Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
tlr

#7726 Re: Ateizam

Post by tlr »

SamoVasGledam wrote:
Dope_Man wrote:
SamoVasGledam wrote:Evo jedno lakše pitanje - može li svemogući Bog imati dete?
Pa, prema jednoj od tri grane abrahamskih je odgovor jasan. Mali mu se igrao tamo po pustinjama danasnjeg Izraela i Palestine :lol:
Da, ali pitam iz ugla Islama. Kur'an kaže ''On je Stvoritelj nebesa i Zemlje! Otkud Njemu dijete kad nema žene, On sve stvara, i samo On sve zna.''
Interesuje me kako to svemogući Bog može da učini da podari ženi bez čoveka dete, a ne može sebi da stvori sina bez žene?

Ovaj ajet jasno govori da Bog nije svemoguć i da mu treba partner kako bi mogao da ima sopstveno dete.

Ako je bog - to znači i da je veoma pametan, što opet znači da nije budala da si (na pravdi boga :lol: ) stvori ženu, natovari si belaj za vrat i rizikuje da se ...

Image

... samouništi. :lol:
patriot_1

#7727 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

Dozer wrote:Ono sto ja konstantno primjecuhem na temi, ali i u zivotu, jeste da je vecina vas vjernika polupismeno....

Prvo, o kojem vremenskom periodu ti mislis kada se kaze "evolucija"?

Drugo, majmuni su samo jos jedna od pretpostavki, i to ne na nacin da smo nastali od njih,nego da su samo bili jedna karika u evolucijskom lancu.

Ako mislis da je ovo netacno, i da nas je bog stvorio ovakvima.kakvi smo danas, onda nam.objasni(te) sljedece:
1. Otkud nam tolika DNK alicnost s majmunima, i to ne svim vrstama isto, nego s nekima.veca, s nekima manja?

2. Otkud nam dlake na tijelu i cemu sluze?

3. Otkud nam atavizmi?
Nemam pojma kao ni vi o vremenskom periodu,samo nagađate<<<<kaj ne?Polupismenjačino!
Evolucija,,,nemam pojma,,,kao ni ti koji vremenski period obuhvaća!
O majmunima rekoh isto!
Otkud nam toliko sličnosti,pa kaj sad?Što to govori?Niš brale!Imamo sličnosti ali smo različiti od njih ko nebo i zemlja!
Dlake,,,pa lipo ih je vidjet na mufu!
Hakiz

#7728 Re: Ateizam

Post by Hakiz »

patriot_1 wrote:
Dozer wrote:E hajde nam, ziv bio, reci kako ti je i u cemu to pomogao :D
Npr. sin mi ljudina,svi ga vole u društvu,nema ga do poponoći kući,često je tako,no sve pet,nemogu ga uvjeriti u to da je u gabuli,da će stradat kad - tad,mirno spavam,no jednu večer se probudim,Bog mi stavio na srce da se molim za njega,baš tad,molim se i on doše,polurazbijen auto,bio u smrtnoj opasnosti ali čudo se dogodilo,nije s autom prešao preko malog zida<(totalno nelogično jer je u isti udario a zid visok 30 cm) .Spas baš u tom trenutku kad sam se za njega molio!Jedan od mnogih sličnih događaja gdje je Bog intervenirao!Nešto ga davi u snu,dok je bio djete,ja se dignam i položim ruke na njega,pomolim se i isti čas davljenje prestane!Slučajno?Moš mislit,taj dan sam razgovarao o Bogu sa nekom okultistitknjom,i ona je najprije dozvala zlog da davi mene,ja se molitvom obranio nakon par minuta isto zlo davi moje malo djete,pomolim se nad njim i zlo nestane!Slučajno?Za tebe,za mene Božja intervencija!Ima toga ohoho,,ma da ti svih 100 događaja opišem,isto bi bilo,ti bi sve to racionalizirao!
Još samo ovo,imam glavobolju godinama i tek kad se ispovraćam,odspavam dođem k sebi!Tri specijalista mi dadoše tri različite dijagnoze,migrena,na psihičkoj bazi i treći-želudac.15 g nema poboljšanja i jednom se žarko pomolim Bogu i osjetim Njegovo djelovanje,neka toplina me prožme i nikad više nisam imao problema sa glavoboljom i povraćenjem.Nema to ni danas!Dovoljno?Sumnjam!
Meni se u snu prikazali brojevi, odigrao loto i dobio 600 KM. Šta misliš, je li mi to bog poslao? Ja kažem da nije. Uzmi u obzir da su mi se prkazivali brojevi i prije i poslije toga, pa ništa, ne dobijam na lotu.
Dope_Man

