Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#77001 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Jes' :thumbup: Saudi su braca i faktor stabilnosti!??? E, moj Kiki :lol:
Kurdi od saudijskog rezima nista lose nisu dozivjeli.

Ko je tebi gori Saud ili Dodik/Covic? Da li bi '92 prihvatio oruzje od Saudijske Arabije?

Realno, Kurdima nad vratom visi prijetnja od strane Asada, dzihadista, Turske, Iraka i Irana. Oni ce od crnog vraga prihvatiti pomoc. Svako od koga mogu dobiti pomoc je zlata vrijedan. Dobiti Saudijsku Arabiju na svoju stranu bi bio veliki uspjeh. Ipak je to mocna drzava.

Kurdi zele vladati na svojoj zemlji, raspolagati resursima, zele sva moguca prava, zele se razvijati kao narod. To im je ultimativni cilj. Svako ko pruzi ruku je dobrodosao. I Amerika, i Izrael, i Saudijska Arabija, i Indija, i Kina itd.
Challenger__

#77002 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Jes' :thumbup: Saudi su braca i faktor stabilnosti!??? E, moj Kiki :lol:

:pisnuo:
insomnia78

#77003 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:

Ko je tebi gori Saud ili Dodik/Covic? Da li bi '92 prihvatio oruzje od Saudijske Arabije?

Realno, Kurdima nad vratom visi prijetnja od strane Asada, dzihadista, Turske, Iraka i Irana. Oni ce od crnog vraga prihvatiti pomoc. Svako od koga mogu dobiti pomoc je zlata vrijedan. Dobiti Saudijsku Arabiju na svoju stranu bi bio veliki uspjeh. Ipak je to mocna drzava.

Kurdi zele vladati na svojoj zemlji, raspolagati resursima, zele sva moguca prava, zele se razvijati kao narod. To im je ultimativni cilj. Svako ko pruzi ruku je dobrodosao. I Amerika, i Izrael, i Saudijska Arabija, i Indija, i Kina itd.
Cuj ko mu je gori. Saudi naravno :D
aratet

#77004 Re: Sirija vol. 2

Post by aratet »

salik79 wrote:
Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Evo one Kikijeve :D

Image

Mislim da ono sto sam pisao o "BI NATO paktu", na celu sa Izraelom i Saudijom, ovime biva potvrdjeno, jer je poznato cije se zastave posebno isticu pored kurdskih (Rodzava folovi). ;-) 8-)

Kome ni sada nije jasno, nece nikada ni biti...
"PYD to coop with countries to end Syria conflict, impose stability via plural democratic Syria far from sectarian and nationalist projects"
Elham Ahmad says Qatar support led to extremists in all of Syria and that Iran supports sectarian & nationalist projects & no place for it
Elham Ahmad: "The Syrian regime must understand that turning the clock back to 2011 is impossible"
:thumbup: :thumbup:

Jes' :thumbup: Saudi su braca i faktor stabilnosti!??? E, moj Kiki :lol:
A Iran i Katar, jesu li braca?
muhafuca

#77005 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:

Neki dan si pricao da su Kurdi velesila u regionu i bez Amerike (?)

Sad od jednom treba im i Saudija a ako i onaj debeli iz Sjo Koreje nazove nece odbit.

Nego kad pocinje gradnja Fahdove dzamije u Kobane-u ?

Jel odmah il dok se stisha situacija :D

Hocel bit plaha :-)
MaliDuje

#77006 Re: Sirija vol. 2

Post by MaliDuje »

insomnia78 wrote:Od VRS-a?

Tema Sirija??...
insomnia78

#77007 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Nisam te prepozn'o
salik79

#77008 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:

A moj babo sponzorira Isil i vehabizam opcenito.
Last edited by salik79 on 10/06/2017 17:07, edited 1 time in total.
Challenger__

#77009 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:A moj babo sponzorira Isil i vegabizam opcenito.
Abdullaha rahmetli čovjek od sehare je davao najviše para ISIL-u. U vremenu kada su pravili pokolje nad Kurdima, što u Iraku, što u Siriji. Ali, sada se sve to zaboravlja i gura pod tepih.

Nadam se da laviraju, da nisu ozbiljni jer u tom slučaju krudski lideri pokazaju manjak političke inteligencije.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#77010 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

PYD i Saudi partneri...e vala to ne mogu ni ja svariti :lol: .
exliberal-ex

#77011 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

Bobi wrote:PYD i Saudi partneri...e vala to ne mogu ni ja svariti :lol: .

Kiki postaje ko savo.....de ba popusti malo covjece....ili barem priznaj da te placaju da pises za njih... :D
Kikibombona

#77012 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Bobi wrote:PYD i Saudi partneri...e vala to ne mogu ni ja svariti :lol: .
Zapravo... Nekoliko istaknutih pripadnika PKK zivi u Saudijskoj Arabiji. Kurdska zajednica u Saudiji redovno obiljezava rodjendane PKK i sl. :D Mogli su komotno otici u PKK sjediste u Parizu, gdje bi ih pazile francuske obavjestajne sluzbe, ali su ipak u Saudiji... Dakle, osjecaju se sigurno i imaju jasne garancije da nece biti isporuceni Turskoj.

