Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
dječak sa šibicama

#77026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Telemach wrote:
dječak sa šibicama wrote:ako se bude ponavljalo, onda cu ih zvati

nije samo do mene, kad zovnem oni restartuju sistem mislim moj signal, u medjuvremenu ja ugasim modem i izvadim pa vratim antenski kabal
Zdravo dječak sa šibicama,
Predlažemo da nam dostavite broj Ugovora u pp, odmah ćemo proslijediti kolegama reklamaciju i zahtjev za provjeru usluge.
Vec sam ja kontaktirao vas call centar, gore napisah, nego ovo pisem za ljude koji ce mozda imati slicne probleme.

Ja uvijek prvo nazovem, a onda prenesm iskustva tu na temi.

Sad je sve u redu, vidjecemo kako ce biti dalje.
Benq

#77027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

dječak sa šibicama wrote:ako se bude ponavljalo, onda cu ih zvati

nije samo do mene, kad zovnem oni restartuju sistem mislim moj signal, u medjuvremenu ja ugasim modem i izvadim pa vratim antenski kabal
Oni osvjeze tvoje servise u sistemu, ali ako je signal slab tu onda ni taj reset ne pomaze, nego je problem na drugom mjestu, da li su to tvoje instalacije (los spliter, konektor..) ili je do pojacala.. zivcira te to, a moze se brzo rijesit.
dječak sa šibicama

#77028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

pa dobro, vidjecemo, ako se nastavi onda je problem hronican i zvacu ih da dodju... ako sve bude u redu onda je ok
Magarece_godine

#77029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Telemach wrote:
Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Postby Magarece_godine » Today, 5:54 pm

beni-bu-man wrote:
Magarece_godine wrote:
Zuji mi Cisco modem. Iritantno je pistanje, a cesto nestane i interneta...Sta da radim?

baci ga kroz prozor :mrgreen:

Ma dodje mi sve da izbacim. Dajem bruku para a ovo cudo svako malo zuji, net katastrofa, cak i slika nekad kocka...Davno sam ih zvao, oni dodju i kazu ne valja instalacija u kuci. A Elobu sam platio tu instalaciju. Sad bi ovi busili po kuci...E pa ne moze. Prije je sve radilo, al pojavilo se novih korisnika u mahali i sad ja kao zadnji u nizu imam los signal...Bolje i bhtelecom bez sport klubova koji ce raditi kako treba nego ovi lihvari...Nazovu, nude nove pakete a kad spomenem problem samo kazu vidimo radni nalog je otvoren...i tako mjesecima...Mrs, bolje vam je da me ne zovete...Tuzit cu vas, retroaktivno cete mi vratiti sve pare za racune koje sam placao, a nisam imao uslugu...Odjebaus Telemach...
Otvorena je reklamacija i provjerit ćemo što prije.
I? Da li ste provjerili? A racun od 85 KM posaljete za uslugu koja ne radi.
ado81

#77030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ado81 »

crnivrag wrote:
Dr_Proka wrote: Zar samo dva mjeseca traje ta promocija? Ja sam za to da je češće i duže bude, tj korisnici sa najosnovnijim paketom da imaju duže koristiti npr HBO GO i možda se odluče na kraju za premijum paket.
Do sada je bila praksa da svim Telemach korisnicima digitalne TV/Duo/Trio/EON paketa otključaju sve pakete kanala (Prošireni i HD, a ponekad i HBO i Cinemax), od 15.12. do 15.01., s tim da sada HD paket više nije dio ponude, Arene ne vjerujem da će puštati, kao ni CineStar Premiere HD paket, jer je isti bio promotivno dostupan od 15.10. do 15.11.
Baš bi bilo glupo da ne puste arene HD.
c_g

#77031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Upika sad, u nedjelju ćemo imati na SK 4K utakmicu Barcelona - Villarreal. :thumbup:
vkmiro

#77032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Prošlo je mašala dana a vi niste provjerili. Još uvjek piše da nema signala i to samo na TV Zenici.[/quote]

Provjerićemo u najkraćem roku.[/quote]

Problem je riješen, molimo Vas da provjerite.[/quote]

Radi :izet:
Telemach

#77033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

vkmiro wrote:Prošlo je mašala dana a vi niste provjerili. Još uvjek piše da nema signala i to samo na TV Zenici.
Provjerićemo u najkraćem roku.[/quote]

Problem je riješen, molimo Vas da provjerite.[/quote]

Radi :izet:[/quote]