#7729 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

SamoVasGledam wrote:
Dope_Man wrote:
SamoVasGledam wrote:Evo jedno lakše pitanje - može li svemogući Bog imati dete?
Pa, prema jednoj od tri grane abrahamskih je odgovor jasan. Mali mu se igrao tamo po pustinjama danasnjeg Izraela i Palestine :lol:
Da, ali pitam iz ugla Islama. Kur'an kaže ''On je Stvoritelj nebesa i Zemlje! Otkud Njemu dijete kad nema žene, On sve stvara, i samo On sve zna.''
Interesuje me kako to svemogući Bog može da učini da podari ženi bez čoveka dete, a ne može sebi da stvori sina bez žene?

Ovaj ajet jasno govori da Bog nije svemoguć i da mu treba partner kako bi mogao da ima sopstveno dete.
E pa tu su se muslimanski pisci malo zeznuli, zaboravili su na opciju da se ne mora imati ''svoja'' zena da se nekoj zeni napravi dijete.. tako je krscanska verzija bio malo vise kao Zeus u tim ljubavnim pohodima, a muslimani svog napravise naivnim :D
Dozer

#7730 Re: Ateizam

Post by Dozer »

patriot_1 wrote:
Dozer wrote:Ono sto ja konstantno primjecuhem na temi, ali i u zivotu, jeste da je vecina vas vjernika polupismeno....

Drugo, majmuni su samo jos jedna od pretpostavki, i to ne na nacin da smo nastali od njih,nego da su samo bili jedna karika u evolucijskom lancu.

Ako mislis da je ovo netacno, i da nas je bog stvorio ovakvima.kakvi smo danas, onda nam.objasni(te) sljedece:
1. Otkud nam tolika DNK alicnost s majmunima, i to ne svim vrstama isto, nego s nekima.veca, s nekima manja?

3. Otkud nam atavizmi?
Nemam pojma kao ni vi o vremenskom periodu,samo nagađate<<<<kaj ne?Polupismenjačino!
O majmunima rekoh isto!
Otkud nam toliko sličnosti,pa kaj sad?Što to govori?Niš brale!Imamo sličnosti ali smo različiti od njih ko nebo i zemlja!
Ovo je sad vec vrhunac nebuloznog lupetanja, i dokaz da ne citas i ne pratis nista vezano za nauku, nego samo tabiris jednu te isti zbirku nebuloza.....
- Homo sapiensi, tj. Mi ovakvi kakvi smo danas, postojimo oko 250.000 godina. Naucno potvrdjeno kroz razne fosilne ostatke.
- Nasi predaci, u vidu razlicitih "Homo" stadija, po istim takvim dokazima, idu unazad do vise od 4 miliona godina.
- Slicnost DNK s majmunima, ali i sa svom ostalom florom i faunom na planeti, samo tebi i tebi slicnima ne govori nista. Onima malo obrazovanijima i edukovanijima, kao i nauci, nedvosmisleno ukazuje na sigurno postojanje jednog te istog predaka svega zivog na planeti, tzv ancestora. A taj predak uopste ne mora nuzno biti neko zivo bice, nego je moguce da su to neki hemijski spojevi koji su u datom momentu i u odredjenim uslovima na neki nacin postali jednocelijski organizmi. A onda su se ti organizmi, opet u odredjenim momentima i uslovima, razvijali dalje u visecelijske organizme, a onda i zviva bica. I ovdje govorimo o periodima od nekoliko desetina, pa i stotina miliona godina.
- Dlake ... Dje si jebac, nismo te prepoznali :D
Ali, to sto je tebi lijepo za vidjeti, ipak je nekada imalo svoju svrhu - grijanje tijela. S evolucijom je dolazilo i oblacenje nasih predaka, a sto je vodilo gubljenju potrebe za dlakama koje bi nam grijale tijelo. Genitalni i pazusni dijelovi su ih zadrzali, ati nam, kao ober pametan i pismen, reci - zasto?

