SDA-All about

HPLaserJet

#77176 Re: SDA-All about

Post by HPLaserJet »

Ludzak wrote: 03/09/2022 11:20 U Bosni se moraš klanjati izmišljenim bićima da bi bio predsjednik. Klanja li se Denis? :?:
Pa upravo su ovakvi komentari i razlog zašto SDA kupi glasove.

Ako SDA i reis zloupotrebljavaju vjeru, zašto ti moraš da vrijeđaš vjernike? I ne samo ti, već velika većina ateista.

Zaista ne razumijem tu potrebu za konstantnim podbadanjem i vrijeđanjem.
Piaty

#77177 Re: SDA-All about

Post by Piaty »

AtillaS wrote: 03/09/2022 11:21
Ludzak wrote: 03/09/2022 11:20 U Bosni se moraš klanjati izmišljenim bićima da bi bio predsjednik. Klanja li se Denis? :?:
Sva su bića izmišljena. U tome i leži vjera u boga, jer nijedno nije izmislio čovjek. :mrgreen:
Ne konta ti to taj. Ako taj zacrta da je Stojadin bolji od BMW-a onda mu je bolji i dzaba pricas.
Ludzak

#77178 Re: SDA-All about

Post by Ludzak »

Piaty wrote: 03/09/2022 11:26
AtillaS wrote: 03/09/2022 11:21
Sva su bića izmišljena. U tome i leži vjera u boga, jer nijedno nije izmislio čovjek. :mrgreen:
Ne konta ti to taj. Ako taj zacrta da je Stojadin bolji od BMW-a onda mu je bolji i dzaba pricas.
Zar nije bolja Zastava 101 od BMW?
Ludzak

#77179 Re: SDA-All about

Post by Ludzak »

HPLaserJet wrote: 03/09/2022 11:25

Ako SDA i reis zloupotrebljavaju vjeru, zašto ti moraš da vrijeđaš vjernike? I ne samo ti, već velika većina ateista.

Aa nisam znao da su ateisti jedini krivci zasto vi glasate za SDA... Glasajte i dalje... Nek vam i dalje SDA kroji sudbine, i nadam se da će i ove izbore uzeti glat ako su vam ateisti jedini problem ove države.Mene baš briga. Meni ni u džep, ni iz džepa.
A i ti sada vrijeđaš vjernike kad kažeš da reis (vrh, poglavar) zloupotrebljava vjeru.
Tempo
ZeModerator

#77180 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

sargon wrote: 02/09/2022 22:54
Tempo wrote: 02/09/2022 20:37 Ne znas jel hamas il je fatah
Al Fatah, u prevodu na bosanski "javna kuca" :lol:
Nomen est omen, ime je znak
HPLaserJet

#77181 Re: SDA-All about

Post by HPLaserJet »

Ludzak wrote: 03/09/2022 11:48

Aa nisam znao da su ateisti jedini krivci zasto vi glasate za SDA... Glasajte i dalje... Nek vam i dalje SDA kroji sudbine, i nadam se da će i ove izbore uzeti glat ako su vam ateisti jedini problem ove države.Mene baš briga. Meni ni u džep, ni iz džepa.
Niti glasam, niti ću. Pogledaj malo bolje moje postove.

To što ti imaš mržnju prema vjernicima, tvoj problem, ali ne dozvoljavam da, ako već gaziš i blatiš SDA, da to isto radiš i sa vjerom. SDA nije vjera, niti je vjera SDA. Upravo je to greška u koracima koju pravite i tako iznova i iznova. Mržnja prema vjeri vas je toliko zaslijepila, da više volite uvrijediti vjernika, nego spriječiti SDA da dobije glas. I onda imate kontra efekat i ljudi zbog takvog vašeg radikalnog ateističkog narativa iz inata zaokruže SDA.

