IRAN

Post Reply
tesanj

#7701 Re: IRAN

Post by tesanj »

cestitke iranu :thumbup:
Challenger__

#7702 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

:thumbup:
Alfons Kauders

#7703 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

dobar dogovor za sve osim obame i netanyahua... nadajmo se da ce se ici dalje nakon sest mjeseci i da ce uspjeti skinuti jos sankcija

obama ce politicki dobro najebati radi ovoga, desnicari su vec podivljali - ali jednostavno ga zaboli kurac, jer mu oni apsolutno nista ne znace... ali moramo imati u vidu da i amerika ima metar fundamentalista i budala, srecom po demokrate takvi nikad nisu ni glasali za obamu... a po malo cemu su drugaciji od vehabija i iranskih desnicara

netanyahu ovim gubi kredibilitet totalno i lagano moze u komicare... zadnja dva nastupa u UN-u mu nisu bila losa, mozda mu comedy central da kakvu emisiju... frajer skoro 20 godina prica kako je iran samo nekoliko mjeseci od nuklearke, to mu dodje ko dodiku referendum

samo se pitam dje odose one silne prognoze o intervenciji u iranu, o izraelskom napadu, intervenciji u siriji... malo fulali forumski feldmarsali, malo zesce

jos samo da iran otrese budaletine iz politike i donese novi, sekularni ustav... neka malo vide preko grane kako turcima ide s takvim ustavom...
Challenger__

#7704 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

samo se pitam dje odose one silne prognoze o intervenciji u iranu, o izraelskom napadu, intervenciji u siriji... malo fulali forumski feldmarsali, malo zesce
Rambo.

Pogrešno si formulisao pitanje. Ono treba da glasi ispravno, dakle ovako: "šta bi od Obamine prijetnje vojnim napadom na Siriju i Natanjahuove i US AIPAC-ove prijetnje vojnim napadom na Izrael".

Kada sam sebi odgovoriš tačno na to pitanje, osvanućeš u drugoj deceniji 21. vijeka. Do tada .... :run:
Alfons Kauders

#7705 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:
Rambo.

Pogrešno si formulisao pitanje. Ono treba da glasi ispravno, dakle ovako: "šta bi od Obamine prijetnje vojnim napadom na Siriju i Natanjahuove i US AIPAC-ove prijetnje vojnim napadom na Izrael".

Kada sam sebi odgovoriš tačno na to pitanje, osvanućeš u drugoj deceniji 21. vijeka. Do tada .... :run:
nisam nista pogresno formulisao, pitanje stoji... i drago mi je da si se prepoznao u njemu

mislim, mogli bi sad kopati malo po temama o siriji i iranu da vidimo koliko si bio precizan u svojim prognozama, ali mislim da je to sasvim suvisno... :D
Co0l

#7706 Re: IRAN

Post by Co0l »

Sve se nema a ono 200 kila obogaceno na 20 % :D
Uglavnom,istorijski dogovor :thumbup: Pod uslovom da se ispostuje.
Challenger__

#7707 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Samo ti kopaj Rambo, iščitavajući moje postove samo ćeš se oplemeniti...

Rambo gdje su ti Tomahavci po Damasku? Rambo, gdje ti je invazija na Iran? E moj Rambo, još ti pucaš po Sovjetima u Gavganistanu, pa se ibretiš novome svijetu koga ne prepoznaješ.

:lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#7708 Re: IRAN

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nešto kontam i promišljam, Kosovo postiglo sporazum sa Srbijom, Iran postigao dogovor o tako važno pitanju sa USA i EU a mi ne možemo postići dogovor za Sejdić-Finci i ostalim bitnim, ali tako malim stvarima, u poređenju sa ovakvim dogovorima. :( :( :( Malo sam otišao off topic ali vrijedi za usporediti.
Challenger__

#7709 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nešto kontam i promišljam, Kosovo postiglo sporazum sa Srbijom, Iran postigao dogovor o tako važno pitanju sa USA i EU a mi ne možemo postići dogovor za Sejdić-Finci i ostalim bitnim, ali tako malim stvarima, u poređenju sa ovakvim dogovorima. :( :( :( Malo sam otišao off topic ali vrijedi za usporediti.
Ljudi širom svijeta su političku paradigmu promijenili i prilagodili je novim odnosima u svijetu. Naše političke elite, a Boga mi i narod(i), žive u ranim 90-im. Zato nema pomaka.
flexibila

#7710 Re: IRAN

Post by flexibila »

asurbanipal wrote:
fantom slobode wrote:Tradicija i iskustvo diplomatije Perzije. Ko zna, zna.