I onda, u svim tim stotinama miliona godina nase evolucije, prije pisljivih 1,5-2-5 hiljada godina pojave se nekakve knjige (kad je manje od 1% ljudi bilo uopste pismeno), u koje su tada pismeni nabacali razne wow budalastine, jer su skontali da tako mogu lakse predvoditi i manipulisati s onih 99% nepismenih.
Nazalost, i dan danas, izgleda, jos uvijek ima sasvim dovoljno takvih sljedbenika (iako nisu vise nepismeni, toliko....), pa te nebuloze jos postoje.
patriot_1

#7731 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

Dozer wrote:
patriot_1 wrote:

3. Otkud nam atavizmi?
O majmunima rekoh isto!
Ovo je sad vec vrhunac nebuloznog lupetanja, i dokaz da ne citas i ne pratis nista vezano za nauku, nego samo tabiris jednu te isti zbirku nebuloza.....
- Homo sapiensi, tj. Mi ovakvi kakvi smo danas, postojimo oko 250.000 godina. Naucno potvrdjeno kroz razne fosilne ostatke.
- Nasi predaci, u vidu razlicitih "Homo" stadija, po istim takvim dokazima, idu unazad do vise od 4 miliona godina.
- Slicnost DNK s majmunima, ali i sa svom ostalom florom i faunom na planeti, samo tebi i tebi slicnima ne govori nista. Onima malo obrazovanijima i edukovanijima, kao i nauci, nedvosmisleno ukazuje na sigurno postojanje jednog te istog predaka svega zivog na planeti, tzv ancestora. A taj predak uopste ne mora nuzno biti neko zivo bice, nego je moguce da su to neki hemijski spojevi koji su u datom momentu i u odredjenim uslovima na neki nacin postali jednocelijski organizmi. A onda su se ti organizmi, opet u odredjenim momentima i uslovima, razvijali dalje u visecelijske organizme, a onda i zviva bica. I ovdje govorimo o periodima od nekoliko desetina, pa i stotina miliona godina.
Ali, to sto je tebi lijepo za vidjeti, ipak je nekada imalo svoju svrhu - grijanje tijela. S evolucijom je dolazilo i oblacenje nasih predaka, a sto je vodilo gubljenju potrebe za dlakama koje bi nam grijale tijelo. Genitalni i pazusni dijelovi su ih zadrzali, ati nam, kao ober pametan i pismen, reci - zasto?

I onda, u svim tim stotinama miliona godina nase evolucije, prije pisljivih 1,5-2-5 hiljada godina pojave se nekakve knjige (kad je manje od 1% ljudi bilo uopste pismeno), u koje su tada pismeni nabacali razne wow budalastine, jer su skontali da tako mogu lakse predvoditi i manipulisati s onih 99% nepismenih.
Nazalost, i dan danas, izgleda, jos uvijek ima sasvim dovoljno takvih sljedbenika (iako nisu vise nepismeni, toliko....), pa te nebuloze jos postoje.
Čuveni njemački evolucionist, Dietrich Starck, iskreno je priznao da sličnosti ne znače dokaz za ideju zajedničke evolucije, sljedećom izjavom: „Sličnosti između struktura većeg broja organizama same po sebi ne dokazuju srodnost po porijeklu.“ Također, na činjenicu da sličnosti ne znače dokaz zajedničkog evolucijskog porijekla upućuje i poznati evolucionist Roger Lewin, riječima: „Sličnosti ne podrazumijevaju nužno identično genetsko naslijeđe: morski pas (koji je riba) i pliskavica (koja je sisavac) izgledaju slično.“
patriot_1

#7732 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

Dozer wrote:
patriot_1 wrote:

3. Otkud nam atavizmi?
O majmunima rekoh isto!

Čuveni njemački evolucionist, Dietrich Starck, iskreno je priznao da sličnosti ne znače dokaz za ideju zajedničke evolucije, sljedećom izjavom: „Sličnosti između struktura većeg broja organizama same po sebi ne dokazuju srodnost po porijeklu.“ Također, na činjenicu da sličnosti ne znače dokaz zajedničkog evolucijskog porijekla upućuje i poznati evolucionist Roger Lewin, riječima: „Sličnosti ne podrazumijevaju nužno identično genetsko naslijeđe: morski pas (koji je riba) i pliskavica (koja je sisavac) izgledaju slično.“
patriot_1

