Sirija vol. 2

Locked
insomnia78

#77051 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ti si neki pravi navijac. Navijas za sve osim za Bošnju :lol:
PS: Hamrrika nije razvalila Jugoslaviju
Kikibombona

#77052 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Ti si neki pravi navijac. Navijas za sve osim za Bošnju :lol:
PS: Hamrrika nije razvalila Jugoslaviju
Po logici 'anti-imperijalista', islamista, komunista i ultra ljevicara - jeste. Sve sto je razvaljeno, razvalila je Amerika. Nista zivo nisu razvalili lokalni akteri.

Al' slazem se, Amerika ima prste u svemu, ali ne mislim da su odgovorni bas za sve.
NajdraziVodjaa

#77053 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

Pa ako cemo tako gledati i Kurdi gaze preko mrtvih, i vise od toga da bi dosli do cilja koji je po meni besmislen. Vidimo da sad ni Saudija nije losa Kurdima iako najveci finansijer Isila koji bi bez americkog uplitanja istrijebio Kurde to sada Kurdima i ne smeta...

evo ja sam anti imperijalista pa ne smatram da je Amerika razvalila Jugoslaviju niti je mogla sama, Jugoslaviju je razvalio Milosevic.
Last edited by NajdraziVodjaa on 10/06/2017 21:14, edited 1 time in total.
handžar88

#77054 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Kikibombona wrote:
handžar88 wrote:Kiki postajes smijesan.. razumijem da gotivis Kurde, fin narod, borben, sekularan.. nisu ekstremi ni u cemu. Ali da podrzavas ovu odvratnu politiku koja preko Kurda ostvaruje neke vise ciljeve, to mi je jadno..

Stavljas se na istuz stranu sa Saxxxxom, pa ti vidi..
A da li ti je odvratna americka politika koja je razvalila Jugoslaviju, bacila Srbe na koljena? Da li ti je odvratna americka politika koja je jedini branik (uz EU) da se BiH ne razvali? Navijas za pro-rusku stranu a Bosnjak si? Ide li to?

Koliko je ljigava americko-saudijska politika, toliko je ljigava rusko-iranska. I jedni i drugi vode brigu o svojim interesima i gaze preko mrtvih. Mani patetike.

Navijam da Kurdi dobiju drzavu da ih vise ne mogu klati sija i suni Arapi, Turci i Perzijanci. A za velike sile me boli kita.

Isto tako navijam za Palestince, Tibetance, Cecene itd.
Da li mi je mrska politika koja je bacila srbe na koljena? Pa dal si ozbiljan, bacila nas je sve na koljena.. ta politika je direktan i najveci krivac za genocid u Srebrenici, zajedno sa Alijom ii Naserom, to cu ja kao Bosnjak i musliman ponovit gdje god treba. Naravno da mi je odvratna ta politika i da mi je krivo sto smo ratovali za njihove interese.

Ruska i Iranska politika je samo odgovor na njihovu, a moraju se istim sredstvima boriti druge opcije nema.. samo pogledaj kartu svijeta i sve ti je jasno ako imas mozak, gdje su ovi sukobi.. na jebenoj granici Irana, a i na ruskoj u Ukrajini. I ti hoces da kazes da istu krivicu nose SAD, Iran i Rusija :-)
MaliDuje

#77055 Re: Sirija vol. 2

Post by MaliDuje »

NajdraziVodjaa wrote:Pa ako cemo tako gledati i Kurdi gaze preko mrtvih, i vise od toga da bi dosli do cilja koji je po meni besmislen. Vidimo da sad ni Saudija nije losa Kurdima iako najveci finansijer Isila koji bi bez americkog uplitanja istrijebio Kurde to sada Kurdima i ne smeta...

evo ja sam anti imperijalista pa ne smatram da je Amerika razvalila Jugoslaviju niti je zeljela niti mogla, Jugoslaviju je razvalio Milosevic.
Jugoslavinu je razvalila pickasta vojska...Kadijevic je trebalo da pohapsi sve predsednike republika i nacionaliste,i uvede vanredno stanje...
Cujem prcanija...Spojila se SAA sa Iracanima
insomnia78

#77056 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

handžar88 wrote:
Kikibombona wrote:
handžar88 wrote:Kiki postajes smijesan.. razumijem da gotivis Kurde, fin narod, borben, sekularan.. nisu ekstremi ni u cemu. Ali da podrzavas ovu odvratnu politiku koja preko Kurda ostvaruje neke vise ciljeve, to mi je jadno..

