Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
todd_smith

#7726 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

R2D2_SA wrote:Sreca pa se ne pitate bilo sta. I Todde nije ti ovo chat, i prestani vrijedjati, postaje stvarno degutantno citati sve ovo.
Preskoci ili stavi na ignore listu brate. I meni je degutantno gledati onog sta sve fuli iz sedmice u sedmicu, pa sta mogu.

I svi spominju Grcku. Ok, mozemo li se vise dogovoriti koliko kredita ta utakmica vazi? Pogotovo kada mu je svaki gol bio serviran i sve sto je trebalo je da je sutne u prazan gol sa 1m.
Dammme

#7727 Re: Utakmice.

Post by Dammme »

Utakmicu nisam mogao pratiti niti gledati. Samo onaj pregled sinoć na BHT-u. Ali koliko vidim Dženo je i dalje uporan i tvrdoglav sa svojom taktikom sa 2 zadnja i 1 špicem.
Koliko god ga ja volio, Dženo je pokazao da je i neiskusan i pretvrdoglav. Mi u ovoj kukuruz ligi jednostavno MORAMO igrati sa 2 špica i to sa 2 špica prema naprijed, a ne da se Krste i Bilbija vraćaju na našu polovinu po loptu, kao protiv Veleža. Ja stvarno ne razumijem Dženu, Jarni je nogiran upravo zbog ove iste taktike i neefikasnosti, Dženo bogami morao bi se malo dozvati i prestati ići glavom kroz zid.
Drugi kiks je da je ovu utakmicu morala odigrati druga postava. Znam sve: igrači, kontinuitet itd, ali naši prvotimci su odigrali dovoljno utakmica da ne ispadnu iz forme.
Logovan

#7728 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

El_comadante wrote:na ovim se utakmicama dobija/gubi titula. zašto? jer moraš negdje bodove skupljati tj. pobjede (3 boda) ako nemožeš njima uzeti gdje češ onda? da nečeš dobiti zrinski ili Široki u gostima? pogotovo što je Zrinski dobio Želju u gostima.
Dobio Zrinjski komšinice u gostima pa šta? To oni automatski nepobjedivi? Sjeti se uništavanja Zrinjskog u kupu, nije se desilo baš tako davno.
Isto važi i za lišticu. Nisu nepobjedivi.
todd_smith

#7729 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Ma dobro to, ali upravu je lik. Na ovim utakmicama se gubi/osvaja titula. Siroki je prosle sezone gubio od ovakvih ekipa i na kraju titulu izgubi zbog toga. I mi isto. Sjeti se Olimpica, Zvijezde prosle sezone.

Kod kuce ovu polusezonu smo imali 1 kiks protiv Veleza i to je jedini koji je opravdan. Ostalo se mora dobiti. Vidi nam raspored kod kuce. U gostima imamo "jake" ekipe i nekoliko slabijih, ove slabije MORAMO dobiti. A mi kiksamo iz sezone u sezonu na isti nacin i istu foru ispusimo svaki put.
The 51st State

#7730 Re: Utakmice.

Post by The 51st State »

raspored nam je takav da ukoliko zavrsimo jesenji dio sezone u bod-dva gore dole sa konkurencijom, hladno smo prvaci.
dramite prerano.
todd_smith

#7731 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

The 51st State wrote:raspored nam je takav da ukoliko zavrsimo jesenji dio sezone u bod-dva gore dole sa konkurencijom, hladno smo prvaci.
dramite prerano.
Sa ovom ekipom i ovim rasporedom zavrsiti bod-dva gore dole...

Ali hajde podrska momcima i doci ce sve na svoje.
The 51st State

#7732 Re: Utakmice.

Post by The 51st State »

todd_smith wrote:
The 51st State wrote:raspored nam je takav da ukoliko zavrsimo jesenji dio sezone u bod-dva gore dole sa konkurencijom, hladno smo prvaci.
dramite prerano.
Sa ovom ekipom i ovim rasporedom zavrsiti bod-dva gore dole...

Ali hajde podrska momcima i doci ce sve na svoje.
govorim objektivno, ne kazem da ce tako zavrsiti polusezona ali ako zavrsi opet je svejedno gledajuci raspored na proljece, ipak mislim da ce nas ovakva igra ispostovati, jbg svi su dosad imali kikseve i imati ce ih, jos kad se zavrsi ova evropska avantura i punim se posvetimo prvenstvu mislim da nece biti nikakvih problema.
R2D2_SA

#7733 Re: Utakmice.

Post by R2D2_SA »

Ma i Dženo bi želio da uzme titulu isto koliko i svi mi redom, zato uvijek ide sa najjačom ekipom, zna da je sada i titula prioritet. Izgleda ne voli da rizikuje i ne voli ni da eksperimentira, a ako razmislite nismo ni imali nekog prostora za to, protiv Borca u BL sigurno nećeš, a ni protiv Veleža kući. Možda se moglo nesto drugačije i protiv Mladosti, ali izmače nam pobjeda za bobu. Da smo uzeli isplatilo bi nam se i niko ne bi imao zamjerki. Biće sad lakši protivnik kući pa će se i moći nešto drugo probati sigurno, dobro će doći i pauza da se probaju druge opcije, samo ne trebamo sada glave na pladnju tražiti zbog remija koji nas drži na trećem mjestu.