#7733 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

Hakiz wrote:
patriot_1 wrote:
Dozer wrote:E hajde nam, ziv bio, reci kako ti je i u cemu to pomogao :D
Npr. sin mi ljudina,svi ga vole u društvu,nema ga do poponoći kući,često je tako,no sve pet,nemogu ga uvjeriti u to da je u gabuli,da će stradat kad - tad,mirno spavam,no jednu večer se probudim,Bog mi stavio na srce da se molim za njega,baš tad,molim se i on doše,polurazbijen auto,bio u smrtnoj opasnosti ali čudo se dogodilo,nije s autom prešao preko malog zida<(totalno nelogično jer je u isti udario a zid visok 30 cm) .Spas baš u tom trenutku kad sam se za njega molio!Jedan od mnogih sličnih događaja gdje je Bog intervenirao!Nešto ga davi u snu,dok je bio djete,ja se dignam i položim ruke na njega,pomolim se i isti čas davljenje prestane!Slučajno?Moš mislit,taj dan sam razgovarao o Bogu sa nekom okultistitknjom,i ona je najprije dozvala zlog da davi mene,ja se molitvom obranio nakon par minuta isto zlo davi moje malo djete,pomolim se nad njim i zlo nestane!Slučajno?Za tebe,za mene Božja intervencija!Ima toga ohoho,,ma da ti svih 100 događaja opišem,isto bi bilo,ti bi sve to racionalizirao!
Još samo ovo,imam glavobolju godinama i tek kad se ispovraćam,odspavam dođem k sebi!Tri specijalista mi dadoše tri različite dijagnoze,migrena,na psihičkoj bazi i treći-želudac.15 g nema poboljšanja i jednom se žarko pomolim Bogu i osjetim Njegovo djelovanje,neka toplina me prožme i nikad više nisam imao problema sa glavoboljom i povraćenjem.Nema to ni danas!Dovoljno?Sumnjam!
Meni se u snu prikazali brojevi, odigrao loto i dobio 600 KM. Šta misliš, je li mi to bog poslao? Ja kažem da nije. Uzmi u obzir da su mi se prkazivali brojevi i prije i poslije toga, pa ništa, ne dobijam na lotu.
Pogodio si slučajno¨!
Nema Bog veze sa tim!Ima On pametnijeg posla!
Kad bi se to ponavljalo iz dana u dan,onda bi u igri bio Bog ili vrag,slučajnost se ne ponavlja svakodnevno!
Npr u ratu,Vukovar pada,moja rođakinja iz Vukovara prognanica,došla u Rijeku,ja ju posjetio i plače za sinom koji se tamo ostao boriti.
Ja kažem,:"Pomoći nemogu,mogu se samo moliti Bogu za njega da ga spasi!"

Pomolili smo se zajedno,kasnije saznasmo da je baš taj dan,u tom času bio izvedan na streljanje i prepoznao ga oficir JNA koji mu je bio u bivšoj vojsci nadređen,izvukao ga,spasio!Baš taj čas dok smo molili.Slučaj!??Možda ali ako takvih slučajeva doživiš mnogo,onda se moraš malo zamisliti!
ne pali uvjek,molio sam se za mamu i sestru koje su ostale kod Plitvica kad su Srbi zauzeli taj kraj,obadvije su ubili!Eto,ne djeluje uvjek ali ako puno puta vidiš Božju intervenciju,spasenje nakon molitve ili BAŠ u tom trenutku,onda je Bog stvaran!
broj dva

#7734 Re: Ateizam

Post by broj dva »

Mislio sam bacit neki sarkasticni komentar o spasavanju ljudi molitvom ali necu jer ne zelim da ti na muku prisjedam.
Svi smo mi nekoga izgubili i svi se nosimo sa tim na svoj nacin. Ako ti molitva pomaze samo naprijed, moli se kome kada i koliko zelis.
Dope_Man

#7735 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Ma ja, za sve ostale katolike u Vukovaru se nije imao ko moliti. Hebote, toliko biti egocentrican, misliti da se svijet oko tebe vrti i bog ga neki samo stvorio da tvoje molitve uslisava.. i sve to u 21 stoljecu.

