Nema ga, znam gdje je inace. Zato i pitam ima li ga (tu) kod ostalih.
Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#7726 Re: Unicredit banka - sve o tome
- no_sekirli
#7727 Re: Unicredit banka - sve o tome
Kod mene ima, V: 25.8.40.0gentoo wrote: ↑05/02/2026 13:51Nema ga, znam gdje je inace. Zato i pitam ima li ga (tu) kod ostalih.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#7728 Re: Unicredit banka - sve o tome
Ima, sinoć došao...gentoo wrote: ↑05/02/2026 13:51Nema ga, znam gdje je inace. Zato i pitam ima li ga (tu) kod ostalih.
Vidi postavke, za koji period ti je postavljen pregled...
- phillie
#7729 Re: Unicredit banka - sve o tome
Ako sam izvrsio uplatu na bankomatu sinoc, da li ce se tek u ponedeljak prikazati sredstva?
EDIT: Proslo jutros.
EDIT: Proslo jutros.
-
Betmen321
#7730 Re: Unicredit banka - sve o tome
Zdravo
Danas mi se desila pomalo stresna situacija sa karticom i transakcijama. Naime, u razmaku od nekoliko minuta su mi stigle 3 obavijesti o isplatama cifre od 33.22 KM za neku navodnu pretplatu “Cursor AI POWERED IDE NEW YORK…” sa kojom naravno, apsolutno nisam upoznat, i nisam je nikada aktivirao. Cetvrta notifikacija je takodjer stigla za istu stvar, istu cifru, ali je ta cetvrta odbijena. Plus, kasnije sam primjetio ispod i neku tranakciju od 2 KM i nesto sitno za neku aplikaciju koju takodjer prvi put vidim. Pozvao sam banku, blokirana je kartica, i sada trebam da uzmem novu i trazim povrat tih 100tinjak maraka. Medjutim, malo sam guglao, i nasao sam na redditu slucaj slican mome u kojem covjek opisuje skoro pa istu situaciju, gdje kaze da su mu se te iste isplate nastavile desavati i nakon sto je uzeo novu karticu. U odgovorima su mu spomenuli neke “fraudulent subscriptions” i kako to ne moze da se rijesi pukim blokiranjem kartice i uzimanjem nove, nego da banka mora da se direktno ukljuci u ponistavanje te pretplate. Interesuje me da li je ovdje neko imao slican problem, kako ga je rijesio ako ga je rijesio, i da li mislite da je ovo nesto sto se desava inace odredjenim ljudima, ili je poprilicno izolovan slucaj? Pozdrav
Danas mi se desila pomalo stresna situacija sa karticom i transakcijama. Naime, u razmaku od nekoliko minuta su mi stigle 3 obavijesti o isplatama cifre od 33.22 KM za neku navodnu pretplatu “Cursor AI POWERED IDE NEW YORK…” sa kojom naravno, apsolutno nisam upoznat, i nisam je nikada aktivirao. Cetvrta notifikacija je takodjer stigla za istu stvar, istu cifru, ali je ta cetvrta odbijena. Plus, kasnije sam primjetio ispod i neku tranakciju od 2 KM i nesto sitno za neku aplikaciju koju takodjer prvi put vidim. Pozvao sam banku, blokirana je kartica, i sada trebam da uzmem novu i trazim povrat tih 100tinjak maraka. Medjutim, malo sam guglao, i nasao sam na redditu slucaj slican mome u kojem covjek opisuje skoro pa istu situaciju, gdje kaze da su mu se te iste isplate nastavile desavati i nakon sto je uzeo novu karticu. U odgovorima su mu spomenuli neke “fraudulent subscriptions” i kako to ne moze da se rijesi pukim blokiranjem kartice i uzimanjem nove, nego da banka mora da se direktno ukljuci u ponistavanje te pretplate. Interesuje me da li je ovdje neko imao slican problem, kako ga je rijesio ako ga je rijesio, i da li mislite da je ovo nesto sto se desava inace odredjenim ljudima, ili je poprilicno izolovan slucaj? Pozdrav
-
doff
#7731 Re: Unicredit banka - sve o tome
To se dešava kad vršite kupovinu preko lažnih stranica, a da toga niste svjesni.