Mene nikad ništa neće natjerati da zaokružim SDA, ni ti, ni 100 puta gori od tebe, ali hoće Hamu Hamića iz Čekrćića, koji je konačno prelomio da ne glasa za SDA, i onda mu ti probudiš inat i glasa opet isto.

I sve tako iz kruga u krug.
Piaty

#77182 Re: SDA-All about

Post by Piaty »

Ludzak wrote: 03/09/2022 11:48

A i ti sada vrijeđaš vjernike kad kažeš da reis (vrh, poglavar) zloupotrebljava vjeru.
Vjernici mrze vise SDA nego ti. Jer bar imaju dobar razlog vise. Ti ih mrzis onako. Ispada da bi ih ti mrzio i da su sasvim ok ljudi iz te stranke.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#77183 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image

Image

Image

sdO patrijotizam.selam :bih:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#77184 Re: SDA-All about

Post by pici »

Senad Pećanin: ‘Ako Bakir izgubi, mrtav je – politički! Ako Bakir pobijedi, mrtvi smo – država!’

U Kost. :thumbup:

Sta ste uradili od BiH.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#77185 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

pici wrote: 03/09/2022 13:29 Image

Image

Image

sdO patrijotizam.selam :bih:
ne kaže se džaba da je patriotizam zadnje utočište hulja
Trappist

#77186 Re: SDA-All about

Post by Trappist »

made_in_sarajevo wrote: 03/09/2022 10:10 Bakir je izjavio da ce povecati plate i penzije. Da pitam ja Bakira zasto je onda razvlacio povecanje plata drzavnim zaposlenicima, administraciji, cistacicama, policiji, vojsci sve dok nije doslo na red njima po 500KM, pa kad su vidjeli da to nece proci tek tako onda dacemo u humanitarnu. Onda povecanje plate smrtnicima razvlace maksimalno pa su im tek sad povecane plate, to jest vracene na 2009 ili tako nesto mrsko mi traziti i blago je povecali, mozda. Eto Bakire zasto je ovo bio problem godinu dana, a sad bi povecavo plate preko noci? Inace povecanje plata je hdz jos pokreno dakle nisi ni pomislio na to. Trojka ah ta komunisticka trojka je digla u kantonu vec plate, tako da i tu kasnis. Sta cemo sad Bakire, musliman i vec prvi dan lazes?
nisi dobro informisan, odnosno ne znas citati najobicnije clanke. Oko tih plata je vec skoro godinu dana bila borba, i nije se do neki dan usvojilo jer hdz nije htio pripremiti budzet, a prosle godine jer snsd nije htio ucestvovati u donosenju odluka.
Sa druge strane, nakaradne zakone koje je htio Fadil uvesti u FBiH itekako treba spomenuti. Zakone kojima bi dodatno oporezivao poslodavce, a freelancerima uveo porez od 40% iako ne bi imali nikakva prava. Vise puta je pokusavao progurati taj zakon, onako bas hinjski, i svaki put sa nekim izmjenama koje bi zajebalo dosta obicnog naroda. Sreca nije proslo nikad, a nadamo se da ni nece poslije oktobra :thumbup:
JoseMujica

#77187 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

pici wrote: 03/09/2022 13:35 Senad Pećanin: ‘Ako Bakir izgubi, mrtav je – politički! Ako Bakir pobijedi, mrtvi smo – država!’

U Kost. :thumbup:

Sta ste uradili od BiH.
ovo stalno quotat narednih mjesec
made_in_sarajevo

#77188 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

Trappist wrote: 03/09/2022 13:39
made_in_sarajevo wrote: 03/09/2022 10:10 Bakir je izjavio da ce povecati plate i penzije. Da pitam ja Bakira zasto je onda razvlacio povecanje plata drzavnim zaposlenicima, administraciji, cistacicama, policiji, vojsci sve dok nije doslo na red njima po 500KM, pa kad su vidjeli da to nece proci tek tako onda dacemo u humanitarnu. Onda povecanje plate smrtnicima razvlace maksimalno pa su im tek sad povecane plate, to jest vracene na 2009 ili tako nesto mrsko mi traziti i blago je povecali, mozda. Eto Bakire zasto je ovo bio problem godinu dana, a sad bi povecavo plate preko noci? Inace povecanje plata je hdz jos pokreno dakle nisi ni pomislio na to. Trojka ah ta komunisticka trojka je digla u kantonu vec plate, tako da i tu kasnis. Sta cemo sad Bakire, musliman i vec prvi dan lazes?
nisi dobro informisan, odnosno ne znas citati najobicnije clanke. Oko tih plata je vec skoro godinu dana bila borba, i nije se do neki dan usvojilo jer hdz nije htio pripremiti budzet, a prosle godine jer snsd nije htio ucestvovati u donosenju odluka.
Sa druge strane, nakaradne zakone koje je htio Fadil uvesti u FBiH itekako treba spomenuti. Zakone kojima bi dodatno oporezivao poslodavce, a freelancerima uveo porez od 40% iako ne bi imali nikakva prava. Vise puta je pokusavao progurati taj zakon, onako bas hinjski, i svaki put sa nekim izmjenama koje bi zajebalo dosta obicnog naroda. Sreca nije proslo nikad, a nadamo se da ni nece poslije oktobra :thumbup:
da da tako je. zato cemo sad glasati za Bakira jer ce on to preko noci promijeniti. samo cekaj malo ko je ono guzni haver HDZ-a i SNSD-a? ko je ono godinu dana sutio kao najveca kurva bas za te plate dok nije na red doslo njihovih 500KM? ko se ono nije pobunio plaho protiv povecanja sebi plate, pa eto ko ce sad to mjenjati, vjerujte meni dacu ja to u humanitarne svrhe. kao sto se pravio lud i retardiran godinu dana tako bi se pravio i sutra i prekosutra dok sa guznim haverima se ne rastali po svim pitanjima. njima da su plate toliko bitne kao onda samo za izbore, davno bi ljudima povecali osnovnicu, a ne ubili ih par puta nogama i napravili se budale sve ove godine.

tako da kazem za kraj, ne peri bakira da nije kriv kad je isto govno kao i guzni mu haveri. on se bas zabrino sto ovi nece da dodju i eto ne moze se plata povecati. eno sve mu suze tekle niz ledja i zato govno laze da ce on nesto povecati. nije u stanju obezbjediti uslove za zivot u kantonima gdje je sam, ali ce on na drzavnom nivou sve zavrsit.
giannibelif

#77189 Re: SDA-All about

Post by giannibelif »

Ma gotova država doslovno. I demografski i potpuno, do kraja ekonomski, a onda će za nekih desetak i više godina neki novi Berlinski kongres odrediti sudbinu ove teritorije.
Trappist

#77190 Re: SDA-All about

Post by Trappist »

made_in_sarajevo wrote: 03/09/2022 13:50
Trappist wrote: 03/09/2022 13:39

da da tako je. zato cemo sad glasati za Bakira jer ce on to preko noci promijeniti. samo cekaj malo ko je ono guzni haver HDZ-a i SNSD-a? ko je ono godinu dana sutio kao najveca kurva bas za te plate dok nije na red doslo njihovih 500KM? ko se ono nije pobunio plaho protiv povecanja sebi plate, pa eto ko ce sad to mjenjati, vjerujte meni dacu ja to u humanitarne svrhe. kao sto se pravio lud i retardiran godinu dana tako bi se pravio i sutra i prekosutra dok sa guznim haverima se ne rastali po svim pitanjima. njima da su plate toliko bitne kao onda samo za izbore, davno bi ljudima povecali osnovnicu, a ne ubili ih par puta nogama i napravili se budale sve ove godine.