Ali odbrambeni mehanizmi nase psihe ne poznaju stoljeca, sako se bori kako moze, pa neki i tjeseci sebe da ih veliki tata gleda i cuva. Bas njih.. hebo druge, nebitni, bitno je da bas njih cuva.
patriot_1

#7736 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

Dope_Man wrote:Ma ja, za sve ostale katolike u Vukovaru se nije imao ko moliti. Hebote, toliko biti egocentrican, misliti da se svijet oko tebe vrti i bog ga neki samo stvorio da tvoje molitve uslisava.. i sve to u 21 stoljecu.

Ali odbrambeni mehanizmi nase psihe ne poznaju stoljeca, sako se bori kako moze, pa neki i tjeseci sebe da ih veliki tata gleda i cuva. Bas njih.. hebo druge, nebitni, bitno je da bas njih cuva.
Bio bi ubijen i on,a tebi bi bilo svejedno!Nije Bog ubijao te ljude,zna se tko je!Napisah da sam molio za mamu i sestru pa su svejedno ubijene.Nekada zlo pobjeđuje,nekada ne.Svi Kristovi Apostoli su ubijeni,neki par dana nakon njegova odlaska na nebo neki puno godina kasnije!Dok su se članovi crkve molili Petar je čudesno spašen od smrti i to iako je bio okovan u zatvoru!Ja vjerujem u Boga i u moć molitve,molit ću iako ponekad nema uslišanja,jer nekad ima!Molitva nije čarobni štapić!
Što je tebi tu čudno ako Bog postoji da molitve nekad uslišava?To je sasvim normalno!Iako nepravde i zla ima i bit će ga dok postoji đavo i zli ljudi!
Hakiz

#7737 Re: Ateizam

Post by Hakiz »

patriot_1 wrote:
Dope_Man wrote:Ma ja, za sve ostale katolike u Vukovaru se nije imao ko moliti. Hebote, toliko biti egocentrican, misliti da se svijet oko tebe vrti i bog ga neki samo stvorio da tvoje molitve uslisava.. i sve to u 21 stoljecu.

Bio bi ubijen i on,a tebi bi bilo svejedno!Nije Bog ubijao te ljude,zna se tko je!Napisah da sam molio za mamu i sestru pa su svejedno ubijene.Nekada zlo pobjeđuje,nekada ne.Svi Kristovi Apostoli su ubijeni,neki par dana nakon njegova odlaska na nebo neki puno godina kasnije!Dok su se članovi crkve molili Petar je čudesno spašen od smrti i to iako je bio okovan u zatvoru!Ja vjerujem u Boga i u moć molitve,molit ću iako ponekad nema uslišanja,jer nekad ima!Molitva nije čarobni štapić!
Što je tebi tu čudno ako Bog postoji da molitve nekad uslišava?To je sasvim normalno!Iako nepravde i zla ima i bit će ga dok postoji đavo i zli ljudi!
Ja opet da pitam, kako to da bog nikada ne usliša molbe za djela koja jedino on može uraditi. U tragičnom slučaju ubistva, ubica može odustati od ubistva da li pod djelovanjem božije intervencije potstaknute molitvom koju neko obavlja za žrtve, ali, ubica može i sam od sebe odustati iz nekog svog razloga.

Ubica, dakle, može odustati od ubistva ili svojom voljom ili božijom intervencijom. Pa ostaje da se dokaže ili vjeruje šta je uzrok.

Ali, bog nikada ne uradi ono šta samo on može uraditi, ono šta sigurno ne može biti urađeno bez njegove intervencije. Biti ću dosadan i ponoviti da nikome nije izrasla noga ili ruka nakon amputacije. A to je nešto šta je nemoguće bez božije intervencije. I nikada se nikome nije desilo.

Ne spominjite mi sada guštere kojima ponovo izraste otkinuti rep i slično. To su bića biološki oblikovana tako da im je to sposobnost.

