Ukrajina

Post Reply
flexibila

#7726 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

nihoniho wrote:
flexibila wrote: Da se primjetiti, svi su u transu i jedva cekaju da se odluke pretvore u djela :-) :-)
I mole Kineze da im isplate $$$ http://www.zerohedge.com/news/2014-03-2 ... -repayment
A Kinezi nece i nezele jer su Ukrajinci odlucili gdjece.
Nesto te muci sto sam postavio par postova na ovu temu.......spinovanje je zahebana stvar ;-)
:roll:
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
nihoniho

#7727 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

Blek Stena wrote: gdje su bolan odlucili? na cesti! budi ozbiljan kako ulica sa ne znam kojim brojem demonstranta, nasilnih i nenasilnih, moze odlucit u ime 40 milona ljudi? :-)
Cista logika, da nisu odlucili, Putin ne bi imao potrebu da zauzima Krim, cekao bi razvoj dogadjaja.
flexibila

#7728 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

nihoniho wrote:
Blek Stena wrote: gdje su bolan odlucili? na cesti! budi ozbiljan kako ulica sa ne znam kojim brojem demonstranta, nasilnih i nenasilnih, moze odlucit u ime 40 milona ljudi? :-)
Cista logika, da nisu odlucili, Putin ne bi imao potrebu da zauzima Krim, cekao bi razvoj dogadjaja.
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Blek Stena

#7729 Re: Ukrajina

Post by Blek Stena »

nihoniho wrote:
bez ljutnje, ali ti si se posvadjao sa logikom. A ne razumijes ili se pravis da ne razumijes kako funkcionise demokratija
nihoniho

#7730 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

Blek Stena wrote:
nihoniho wrote:
bez ljutnje, ali ti si se posvadjao sa logikom. A ne razumijes ili se pravis da ne razumijes kako funkcionise demokratija
Kako ?
Blek Stena

#7731 Re: Ukrajina

Post by Blek Stena »

Cista logika, da nisu odlucili, Putin ne bi imao potrebu da zauzima Krim, cekao bi razvoj dogadjaja.[/quote]
bez ljutnje, ali ti si se posvadjao sa logikom. A ne razumijes ili se pravis da ne razumijes kako funkcionise demokratija[/quote]
Kako ?[/quote]
pa tako. podsjeti me kad su bili izbori na kojima su gradjani ukrajine izabrali ove " legitimne" predstavnike pro evropske agende!
seln

#7732 Re: Ukrajina

Post by seln »

Blek Stena wrote: pa tako. podsjeti me kad su bili izbori na kojima su gradjani ukrajine izabrali ove " legitimne" predstavnike pro evropske agende!
Podseti ti mene kad su bili izbori na kojima su srbijanski gradjani izabrali petooktobarce.
Hlapoje

#7733 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

seln wrote:
Blek Stena wrote: pa tako. podsjeti me kad su bili izbori na kojima su gradjani ukrajine izabrali ove " legitimne" predstavnike pro evropske agende!
Podseti ti mene kad su bili izbori na kojima su srbijanski gradjani izabrali petooktobarce.
24.09.2000
iPhone4

#7734 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

nihoniho wrote:Cestitke Ukrajincima, dali su Krim, koji je ionako ruski, dobili slobodu od ruske sape.
Na koncu, dobro odigrano, Rusi su sada neprijatelji i nema povratka uticaja na Ukrajinu. Sada polako, EU, NATO. :thumbup:
da, u jednu ruku i dobro što je ovako ispalo
zapadu, EU i USA je valjda jasno sa kim imaju posla, i NEKA IM JE, u sličnoj su sada situaciji u kojoj smo mi bili sa četnicima, pa i dan danas, pa neka i oni malo osjete kako je sa nekim "pregovarat" kako su nas stalno tjerali i tjeraju da pregovaramo sa nenormalnim tipovima, osobama, narodima
eto nek oni pregovaraju sa Putinom (novim krmetom miloševićem) i sa ruso-četnicima
nihoniho

#7735 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

Blek Stena wrote: Kako ?
pa tako. podsjeti me kad su bili izbori na kojima su gradjani ukrajine izabrali ove " legitimne" predstavnike pro evropske agende!
Da Putin nije anektirao Krim, pitanje legaliteta bi moglo biti postavljeno i biti rijeseno na izborima.
Ovako, Rusija je agresor koji je otkinuo komad teritorije suverene drzave Ukrajine.
Pitanje izbora je zakucano, Rusi su neprijatelji koji su okupirali ukrajinsku teritoriju.
Last edited by nihoniho on 24/03/2014 15:23, edited 1 time in total.
Blek Stena

#7736 Re: Ukrajina

Post by Blek Stena »

seln wrote:
a to ima veze sa ukrajinom zato sto.....???
Hlapoje

#7737 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

nihoniho wrote: Da Putin nije anektirao Krim, pitanje legaliteta bi moglo biti postavljeno i biti rijeseno na izborima.
Ovako, Rusija je agresor koji je otkinuo komad teritorije suverene drzave Ukrajine.
Pitanje izbora je zakucano, Rusi su neprijatelji koji su okupirali ukrajinsku teritoriju.
Zašto izbori nisu održani kad je predvidjeno sporazumom od 21.02.2014?
Tad još ruska akcija na Krimu nije bila ni u naznakama?
Zašto je prekršen sporazum i vlast uzeta nasilno, oružanim pučem?
Zašto je EU priznala tako uspostavljenu vlast iako je bila garant potpisanog sporazuma?

