Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
babaroga1x

#7726 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

Mlad i Nevin wrote:Nije microworkers loš, dobra stvar je što uvijek imaš posla i to da biraš, za razliku od ovoga gdje moraš ganjati levele a i kad ih izgubiš bog zna kad ćeš ih opet zaslužiti. Ovako, kad nema posla na clixensu može se radit na microworkersu i usput mjesečno namaknuti 30-tak dolara što nije loše za pola sata-sat dnevno.
jel isplaćuje microworkers?
Mlad i Nevin

#7727 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Mlad i Nevin »

Čitao sam po forumima i izgleda da je sajt uredan, no ne može se očekivati neka svota love za razliku od taskova, zato i kažem da je dobar za raditi kada na clixu nema taskova u međuvremenu.
ODB

#7728 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

Microworkers je dno dna ali vrijedi pokušati bez nekog prevelikog očekivanja.
Sajt je malo reći neuređen i ne može u istu rečenicu sa CF ni po čemu.
Posla nema ni blizu kao vamo i ono što ima odradiš jednom za par centi i to ti je,pri tom isplata nije odmah kao ovdje na CF već čekaš da ti korisnik plati ako te ne zezne prije toga da si loše odradio.Žaliti se nemaš kome.Accuracy je tako glup da je to nejverovatno i kad ti opadne teško ćeš ga podići.
Prvu isplatu možeš zatražiti nakon 10$ i onda čekaš poštom da ti pošalju PIN kod da bi uspio povući novac.Nama šalju iz Slovenije ali se opet čeka 20-30 dana,nekome ne stigne nikada.Taj PIN treba samo prvi put.
Ja sam zbog prevara prestao raditi,zaradio sam do sada nekih 50 $.Mjesečno kao što ste rekli 30$ je bingo ali izgubićete dosta vremena u početku i za tih 30.
Amer996

#7729 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Amer996 »

imao sam iskustva sa Microworkers i mogu vam rec u odnosu sa cf ne vrijedi ni spominjat tu stranicu jer kad radite posao ne dobijate zaradu od samog Microworker nego od ljudi koji postavljaju te poslove a na cf dobijas odmah po uradjenom poslu !!!
Spear

#7730 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Spear »

Ma držite se crowdflowera.

Moja logika je izvdojit recimo sat do dva dnevno, zaradit dolar do dva i dosta, a ostalo vrijeme ulozite u pravi posao, potragu za poslom, ili nekim drugim načinom koji će donijeti novac. (npr samo od autrorefresh vina mozete zaradjivati dolar dnevno, kao usputnu aktivnost dok radite nešto drugo).

Nije poenta može li se veći novac zaraditi ovdje, ja sam siguran da može, ali poenta je da ne napredujete u profesionalnom smislu.
Ovdje zaradite dzeperac 100 km mjesecno extra, a ostatak vremena uložite na neki produktivni rad i napredak u karijeri/traženju posla, rad taskova po 10 sati dnevno vas neće nigdje dovesti. Više truda ne donosi nužno više para, sve zavisi od ponude taskova.
Mlad i Nevin

#7731 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Mlad i Nevin »

Ja trenutno radim na microworkersu zato sto su mi na cf skinuli sve levele zbog expelleda, i bog zna kad cu ih povratiti.
dobojlija81

#7732 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by dobojlija81 »

Spear wrote:Ma držite se crowdflowera.

Moja logika je izvdojit recimo sat do dva dnevno, zaradit dolar do dva i dosta, a ostalo vrijeme ulozite u pravi posao, potragu za poslom, ili nekim drugim načinom koji će donijeti novac. (npr samo od autrorefresh vina mozete zaradjivati dolar dnevno, kao usputnu aktivnost dok radite nešto drugo).

Nije poenta može li se veći novac zaraditi ovdje, ja sam siguran da može, ali poenta je da ne napredujete u profesionalnom smislu.
Ovdje zaradite dzeperac 100 km mjesecno extra, a ostatak vremena uložite na neki produktivni rad i napredak u karijeri/traženju posla, rad taskova po 10 sati dnevno vas neće nigdje dovesti. Više truda ne donosi nužno više para, sve zavisi od ponude taskova.
Work mode

100% accuracy

25 tasks completed

$0.04 per task
evo dolar usput :D
Spear

#7733 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Spear »

dobojlija81 wrote:
Spear wrote:Ma držite se crowdflowera.

