Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skrbavi-admin wrote: ↑11/03/2024 09:54
to vise govori o tebi nego o bilo kojem gore spomenutih..... klasicni prevrtanerski podešativni suncokret koji laje i hvali po potrebi kako mu vjetrovi pusu.....
daaa vidis kako si me provalio
Htio sam reci da se demantujem za 166icu jer za nju ni onaj sto ju je sklopio nije majstor, auto je za odrzavat’ ko Maybach.
exampLe. wrote: ↑01/04/2024 13:06
Prod’o je, rupa bez dna.
Na cemu si sad?
147, rahatluk, i nju kod Mirze odrzavam (provjeren covjek nema sta), samo sto barem vidim u sta dam pare…u onu das 2000 maraka auto isto k’o sto je i bilo.
Rukovodstvo Stelantisa, obični maloumni debilčići, hoće profit na silu. Ono da ne ulože marke, a da zgrću milione. Neće da može. Da se debili malo otvore, da im nije čitava grupacija sastavljena od 3 modela različitih svjetlosnih grupa i da u ponudi imaju malo više od 4 motora, krenulo bi im bolja pa čak i sa davno otpisanom Alfom i Lančom.
Kad kazem da ce se Stellantis sam pokopati sa ovim pump-on za brzinsku zaradu niko ne vjeruje.
Ukinuili radna mjesta, ukinuli mrezu ovlastenih servisa, zatvorili fabrika, ukinuli modela i motora a nastancali klonova.
Kratkorocna ogroman profit i sjajne marze, dugorocno bailout iz narodne kase.
Inace Tonale je sramota da nosi Alfa znacku, ocajna kabina, katastrofalna pozicija sjedenja, motorizacija nigdje veze.