PYD prosle godine u Saudiji. Nema ni hidzaba, nista. :D Ideologija PKK nema nikakvo uporiste u islamu i opet im je djelovanje omoguceno... :D

Image
zrakomlat

#77013 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:

Šta fali Saudijskoj Arabiji?
Krokodajl

#77014 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

I šta ka'e Ameri neće dati Sirijskoj vojsci da izađe na granicu :lol: :lol: :lol: :lol:

Hajde što mi ovde svašta pišemo, al kakvih sam sve nebuloza na tu temu pročitao od "stručnjaka"

Ameri grade 100 000 baza na jugu, peta mornarička oblast stiže kod Palmire, obučavaju 30 000 Arapa da otmu pustinju :lol: :lol: :lol:

Nedamo ti Asade zrno pijeska u Badiji :lol: :lol: :lol:
jao_situacije

#77015 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

zrakomlat wrote:
sumirprimus wrote:
salik79 wrote:Evo one Kikijeve :D

Image

Mislim da ono sto sam pisao o "BI NATO paktu", na celu sa Izraelom i Saudijom, ovime biva potvrdjeno, jer je poznato cije se zastave posebno isticu pored kurdskih (Rodzava folovi). ;-) 8-)

Kome ni sada nije jasno, nece nikada ni biti...
Ovaj sa slike k o daj iz dominikanske republike.one bande mara salvatruche..
Haha :thumbup:
:lol: :lol:
Sehro

#77016 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

NajdraziVodjaa wrote:Idu Kurdi preko Romanije...
Rumunija sveprisutna :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#77017 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

NEVJEROJATNU kaznu mogli biste dobiti ako vas u Saudijskoj Arabiji ulove u dresu Barcelone.

Naime, Saudijska Arabija ovog tjedna prekinula je diplomatske odnose s Katarom kojeg mnogi optužuju za financiranje terorizma.

Sky Italy piše da bi oni koji nose dres ili majicu s reklamom Qatar Airwaysa mogli dobiti 135 tisuća eura kazne ili biti kažnjeni s do 15 godina zatvora. Slične zakone mogli bi uskoro objaviti i Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Jemen.
Opcija za Saudijce koji navijaju za Barcelonu je kupovina novog dresa jer je od sezone 2017/18 sponzor japanski Rakuten umjesto za njih zabranjenog Qatar Airwaysa.
Image
Izvor:index.hr
Krokodajl

#77018 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Vidim niko ne piše da je Al Nusra zadala konačni udarac FSA u Marat Numanu i definitivno uzela grad u svoje ruke, nema znači više protesta u Marat Numanu.

Ovime valjda i svaki veći grad u Idlibu pripda Al Nusri.
sumirprimus

#77019 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Bobi wrote:NEVJEROJATNU kaznu mogli biste dobiti ako vas u Saudijskoj Arabiji ulove u dresu Barcelone.

Naime, Saudijska Arabija ovog tjedna prekinula je diplomatske odnose s Katarom kojeg mnogi optužuju za financiranje terorizma.

Sky Italy piše da bi oni koji nose dres ili majicu s reklamom Qatar Airwaysa mogli dobiti 135 tisuća eura kazne ili biti kažnjeni s do 15 godina zatvora. Slične zakone mogli bi uskoro objaviti i Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Jemen.
Opcija za Saudijce koji navijaju za Barcelonu je kupovina novog dresa jer je od sezone 2017/18 sponzor japanski Rakuten umjesto za njih zabranjenog Qatar Airwaysa.
Image
Izvor:index.hr
Masahiko rakuten.cuvar galaksije :lol:
sunceKOtepsija

#77020 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Krokodajl wrote:Vidim niko ne piše da je Al Nusra zadala konačni udarac FSA u Marat Numanu i definitivno uzela grad u svoje ruke, nema znači više protesta u Marat Numanu.

Ovime valjda i svaki veći grad u Idlibu pripda Al Nusri.
Image
:thumbup: uzbecki revolucionari prije par dana objavili pocetak operacija u Numan Maratu (mjestu koje nosi ime po sada vec legendarnom revolucionaru Marat Numanovu Uzbeckom...povod obracuna-navodno pripadnici tzv 13. Divizije su skidali table sa cirilicnim natpisima i zabranjivali djeci da govore maternji-uzbecki, kirgizski i ruski jezik...veoma nepromisljen i u jednu ruku fasostoidan potez pripadnika tzv 13. divizije koji je okrenuo gradane slobodnog Idliba protiv njih...
Challenger__

#77021 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

:lol: :lol: :lol:

Pravda za ćirilicu! Pravda za ruski!
sumirprimus

#77022 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Jebte arapi i medju islamistima donji.jaci ruski islamisti :lol:
Al zato 5 godina. Buksane za 20 kila klempe :lol:
Last edited by sumirprimus on 10/06/2017 16:31, edited 1 time in total.
GIVI

#77023 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

Iran opposes ‘unilateral’ Kurdish independence plan in Iraq: Qassemi
http://217.218.67.231/Detail/2017/06/10 ... ud-Barzani
GIVI

#77024 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

Napredak u taktici je očit.Dosta Iranskog oružja je tu Tophan protutenkovska i sajad snajper mi odma upali u oči
https://youtu.be/87_wub-haXk?t=32
GIVI

#77025 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

Bah savox nije ni u prvih deset.Novi Kurdski prijatelji pak čvrsto na prvom mjestu :thumbup:
Image
Locked