Da, iduća je tek u Februaru.sumirprimus wrote:jel to izasla zadnja epizoda za 2016 god?
The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Pandakonda
#7701 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
- Pandakonda
#7702 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Kreće marisana polako
- SanskiBiser
#7703 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
sizifinho wrote:što neko reče - ako najbolji dio stripa u midseason finalu nije pružio više od "ok"... bojim se onog šta dolazi.
Negan je puno bolji bio na početku sezone, izgleda mi mršav i sitan što se nikako ne smije reći za njeg. Al haj, masa se da nabacit.
Ono što mi je dibidus debilno jeste da je negan: a - ostavio rositu u alexandriji... hej ljudi, ova ženska me pokušala ubiti, hmm imam ideju... hajmo je ostaviti tu, možda bude još prilika...
I ono sa palicom. Nisam expert za balistiku ali viđao sam bejzbol palice koje su pucale na dobar udarac pa mi je malo smiješno da palica koja se može slomiti ako je udari loptica koju je čovjek bacio, izdrži i zaustavi metak...
opet dodjemo do onoga trazimo logiku u seriji sa zombijima
SPOILER ALERT!
a to jeste za mythbusters tema, to sa palicom,
ali eto improvizovano Eugenovo "barutno" punjenje plus velik kalibar i tesko zrno = manjak kineticke energije i palica zaustavi zrno.
prakticno je to punjenje snage kao ili slabije od .22 LR (2.6 Grama zrno) ali sa zrnom .40 (9 Grama zrno) tako nekako...
Last edited by SanskiBiser on 12/12/2016 15:21, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#7704 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Opet pisete spojlere a epizoda sinoc izasla.
Pa daj ljudi jbt...
Pa daj ljudi jbt...
- beni-bu-man
#7705 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
jbg kad se ljudi prave pametnidječak sa šibicama wrote:Opet pisete spojlere a epizoda sinoc izasla.
Pa daj ljudi jbt...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7706 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
pa neka, šta fali, iskali ljudi tako. šta ima neko njima zabranjivati da komentarišu odmah. kaže što moram čekati, što ti moraš temu otvarati, a, aaa?dječak sa šibicama wrote:Opet pisete spojlere a epizoda sinoc izasla.
Pa daj ljudi jbt...
dabogda sve spojlali.
- ExNihilo
#7707 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Chmoljo wrote: dabogda sve spojlali.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7708 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Sto je Chmoljo nesh ljut...mora da ga je neko nasikirio na....recimo, politici 
- beni-bu-man
#7709 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
spoil till you dieChmoljo wrote:pa neka, šta fali, iskali ljudi tako. šta ima neko njima zabranjivati da komentarišu odmah. kaže što moram čekati, što ti moraš temu otvarati, a, aaa?dječak sa šibicama wrote:Opet pisete spojlere a epizoda sinoc izasla.
Pa daj ljudi jbt...
dabogda sve spojlali.
-
sizifinho
#7710 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Objektivno i logično je da se na temu ne ulazi dok se epizoda ne pregleda. Ja tako radim već godinama, i ne vidim problem zašto drugi ne bi. Lično sam sebi spojlao više puta stvari, tipa smrt Beth i slično, jer sam ulazio.
Brate, strpi se, pregledaj je i uđi na temu da raspravimo. Ne kontam ljude koji ne mogu sačekati do navečer da NE UĐU na temu.
Znalo se desiti da ne stignem pogledati i do subote, pa Bože moj, do subote ne ulazim na temu.
Ha ya.
Brate, strpi se, pregledaj je i uđi na temu da raspravimo. Ne kontam ljude koji ne mogu sačekati do navečer da NE UĐU na temu.
Znalo se desiti da ne stignem pogledati i do subote, pa Bože moj, do subote ne ulazim na temu.
Ha ya.
- Rockefeller
#7711 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Izašla epizoda i da ljudi ne spojlaju, niđe veze. Ja uvijek pročitam prije nego što pregledam epizodu 
- beni-bu-man
#7712 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
govorim sad za sebe, jos je nisam stigao pregledati al sam prokelt, smeta mi spojlane ali i ne. npr, prvo jutros uz jutanju kafu je bilo na instagramu da vidim koji novu stvar sta se izdesavalosizifinho wrote:Objektivno i logično je da se na temu ne ulazi dok se epizoda ne pregleda. Ja tako radim već godinama, i ne vidim problem zašto drugi ne bi. Lično sam sebi spojlao više puta stvari, tipa smrt Beth i slično, jer sam ulazio.
Ha ya.
-
sizifinho
#7713 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ma meni je glup taj argument: u seriji sa zombijima, sa zmajevima, gdje postoje paralelne dimenzije i slično...SanskiBiser wrote:sizifinho wrote:što neko reče - ako najbolji dio stripa u midseason finalu nije pružio više od "ok"... bojim se onog šta dolazi.