Govorim o čovjeku, dakle biću kojem ta sposobnost nije bilološki već "ugrađena".
shbc

#7738 Re: Ateizam

Post by shbc »

Hakiz wrote:
Ja opet da pitam, kako to da bog nikada ne usliša molbe za djela koja jedino on može uraditi. U tragičnom slučaju ubistva, ubica može odustati od ubistva da li pod djelovanjem božije intervencije potstaknute molitvom koju neko obavlja za žrtve, ali, ubica može i sam od sebe odustati iz nekog svog razloga.

Ubica, dakle, može odustati od ubistva ili svojom voljom ili božijom intervencijom. Pa ostaje da se dokaže ili vjeruje šta je uzrok.

Ali, bog nikada ne uradi ono šta samo on može uraditi, ono šta sigurno ne može biti urađeno bez njegove intervencije. Biti ću dosadan i ponoviti da nikome nije izrasla noga ili ruka nakon amputacije. A to je nešto šta je nemoguće bez božije intervencije. I nikada se nikome nije desilo.

Ne spominjite mi sada guštere kojima ponovo izraste otkinuti rep i slično. To su bića biološki oblikovana tako da im je to sposobnost.

Govorim o čovjeku, dakle biću kojem ta sposobnost nije bilološki već "ugrađena".
A tebe... Pa ne moze i gusteru i nama vracat izgubljene udove. Njima to, nama loto. Posteno :mrgreen:
patriot_1

#7739 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

Hakiz wrote:
patriot_1 wrote:

Ja neznam dali je igdje u svijetu narasla amputirana ruka ali znam za neka čuda koja su se dogodila nakon molitve,i to ozdravljenja kad je medicina već čovjeka otpisala.Reći ćeš "slučajno" pa da,i je slučajno ako Bog ne postoji,ako postoji onda ništa čudno!
Isus je činio silna čuda pa mu ipak većina nije vjerovala da je Mesija i Bog,on oživi mrtvog Lazara koji već smrdi , oni to vide pa vjećaju poslije kako će ga ubit.Tko ne želi vjerovati,ni da vidi nečiju amputiranu ruku da je narasla,nebi povjerovao!
Dope_Man

#7740 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Cuda na prodaju, samo spremi kes.

Ludzak

#7741 Re: Ateizam

Post by Ludzak »

Hajd sve to, ali recite mi kaku su crnci i Kinezi nastali ?
Laertes

#7742 Re: Ateizam

Post by Laertes »

Meni naumpade Jim Carrey i njegovo ctrl + A i Yes na sve molitve :lol:
L u c i f e r

#7743 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »

Smrcak15 wrote: nemoze, jer je to nebozanska radnja.

kao sto nemoze postati lud (bez pameti), nemoze biti ubijen (otici u smrt) itd nebozanske stvari.

kada bi Bog krenuo da ubija sam sebe, to bi bila neka vrsta paradoxa, Bog nadje nacina kako sebi da dohaka, pa preko te falinke otuzme sebi zivot, ali on nema falinki pa bi usli u zonu paradoxalni tvrdnji kao moze li bog napraviti kamen koji nemoze podici, moze li bog stvoriti plavooko dijete sa smedjim ocima, moze li stviriti okruglu kocku itd itd
Smrle moj Smrle, kad li ćeš se ti osloboditi tok cirkularnog rezonovanja da mi je samo znati... :eh:
Towelie

#7744 Re: Ateizam

Post by Towelie »

L u c i f e r wrote:

kao sto nemoze postati lud (bez pameti), nemoze biti ubijen (otici u smrt) itd nebozanske stvari.

kada bi Bog krenuo da ubija sam sebe, to bi bila neka vrsta paradoxa, Bog nadje nacina kako sebi da dohaka, pa preko te falinke otuzme sebi zivot, ali on nema falinki pa bi usli u zonu paradoxalni tvrdnji kao moze li bog napraviti kamen koji nemoze podici, moze li bog stvoriti plavooko dijete sa smedjim ocima, moze li stviriti okruglu kocku itd itd
Smrle moj Smrle, kad li ćeš se ti osloboditi tok cirkularnog rezonovanja da mi je samo znati... :eh:
Onda kad nauči da oslobodi negaciju od glagola. :-D
Mišo_Kovač

#7745 Re: Ateizam

Post by Mišo_Kovač »

Treba mu reći, u stilu profesora Behdzeta Mesihovica - ako ne znas pravilno pisati negacije glagola, gorjet ćeš u džehenemu :D
Ludzak

#7746 Re: Ateizam

Post by Ludzak »

Čovjek kada pročita komentare od vjernika na facebook stranici Radio Sarajeva ispod posta o sahrani Done Ares, jasno je zašto ima nas ateista.