Diplomatija stara 5000 godina.

Zato beduini ostadoše kratkih rukava. Za njih i jesu deve, koze, šatori, pustinja i međusebne plemenske borbe. To im je krajnji domet... :D
Smijesno, zalosno ali istinito...jedan od jacih postova u zadnje vrijeme.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Chisum

#7711 Re: IRAN

Post by Chisum »

asurbanipal wrote:

Zato beduini ostadoše kratkih rukava. Za njih i jesu deve, koze, šatori, pustinja i međusebne plemenske borbe. To im je krajnji domet... :D
Porediti Irance i gore spomenute zaostale bushmane - to jednostavno nije moguce.

Naravno, Iran je jos uvijek daleko, daleko od idealne zemlje i idealnog drustva, ali se neke promjene ipak naziru. Nadam se da ce jednog dana ta lijepa zemlja, otvarajuci se i skidajuci okove koje su joj natovarili vanjski neprijatelji, skinuti i okove sumanutih klerika i njihovih bolesnih tekovina, koje su ovu zemlju skupo kostale i unazadile, koje su jedino i mogle opstati u jednom takvom hermeticki zatvorenom i iz vana anatemisanom drustvu, i konacno doci u ruke onih koji joj misle najbolje - prije svega svojih gradjana, koji itekako zasluzuju bolji zivot... a o slobodama da ne govorimo.

A sto se sporazuma i pregovora tice, ovaj ples su otplesali, 'alal vjera!
Alfons Kauders

#7712 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:Samo ti kopaj Rambo, iščitavajući moje postove samo ćeš se oplemeniti...

Rambo gdje su ti Tomahavci po Damasku? Rambo, gdje ti je invazija na Iran? E moj Rambo, još ti pucaš po Sovjetima u Gavganistanu, pa se ibretiš novome svijetu koga ne prepoznaješ.

:lol:
ja sam govorio da u siriji nece biti intervencije, ti i kolege ste govorili da hoce

ja sam govorio da ce se doci do nekog nakaradnog rjesenja za iranski nuklearni program, ti i kolege ste pricali o napadima i intervencijama

oplemeniti... :lol: majko mila
Alfons Kauders

#7713 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

Co0l wrote:Sve se nema a ono 200 kila obogaceno na 20 % :D
Uglavnom,istorijski dogovor :thumbup: Pod uslovom da se ispostuje.
to je bilo gorivo za reaktor u teheranu, odnosno za novi reaktor u araku... sada kad su odustali od araka, nemaju potrebe za njim...

iran je ocito racunao na ovakav dogovor jer su davno prestali obogacivati na 20%, tako da se kolicina zapravo smanjila u zadnjih godinu dana (kad su ubacili dio u reaktor u teheranu)... mislim da su znali da od araka nema nista jer bi taj reaktor proizvodio dosta plutonijuma za par bombi godisnje, te bi samo predstavljao metu

siguran sam da ce se ispostovati, svima je u interesu osim desnicara i klerofasista okupljenih oko desnog krila republikanske stranke i vladajuce koalicije u izraelu... njima sad ostaje samo da pizde a najbolje sto iran moze uraditi je da sve ispostuje i da nastavi, totalno ce ih diskreditovati (zapravo vec je)... sad ostaje da se vidi da li izrael i pojedini krugovi u americi mogu nekako sabotirati dogovor - moguce je da ce u iranu biti nezadovoljnih, ali ne vjerujem da ce moci ista napraviti
It_is_a_Leclerc

#7714 Re: IRAN

Post by It_is_a_Leclerc »

Jah, geopolitičari sa klixa... Sve živo znaju :lol:

Čestitam rukovodstvima obje strane na dogovoru koji svijet, barem za milimetar, udaljava od nuklearne kataklizme. Ograničavanje nuklearnog oružja kao planetarnog zla koje se po definiciji ne može koristi u mirnodopske svrhe, te njegovo postpuno ukidanje treba biti centralna misija svih miroljubivih vlastodržaca svijeta...