tako da kazem za kraj, ne peri bakira da nije kriv kad je isto govno kao i guzni mu haveri. on se bas zabrino sto ovi nece da dodju i eto ne moze se plata povecati. eno sve mu suze tekle niz ledja i zato govno laze da ce on nesto povecati. nije u stanju obezbjediti uslove za zivot u kantonima gdje je sam, ali ce on na drzavnom nivou sve zavrsit.
svako ko radi u institucijama bIH (ukljucujuci i poziciju i opoziciju oba doma) su godinu dana prije znali da ce osnovica biti povecana i sta to u realnosti znaci, cisto da te podsjetim. Ne vidim nikako kakve to veze ima sa bakirom.
Ja ti dam primjer kobne politike SDA u FBiH ti izignorises i opet ides na ovu pricu koja nema veze s vezom. Ali eto, nije ni cudo sto nam je ovako u drzavi kad vidim ko su glasaci :bih:
ultima_palabra

#77191 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Prpa.ba wrote: 03/09/2022 08:42 Moj zakljucak je da su SDA-ovci komunisti, i ako spriječimo vladavinu komunista i damo vlast SDA, oni ce sprijeciti propast domovine. A posto ce to biti znatno drugaciji ishod od proteklih 5 izbornih ciklusa, sad ce oni da povecaju plate i penzije iako to do sad nisu mogli.

:mrgreen: :lol:

A troprsta trojka uzima stotine miliona KM i nista se ne vidi osim 1.000 KM porodiljne naknade, ponovne izgradnje tramvajske pruge, nabave novih tramvaja i trolejbusa, besplatnog skolovanja za deficitarna zanimanja, kupovine stanova za ugrozeni dio boracke populacije, rekordno velikih garantnih fondova za sarajevske firme, javnih registara zaposlenih i imovine... :lol: :lol:
omega369

#77192 Re: SDA-All about

Post by omega369 »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ljudi davno objasnili. Uostalom, drzava u kojoj ce patkovic, skaka, zildzic, sarajlic i ini biti ponovo na odgovornim funkcijamai treba da propadne, da se sve raseli
made_in_sarajevo

#77193 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

Trappist wrote: 03/09/2022 13:54
made_in_sarajevo wrote: 03/09/2022 13:50

svako ko radi u institucijama bIH (ukljucujuci i poziciju i opoziciju oba doma) su godinu dana prije znali da ce osnovica biti povecana i sta to u realnosti znaci, cisto da te podsjetim. Ne vidim nikako kakve to veze ima sa bakirom.
Ja ti dam primjer kobne politike SDA u FBiH ti izignorises i opet ides na ovu pricu koja nema veze s vezom. Ali eto, nije ni cudo sto nam je ovako u drzavi kad vidim ko su glasaci :bih:
Znali su bliski.politici, ostali nisu bas znali. Jel bakir na federaciji ili drzavi? Zar treba nesto posebno komentarisati retardiranog fadila?
Osim_13

#77194 Re: SDA-All about

Post by Osim_13 »

Tempo
ZeModerator

#77195 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

omega369 wrote: 03/09/2022 14:03 :lol: :lol: :lol: :lol:

Ljudi davno objasnili. Uostalom, drzava u kojoj ce patkovic, skaka, zildzic, sarajlic i ini biti ponovo na odgovornim funkcijamai treba da propadne, da se sve raseli
Propalo je sve. Raseljavanje je u toku.
Bossona

#77196 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

Tragikomični krimomafijaš je za sprdnje.
Za ovo smeće i beskarakterno ništavilo glasaju i podržavaju najveći neprijatelji Bosne i Bošnjaka.