Neko rece da osciliramo, da osciliramo ali u rezultatu, a kako je Dženo tu, od utakmice sa Borcem u BL prošle sezone mi nismo lošu utakmicu odigrali, zar ne? Ono da nas je neko nadigrao, da smo se provukli itd. Sjetite se utakmice sa Olimpicom na Koševu proljetos, onog prvog poluvremena, koliko nas je bilo oduševljeno i reklo elhamdulila, biće nešto od ovoga??? I eto, igramo u kontinuitetu dobro od BL, nekad je rezultat dobar, nekad nije po volji, ali bože moj, liga je, sezona duga, opušteno. Hajmo mi o Borusiji lagano razmisljati, naravno na drugom pdf-u :-D
Cossack

#7734 Re: Utakmice.

Post by Cossack »

leškarenje wrote:
todd_smith wrote: Preskoci ili stavi na ignore listu brate. I meni je degutantno gledati onog sta sve fuli iz sedmice u sedmicu, pa sta mogu.

I svi spominju Grcku. Ok, mozemo li se vise dogovoriti koliko kredita ta utakmica vazi? Pogotovo kada mu je svaki gol bio serviran i sve sto je trebalo je da je sutne u prazan gol sa 1m.
NEMANJA BILBIJA je svojim sto golovima,sto asistencijama donio u klupsku kasu oko 1.500.000 KM....to nije uradio nikad nijedan igrac.Zdravo i zavuci iza zavjese do slijedecih promasaja Bilbije....
Todd-u je izgleda Bilbija pokupio dugogodišnju simpatiju pa ga lik opra na ruka i kada treba i kada ne treba... :cry:
leo karan

#7735 Re: Utakmice.

Post by leo karan »

Sad za vikend gostujemo u Travniku koliko ja znam...a pobjeda je fakticki pod moranjem.
KPNCTNJAH

#7736 Re: Utakmice.

Post by KPNCTNJAH »

Kuci s Travnikom, u srijedu je valjda naredno kolo (mi trebali s Drinom kuci) pa nakon toga Travnik... a u sedmom kolu Celik u Zenici...
leo karan

#7737 Re: Utakmice.

Post by leo karan »

KPNCTNJAH wrote:Kuci s Travnikom, u srijedu je valjda naredno kolo (mi trebali s Drinom kuci) pa nakon toga Travnik... a u sedmom kolu Celik u Zenici...
do mene :)
upravu si naravno, kuci igramo
haj dobro je, valjda cemo pobijediti, nismo na kosevu pobijedili od prosle sezone
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7738 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Image

10 šuteva ukupno, 5 u okvir + penal Image

24 utakmice / 7 golova / 100 šansi po tekmi Image

Ali čovjek jednostavno ima neki nevjerovatan kredit kod navijača, a meni fakat nije jasno kako i zašto.

Naš Lazar Popović.
leo karan

#7739 Re: Utakmice.

Post by leo karan »

Dobro sta sad trebamo, da se napravi takma atmosfera da mu se jebe mater ko Pelaku nekad.
Jel to on namjerno neće da daje golove?
Trener nek ga vadi, neću ja.
Od jebavanja s tribina nema ništa, samo kontra-efekat.
Trebamo se i mi navijači jednom ostaviti starih navika, ako se već sve mijenja u klubu, hajmo se i mi promijeniti.

Nije da se baš Bilbija šeta po terenu i iritira svojom nezainteresovanšću, nego naprotiv.
Treba njega Uščuplić fino na klupu, bez puno pompe. Odmori dečko, ulazi s klupe dok ne dokažeš da si i mentalno za prve postave.

U svakom slučaju slažem se da je zreo za klupe, definitivno. Al da ga trebamo pokopavati, ne trebamo.
Last edited by leo karan on 25/08/2014 16:24, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7740 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Treba mu prestat' tražit' alibije i dizat' ga u nebesa k'o da je Zeka Turković, samo to.

Ostalo je Dženin pos'o.
leškarenje wrote:Kredit je play off i suske koje nam je donio 8) dobar je Bico.
Im'o je on kredit i bez toga. To što je postavio nogu na sjajno sklanjanje Krste i još bolju asistenciju Stojčeva mu ne daje kredit, bar po nekom normalnom rezonu. Ono jučer je samo još jedan ekser.
Cafe Camargue

#7741 Re: Utakmice.

Post by Cafe Camargue »

Bilbija radi jako veliki posao u defanzivi, vrši stalan pritisak na zadnju liniju
uključujući i protivničkog golmana kad nismo u posjedu lopte, što mnogo olakšava
posao i veznoj liniji i odbrani. To naravno prosječan navijač ne vidi, jer je on
tu samo zbog golova i slavlja.

