Krivi su i jedni i drugi, možda vlada više jer je godinama tolerisala neči kriminal... Ko je bio u upravnim odborima Grasa kada bi se analiziralo od rata na ovamo... Sve su to goli kriminalci... Ovo nikako ne amnestira javašluk radnika...NEOPLAN wrote:bas naprotiv rami ulaze i kritikuju cts kako ne staju na stanice, kaze jedan dedo da mu fali stari dobri cincili (tramvaj) i onda pocne pricati o tome kako su na vlasti kriminalci, 'sejtani', kako mu nije jasna omladina, da je on star spreman hodati da se ljudima pomogne da rijese probleme, a mladima mrsko pjeske do granapa, a kamoli da dizu revolucije...
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- sargon
#7701 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- NEOPLAN
#7702 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ma ja radnici su za sve krivi sve i jedan zivi u vili, luksuzno, boli glava
a ja opet kazem ko je skinuo Bimu? Cek, cek... 2006, par strajkova upozorenja, a onda generalni strajk, i pade bimo...
Samo po 100ti put kazem, dodjose gori od njeg...
a ja opet kazem ko je skinuo Bimu? Cek, cek... 2006, par strajkova upozorenja, a onda generalni strajk, i pade bimo...
- Cyrax
#7703 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bunise li se oni ikad protiv almighty Bime ili su im tad bila zlatna vremena pa se moglo hapati od portira do sefa?
- Reglan
#7704 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
arshavin wrote:@NEOPLAN,podrzavate li vi Himzaniju,ako ne sto se ne bunite protiv njega.
Nije valjda da vas 1799 nema damu?
- Kemal Malovčić
#7705 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
je li proradio?
meni je sutra ispit, koliko da spavam?
uostalom, sve ću zaboraviti od pješačenja
- NEOPLAN
#7706 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
i ne znam kako gorane mozes reci da se nije strajkovalo, ko da je ovo prvi strajk...
-
The Realist
#7707 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zar se protiv Bime nije štrajkalo, jer nije za 50KM podigao plate, ili tako nešto, a do tada se šutjelo? To si ti napisao. Znači opet nije bio problem kriminal, nego to što su htjeli veće plate.NEOPLAN wrote:ma ja radnici su za sve krivi sve i jedan zivi u vili, luksuzno, boli glava
I nisi odgovorio na pitanje da li su radnici spremni na smanjenje plata i toplog obroga, te šta znači taj tarifni sistem.
- sargon
#7708 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ok brate, ali jebiga raji dokurčilo više, rasformiraj radi šta god hoćeš ali da više prestane ovakvo stanje... ja opet kažem dajte da vidimo ko je bio u nadzornom i upravnom odboru Grasa, treba i te ljude prozivati... Znam da je bio Ajnadžić taj čovjek gdje je god prošao haos je napravio... Vojno lice postaviti na čelo upravnog odbora Grasa, pa u p.m.... Niko ne spominje te ljude...NEOPLAN wrote:ma ja radnici su za sve krivi sve i jedan zivi u vili, luksuzno, boli glava
- sargon
#7709 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ponavljaj do faxaKemal Malovčić wrote:je li proradio?
-
Sarajevski_Marlboro
#7710 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Joj ove jedne juce, kaze platila sam taxi 20 maraka 2X, evo dzaba radim 2 dana, privatnik meni to nece platit' al' podrzavam Gras...sto bi ljudi radili bez plate...da je srece trebali bi svi tako.
i masa je takvih maloumnih kretena
- NEOPLAN
#7711 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sve to stoji ljudi moji al ne mogu radnici biti krivi za postavljanje menadzmenta, ne valja kad sute pa ovi stavljaju koga hoce i kradu, ne valja kad se bune protiv direktora kao u januaru, zaboga otkud im to pravo da oni biraju direktora, jbg ne bi vam bog ugodio.