Moram vam se zahvaliti. Da nije vas vjernika vjerovatno da ne bih bio ovako 'zadrti' ateist. :D
Smrcak15

#7747 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

L u c i f e r wrote:

Nikad a mozda ni tad :mrgreen:
hladan.preminger

#7748 Re: Ateizam

Post by hladan.preminger »

Dozer wrote: Ovo je sad vec vrhunac nebuloznog lupetanja, i dokaz da ne citas i ne pratis nista vezano za nauku, nego samo tabiris jednu te isti zbirku nebuloza.....

Evo materijalnog i u samoj DNA dokaza da majmuni (apes) i covjek imaju zajendičkog pretka.

All members of Hominidae except humans, Neanderthals, and Denisovans have 24 pairs of chromosomes.[7] Humans have only 23 pairs of chromosomes. Human chromosome 2 is a result of an end-to-end fusion of two ancestral chromosomes.[8][9]

The evidence for this includes:

The correspondence of chromosome 2 to two ape chromosomes. The closest human relative, the chimpanzee, has near-identical DNA sequences to human chromosome 2, but they are found in two separate chromosomes. The same is true of the more distant gorilla and orangutan.[10][11]
The presence of a vestigial centromere. Normally a chromosome has just one centromere, but in chromosome 2 there are remnants of a second centromere in the q21.3–q22.1 region.[12]
The presence of vestigial telomeres. These are normally found only at the ends of a chromosome, but in chromosome 2 there are additional telomere sequences in the q13 band, far from either end of the chromosome.[13]
According to researcher J. W. IJdo, "We conclude that the locus cloned in cosmids c8.1 and c29B is the relic of an ancient telomere-telomere fusion and marks the point at which two ancestral ape chromosomes fused to give rise to human chromosome 2." [13]

Znači fizički/materijalni dokaz.
Dope_Man

#7749 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Ma jos tapkamo u mjestu, sve je to nedoboljno objasnjeno iako nisam ni procitao.. nego sjedi pa da ti ispricam kako meni bog, kad mu je cejf, ispuni molitve. A kad ne ispuni i desi se nesto lose, hebiga, to je djelo djavola, svemocni bog veze nema s tim. Dakle molimo se bogu, pusti sad te majmune.
patriot_1

#7750 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

Dope_Man wrote:Ma jos tapkamo u mjestu, sve je to nedoboljno objasnjeno iako nisam ni procitao.. nego sjedi pa da ti ispricam kako meni bog, kad mu je cejf, ispuni molitve. A kad ne ispuni i desi se nesto lose, hebiga, to je djelo djavola, svemocni bog veze nema s tim. Dakle molimo se bogu, pusti sad te majmune.
Tebe veseli kad možeš lagat jelda?Krajnje je bezobrazno stavljati u usta nekom nešto što nije nikad rekao!Zlo može činiti čovjek ne samo sotona.Tip koji pobi neki dan preko 50 osoba i rani preko 500 nije morao dobiti taj poticaj od đavla a niti onaj otac u Splitu koji je godinama silovao vlastitu lćer!
Ako se stjena odvali i sruši na cestu,niti ju je odvalio đavo niti čovjek a netko je autom maznuo u istu i poginuo!Stvar sličajnosti.Orkane i potrese ne šalju ni Bog ni sotona,prirodna pojava i niš više!Crkva moli za Petra kad je bio u zatvoru i anđeo Božji dolazi i spašava ga.Isto se dogodilo i Pavlu.Na kraju,oba su ubijena puno godina kasnije!Zašto neka molitva bude uslišana nekad ne,ja neznam ali zbog tih uslišanih ja ću i dalje moliti!
Upoznao sam čovjeka čiji je maloljetni sin imao metastaze na pet mjesta,doktori su digli ruke od njega,pozvao je par vjernika i molili su se za malog,drugi dan metastaza nije bilo.Doktori su bili u čudu!Takvih slučajeva znam puno!
Post Reply