A da li ti je odvratna americka politika koja je razvalila Jugoslaviju, bacila Srbe na koljena? Da li ti je odvratna americka politika koja je jedini branik (uz EU) da se BiH ne razvali? Navijas za pro-rusku stranu a Bosnjak si? Ide li to?

Koliko je ljigava americko-saudijska politika, toliko je ljigava rusko-iranska. I jedni i drugi vode brigu o svojim interesima i gaze preko mrtvih. Mani patetike.

Navijam da Kurdi dobiju drzavu da ih vise ne mogu klati sija i suni Arapi, Turci i Perzijanci. A za velike sile me boli kita.

Da li mi je mrska politika koja je bacila srbe na koljena? Pa dal si ozbiljan, bacila nas je sve na koljena.. ta politika je direktan i najveci krivac za genocid u Srebrenici, zajedno sa Alijom ii Naserom, to cu ja kao Bosnjak i musliman ponovit gdje god treba. Naravno da mi je odvratna ta politika i da mi je krivo sto smo ratovali za njihove interese.

Ruska i Iranska politika je samo odgovor na njihovu, a moraju se istim sredstvima boriti druge opcije nema.. samo pogledaj kartu svijeta i sve ti je jasno ako imas mozak, gdje su ovi sukobi.. na jebenoj granici Irana, a i na ruskoj u Ukrajini. I ti hoces da kazes da istu krivicu nose SAD, Iran i Rusija :-)
Savlado si gradivo, nema govora. Ni jedna ti tajna nije promakla.
:lol: :lol: :lol: to ono kad je onomad KlinKton trazio od Alije deset iljada mrtvih muslemana da pokrene napade na Srbe?
Isto to sad ponavljaju u Siriji al kurac. Ne daju se braca sije i Rusi prevariti dva put. Vise nije dovoljno deset iljada mrtvih muslimana, koje opozicija dovlaci bog te piti odakle
handžar88

#77057 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Francuz ne citiraj me na ignore si mi.. necu procitat sta si napiso kad bi ja sad crko
salik79

#77058 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

insomnia78 wrote: Savlado si gradivo, nema govora. Ni jedna ti tajna nije promakla.
:lol: :lol: :lol: to ono kad je onomad KlinKton trazio od Alije deset iljada mrtvih muslemana da pokrene napade na Srbe?
Isto to sad ponavljaju u Siriji al kurac. Ne daju se braca sije i Rusi prevariti dva put. Vise nije dovoljno deset iljada mrtvih muslimana, koje opozicija dovlaci bog te piti odakle
Opozicija, ako nije priklala svoje, moze posudjivat od brace:

https://twitter.com/walid970721/status/ ... 27520?s=09

Svakako su svi jedno ;-)
insomnia78

#77059 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ma seri hin. Jedna je armija ljiljana
dječak sa šibicama

#77060 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Kiki je ko dijete, tako ga gledajte i bice vam jasniji.

Lik se lozi na Kurde, on to smatra bitnim, valjda je tako vazan sam sebi.

Prilicno neozbiljna licnost, ali ne mozes mu zabraniti. Forum sve dopusta, pa i to.
Krokodajl

#77061 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

SAA napreduje prema Araku !

Sljedeća stanica Sukna i onda Deir ez Zor :thumbup:
salik79

#77062 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Krokodajl wrote:SAA napreduje prema Araku !

Sljedeća stanica Sukna i onda Deir ez Zor :thumbup:
Samar za samarom :lol:

Brutalno :D
Maystor

#77063 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Teške borbe u Deri. SAA nije uspjela probiti teroriste. Dosta poginulih na obje strane, uključujući ovaj teroristički trio (nekakvi komandanti, ko zna čega)

Image

SAA će morati pojačati udare na Deru, trenutni intenzitet vatrenog djelovanja nije dovoljan.
Maystor

#77064 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Ciganski tviter servis, tzv. SRO (idoli forumaša Kikibombona) se šprda sa izlaskom SAA na granicu; prvo su tvrdili da se to nije desilo, a danas kažu da se ne pika! jer je usred pustinje :-)
Pa čitava iračko-sirijska granica je u pustinji, nije zar Tanf na Bosforu :lol:
Krokodajl

#77065 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@Maystor, nek se eto pika da Rodžava kontroliše Hasaku i Kamišli a u centru grada im režimska vojska :D
salik79

#77066 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vehabijsko međusobno uništavanje je stiglo do vrhunca!
Pred ukidanje diplomatskih odnosa, porodica Al-Šejh, potomstvo Muhammeda ibn Abdulvehaba, osnivača vehabizma, izdala je proglas u kojem je "zvanično" demantovala tvrdnju katarske vladajuće familije da je vehabisjka! U ovom saopćenju je navedeno da vladari u Kataru nisu vehabije i da ne pripadaju vehabizmu. Također je zatraženo da se džamiji "Muhammed ibn Abdulvehab" sagrađenoj u Dohi, Katar, promijeni ime, jer ne pripada vehabizmu!

