Hvala puno druze !!!crnivrag wrote:Ne treba, ovo je prvi resiver, koji je bolji od PDS serije, i ima ugrađen vlastiti modem za isporuku usluga TV Unazad i VODj66o wrote:
Ne treba ga povezivati sa ruterom da imam dodatne usluge na njemu?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
j66o
#77151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- erotica
#77152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
Hoće li večeras RTL za vrijeme boxa biti zatamljen kao i prošli put ili će fercerati, da znamo na vrijeme da obezbjedimo alternativu
Hoće li večeras RTL za vrijeme boxa biti zatamljen kao i prošli put ili će fercerati, da znamo na vrijeme da obezbjedimo alternativu
- fusion_ba
#77153 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ali bili su zatamnili Tesnu kožu 2 na RTL-u 
-
ado81
#77154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dobro pitanje a sve mi se čini da ću i večeras kontaktirat crnog vraga u pperotica wrote:@telemach
- Tesla Edison
#77155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hoću sa tim daljinskim da upravljam tv-om i kad je box ugašen. Ima na vrhu da se promjeni mod box/tv ali tv mod nije programiran i zanima me zna li neko kako to da se uradi. Dakle kasnično povezivanje TV-a sa daljinskim kao što je moglo sa starim daljinskim uređajima od pds-a. Vidim da ovaj EON osim BT veze ima i IR.Dr_Proka wrote:ne kontam te šta hoćeš. On ti je već sinhronizovan i sa eon daljinskim možeš gasitio i paliti tv. Takođe sam primjetio da možeš mijenjati između portova (HDMI2, HDMI3 isl), a i ulaziti u settings, ali je malo komplikovano za nalazit te dugmadi.TESLA_EDISON wrote:Zna li neko kako upaliti EON daljinski sa TV-om (ne mislim na HDMI CEC već na pravo sinhroniziranje)
-
tnt-tunja
#77156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zasto kod mene speedtest prepoznaje HS Kablovski Net, a dosada je uvijek bio Telemach?
Od tada mi ni upload ni download nisu na visini zadatka...
- crnivrag
#77157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pokupio ti modem IP adresu iz HS range-a.tnt-tunja wrote:Zasto kod mene speedtest prepoznaje HS Kablovski Net, a dosada je uvijek bio Telemach?
Ugasi ga na jedno 6-8 sati, i pokupiće novu IP adresu.
Pošto je potrebno da bude malo duže ugašen, preporučujem da to uradiš u noćnom terminu, kad ne koristiš modem.
- Telemach
#77158 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Tesla,TESLA_EDISON wrote:Zna li neko kako upaliti EON daljinski sa TV-om (ne mislim na HDMI CEC već na pravo sinhroniziranje)
Istovremeno se drže tasteri za pojačavanje zvuka i promjenu kanala i to najmanje tri sekunde.
Na TV ekranu se prikazuje početak procesa uparivanja EON daljinskog upravljača i EON Smart box-a.
- typeOnegative
#77159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hmm, a to ti najviše ovisi o TVu. Ja sam kod sebe napravio slicno ali suprotno od onoga što ti želiš . Daljinskim od Tv-a upravljam sa tv-om i boxom. Pored HDMI CEC funkcije da se box pali i gasi sa tv-om, na daljinskom od TVa imam sve kontrole boxa ,tako da mi ovaj od eon boxa stoji u ladici. Jbg navika je zaj stvar ,pored ovog LG magic remotea sa air mouseom svaki drugi daljinski mi je mehh.TESLA_EDISON wrote:Hoću sa tim daljinskim da upravljam tv-om i kad je box ugašen. Ima na vrhu da se promjeni mod box/tv ali tv mod nije programiran i zanima me zna li neko kako to da se uradi. Dakle kasnično povezivanje TV-a sa daljinskim kao što je moglo sa starim daljinskim uređajima od pds-a. Vidim da ovaj EON osim BT veze ima i IR.Dr_Proka wrote:ne kontam te šta hoćeš. On ti je već sinhronizovan i sa eon daljinskim možeš gasitio i paliti tv. Takođe sam primjetio da možeš mijenjati između portova (HDMI2, HDMI3 isl), a i ulaziti u settings, ali je malo komplikovano za nalazit te dugmadi.TESLA_EDISON wrote:Zna li neko kako upaliti EON daljinski sa TV-om (ne mislim na HDMI CEC već na pravo sinhroniziranje)
-
alipasijaner
#77160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uvijek imaj plan Berotica wrote:@telemach
- Telemach
#77161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Erotica,erotica wrote:@telemach
Sadržaj će biti zatamnjen na osnovu dostavljenog zahtjeva.
- Telemach
#77162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo holowey,holowey wrote:
sta se desava? na svim kanalima isto...
Molimo Vas za povratne info, da li još uvijek imate navedenih problema s uslugom?