I zašto su sad izbori nemogući? Zašto se vlast u Kijevu boji izjašnjavanja naroda?
Blek Stena

#7738 Re: Ukrajina

Post by Blek Stena »

nihoniho wrote:
Da Putin nije anektirao Krim, pitanje legaliteta bi moglo biti postavljeno i biti rijeseno na izborima.
samo karikiras bezveze jer ti je lakse nego da priznas da nisi u pravu i da nova "vlast" u ukrajini nema veze sa demokratijom i da je ono sto je Rusija uradila poslijedica a ne uzrok problema.
nihoniho

#7739 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

Hlapoje wrote:+
Zašto je EU priznala tako uspostavljenu vlast iako je bila garant potpisanog sporazuma?
Da zajebu Ruse !
Da Putin uzme Krim silom, pokaze to budalama koje svrsavaju na rusku vojnu moc, a americi i EU preda Ukrajinu.
flexibila

#7740 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

nihoniho wrote:
Malo procitati Istoriju bi dobro doslo.
Kako vidim u zapadnim medijima velika galama, a prakticno niko nista ne poduzima...zasto :?:
nihoniho

#7741 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

Blek Stena wrote: samo karikiras bezveze jer ti je lakse nego da priznas da nisi u pravu i da nova "vlast" u ukrajini nema veze sa demokratijom i da je ono sto je Rusija uradila poslijedica a ne uzrok problema.
Ne karikiram, Rusi ni u kom slucaju nisu imali pravo da se umijesaju u ukrajinski unutrasnji, problem i anektiraju Krim. ima li to veze sa demokratijom ?
Sami su, vjerovatno svjesno,aktom ciste agresije, prepustili Ukrajinu
Hlapoje

#7742 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

nihoniho wrote:[
Da zajebu Ruse !
Da Putin uzme Krim silom, pokaze to budalama koje svrsavaju na rusku vojnu moc, a americi i EU preda Ukrajinu.
Znači, EU je da bi isprovocirala Ruse destabilizovala Ukrajinu i celu zemlju gurnula u dubiozu sa sve stotinjak mrtvih na Majdanu.
Samo da bi sa Rusima neki svoj rat vodili?
flexibila

#7743 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

nihoniho wrote:
Hlapoje wrote:+
Da zajebu Ruse !
Ja ti zakljucka majko mila, pitam se cime covjek da se drogira, pa da povjeruje u ovo sto si napisao. :-)
daxon

#7744 Re: Ukrajina

Post by daxon »

nihoniho wrote: i anektiraju Krim
Rusi nisu ništa anektirali, građani autonomne oblasti Krim su sami odlučili, te demokratskim putem svoju autonomnu oblast priključili, tj. vratili Rusiji i time ispravili historijsku nepravdu koju im je nanio sovjetski diktator.
nihoniho

#7745 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

daxon wrote:
Rusi nisu ništa anektirali, građani autonomne oblasti Krim su sami odlučili, te demokratskim putem svoju autonomnu oblast priključili Rusij.
Demokratski put bi bio da je referndum odrzan na teritoriji citave Ukrajine ili da su ustavom imali pravo na otcjepljenje. Posto ni jedno, ni drugo nije slucaj, doslo je do agresije i aneksije od stzrane Rusije.
Hlapoje

#7746 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

nihoniho wrote: Demokratski put bi bio da je referndum odrzan na teritoriji citave Ukrajine ili da su ustavom imali pravo na otcjepljenje. Posto ni jedno, ni drugo nije slucaj, doslo je do agresije i aneksije od stzrane Rusije.
Uvek se referendum održava samo na delu teritorije koja pretenduje otcepljenju.
Blek Stena

#7747 Re: Ukrajina

Post by Blek Stena »

nihoniho wrote:
daxon wrote:
Rusi nisu ništa anektirali, građani autonomne oblasti Krim su sami odlučili, te demokratskim putem svoju autonomnu oblast priključili Rusij.
Demokratski put bi bio da je refernedum odrzan na teritoriji citave Srbije ili da su ustavom imali pravo na otcjepljenje. Posto ni jedno, ni drugo nije slucaj, doslo je do agresije i aneksije od strane Natoa.
kasno je sad pricat
daxon

#7748 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Što bi rekao jedan moj drug iz Širokog Brijega: "krvi ti issove sakin i ja raspravljam" :roll:
flexibila

#7749 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

nihoniho wrote:
daxon wrote:
Demokratski put bi bio da je referndum odrzan na teritoriji citave Ukrajine ili da su ustavom imali pravo na otcjepljenje. Posto ni jedno, ni drugo nije slucaj, doslo je do agresije i aneksije od stzrane Rusije.
Koji je 54-6god predat Ukrajini bez referenduma i volje ostalih naroda SSSR-ra...I sutra kad bi se Sandzak htio odvojit od Srbije i da se pripoji nama u BiH, ti bi bio protiv toga jer nije po ustavu Srbije. E mati draga i ti svasta rodi....
CungaLunga

#7750 Re: Ukrajina

Post by CungaLunga »

daxon wrote:
Rusi nisu ništa anektirali, građani autonomne oblasti Krim su sami odlučili, te demokratskim putem svoju autonomnu oblast priključili, tj. vratili Rusiji i time ispravili historijsku nepravdu koju im je nanio sovjetski diktator.
Nepravda, i to jos historijska :sad:
Najbolje vratiti Krim Turskoj i ispraviti historijsku nepravdu nad Tatarima koju im je nanilo rusko carstvo.
Post Reply