Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dr_Proka wrote:
Već sam ti bio odgovorio da je on već povezan. Moja ti je preporuka da malo sam istražiš, ali mislim da moraš dobro poznavati dugmadi.
Nije to.
Nisi me shvatio. Želim da korisnim daljinski i kad je isključen box. To što ti spominješ je HDMI CEC, to mi ne treba. Ja na drugoj adresi imam telemach i dobio sam ovaj box koji ne koristim za gledanje kanala. Korisnim ga samo za videoklub. Dakle, želim da sa EON daljinskim prebacujem tv kanale na TV-u ne na box-u. Na ovom daljinskom u gornjem lijevom uglu ima tipka TV/STB i preko nje se definiše da li daljinski koristim za upravljenje TV-om ili STB-om. Problem je što TV nije uparen sa daljinskim a nema nigdje upustva kako to da se uradi. Vidim na netu ima uputa za PDS3 daljinski ali za EON nema nigdje.
Ovo ko skonta za ordena je, trenutno 3 daljinska na stolu imam, zreo sam za neki dobar Logitech Harmony (ostaje jos finansijska konstrukcija da se kreira).
Jel neko slucajno ima info koji je orginalni kinez ovaj eon box, ako nista moze i info za daljinski/e
Last edited by rizibizi on 01/12/2018 21:07, edited 1 time in total.
zippoo87 wrote:narode,moze li link EON stranice za gledanje kanala preko web pretrazivaca
imao snimljen link,kliknem i otvara mi programe ali sada ne mogu naci nikako...jer sam uradio reinstall windowsa
Dr_Proka wrote:
Već sam ti bio odgovorio da je on već povezan. Moja ti je preporuka da malo sam istražiš, ali mislim da moraš dobro poznavati dugmadi.
Nije to.
Nisi me shvatio. Želim da korisnim daljinski i kad je isključen box. To što ti spominješ je HDMI CEC, to mi ne treba. Ja na drugoj adresi imam telemach i dobio sam ovaj box koji ne koristim za gledanje kanala. Korisnim ga samo za videoklub. Dakle, želim da sa EON daljinskim prebacujem tv kanale na TV-u ne na box-u. Na ovom daljinskom u gornjem lijevom uglu ima tipka TV/STB i preko nje se definiše da li daljinski koristim za upravljenje TV-om ili STB-om. Problem je što TV nije uparen sa daljinskim a nema nigdje upustva kako to da se uradi. Vidim na netu ima uputa za PDS3 daljinski ali za EON nema nigdje.
Ovo ko skonta za ordena je, trenutno 3 daljinska na stolu imam, zreo sam za neki dobar Logitech Harmony (ostaje jos finansijska konstrukcija da se kreira).
Jel neko slucajno ima info koji je orginalni kinez ovaj eon box, ako nista moze i info za daljinski/e
Neki dan mi je trebala ista informacija . Kaon media je u pitanju
kako mogu poskupjeti nešto što nemaju u ponudi? stari paketi nisu dio ponude i većina pretpostavljam nije više ugovorom vezana za iste. kako onda mogu i smiju to raditi? Opasno me iritira ovaj Telemach.
aditon wrote:
kako mogu poskupjeti nešto što nemaju u ponudi? stari paketi nisu dio ponude i većina pretpostavljam nije više ugovorom vezana za iste. kako onda mogu i smiju to raditi? Opasno me iritira ovaj Telemach.
Stari paketi nisu dijelom ponude za nove korisnike, dok stari korisnici jos uvijek uredno koriste Duo/Trio pakete, i sve dok ih koriste oni su pod ugovorom, poskupljenje se odnosi na te korisnike bar sto se tice SBB-a, da li ce kod nas tako biti, ostaje da se vidi...
crnivrag wrote:Uz EON pakete od sada se dobijaju na poklon D3 Cam i D3 Mini uređaji za drugi i treći TV:
D3 mini je smeće neviđeno. Jedne prilike od 10 zaduženih 7 sam vratio kao neispravne. Možeš misliti kako sam se osjećao kad dođeš kod nekoga i mijenjas jedan po jedan dok jedan ne sastavi...
zateznistub wrote:
D3 mini je smeće neviđeno. Jedne prilike od 10 zaduženih 7 sam vratio kao neispravne. Možeš misliti kako sam se osjećao kad dođeš kod nekoga i mijenjas jedan po jedan dok jedan ne sastavi...
Sve znam, ali jbg kad je džabe poklon na cijenu paketa bez dodatnih troškova, onda nekad ljudi nemaju druge nego da uzmu što im se nudi, bez da stvaraju sebi dodatne troškove.
rizibizi wrote:Valja se kutarisati zaliha nastalih prelaskom na EON pakete.
Ma valja narod natjerati da predju na EON. To je njihov najveci problem i mislim da im ne ide po planu. Em skupo, em nista ne dobijas prelaskom na EON. Sve ono sto dobijes, nije ti uopste bitno kad ga uporedis sa ovim sto sad imas i zato nude sve to. Nudit ce oni jos svasta nesto, samo da se predje.
aditon wrote:
Stari paketi nisu dijelom ponude za nove korisnike, dok stari korisnici jos uvijek uredno koriste Duo/Trio pakete, i sve dok ih koriste oni su pod ugovorom, poskupljenje se odnosi na te korisnike bar sto se tice SBB-a, da li ce kod nas tako biti, ostaje da se vidi...
sačekat ćemo da vidimo šta će biti ali ako dođe do novog poskupljenja, to će biti bezobrazluk neviđenih razmjera od strane Telemacha
Dr_Proka wrote:
Nije to.
Samo ti mogu reći da istražuješ jer negdje neka caka ima. Kažem ti da sam bio ušao slučajno sa daljinskim od eona u settings od samog tv-a.
Berba22 wrote:Pih, znači da se pripremam na poskupljenje.
Trenutno imam trio grande i ove dokupljene opcije:
Koje kanale gubim ako pređem na EON Full ? Ako može neko ko ima spisak svih kanal i razlike između paketa, možda vraže?
Ne gubiš ništa, sve što sada imaš ostavit će ti uz potpisivanje ugovora na 24 mjeseca, a EON box je top, meni sada bezveze kada sam u drugoj sobi i koristim PDS3, stvarno je EON platforma nivo više, bar za mene
Zanima me sada cijena, pošto sam postojeći korisnik, da li bi bilo prvih 12 mjeseci 32,90KM a onda 65,90KM, ili bolje da raskidam ugovor pa na nekog drugog prijaviti
rizibizi wrote:Valja se kutarisati zaliha nastalih prelaskom na EON pakete.
Ma valja narod natjerati da predju na EON. To je njihov najveci problem i mislim da im ne ide po planu. Em skupo, em nista ne dobijas prelaskom na EON. Sve ono sto dobijes, nije ti uopste bitno kad ga uporedis sa ovim sto sad imas i zato nude sve to. Nudit ce oni jos svasta nesto, samo da se predje.
Što bi nudili?
Vidiš da sljedi poskupljenje starih paketa i natjerati će te da pređeš na eon.
pa hebo te ovo .... koliko dođe kod telemaha NAJEFTINIJE da imam samo internet i TV?