Ja znam da bi takvo nešto ograničilo mogućnost da klixovi geopolitičari sklepaju svoje križaljke, al' mislim da je to ipak manje bitno u odnosu na mogućnost da kao populacija nestanemo zbog nadmudrivanja izraelskih i iranskih neznalica :)
basar

#7715 Re: IRAN

Post by basar »

Chisum wrote:
asurbanipal wrote:

Porediti Irance i gore spomenute zaostale bushmane - to jednostavno nije moguce.

Naravno, Iran je jos uvijek daleko, daleko od idealne zemlje i idealnog drustva, ali se neke promjene ipak naziru. Nadam se da ce jednog dana ta lijepa zemlja, otvarajuci se i skidajuci okove koje su joj natovarili vanjski neprijatelji, skinuti i okove sumanutih klerika i njihovih bolesnih tekovina, koje su ovu zemlju skupo kostale i unazadile, koje su jedino i mogle opstati u jednom takvom hermeticki zatvorenom i iz vana anatemisanom drustvu, i konacno doci u ruke onih koji joj misle najbolje - prije svega svojih gradjana, koji itekako zasluzuju bolji zivot... a o slobodama da ne govorimo.

Klerici su ih i doveli do ovog uspjeha. A lajavci mogu da laju samo iz amerike, izraela ili čak bosne... Ali Islamska Vlast postoji i ako Bog da pobijedit će sve unutrašnje i vanjske zavjere..
Alfons Kauders

#7716 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

It_is_a_Leclerc wrote:Jah, geopolitičari sa klixa... Sve živo znaju :lol:

Čestitam rukovodstvima obje strane na dogovoru koji svijet, barem za milimetar, udaljava od nuklearne kataklizme. Ograničavanje nuklearnog oružja kao planetarnog zla koje se po definiciji ne može koristi u mirnodopske svrhe, te njegovo postpuno ukidanje treba biti centralna misija svih miroljubivih vlastodržaca svijeta...

Ja znam da bi takvo nešto ograničilo mogućnost da klixovi geopolitičari sklepaju svoje križaljke, al' mislim da je to ipak manje bitno u odnosu na mogućnost da kao populacija nestanemo zbog nadmudrivanja izraelskih i iranskih neznalica :)
zasto nuklearne kataklizme?

ne postoji nijedan dokaz da je iran ikada radio na razvoju nuklearnog naoruzanja... nikad nije ni postojao... jesu istrazivali, raspitivali se, nabavljali raketnu tehnologiju... ali nikad niko nije dokazao da su fakat i radili na nuklearci
Chisum

#7717 Re: IRAN

Post by Chisum »

basar wrote:
Chisum wrote:
asurbanipal wrote:

Klerici su ih i doveli do ovog uspjeha. A lajavci mogu da laju samo iz amerike, izraela ili čak bosne... Ali Islamska Vlast postoji i ako Bog da pobijedit će sve unutrašnje i vanjske zavjere..
Gdje klerici jedino mogu da dovedu, najbolje pokazuje arapski svijet... Iranska prica je mnogo kompleksnija od klerikalnog naprdjivanja sa mindera... pogotovo iranska diplomatija, koja, za razliku od arapskih banana drzava, nije od juce, a, bogami, ni s kraja sedamdesetih.
elma89_

#7718 Re: IRAN

Post by elma89_ »

Nista bez Irana i Turske :D da sam arapkinja stid bi me bilo :D bas i jesu za deve samo :roll:
basar

#7719 Re: IRAN

Post by basar »

Najbolje pokazuje Islamska Republika Iran. Od jadova poslušnika izrasli su u vođu islamskog svijeta i najvažniju silu na bliskom istoku.

I jedina nada za Palestinu.