Negan je puno bolji bio na početku sezone, izgleda mi mršav i sitan što se nikako ne smije reći za njeg. Al haj, masa se da nabacit.
Ono što mi je dibidus debilno jeste da je negan: a - ostavio rositu u alexandriji... hej ljudi, ova ženska me pokušala ubiti, hmm imam ideju... hajmo je ostaviti tu, možda bude još prilika...
I ono sa palicom. Nisam expert za balistiku ali viđao sam bejzbol palice koje su pucale na dobar udarac pa mi je malo smiješno da palica koja se može slomiti ako je udari loptica koju je čovjek bacio, izdrži i zaustavi metak...
opet dodjemo do onoga trazimo logiku u seriji sa zombijima![]()
SPOILER ALERT!
a to jeste za mythbusters tema, to sa palicom,
ali eto improvizovano Eugenovo "barutno" punjenje plus velik kalibar i tesko zrno = manjak kineticke energije i palica zaustavi zrno.![]()
prakticno je to punjenje snage kao ili slabije od .22 LR (2.6 Grama zrno) ali sa zrnom .40 (9 Grama zrno) tako nekako...
TWD je serija o HIPOTETSKOJ situaciji i ljudima u toj situacjii.
Ali to ne znači da sad Negan treba počet ići u borbu mašući palicom i odbijajući metke na sve strane, ili Michone da jednim mačem prereže pet glava u jednom udarcu.
Ma jarane, sve to zvuči lepo što ti kažeš, može se možda i izvući matematika koja bi potvrdila tvoju priču.
Ali Rosita je dobro treniran borac. Negan se nalazi od nje 2 metra. Treba izvadi pištolj i ispali metak i bumo rekli da je precizna dovoljno da ide u glavu. Šta, Negan digao palicu prije metka tačno ispred face i zaustavio ga? Mislim, šega zvuči svakako, jer mi čak manje smisla ima da Rosita maši tolikog Negana i pogodi BAŠ BAŠ palicu. Kolike su šanse za to xD
-
sizifinho
#7714 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ma vala da ti iskreno kažem, ranije mi je smetalo. Tipa spoilam sebi, jer sam uletio na temu, da je Rick ubio nekog. Pa udarao bih se u glavu.beni-bu-man wrote:govorim sad za sebe, jos je nisam stigao pregledati al sam prokelt, smeta mi spojlane ali i ne. npr, prvo jutros uz jutanju kafu je bilo na instagramu da vidim koji novu stvar sta se izdesavalosizifinho wrote:Objektivno i logično je da se na temu ne ulazi dok se epizoda ne pregleda. Ja tako radim već godinama, i ne vidim problem zašto drugi ne bi. Lično sam sebi spojlao više puta stvari, tipa smrt Beth i slično, jer sam ulazio.
Ha ya.![]()
![]()
Sad, sedam dugih godina kasnije kad je kvalitet opao na nivo indijske serije pa u zadnjih 4 minute epizode se mora prikazati close up svake osobe sa intenzivnom muzikom u pozadini... brate, spoilaj, ebe mi se.
Tipa ona epizoda sa Lezboselom i Tarom... ja to ba nisam ni pogledao, ušao normala na temu i pročitao sve što treba da pročitam. Hladno. I ne ljutim se na vas, čak što više - hvala vam
- beni-bu-man
#7715 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
fakat sto im je to trebalo, jeste gledao sam je i na kraju epizode hmmmmm..... i to je to ne znam sto im to treba klasicni filleri,sizifinho wrote:Ma vala da ti iskreno kažem, ranije mi je smetalo. Tipa spoilam sebi, jer sam uletio na temu, da je Rick ubio nekog. Pa udarao bih se u glavu.
Sad, sedam dugih godina kasnije kad je kvalitet opao na nivo indijske serije pa u zadnjih 4 minute epizode se mora prikazati close up svake osobe sa intenzivnom muzikom u pozadini... brate, spoilaj, ebe mi se.![]()
Tipa ona epizoda sa Lezboselom i Tarom... ja to ba nisam ni pogledao, ušao normala na temu i pročitao sve što treba da pročitam. Hladno. I ne ljutim se na vas, čak što više - hvala vam
jednostavno fali mi stari rick sa machetom crvene rucke
-
sizifinho
#7716 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Pa eto, valjda treba popuniti vrijeme. Mislim, svake sezone imaju takve dvije epizode, u obje polusezone.
Problem je što svi znamo gdje ovo vodi. Vodi ka sukobu Ricka i Negana, dobit ćemo opet Ricka sa crvenom sjekirom, dat će nam par epizoda rokačine i svi smo sretni i zadovoljni.
