Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7701 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Haman cu preko Vjetrenica onda :run:
kakavdanakneiskustvu

#7702 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Partijaner wrote::-)

Image

o boze sacuvaj,ko da se otvara ne znam ti sta
kakavdanakneiskustvu

#7703 Re: Zeničani

evo i iz drugog pravca

Image
Warashii

#7704 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Ne razumijem ja tu frku oko otvaranja ama bas nikako.
Sta je razlog da bi se moralo prisustvovati tome, narod ocekuje neke niske cijene sta li.
Sjecam se otvaranja TC Dzananovic, radio sam tada u jednom shopu, cijene nisu bile ama bas nista manje nego li inace a raja navalila kao da je besplatno.
Ne kontam ni one navale, kao nedavno po svijetu kada je dosla nova kolekcija u HM, koliko su nam ovaj "cip" za kupovinu dobro instalirali svaka im cast.
kamen spoticanja

#7705 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Warashii wrote:Ne razumijem ja tu frku oko otvaranja ama bas nikako.
Sta je razlog da bi se moralo prisustvovati tome, narod ocekuje neke niske cijene sta li.
Sjecam se otvaranja TC Dzananovic, radio sam tada u jednom shopu, cijene nisu bile ama bas nista manje nego li inace a raja navalila kao da je besplatno.
Ne kontam ni one navale, kao nedavno po svijetu kada je dosla nova kolekcija u HM, koliko su nam ovaj "cip" za kupovinu dobro instalirali svaka im cast.
Nema ovo veze s otvaranjem....kolona je prema petlji na drvenom mostu...i dalje prema radakovu
danas je tamo zacepilo
Ci-Nick

#7706 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Danas je bio haos. Ja sam išao u 15 i 50 od Radakova prema stanici. Popeo se na M17 i vidim kolonu na bulevaru od Drvenog mosta do stare pijace Na nadvožnjaku kolone u oba pravca, koliko sam vidio od Crkvica do Lamele. :-)
U Blatuši su zatvorili most pa sam morao kroz Pehare i tu gužva u oba pravca,.. usko. Tako i u povratku, Bulevarom, preko nadvožnjaka skoro pola sata od stanice do Radakova.
Eto koliko pomaže GGM bez dodatnog mosta. Inače mislim da ga možemo prijaviti za Ginisa s obzirom na broj kružnih tokova. Od kružnog kod Mittala do Mokušnica 2,5 km i 8 kružnih tokova. Praktično 8 puta nailaziš na saobraćaj sa prvenstvom prolaza i moraš se zaustaviti. A ko fol magistrala,.. 60 kmh.
Last edited by Ci-Nick on 20/11/2015 19:52, edited 1 time in total.
nadžak

#7707 Re: Zeničani

Post by nadžak »

kamen spoticanja wrote:
Nema ovo veze s otvaranjem....kolona je prema petlji na drvenom mostu...i dalje prema radakovu
danas je tamo zacepilo
Kako bolan nema? Pa eto ti slike iznad, kolone u oba pravca. Ja sam danas izludio zbog toga. Došao u ovu kolonu pored KPZ i kad sam vidio da se tamo prema raspotočju ne može ni naopako, nekako se vratim nazad prema gradu. Probao dole sići na londžu ali i to bijahu neviđeni cirkus. Na kraju otišo kod rođaka bio par sati, bacili rauba koju partiju.

Opet je bila kolona prema Robotu prije sat vremena iz pravca grada. Kod kuća na bojinom viru kraj kolone bio. Opet se okrenuo i preko drvenog mosta pored kasarne otišao kući. Tim pravcem nije bilo nikakve gužve, ko u stara dobra vremena.
A jest se sve sastalo u vražiju mater. Danas gledam nemaju vatrogasci kuda proć pod rotacijom.
nadžak

#7708 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Ci-Nick wrote:Danas je bio haos. Ja sam išao u 15 i 50 od Radakova prema stanici. Popeo se na M17 i vidim kolonu na bulevaru od Drvenog mosta do stare pijace Na nadvožnjaku kolone u oba pravca, koliko sam vidio od Crkvica do Lamele. :-)
U Blatuši su zatvorili most pa sam morao kroz Pehare i tu gužva u oba pravca,.. usko. Tako i u povratku, Bulevarom, preko nadvožnjaka skoro pola sata od stanice do Radakova.
Eto koliko pomaže GGM bez dodatnog mosta. Inače mislim da ga možemo prijaviti za Ginisa s obzirom na broj kružnih tokova. Od kružnog kod Mittala do Mokušnica 2,5 km i 8 kružnih tokova. Praktično 8 puta nailaziš na saobraćaj sa prvenstvom prolaza i moraš se zaustaviti. A ko fol magistrala,.. 60 kmh.
Samo jedan jedini hebeni most na kraju Lukovog Polja bi riješio puno. Da ima prelaz tamo na gornju cestu bio bi spas.
Ci-Nick