A da ne spominjem kakvu revoluciju u islamskoj misli su napravili.. Doduše uvijek su to i bili od početka Islama do dana današnjeg.
Last edited by basar on 24/11/2013 12:59, edited 1 time in total.
elma89_

#7720 Re: IRAN

Post by elma89_ »

Basar,,Iran je civilizacija otkad zna za sebe,i za vrijeme saha ,i za vrijeme ajatolasa
Challenger__

#7721 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Alfons Kauders wrote:ja sam govorio da u siriji nece biti intervencije
Alfons Kauders dana 24/08/2013 09:56
Alfons Kauders wrote:
mmaar wrote:
Barak Obmana krece u dzihad! On je svjetlo islama!
Ne vidim neki problem. Vec godinama drobite o Toru, S300 i sl. ruskim govnima koja su uvalili slobodarskim, antiglobalistickim rezimima. :D Da sad malo vidimo kako ce se pokazati u akciji. :D

Image

Pitam se kakve bi kvote nudile kladionice... :D Nesto ko Brazil - Lihtenstajn... :D

I to u Riu.
Alfons Kauders dana 24/08/2013 10:02
Alfons Kauders wrote:
Image

Ostavio sam bocu Jacka za kraj. Otvaram cim neko Asadu zabije motku u dupe. :D

dana 24/08/2013 10:04
Alfons Kauders wrote:
CungaLunga wrote:A kakve su kvote na sudbinu Asada?
Hoće li visiti kao Saddam na užetu,
ili će ga pobunjenici..... kao Gadaffija?
Vidis nije ti to lose, trebali bi baciti kakve kvote na papir.

Ja mu dajem 10% da ce ostati na vlasti... 20% da ce ispariti u Rusiju, 30% da ce skoknuti do Irana... 20% da ce ga ubiti kad ga se nekako dokopaju i 20% da ce ga osuditi i onda ubiti ko Sadama.

dana 24/08/2013 10:21
Alfons Kauders wrote:
Co0l wrote:
...a plus sto tamo svako zna da jedan spetsnaz pojede za dorucak petoricu sealova,trojicu delti i dva sas-ovca pride. :)
I jos se kuka sto su Izraelci navodno bombardovali nekakvo skladiste protubrodskih raketa... :D Al tamo gdje pamet i logika prestaju moze se i pomisliti da to rusko-iransko smece ima veci domet od Tomahawka... :D

Pogledao sam letimično i vidim da lažeš. Dakle, pričao si, sad ovako, sad onako, stava nemaš. Ukratko, malo si lagao, a ako ti je seosko veselje da tuđe mišljenje falsificiraš, samo uživaj.

Ovaj dan je preskup za amatere tvog profila.
It_is_a_Leclerc

#7722 Re: IRAN

basar wrote:Najbolje pokazuje Islamska Republika Iran. Od jadova poslušnika izrasli su u vođu islamskog svijeta i najvažniju silu na bliskom istoku.

I jedina nada za Palestinu.

A da ne spominjem kakvu revoluciju u islamskoj misli su napravili.. Doduše uvijek su to i bili od početka Islama do dana današnjeg.
S tim da su ljudska prava, civilno društvo, slobode manjinskih grupa, žena i drugih na katastrofalno niskim granama, što će se, nadam se, promijeniti sa odlaskom ove tvrdolinijaške struje sa vlasti.
agnostic_front

#7723 Re: IRAN

Post by agnostic_front »

čelenđer oplemenitelj!
It_is_a_Leclerc

#7724 Re: IRAN

Alfons Kauders wrote:

ne postoji nijedan dokaz da je iran ikada radio na razvoju nuklearnog naoruzanja... nikad nije ni postojao... jesu istrazivali, raspitivali se, nabavljali raketnu tehnologiju... ali nikad niko nije dokazao da su fakat i radili na nuklearci
Općenito, treba eliminisati nuklearnu energiju iz svih sfera, kao nešto što vodi svijet u jednosmjernu ulicu nestanka. Bez obzira ko je razvijao i zašto.
Drvosjeca iz Dejcica

#7725 Re: IRAN

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

It_is_a_Leclerc wrote:
Alfons Kauders wrote:

Općenito, treba eliminisati nuklearnu energiju iz svih sfera, kao nešto što vodi svijet u jednosmjernu ulicu nestanka. Bez obzira ko je razvijao i zašto.
Kada nas Fokushima i Chernobil nisu tome naučili onda mislim da se to neće desiti nikada. Japan i dalje ne odustaje od nuklearne energije i gradnje novih nuklearki a Fokushima i dalje svako malo pusti radioaktivni otpad jal' u zemlju jal' u okean. :(
Post Reply