Bimo je pao zbog kriminala, a kap koja je prelila casu je bilo potpisivanje kolektivnog ugovora po kojem bi radnicima drasticno porasla plata (tada su imali najmanju platu od svih javnih firmi -700 maraka sa to) i nepostivanje istog. Radnici su trazili, ako vec ne moze po kolektivnom, da se poveca 50 maraka, on nije dao i izazvao je bunt koji je na vidjelo iznio sav njegov kriminal.
Bimo je pao zbog kriminala, a kap koja je prelila casu je bilo potpisivanje kolektivnog ugovora po kojem bi radnicima drasticno porasla plata (tada su imali najmanju platu od svih javnih firmi -700 maraka sa to) i nepostivanje istog. Radnici su trazili, ako vec ne moze po kolektivnom, da se poveca 50 maraka, on nije dao i izazvao je bunt koji je na vidjelo iznio sav njegov kriminal.
-
goran16v
#7712 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nije Bimo pokr'o sve za 10 dana pa ga odmah provalili i skinuli, sta su ti nevini i posteni radnici radili 10 god od 96 do 2006 dok je Bimo krao???? Ko najvece *izde cutali dok im je Bimo posto da kradu i zaposljavaju rodbinu. Ti fakat mislis da je neko lud ovdjeNEOPLAN wrote:ma ja radnici su za sve krivi sve i jedan zivi u vili, luksuzno, boli glava
- sargon
#7713 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Meni je u svemu ovome krivo što će se u cijeloj ovoj frci ljudi (tipa Nedžada Ajnadžića) koji su bili u upravnim i nadroznim odborima i koji su stavljali svoj potpis na taj kriminal izvući, ne kažem nekažnjeno, nego niko o njima i nepriča... Ali opet koliko raju iritira onaj glavonja predsjednik sindikata, samo štetu radnicima nanosi... Ja mislim da je krivica vlasti 70 % a radnika 30...NEOPLAN wrote:sve to stoji ljudi moji al ne mogu radnici biti krivi za postavljanje menadzmenta, ne valja kad sute pa ovi stavljaju koga hoce i kradu, ne valja kad se bune protiv direktora kao u januaru, zaboga otkud im to pravo da oni biraju direktora, jbg ne bi vam bog ugodio.
- sargon
#7714 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja znam sada firmi kojima je vlasnik kanton u kojima se krade i gdje radnici znaju da se krade, ali to je naš mentalitet, ono šuti poklopi se čuvaj posao... Takvi smo jednostavno... Koliko se harči i krade u Telekomu samo što to telekom nekako kompenzira derući korisnike... Neoplan je što se tiče mene u pravu kada kaže da je za sve ovo odgovorna vlast... Eno Zeljković šta je uradio sa Toplana a došao da o grasu popuje... Njegove stranačke kolege su uništavale Gras.goran16v wrote:Nije Bimo pokr'o sve za 10 dana pa ga odmah provalili i skinuli, sta su ti nevini i posteni radnici radili 10 god od 96 do 2006 dok je Bimo krao???? Ko najvece *izde cutali dok im je Bimo posto da kradu i zaposljavaju rodbinu. Ti fakat mislis da je neko lud ovdjeNEOPLAN wrote:ma ja radnici su za sve krivi sve i jedan zivi u vili, luksuzno, boli glava
- NEOPLAN
#7715 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
gorane niko nije lud, al ako znas da svakog 10tog u mjesecu u 17 sati ides na bankomat i tamo te ceka plata i to i placeni krediti, zdravstveno, doprinosi, imas vozila bruku, niko nije ni imao razloga da se buni. Jebo ga ti haj budi iskren bil se ti bunio?
Bimo je krao, al je i dao. Sve dok mu apetiti nisu porasli pa poceo udarati po radnicima. A svoj kriminal je pokrivao donacijama, a kad je sve izaslo na vidjelo odmah su krenulí strajkovi i do dan danas nisu stali.
Bimo je krao, al je i dao. Sve dok mu apetiti nisu porasli pa poceo udarati po radnicima. A svoj kriminal je pokrivao donacijama, a kad je sve izaslo na vidjelo odmah su krenulí strajkovi i do dan danas nisu stali.