#7709 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Sigurno je gužva povećana zbog Robota ali i zbog ovog mosta u Blatuši.
Od stanice je išao autobus iza mene do uključenja na M17 u Crkvicama i ode prema Doboju. Dakle morao je proći kroz čitav grad bezveze.
Ci-Nick

#7710 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

nadžak wrote:
Ci-Nick wrote:Danas je bio haos. Ja sam išao u 15 i 50 od Radakova prema stanici. Popeo se na M17 i vidim kolonu na bulevaru od Drvenog mosta do stare pijace Na nadvožnjaku kolone u oba pravca, koliko sam vidio od Crkvica do Lamele. :-)
Samo jedan jedini hebeni most na kraju Lukovog Polja bi riješio puno. Da ima prelaz tamo na gornju cestu bio bi spas.
Da je bilo kakav nadvožnjak ili podvožnjak tamo negdje kod Buvljaka svi ovi koji idu za Radakovo, Klopče, Perin Han,...bi koristili taj put, posebno u vrijeme gužve, ovako ovaj most preko Bosne ne vrijedi mnogo.
Warashii

#7711 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Nije se jednom spomenulo da je uzalud sve ovo sto se radi bez jos jednog mosta a sada kad se jos radi petlja u Blatusi stvari su kristalno jasne. GGM bez jos jednog mosta je budalaština vrhunska.
I da se moglo jos nekako na Drvenom mostu srediti jos jedan pored kao i onaj sto je pa da se moze lakše uključivati barem iz onog kružnog. Sami kruzni sa dvije trake koji se isključuju u jednu su dodatna komplikacija.
Ili taj nadvoznjak, bilo sta da se rastereti saobracaj.
Last edited by Warashii on 20/11/2015 20:19, edited 1 time in total.
Freamon Lester

#7712 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Warashii wrote:Nije se jednom spomenulo da je uzalud sve ovo sto se radi bez jos jednog mosta a sada kad se jos radi petlja u Blatusi stvari su kristalno jasne. GGM bez jos jednog mosta je budalaština vrhunska.
I da se moglo jos nekako na Drvenom mostu srediti jos jedan pored kao i onaj sto je pa da se moze lakše uključivati barem iz onog kružnog. Sami kruzni sa dvije trake koji se isključuju u jednu su dodatna komplikacija.
Ne talasaj... :D
Norm

#7713 Re: Zeničani

Post by Norm »

...neka...ljudi od struke su upozoravali na ovakav moguci scenarij na samom pocetku tvrdeci da, ovakav izmjenjen projekat GGM-a nije rijesenje za guzve...wannabe strucnjaci ih ismijali...Sta sad? Samo jedan ulaz u grad...
neka...a tek kada dodje prva rata naplate kredita...grejs period pros'o...
Warashii

#7714 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Freamon Lester wrote:
Warashii wrote:Nije se jednom spomenulo da je uzalud sve ovo sto se radi bez jos jednog mosta a sada kad se jos radi petlja u Blatusi stvari su kristalno jasne. GGM bez jos jednog mosta je budalaština vrhunska.
Ne talasaj... :D
Hehehe ma jok, samo sad mi je voznja oko 15 i 16 sati ludnica ziva, znam da nema drugog načina da se petlja sredi al je zjbno.
Warashii

#7715 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Norm wrote:...neka...ljudi od struke su upozoravali na ovakav moguci scenarij na samom pocetku tvrdeci da, ovakav izmjenjen projekat GGM-a nije rijesenje za guzve...wannabe strucnjaci ih ismijali...Sta sad? Samo jedan ulaz u grad...
neka...a tek kada dodje prva rata naplate kredita...grejs period pros'o...
Najgore od svega je sto saobracaj funkcioniše na osnovu solidarnosti vozaca, jednostavno neko mora da stane u kruznom pa da propusti one iz pravca Bojnog Vira jer se nece uključiti za pola sata. Saobracaj na kruznom kod Drvenog neprestano se odvija. Ukljucenja sa magistrale kod Radakovo je Nocna mora, sjecas dvije trake + onog ko se isključuje za Sarajevo. U spici je zazmuri i po gasu pa sta bude bit ce.
Norm

#7716 Re: Zeničani

Post by Norm »