Već viđeno:
1. na Hershelovoj farmi
2. u Zatvoru
3. u Šumama ( Terminus)
4. Alexandrija
I to uvijek ide ovako:
1. epizoda sezone - sranje od prošle sezone se otkuhava, moraš pogledati. Uvijek je odlična.
2. ep - sranje od prošle epizode se mora skuhati, moraš pogledati. Obično je dobra.
3. ep - nemaš pojma šta se dešava, svak sa svakim priča o moralnim i etičkim vertikalama. Može se gledati ali nakon 3. sezone je samo jednom bila dobra.
Onda 4,5,6,7 su filleri. Možeš komotno propustiti jednu ili dvije.
8. ep - sranje od početka sezone je sad kulminiralo, čekaj dva mjeseca. Obično je dobra.
Druga polusezona prati isti plan.
Problem je što svi znamo gdje ovo vodi. Vodi ka sukobu Ricka i Negana, dobit ćemo opet Ricka sa crvenom sjekirom, dat će nam par epizoda rokačine i svi smo sretni i zadovoljni.
Već viđeno:
1. na Hershelovoj farmi
2. u Zatvoru
3. u Šumama ( Terminus)
4. Alexandrija
I to uvijek ide ovako:
1. epizoda sezone - sranje od prošle sezone se otkuhava, moraš pogledati. Uvijek je odlična.
2. ep - sranje od prošle epizode se mora skuhati, moraš pogledati. Obično je dobra.
3. ep - nemaš pojma šta se dešava, svak sa svakim priča o moralnim i etičkim vertikalama. Može se gledati ali nakon 3. sezone je samo jednom bila dobra.
8. ep - sranje od početka sezone je sad kulminiralo, čekaj dva mjeseca. Obično je dobra.
- beni-bu-man
#7717 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
sizifinho wrote:Pa eto, valjda treba popuniti vrijeme. Mislim, svake sezone imaju takve dvije epizode, u obje polusezone.
Već viđeno:
1. na Hershelovoj farmi
2. u Zatvoru
3. u Šumama ( Terminus)
4. Alexandrija
I to uvijek ide ovako:
Pogledaj Westworld
-
sizifinho
#7718 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Znaš šta, velik sam fan sci fi-a ali i filma po kojem je rađena serija, tako da sam je čekao dugo, još od kad su teaser bacili prošle godine na ljeto.
I čekaj.
I čekaj.
I kad je došla, pregledao prvu epizodu i ne znam zašto - stao.
Sad čekam da mi se opet gleda.
I čekaj.
I čekaj.
- beni-bu-man
#7719 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ja cu ti samo rec gledajsizifinho wrote:Znaš šta, velik sam fan sci fi-a ali i filma po kojem je rađena serija, tako da sam je čekao dugo, još od kad su teaser bacili prošle godine na ljeto.
I čekaj.
I čekaj.
-
brain bubbles
#7720 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
i ja istobeni-bu-man wrote:ja cu ti samo rec gledajsizifinho wrote:Znaš šta, velik sam fan sci fi-a ali i filma po kojem je rađena serija, tako da sam je čekao dugo, još od kad su teaser bacili prošle godine na ljeto.
I čekaj.
I čekaj.
nakon trece epizode, postaje sve bolja i bolja
-
brain bubbles
#7721 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
da bacim i komentar na midseason finale
Drago mi je sto su izginuli Spencer i ona debela, dosadni su svakako bili
Carol mi se popela, da ne kazem gdje, ona nesto hoce da bude sama, ma mrs tamo
sta je Mison vidjela u daljini iz auta, gledao sam u slabijoj kvaliteti, pa nisam mogao vidjeti?
Jos me samo interesuje, ko je ono bio, sto je gledao Ricka i Aarona kako ukradene resurse trpaju u kamion, i kakva to zamka moze biti za njih
sta je Mison vidjela u daljini iz auta, gledao sam u slabijoj kvaliteti, pa nisam mogao vidjeti?
Jos me samo interesuje, ko je ono bio, sto je gledao Ricka i Aarona kako ukradene resurse trpaju u kamion, i kakva to zamka moze biti za njih
- strong69
#7723 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Nije ovo lose bilo 
- Pandakonda
#7724 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Možda je hrana otrovana ili je jednostavno lik napisao da su izgubili jer imaju oružija ali nemaju municijebrain bubbles wrote:da bacim i komentar na midseason finale
A Michonne je vidjela samo raskrsnicu sa zombijima i autima i kad je ova rekla "svi smo mi Negan" skontala je da ova nema namjeru da je odvede do Negana.
-
kakavdanakneiskustvu
#7725 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Pandakonda wrote:Kreće marisana polako![]()
ovo daryl nekog udara na 0:22?