- holowey
#77163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kako su i drugi forumasi iz razlicitih dijelova zemlje naveli iste probleme, uvidio sam da nije samo moj prikljucak sa problemom...sve rijeseno...Telemach wrote:Zdravo holowey,holowey wrote:
sta se desava? na svim kanalima isto...
Molimo Vas za povratne info, da li još uvijek imate navedenih problema s uslugom?
- Telemach
#77164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@all,
Zahvaljujemo na saradnji i razumijevanju.
Zahvaljujemo na saradnji i razumijevanju.
- Tesla Edison
#77165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
HeheTelemach wrote:Zdravo Tesla,TESLA_EDISON wrote:Zna li neko kako upaliti EON daljinski sa TV-om (ne mislim na HDMI CEC već na pravo sinhroniziranje)
Istovremeno se drže tasteri za pojačavanje zvuka i promjenu kanala i to najmanje tri sekunde.
Na TV ekranu se prikazuje početak procesa uparivanja EON daljinskog upravljača i EON Smart box-a.
Pitao sam kako da uparim TV i EON daljinski preko IR izlaza. To za box znam.
Haj nema veze
- dembele
#77166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U Total Tv ponovo se vracaju Amc i Minimax, pa je za ocekivati i uvrstavanje pomenutih kanala i u Telemach ponudu.
Edit: Vrlo moguce da isto vazi za JimJam i CBS Reality
Edit: Vrlo moguce da isto vazi za JimJam i CBS Reality
- Dr_Proka
#77167 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Već sam ti bio odgovorio da je on već povezan. Moja ti je preporuka da malo sam istražiš, ali mislim da moraš dobro poznavati dugmadi.TESLA_EDISON wrote:Hoću sa tim daljinskim da upravljam tv-om i kad je box ugašen. Ima na vrhu da se promjeni mod box/tv ali tv mod nije programiran i zanima me zna li neko kako to da se uradi. Dakle kasnično povezivanje TV-a sa daljinskim kao što je moglo sa starim daljinskim uređajima od pds-a. Vidim da ovaj EON osim BT veze ima i IR.Dr_Proka wrote:ne kontam te šta hoćeš. On ti je već sinhronizovan i sa eon daljinskim možeš gasitio i paliti tv. Takođe sam primjetio da možeš mijenjati između portova (HDMI2, HDMI3 isl), a i ulaziti u settings, ali je malo komplikovano za nalazit te dugmadi.TESLA_EDISON wrote:Zna li neko kako upaliti EON daljinski sa TV-om (ne mislim na HDMI CEC već na pravo sinhroniziranje)
-
djama
#77168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li neko ima problema sa EON aplikacijom ??
pokusavam da gledam united na SK1 HD ali samo crna slika , dok obicno SK ide uredno
pokusavam da gledam united na SK1 HD ali samo crna slika , dok obicno SK ide uredno
- Tesla Edison
#77169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije to.Dr_Proka wrote:
Već sam ti bio odgovorio da je on već povezan. Moja ti je preporuka da malo sam istražiš, ali mislim da moraš dobro poznavati dugmadi.
Nisi me shvatio. Želim da korisnim daljinski i kad je isključen box. To što ti spominješ je HDMI CEC, to mi ne treba. Ja na drugoj adresi imam telemach i dobio sam ovaj box koji ne koristim za gledanje kanala. Korisnim ga samo za videoklub. Dakle, želim da sa EON daljinskim prebacujem tv kanale na TV-u ne na box-u. Na ovom daljinskom u gornjem lijevom uglu ima tipka TV/STB i preko nje se definiše da li daljinski koristim za upravljenje TV-om ili STB-om. Problem je što TV nije uparen sa daljinskim a nema nigdje upustva kako to da se uradi. Vidim na netu ima uputa za PDS3 daljinski ali za EON nema nigdje.
- MTV
#77170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
SBB od januara poskupljuje stare pakete
https://rtvforum.net/novogodi-nje-posku ... ml#p208343
Pripremite se.
Pripremite se.
- crnivrag
#77171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
EON nas zove u pobjede noveMTV wrote:SBB od januara poskupljuje stare pakete
Pripremite se.
Izgleda da će ljudima na kraju ipak biti jeftiniji EON paket, znam da meni već jeste.
Trio Grande Premium bio 92.90 KM, a EON Premium 79.90 KM
- crnivrag
- zateznistub
#77173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mahanje u najavi...MTV wrote:SBB od januara poskupljuje stare pakete
Pripremite se.
-
zippoo87
#77174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
narode,moze li link EON stranice za gledanje kanala preko web pretrazivaca
imao snimljen link,kliknem i otvara mi programe ali sada ne mogu naci nikako...jer sam uradio reinstall windowsa
imao snimljen link,kliknem i otvara mi programe ali sada ne mogu naci nikako...jer sam uradio reinstall windowsa
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#77175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://eon.tv/zippoo87 wrote:narode,moze li link EON stranice za gledanje kanala preko web pretrazivaca