Vaše je bilo da prijavite banci, što ste i učinili, a oni će ostalo odraditi. Kad dobijete novu karticu, nećete imati tih problema.
Oprez pri online kupovini, kupujte samo sa provjerenih stranica, a ne onih koji vam lažno nude originalne proizvode pa extremno niskim cijenenam.
Vaše je bilo da prijavite banci, što ste i učinili, a oni će ostalo odraditi. Kad dobijete novu karticu, nećete imati tih problema.
Oprez pri online kupovini, kupujte samo sa provjerenih stranica, a ne onih koji vam lažno nude originalne proizvode pa extremno niskim cijenenam.
- Pandakonda
#7732 Re: Unicredit banka - sve o tome
Naplata se vrsi direktno preko kartice. Ako si dobio novu karticu onda nemas razloga za brigu jer oni nemaju tvoj broj racuna pa da vuku preko njega. Provjeri također da mozda nisi gdje free trial aktivirao pa zaboravio ugasiti.Betmen321 wrote: ↑24/02/2026 16:29 Zdravo
Kad smo vec na ovoj temi evo jedan generalni savjet, ako planirate aktivirati neku pretplatu ili free trial uradite to preko app store zato sto preko njih uvijek imate mehanizam povrata novca gdje samo kliknete "zaboravio sam ugasiti pretplatu"
-
ReymondReddington
#7733 Re: Unicredit banka - sve o tome
Kupi aircash karticu na pumpama 10 maraka i koristi nju za online kupovinu. Prebacis pare kad hoces da platis i cao.Betmen321 wrote: ↑24/02/2026 16:29 Zdravo
Meni su tako.ponistili.karticu ali nisu skinuli pare jer sam ja uvijek gasio placanje preko interneta pa nije proslo.
-
tap3ah75
#7734 Re: Unicredit banka - sve o tome
Imam jedno možebiti glupo pitanje ali ...
Šta znači ikona oka gore desno u aplikaciji
Šta znači ikona oka gore desno u aplikaciji
-
kuli1961
#7735 Re: Unicredit banka - sve o tome
Dok ne probaš, nećeš znati.
U Mbank app-u- UCB Banja Luka, koja je vrlo slična ako ne i identična m-ba-u, za budžetsko plaćanje ti kako obavezna polja traži vrstu prihoda, budžetsku organizaciju, šifru opštine i poziv na broj. Ako nemaš te podatke, ne prolazi.
Probaj da u klasičnom plaćanju u polju svrha plaćanja upišeš taj poreski period.
Na kojeg konkretnog primaoca misliš kada kažeš da nije budžetlija, a unosiš poreski period? Nekako mi to ne ide u istu rečenicu.
-
tap3ah75
#7736 Re: Unicredit banka - sve o tome
Ma rješeno je to.
Sad me nešto drugo zanima
Sad me nešto drugo zanima
- gentoo
#7737 Re: Unicredit banka - sve o tome
Covjek rijesava IT-kompjutersko-elektricarske probleme cijelom Kaknju 
- mc-twin
-
tap3ah75
#7739 Re: Unicredit banka - sve o tome
Pa kad nemam neke cifre na računima.
Sad sam skontao.

J.B.T.
Josip Broz Tito
Sad sam skontao.
J.B.T.
Josip Broz Tito
-
tap3ah75
#7740 Re: Unicredit banka - sve o tome
Gdje su u m-ba one opcije da naštimam limit za internet plaćanja i koliko mogu podići na bankomatu.