Image

Kakav otac takav sin. Obadvojica su radili i rade za svoje prekodrinske gazde jer su SANU podvala Bosni i Bošnjacima kao i mladomuslimanska SDA sekta.
JoseMujica

#77197 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

omega369 wrote: 03/09/2022 14:03 :lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup:
propašće sama od sebe, ne trebaju joj neprijatelji pored ovog saffa wunderkinda
Bossona

#77198 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

KAKO NAS VIDI SDA: Mladi su nezahvalni, žene bezobrazne, muškarci ošamućeni!
Premijer Federacije Fadil Novalić već danima pokušava da nam kaže istinu u lice : živimo rastrošno! Izabrali smo još nekoliko izjava funkcionera SDA kako bismo vidjeli kako nas doživljavaju

Image

Građani Bosne i Hercegovine još uvijek nisu izašli iz socijalizma ali postoji polovina koja se “snašla”.

Većina domaćinstava je “bogatija” ali su njeni članovi rastrošni.

Kada izađemo na proteste onda rušimo državu koja je krvlju branjena umjesto da sačekamo naredne izbore i izaberemo SDA.

Stanovnik Sarajeva vrijedi dvostruko više od stanovnika ostalih gradova.

Tako nas ukratko vidi Stranka demokratske akcije i njeno rukovodstvo.

Već postoji dovoljno izjava članova ove stranke kako bismo mogli napraviti stereotip stanovnika BiH, kako ga vidi najveća bošnjačka stranka". Ne misle o nama bolje ni političari iz drugih stranaka. Sporadično nam poruče da štedimo tako što nećemo jesti ili neku sličnu rečenicu za novinarske liste najgorih godišnjih izjava funkcionera.

PUNO PIJEMO

“Vidite, na prvom mjestu je bila kafa na drugom cigare, na četvrtom pivo, na osmom vino, a unutar toga znamo da Bingo ne prodaje gorivo, ne prodaje kartice za telefone, a mi znamo saberimo sve telekom operatere to je milijardu maraka i goriva još milijardu maraka, znači u 10 produkata.”

Fadil Novalić, premijer Federacije, 19. januar 2016. godine

OPIS: Građani žive dobro. Toliko dobro da se rasipaju novcem! Previše troše na kafu i cigarete. Previše piju. Imaju dovoljno novca da voze auto. Milijardu maraka troše na telefone.

https://zurnal.info/clanak/kako-nas-vid ... ceni/19629
CrveniKuk

#77199 Re: SDA-All about

Post by CrveniKuk »

Pjesma od sda. Hvata me muka,kada vidim,koliko su licemjerni i kako nas doživljavaju kao glupe i zaboravne ljude. Jadovi! Pjesma se zove “Zemlja ljiljana”:

“To je zemlja moja besmrtna! Srca zakletva, ostavština! Zemljo nade, hrabrih sinova! Ti si ljubav koju živim ja! Sreća prati snagu naroda! Vodu s' izvora vječnih planina! Zemlja snova, zemlja ljiljana! Naša Bosna i Hercegovina”

Likovi sve sto su dohvatili svojom rukom su i uništili. Koliko je ljudi radi njih otišlo iz ove zemlje. Popisali se ne samo jednom,nego vise puta,po mezarjima i grobovima naših šehida i poginulih boraca. Opljačkali nas i pljačkaju nas. Psihopate i lopovi. Ubice i prevaranti. Najgori soj ljudi se nalazi u toj stranci po imenu sda. Hoću li izaći na izbore!? Naravno,nijedne nisam propustio,pa neću ni ove. Nema vise dijaloga sa ljudima koji podržavaju sda. Samo oštro i ako treba koristiti u sto većoj količini proste i ružne rijeci,jer su uništili i dalje,ovo malo sto je ostalo, su nastavili uništavati.
Last edited by CrveniKuk on 03/09/2022 19:56, edited 2 times in total.
DonieBrasco

#77200 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Gdje je Firko malinar inace clan SDA srebrenickog klana na plakatima da nam se smije u skopocijenom odjelu kako se "snasao" i upsio ?

Zeldac mi se okrenuo gledajuci snimke sa skupova u Ilijasu i Brezi gdje je doticni inace nedodirljiv.
Post Reply