...u 21 vijeku u evropskom gradu(icu) od 120000 stanovnika saobracaj funkcionise zbog solidarnosti vozaca??? ja moram biti iskren i priznati da sam danas prosao samo zato sto sam bio iznerviran i jako bezobrazan te isao na onu da pametniji popusta te uletao kako sam stigao znajuci da ce me pustiti i je.ba.ti sve na kamaru, svjesno iduci na rizik udesa pa da onda zacepimo totalno...sreca pa ima tolerantnijih od mene...inace nisam takav ali sa troje djece u autu 45 min. u koloni u jbn. Zenici...U sta je skrseno 70 mil. dolara kredita???
I hocu da talasam ja cu vracati taj kredit kroz registraciju i povecanje taksi u opcini...hocu da talasam, jer su ljudi upozoravali da se ne radi na ovakav nacin...
cenecimoveocino

#7717 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

Norm wrote:...u 21 vijeku u evropskom gradu(icu) od 120000 stanovnika saobracaj funkcionise zbog solidarnosti vozaca??? ja moram biti iskren i priznati da sam danas prosao samo zato sto sam bio iznerviran i jako bezobrazan te isao na onu da pametniji popusta te uletao kako sam stigao znajuci da ce me pustiti i je.ba.ti sve na kamaru, svjesno iduci na rizik udesa pa da onda zacepimo totalno...sreca pa ima tolerantnijih od mene...inace nisam takav ali sa troje djece u autu 45 min. u koloni u jbn. Zenici...U sta je skrseno 70 mil. dolara kredita???
I hocu da talasam ja cu vracati taj kredit kroz registraciju i povecanje taksi u opcini...hocu da talasam, jer su ljudi upozoravali da se ne radi na ovakav nacin...
Zivim u Radakovu,i kao na dlanu vidim ovu ALMY-evu bazu,gazde se dovoze u najnovijim dzipovima,quadovi se vozaju,eto gdje je otislo 70 mil :izet: 8-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7718 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

A tek voznja u kruznim tokovima. :-)

Brat bratu 50% vozaca ne zna za sta koja traka sluzi.
nadžak

#7719 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Sa svim rečenim se slažem jer sve navedeno je pristuno kao dodatni problem u saobračaju. Tako ti je kad rade stranačke veze. Struka i znanje su na nižim mjestima. Lično znam za ovu situaciju baš u firmi koja je radila na ovom projektu i rješenjima. Žalosno...
kakavdanakneiskustvu

#7720 Re: Zeničani

ajd oko soping centra jos i nekako,to je tad bio prvi takav objekat u gradu,mislim i sad je jedini te velicine,ali i ja fakaz ne kontam cemu ovolika guzva ako je zbog robota,nije valjda zbog besplatne rostiljade
kakavdanakneiskustvu

#7721 Re: Zeničani

ja koliko se sjecam bilo je najavljeno da ce se petlja u blatusi totalno zatvoriti za promet 2.12.,a cuo sam i ja danas da je zatvorena ali nisam vjerovao da je bas tako
Ci-Nick

#7722 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

_BataZiv_0809 wrote:A tek voznja u kruznim tokovima. :-)

Brat bratu 50% vozaca ne zna za sta koja traka sluzi.
Znaju ljudi,... sa vanjske trake spiči pravo u unutrašnju pa onda ponovo u vanjsku.
Pravolinijski je kažu najkraći put.
Mene zamal prije dva dana ne sjeba čovjek na stanici na onom polukružnom. Išao je desnom trakom prema Bulevar,.. polako.
Ja lijevom malo brže,.. i skoro se poravna s njim,.. kad krenu čovjek na lijevo da se zavrti na polukružnom.
Jedva ga profulah. :evil:
Ci-Nick

#7723 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

kakavdanakneiskustvu wrote:

ja koliko se sjecam bilo je najavljeno da ce se petlja u blatusi totalno zatvoriti za promet 2.12.,a cuo sam i ja danas da je zatvorena ali nisam vjerovao da je bas tako
Il radovi idu brže od očekivanja ili se boje da sve na padne u vodu.
kakavdanakneiskustvu

#7724 Re: Zeničani

je li bio ko u robotu?
Casual's

#7725 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kakavdanakneiskustvu wrote:je li bio ko u robotu?
Bio večeras (gledo konvektore, usput ako ko ima kakvu preporuku za isti moRe na PP :D ),fino je urađeno, kultura unutra, fino osvjetljeno, toplo, miriše. CIjene su sasvim ok, radnici uljudni iako je red za kasu bio 15 metara.
Drago mi je da ce Bingo u LP propasti zbog ovog i da ce isti nadam se ponuditi neki reprezentativniji objekat u gradu.
Post Reply