Image

Samo lagano :thumbup:
Maystor

#77067 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Krokodajl wrote:@Maystor, nek se eto pika da Rodžava kontroliše Hasaku i Kamišli a u centru grada im režimska vojska :D
Jesi li upratio ovo u Deri?

Izgleda da nije dobro krenula operacija, ili ... ?
solar7

#77068 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Kikibombona wrote:

Ja kad bih prico ko oni onda ne bih imo Iphone pio colu pusio Marlboro vec bih vozio ladu,al stas kad su to analiticke gromade xlixa.
Krokodajl

#77069 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Maystor wrote:
Krokodajl wrote:@Maystor, nek se eto pika da Rodžava kontroliše Hasaku i Kamišli a u centru grada im režimska vojska :D

Nisu ni pokrenuli kopneni napad iskreno rečeno, ali previše im komadanata gine na prvim linijama, ne kontam šta rade.

Ali ne sekiram se puno.

Mislim da Rusi koče, nisam očekivao ovu operaciju, iznenadio sam se, vidjet ćemo, nelogično mi je da SAA protiv Američkih pulena napreduje baš na dva fronta a da ovi ništa ne rade...
solar7

#77070 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Maystor wrote:Teške borbe u Deri. SAA nije uspjela probiti teroriste. Dosta poginulih na obje strane, uključujući ovaj teroristički trio (nekakvi komandanti, ko zna čega)

Image

SAA će morati pojačati udare na Deru, trenutni intenzitet vatrenog djelovanja nije dovoljan.
MA jedna miti atomska bi bila dosta od brace rusa.
solar7

#77071 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

salik79 wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vehabijsko međusobno uništavanje je stiglo do vrhunca!
Pred ukidanje diplomatskih odnosa, porodica Al-Šejh, potomstvo Muhammeda ibn Abdulvehaba, osnivača vehabizma, izdala je proglas u kojem je "zvanično" demantovala tvrdnju katarske vladajuće familije da je vehabisjka! U ovom saopćenju je navedeno da vladari u Kataru nisu vehabije i da ne pripadaju vehabizmu. Također je zatraženo da se džamiji "Muhammed ibn Abdulvehab" sagrađenoj u Dohi, Katar, promijeni ime, jer ne pripada vehabizmu!

Image

Samo lagano :thumbup:
Ja mislim da su oni sije a godinama govore d su vehabiti.TUKJA na drzavnom nivou
DuckZz

#77072 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Krokodajl wrote:
Maystor wrote:

Nisu ni pokrenuli kopneni napad iskreno rečeno, ali previše im komadanata gine na prvim linijama, ne kontam šta rade.

Ali ne sekiram se puno.

Mislim da Rusi koče, nisam očekivao ovu operaciju, iznenadio sam se, vidjet ćemo, nelogično mi je da SAA protiv Američkih pulena napreduje baš na dva fronta a da ovi ništa ne rade...
Ma nije pocela sta ti je.
Isto ko za Jobar, i dalje se pripremaju, već dvjegodine :D
Image
salik79

#77073 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

DuckZz wrote:Ma nije pocela sta ti je.
Isto ko za Jobar, i dalje se pripremaju, već dvjegodine :D
Image
Sve je dobro dok nije ovako, jer, pokazalo se da sam bio 100% upravu 8-)
salik79 wrote:
DuckZz wrote:"We're sleeping during day because we have a mission to check Regime movement during night"

Image

"We're now on the frontline and wait for other groups to come, and then......."

Image

".....RUN AWAY LEGS, THE ASS SHITS OVER YOU! (That's the most common proverb of our Bosnian brothers that we adopted.)".
;-) :mrgreen:
Nadzornik

#77074 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

GIVI wrote:Bah savox nije ni u prvih deset.Novi Kurdski prijatelji pak čvrsto na prvom mjestu :thumbup:
Image
A gdje je Katar...???
insomnia78

#77075 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Oni podrzavaju ove druge. Hamas, Hezbolah, simine četnike
Locked