Work mode

100% accuracy

25 tasks completed

$0.04 per task
evo dolar usput :D
bravo kolega :-D

Work mode

100% accuracy

21 tasks completed

$0.03 per task :D

ma ja svaka vina nakucam preko 100, 80% zarada mi je na vinima :D
relativno84

#7734 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by relativno84 »

Vina su suho zlato, bez nekog pretjeranog mozganja, samo kad otvara lijepo ide ok, zarada sasvim ok za tu vrstu posla, nema gubitka na njima :izet: :D
ODB

#7735 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

Dobio sam admin flag na zadatku od 0.01$ koji sam radio prije 25 dana.Otišao u expelled odmah na početku,accuracy 50 %
To je ono što sam govorio može se flag dobiti i naknadno kada autor pregleda rad samo što je ovaj imao testna pitanja pa je ovo logika 0.OK je ako naknadno dobiješ flag za zadatak bez testnih pitanja gdje si lupao šta hoćeš i sve je prolazilo pa autor na kraju bude nezadovoljan ali ovo :-)
Image
Image
Totalno nepravedno ali mrsko mi pisati tiket :-D
Sačekaću da vidim hoće li se još neko javiti,možda ga automatski dijele :izet:
Amer996

#7736 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Amer996 »

ako moze neko da mi kaze kad vi toliko uhvatite vina ja na dan uhvatim max 20 komada a vidim vi i po 400 nakucate nezz kako stvarno !!!
dinooh

#7737 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by dinooh »

poslije ponoci, posebno poslije 01:00. Ja jucer preko 100 uhvatio
Amer996

#7738 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Amer996 »

dinooh wrote:poslije ponoci, posebno poslije 01:00. Ja jucer preko 100 uhvatio

ok pokusat cu veceras uhvatit sta bar 50
dobojlija81

#7739 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by dobojlija81 »

ODB wrote:Dobio sam admin flag na zadatku od 0.01$ koji sam radio prije 25 dana.Otišao u expelled odmah na početku,accuracy 50 %
To je ono što sam govorio može se flag dobiti i naknadno kada autor pregleda rad samo što je ovaj imao testna pitanja pa je ovo logika 0.OK je ako naknadno dobiješ flag za zadatak bez testnih pitanja gdje si lupao šta hoćeš i sve je prolazilo pa autor na kraju bude nezadovoljan ali ovo :-)
Image
Image
677268 Three-Way Search Relevance 1 2 1 0% :shock:
radio ja sad ga nadjo 0% al nema flaga jos

ed. 18.01.og.
ODB

#7740 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

Prestao sam pisati komentare u correction mode ,ako kad šta i napišem to je kratko "please check it again" pa nisam mogao dobiti flag zbog psovke npr.
Nzm stvarno,sačekaću da vidim hoće li se još neko javiti.
Flag sam dobio u 16h.

*Ovo je garant neki novi klijent na CF pa se ne znaju koristiti programom,a pregledavaju radove sad.AKo zareda svima admin flag to je to garant ,ne znaju šta rade :-D
_turpija_

#7741 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by _turpija_ »

dobojlija81 wrote:
ODB wrote:Dobio sam admin flag na zadatku od 0.01$ koji sam radio prije 25 dana.Otišao u expelled odmah na početku,accuracy 50 %
Image
Image

ed. 18.01.og.
I ja sam na tom expelled, 25% :-) al hvala Bogu nemam flag, bar ne jos, jos mi samo on treba :run:
_turpija_

#7742 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by _turpija_ »

_turpija_ wrote:
dobojlija81 wrote:
Image
Image

ed. 18.01.og.
I ja sam na tom expelled, 25% :-) al hvala Bogu nemam flag, bar ne jos, jos mi samo on treba :run:
Eto ti ga opet u ponudi, pa udri :D :D
dobojlija81

#7743 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by dobojlija81 »

ODB wrote:Prestao sam pisati komentare u correction mode ,ako kad šta i napišem to je kratko "please check it again" pa nisam mogao dobiti flag zbog psovke npr.
Nzm stvarno,sačekaću da vidim hoće li se još neko javiti.
Flag sam dobio u 16h.

*Ovo je garant neki novi klijent na CF pa se ne znaju koristiti programom,a pregledavaju radove sad.AKo zareda svima admin flag to je to garant ,ne znaju šta rade :-D
pazi ovo opet ga izbacili

677268
Three-Way Search Relevance
level_1_contributors $0.05 34
ne elite

doduše pet puta placeniji al hvala :D
ODB

#7744 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

Ja šta me kvotate tolko kontam flagovi zaredali kad ono ništa :D

bjež ne radite to ba,počinje radna sedmica ne isplati vam se u nedelju veče sve pokvariti
babaroga1x

#7745 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

dobro da sam vidio vaše komentare, skoro se zaletio :D
_turpija_

#7746 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by _turpija_ »

Radna ili ne meni isto, ja samo vina mogu raditi i test web :D :D Level 1 haman ko nijedan :( :-D
zakasnila

#7747 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by zakasnila »

ODB wrote:Ja šta me kvotate tolko kontam flagovi zaredali kad ono ništa :D

bjež ne radite to ba,počinje radna sedmica ne isplati vam se u nedelju veče sve pokvariti
Izgleda da je u pitanju masovno flagovanje! Citam na neobux forumu ima ih jos sa flagom, cak nisu otisli ni u expelled :-)
almir90

#7748 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by almir90 »

Opet se čaba flagovi dijele, e pa mene neJma ovaj put u toj šemi. :lol:

Ja samo vina radim.
ODB

#7749 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

Nači dernek ujutru na forumu :lol: :-)
Amer996

#7750 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Amer996 »

ODB wrote:Nači dernek ujutru na forumu :lol: :-)

sad lagano cekat all star i cekat vina da se stai zaradi hahah
Post Reply