I ja sam juče bio kivan na Bilbiju, najviše me isprovocirao nerezonsko uzimanje lopte
i izvođenje penala. Vidio je da ga ne ide i nije morao silit. Al Bože moj, donio nam je
mnogo sreće svojim golovima ove sezone, i može mu se oprostit.
Smiješna su poređenja sa Melunovićem.
leo karan

#7742 Re: Utakmice.

Post by leo karan »

leškarenje wrote:Kredit je play off i suske koje nam je donio 8) dobar je Bico.
Ma svaka cast, al bez puno emocija.
Ne dajes golove, klupa. Ima drugi da daje umjesto tebe (nadam se :D )
Nema price i prozivanja i jebavanja.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7743 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Cafe Camargue wrote:Bilbija radi jako veliki posao u defanzivi, vrši stalan pritisak na zadnju liniju
uključujući i protivničkog golmana kad nismo u posjedu lopte, što mnogo olakšava
posao i veznoj liniji i odbrani.
Smiješno, pa ovo radi i Nedo Turković pa je smiješan na poziciji napadača.
leškarenje wrote: I slucajno dva puta pogodio Okica u oko,pa slucajno juce pogodi Duljevica isto u oko.....ne branim ga,ali ovoliko psovanje i omalovazavanje svega sto on uradi tokom jedne utakmice je za lijecenja.
I sada ja treba da mu pušim (k'o što mnogi rade) jer je uradio dvije dobre i 100 loših stvari? Neka hvala.

Svi igrači se kritikuju, samo se kritika na Bilbiju smatra kao napad na čitav Klub i tako je još od utakmice sa Čelikom na početku prošle polusezone. Da ne spominjem gušenje Velkoskog na račun njega, koji ne može da pogodi bazen. Možda bi i Krste bio u katastrofalnoj formi da igra sam u špicu, no, to nikada nećemo znati izgleda.
Last edited by Velkoski on 25/08/2014 16:32, edited 1 time in total.
R2D2_SA

#7744 Re: Utakmice.

Post by R2D2_SA »

Dobro ba ljudi Puzi izvodi penale, njega nije bilo, nije bilo ni Stojčeva a koliko se sjećam Nemanja je broj dva za penale. Mogao se i sakriti, reći neću ja ali stisnuo muda i pucao. Da ga dočekamo na Koševu protiv Travnika sa nekim transparentom Nemanja nema veze kao da gledam zabio bi im 5 komada :D

A ti Krste poređenja, pobogu :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7745 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Odlično poređenje. Naći ću još 10 igrača iz naše lige koji rade istu stvar, pa su bezveze napadači.

Za mene svete krave ne postoje.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7746 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Editov'o si jbg.

Stojčev igra na takvoj poziciji na kojoj je logično da ima puno grešaka. Slažem se da posljednjih par utakmica igra ispod svakog nivoa, ali ga ljudi i kritikuju zbog toga i niko ne pravi hampu oko toga. ALI, Stojčev nema 10 šuteva po utakmici, nit' ima 5 u okvir gola.

Milošu se najviše može progovoriti za Velež i ono glupo obilaženje golmana.

Ali jedna stvar je činjenica, stavi Stojčeva na klupu od prve minute i mi ćemo biti 50% slabiji, stavi Bilbiju, neće se osjetiti uopšte.
Last edited by Velkoski on 25/08/2014 16:38, edited 1 time in total.
leo karan

#7747 Re: Utakmice.

Post by leo karan »

Pa ne trebamo imati ni dezurnog krivca za sve...
Izgleda da ga nesvjesno trazimo, kao da ne mozemo bez dezurnog kojem ce se sve jebavati.
Navika izgleda.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7748 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

leo karan wrote:Pa ne trebamo imati ni dezurnog krivca za sve...
Izgleda da ga nesvjesno trazimo, kao da ne mozemo bez dezurnog kojem ce se sve jebavati.
Navika izgleda.
Drug, 8 bodova iz 4 utakmice, a od toga smo jednu dobili za zelenim stolom.

Velež - Mladost = 2 boda, krivac mora postojati. U biti, jedini krivac je Dženo, al' eto.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7749 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Ma i mater rođena mu je psovala jučer nakon penala. Dajem ruku da su svi znali da će fulit' čim je uzeo loptu..
leo karan

#7750 Re: Utakmice.

Post by leo karan »

Velkoski wrote:
leo karan wrote:Pa ne trebamo imati ni dezurnog krivca za sve...
Navika izgleda.
Drug, 8 bodova iz 4 utakmice, a od toga smo jednu dobili za zelenim stolom.

Velež - Mladost = 2 boda, krivac mora postojati. U biti, jedini krivac je Dženo, al' eto.
Dzeno i Bilbija nas jesu kostali ovih bodova, al ne trebamo im se sad odmah natovarit i citavu sezonu jebavat u mozak.
Treba Dzeno ispast mangup i Nemanju poslat na klupu sad fino...Time ce i kod navijaca popravit utisak, a ostalim igracima dati do znanja da nema zajebancije i da se fule placaju.
Post Reply