Ne mogu naći nikako
Ne mogu naći nikako
-
tokio25
#7741 Re: Unicredit banka - sve o tome
kliknes na karticu onda postavke kartice i imas tu limiti i te stvari
-
tap3ah75
#7742 Re: Unicredit banka - sve o tome
Hvala
Ja tražio sve to dok sam bio na računu.
Hvala još jednom
Ja tražio sve to dok sam bio na računu.
Hvala još jednom
- Hercegoviina
#7743 Re: Unicredit banka - sve o tome
koliko se moze uplatiti novca preko bankomata, a da ne stvaraju problem oko porijekla novca. osoba je nezaposlena ali ima racun na uc
-
kuli1961
#7744 Re: Unicredit banka - sve o tome
Ne mogu tačno reći koliko, no u februaru 24-te ja sam račun napunio cash-om preko uplatnog ATM u visini od oko 20.000 KM u nekoliko transakcija u rasponu od 15-20 dana.Hercegoviina wrote: ↑20/03/2026 12:57 koliko se moze uplatiti novca preko bankomata, a da ne stvaraju problem oko porijekla novca. osoba je nezaposlena ali ima racun na uc
Niko me nikad nije pitao za porijeklo, možda zbog konačne visine sume.
Upravo neki dan sam pitao u banci do koje sume uplate cash-a me niko ništa ne pita- kaže curica- 20 000 KM max, preko toga, ili dokazi o porijeklu ili izjava odakle mi.
Unicredit banka Banja Luka.
- Cracked
#7745 Re: Unicredit banka - sve o tome
Znam samo ako uplatis u tri mjeseca preko 10.000km ide direktno obavijest sipi. Jer nema porijekla novca. Pa eto javi nam jel istina ako ti pokucaju na vrata
-
tap3ah75
#7746 Re: Unicredit banka - sve o tome
A šta ako kažeš uštedili mi i djeca.
Šta ti može i sipa tada?
Šta ti može i sipa tada?
- gentoo
-
tap3ah75
#7748 Re: Unicredit banka - sve o tome
Pa npr radimo žena i ja i odvajali godinama.
Neka gledaju i istražuju nsše platne liste, neka gledaju izvode iz banke, neka zovu poreznu (plata je oporezovana bila).
Čuvali smo pare pod dušekom jer nismo vjerovali bankama.
I npr vidi se unazad 10 godina da smo dizali sa bankomata 500-1000 KM svaki mjesec.
Šta je najgore što ti mogu uraditi?
Osim zjbavati i uzimati izjave.
Neka gledaju i istražuju nsše platne liste, neka gledaju izvode iz banke, neka zovu poreznu (plata je oporezovana bila).
I npr vidi se unazad 10 godina da smo dizali sa bankomata 500-1000 KM svaki mjesec.
-
kuli1961
#7749 Re: Unicredit banka - sve o tome
Ako si se referisao na moj post, evo 2 godine niko mi ne zvoni, ne kuca, ne zove.
A ako i pozvoni, mirno spavam, mogu dokazati odakle mi.
Sa druge strane, ako se radi o uplati od više od 20.000 KM, po bankarskim pravilima može se popuniti izvjesni obrazac izjave o prijeklu. Jedna od opcija je i "lična uštedjevina".
Opšti donji limit prema Zakonu o sprečavanju pranja novca je 30.000 KM dakle više nego što banka postupa, ali eto... besmisleno je to po 100-ti put komentarisati, analizirati...bankarska paranoja je druga priča.
U svakom slučaju, moj novac je čist, pa se nemam čega bojati. 35+ godina radim, imam primanja kojima sam zadovoljan. Na svaki iznos primanja uredno platim sve poreze, pa bi bilo vrlo čudno da za te godine nisam nešto uštedio, ostavio na stranu. Šteta je samo što nisam u prilici da češće mogu na račun polagati sume sa 4 nule
-
kuli1961
#7750 Re: Unicredit banka - sve o tome
Upravo tako!tap3ah75 wrote: ↑20/03/2026 23:08 Pa npr radimo žena i ja i odvajali godinama.