i momka koji mu je na Igmanu zivot spasio dok su ga atentatori pokusali likvidirati. Jedan je od zasluznijih komadanata koji je pridonjeo dosta u prvim danima rata.
Hajmo se odreci svakoga jer niko nam nije valjao ni tada ni sada. Koji smo kurac ratovali, trebali smo sapatom pasti.