:thumbup:
Telemach

#77034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Magarece_godine wrote:
I? Da li ste provjerili? A racun od 85 KM posaljete za uslugu koja ne radi.
Vjerujemo da će ekipa biti na adresi sutra u toku dana. Nakon toga nam se možete javiti kako bismo evidentirali finansijsku reklamaciju.
semirsar

#77035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote:
ja sve ocu al' me stid da pitam, ama pitam ev' kudlipuklodabilipuklo... onije spominjani probni test nakav period jel to bilo... nije... ak nije kadli ce ak ce uopste? :mrgreen:
uf, pitah ja i zbrisah :run:
Telemach

#77036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

semirsar wrote:
Telemach wrote:
ja sve ocu al' me stid da pitam, ama pitam ev' kudlipuklodabilipuklo... onije spominjani probni test nakav period jel to bilo... nije... ak nije kadli ce ak ce uopste? :mrgreen:
Polako semirsar, biće ;)
rizibizi

#77037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

dječak sa šibicama wrote:Opet gubim signal, iz meni nepoznatog razloga, ljubazni lik iz podrske kaze da ne primaju povratni signal sa mog modema, malo cackao izvrtao antenski kabal, restartovao modem, sad opet radi. Javio im, otkazao reklamaciju.

Nije mi jasno u cemu je problem. I tv signal se par puta izgubi, D3 daje obavijest da ne prima signal, pa se signal vrati za par sekundi. To se takodje jutros dogadjalo.

Eto ako neko bude imao problem slicne prirode, da zna da nije jedini.

Sad je ok, vidjecemo hoce li opet biti problema. Mozda je do mojih instalacija ali ja vec godinama nemam nikakvih problema sa netom.
Dobrodosao u klub, citam post, kontam ja ga napisao, kad vidim da nisam jedini. Ista situacija, samo je kod mene EON box, dolazili na "uvidjaj" kazu problem sa povratnim signalom, dosli popeglali signal, nije bilo nikakvih problema par dana, jutros opet ista situacija. Resetovao ubee, resetovao box i sve bilo ok. Do kad ce to tako raditi i do kad ce biti "odvajanje" uredjaja od struje ne znam.
semirsar

#77038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

rizibizi wrote:
dječak sa šibicama wrote:Opet gubim signal, iz meni nepoznatog razloga, ljubazni lik iz podrske kaze da ne primaju povratni signal sa mog modema, malo cackao izvrtao antenski kabal, restartovao modem, sad opet radi. Javio im, otkazao reklamaciju.

Nije mi jasno u cemu je problem. I tv signal se par puta izgubi, D3 daje obavijest da ne prima signal, pa se signal vrati za par sekundi. To se takodje jutros dogadjalo.

Sad je ok, vidjecemo hoce li opet biti problema. Mozda je do mojih instalacija ali ja vec godinama nemam nikakvih problema sa netom.
Dobrodosao u klub, citam post, kontam ja ga napisao, kad vidim da nisam jedini. Ista situacija, samo je kod mene EON box, dolazili na "uvidjaj" kazu problem sa povratnim signalom, dosli popeglali signal, nije bilo nikakvih problema par dana, jutros opet ista situacija. Resetovao ubee, resetovao box i sve bilo ok. Do kad ce to tako raditi i do kad ce biti "odvajanje" uredjaja od struje ne znam.
eh, ja ne mogu ni da se zalim, njb niko ziv, barem radi sve sto mi treba :lol:
dječak sa šibicama

#77039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

rizibizi wrote:

Ja sam za sada otkazao reklamaciju jer sam vec opisao kako dobijem signal.

Ali ako se ovo nastavi... morace doci i obezbjediti mi normalnu uslugu. Uvjeren sam da do problema dolazi kod njih, kako i zasto ja ne znam, ali prekjucer je vise ljudi vjerovatno u mom dijelu grada imalo grupni prekid (sudeci po postovima na ovoj temi), nedavno su ceprkali po tim pojacalima (kad god nesto ceprkaju, nastanu problemi) i primjetim da mi i tv signal nestaje na momente, dakle nesto se dogadja. A sta... pretpostavljam da je i ovaj put, zbog uvodjenja EON paketa, dakle ceprkanje, doslo do odredjenih smetnji.