-
udrch
#7716 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pusti to..hoće te li pristati i početi raditi ujutro ili nastavljate štrajk..NEOPLAN wrote:gorane niko nije lud, al ako znas da svakog 10tog u mjesecu u 17 sati ides na bankomat i tamo te ceka plata i to i placeni krediti, zdravstveno, doprinosi, imas vozila bruku, niko nije ni imao razloga da se buni. Jebo ga ti haj budi iskren bil se ti bunio?
ultimatum vam ističe u 04h ujutro..ako ne prihvatite siguran sam u stečaj..
- Muhamed Đakmić
#7717 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne podržavam GRAS i nadam se da će svako ko je ukrao i šaraf biti procesuiran, ali malo mi je iluzorno i prilično licemjerno pitati se zašto radnici nisu ranije štrajkovali, kada smo evo šest dana bez prevoza, a ni mi ne štrajkujemo.
Radnici GRAS-a = Upravni Odbor GRAS-a = Vlada = Građani
Svi su isti u ovome, nema ispravne strane.
Radnici GRAS-a = Upravni Odbor GRAS-a = Vlada = Građani
Svi su isti u ovome, nema ispravne strane.
- NEOPLAN
#7718 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne znam to, fkt nemam nikakve informacije.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7719 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
što si ba ogorčena tol'ko, još si mladaSarajevski_Marlboro wrote:Joj ove jedne juce, kaze platila sam taxi 20 maraka 2X, evo dzaba radim 2 dana, privatnik meni to nece platit' al' podrzavam Gras...sto bi ljudi radili bez plate...da je srece trebali bi svi tako.
i masa je takvih maloumnih kretena
- respo
#7720 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
niko nije imao razloga da se buni?
pa ne moze do vijeka krasti neko a da se ne skonta
a i ti radnici ajd njega ce a sta ce nama biti boli nas briga
a onda i pojedini radnici koji su krali od goriva do dijelova tipa kad moze direktor milion sta je rezervoar goriva za gras i slicne stvari
a onda i pojedini radnici koji su krali od goriva do dijelova tipa kad moze direktor milion sta je rezervoar goriva za gras i slicne stvari
-
goran16v
#7721 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Samo sto je bitna razlika sto Toplane nisu zavrnule grijanje kad su i direktori i radnici pokrali sve, ali zato su se postenjacine u GRAS-u, kad nije ostalo vise sta da se ukrade, odmah nadigli protiv direktora i poceli sa strajkom.
- Muhamed Đakmić
#7722 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Imamo li mi građani razlog da se bunimo?respo wrote:niko nije imao razloga da se buni?
Što se ne bunimo?
GRAS je samo slika društva u cjelini.
- respo
#7723 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
a meni koliko je poznato da su imalo odgovorni radnici bunili bi se kako i zasto mujo mujic krade u grasu a i taj zasto bimo i kompanije kraduLud i ponosan wrote:Koliko je meni poznato, za lopovluk postoje institucije u ovoj zemlji, organi koji to trebaju ispitati i procesuirati.
Smijesna mi je ta vasa prica...
al jok njima je vazno da 10-og u 17 sati dignu platu sa svim placenim a onda zbog toga sto se nisu bunili sada ispastaju
da ne pominjem zaposljavanje viska radnika
pa onda imas situaciju
pola radi pola muda hladi
-
mali_balon
#7724 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ju fak ticer wat if ticer men ju gajFreakyStyley wrote:Jebem ti uciteljicu.Dr. Kuca wrote:Al kako su SDPovci zapjenili. You been busted![]()
- sargon
#7725 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
To jeste trebaju biti odgovorni zašto nisu ispoštovali zakon o štrajku... Ali opet ponavljam ima li igdje na internetu podataka ko je sve bio u upravnom i nadzornom odboru Grasa u zadnjih 10 godina?goran16v wrote:Samo sto je bitna razlika sto Toplane nisu zavrnule grijanje kad su i direktori i radnici pokrali sve, ali zato su se postenjacine u GRAS-u, kad nije ostalo vise sta da se ukrade, odmah nadigli protiv direktora i poceli sa strajkom.