Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Problemčić sa pumpom za ulje, dihtung kartera.
Lanac je naravno potrošna, zamjenska roba.
Motor kao motor ostalo bez greške uz adekvatno održavanje. ZF mjenjač je veliki plus sa aspekta pouzdanosti i održavanja.
Nedavno sam komunicirao sa Sebom (Servis Bertol), naravno putem WA, i čovjek savjetuje da je 2.2 Multijet za polovni automobil ipak bolji izbor.
Preventivno odraditi oko uljne pumpe - kartera i prebaciti se obavezno na 5w-30 ili 5w40 ulje i nasuti tacnu kolicinu ulja.
(umjesto 0w-20 i znam da su za neke pisali da ide 3.6l ulja sto je malo)
Problemčić sa pumpom za ulje, dihtung kartera.
Lanac je naravno potrošna, zamjenska roba.
Motor kao motor ostalo bez greške uz adekvatno održavanje. ZF mjenjač je veliki plus sa aspekta pouzdanosti i održavanja.
Nedavno sam komunicirao sa Sebom (Servis Bertol), naravno putem WA, i čovjek savjetuje da je 2.2 Multijet za polovni automobil ipak bolji izbor.
Preventivno odraditi oko uljne pumpe - kartera i prebaciti se obavezno na 5w-30 ili 5w40 ulje i nasuti tacnu kolicinu ulja.
(umjesto 0w-20 i znam da su za neke pisali da ide 3.6l ulja sto je malo)
Da ići sa 5W-30 uljem i intervalom zamjene od maksimalno 15000 km.
U Giuliai su u nekim verzijama Mjeta sipali manje od 4l ulja (110 KW Euro6 motor 3.6 litra), fabrička specifikacija.
nepass1 wrote: ↑14/06/2024 08:16
Meni je ovo lijepo, simpaticno i dosta ovih starih auta izgleda lijepo. Ali ne bih ovo volio voziti ni kilometar. Patnja ziva
Voziti ovako stara auta svaki dan je ekstrem. Ali kada voziš isključivo iz gušta i povremeno, ništa od toga ti ne treba. Treba ti auto takvo kakvo je i ništa više, ni jedan detalj. Ali to voliš ili ne voliš, suvišno je diskutovati.