Valjda ce se stabilizovati.
semirsar

#77040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote:
semirsar wrote:
Telemach wrote:
Polako semirsar, biće ;)
pa kud cu polakse, da su ti svi ko ja naspavali bi se barem rahat :pisnuo: :pisnuo:
BJB

#77041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BJB »

Imam Trio Grande paket i Cinestar TV Premiere ne radi..Zvala sam 1360 danas tri puta, svi operateri kazu isto restartuj D3, istekaj iz struje, ustekaj i nista..Desi se da se mijesa slika Novetv iCinestar TV Premiere..Mogu li ista drugo sama uraditi da proradi? Mislim kad cu ga imati vec godinu dana besplatno, nek radi, gledao se ili ne..
rizibizi

#77042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Da se razumijemo nisam ja nezadovoljan,daleko od toga, samo da predeveramo ove neke djecije bolesti.

Telemach

#77043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

BJB wrote:Imam Trio Grande paket i Cinestar TV Premiere ne radi..Zvala sam 1360 danas tri puta, svi operateri kazu isto restartuj D3, istekaj iz struje, ustekaj i nista..Desi se da se mijesa slika Novetv iCinestar TV Premiere..Mogu li ista drugo sama uraditi da proradi? Mislim kad cu ga imati vec godinu dana besplatno, nek radi, gledao se ili ne..
Zdravo BJB,
Možete nama dostaviti korisničke podatke :) pa da nastavite s gledanjem ;)
reeds

#77044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reeds »

kako zakljucati kanale preko eon-a nema nigdje ponude kanala kada se napravi privatna-moja lista, i kada se udje u roditeljska zastita, ima samo raspon godina

EDIT skontao :)
nermin_h00

#77045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nermin_h00 »

@Telemach - Trenutno imam paket Duo Net Grande i htio bih preci na veci paket zbog brzeg interneta. Vidim sad su samo EON paketi izlistani. Da li mogu preci npr na EON Full DUO ali da mi ostane ovaj D3? Imam Logitech Harmony daljinski koji ne radi sa ovim EON box-om, a TV mi je svakako android pa mogu koristiti i EON smart tv aplikaciju. Jos bolje ako mogu doci i samo promijeniti ugovor bez da cekam da mi neko dolazi kuci :) Hvala
NediM17

#77046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Imao slican problem mjesecima. Pricao sa komsilukom, ista stvar. Reklamirao 100x, uvijek nesto dodju cackati po tavanu, ne mogu ubijediti da nije individualno. Na kraju nas par nazvalo, tehnicar rijesio problem na pojacalu, i od tada vec mjesecima sve radi super.
duffy_duck

#77047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Sta se desava sa mobilnom verzijom portala Moj Telemach? Nikako ne mogu uci. Udjem ja u aplikaciju ali samo vrti onaj krug i izbaci mi gresku?
rizibizi

#77048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Prica povratni signal ovo-ono. Sinoc gledam nove epizode ove serije nesto u reketu, pustim na pds 3 radi bez problema odgledam epizodu sasvim normalno. Prebacim se na box da pogledam drugu epizodu krece ispadanje iz mreze, greska prilikom reprodukcije, restart svih uredjaja peglancija ziva. U cemu je fazon ne bih da komentarisem ptevise, ali je evidentno da na istom kablu ne rade isto novi i stari uredjaj, ali znam da sam pri kraju sa ovim paljenjrm i gasenjem uredjaja po nekoliko puta u sat vremena.

@Telemach pls F1, F1, F1 :mrgreen:
The BEN10

#77049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The BEN10 »

Benq wrote:
The BEN10 wrote:Zna li neko da li se može u okviru ovog menija kreirati lista omiljenih kanala? To je za sada najveća primjedba koju imam na EON uslugu.
Idi na "Podesavanja" - Moje liste - Liste TV kanala - Dodaj listu
Samo da potvrdim da ovo radi - ekstra! :thumbup:
EON je baš ekstra.

E sad, možda pitam previše, ali - može li se ovako kreirana lista podići na vrh menija, da bude ispred svih?
Trenutno je smještena na samo dno svih opcija (svi, sportski, dječiji, muzički...., MojaLista).
plagijator1975

#77050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

The BEN10 wrote:
Benq wrote:
The BEN10 wrote:Zna li neko da li se može u okviru ovog menija kreirati lista omiljenih kanala? To je za sada najveća primjedba koju imam na EON uslugu.
Idi na "Podesavanja" - Moje liste - Liste TV kanala - Dodaj listu
Samo da potvrdim da ovo radi - ekstra! :thumbup:
EON je baš ekstra.

E sad, možda pitam previše, ali - može li se ovako kreirana lista podići na vrh menija, da bude ispred svih?
Trenutno je smještena na samo dno svih opcija (svi, sportski, dječiji, muzički...., MojaLista).
Može, ja sam to odmah napravio, ali pošto sam trenutno na poslu ne mogu ti objasniti :-D
Locked