Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
drunken tiger

#7701 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drunken tiger »

Golf 6 1.6 u 12km kazaljka od goriva pala za dva i po podioka? Ne curi gorivo nigdje. Kompjuter pokazuje potrošnju od 35l...Zna li neko šta bi mogao biti probem?
amar1994

#7702 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

quarterback wrote:izvinjavam se ali
hocel ko da iznajmi garazu :D
jel na sipu negdje , ako nije nista :D
Kataklinger

#7703 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Kataklinger »

Meni je na 1.6 eHDI u 80km kazaljka pala za 1.5 podiok. A inace s jednim podiokom predjem preko 100km jer je taj jedan podiok oko 7l. Ubi ovaj minus...
mirzet87sa

#7704 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirzet87sa »

drunken tiger wrote:Golf 6 1.6 u 12km kazaljka od goriva pala za dva i po podioka? Ne curi gorivo nigdje. Kompjuter pokazuje potrošnju od 35l...Zna li neko šta bi mogao biti probem?
meni je komp podivljao kada sam stavljao one led diode.. isto potrosnja skocila sa 7 na 27
channel10

#7705 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by channel10 »

Tomahawk11 wrote:Ehh....izgleda da ne valja dizel ni kod koga.
Kolega sipao na Petricu, zaledilo.
Drugi kolega sipao na Petrolu, zaledilo.
Sluzbenjaci iz Coca Cole, zaledili.
Iz firme, visoke licnost sa sluzbenim vozilima, zaledili :mrgreen: Sipa se na Energopetrolu.
Kaze, krenulo i nakon tri minuta - zovi slep. Al tu nastaje belaj. Bihamk kolabriro. Haos je totalni. Smrznes se ko neka stvar i nacekas ko lud :-)
Ja sipam samo na EP pa evo neće da upali,a benzinac. Sačekat ću dok ne izadje temperatura na plus pa pokušati upaliti. Maloprije opet pokušao i upali. Radi sekundu dvije i ugasi se. I to dok radi, isto da struze od nesto. Kao da je zaledilo nesto.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7706 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Tomahawk11 »

channel10 wrote:
Iz firme, visoke licnost sa sluzbenim vozilima, zaledili :mrgreen: Sipa se na Energopetrolu.
Kaze, krenulo i nakon tri minuta - zovi slep. Al tu nastaje belaj. Bihamk kolabriro. Haos je totalni. Smrznes se ko neka stvar i nacekas ko lud :-)
Ja sipam samo na EP pa evo neće da upali,a benzinac. Sačekat ću dok ne izadje temperatura na plus pa pokušati upaliti. Maloprije opet pokušao i upali. Radi sekundu dvije i ugasi se. I to dok radi, isto da struze od nesto. Kao da je zaledilo nesto.
Benzinac je i kod mene.
Nisam dosad imao problema sa paljenjem.
Sipam kod onih koji nude najbolju cijenu.
530i

#7707 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

channel10 wrote:
Antifriz si provjerio?
channel10

#7708 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by channel10 »

Prije mjesec dana radio mali servis i provjerio antifriz. Čovjek mi reče da je na -40, pa sad vise ni sam ne znam do cega je dok ne otopli.
l33t

#7709 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by l33t »

ja sam izvadio bateriju, cekam toplije vrijeme da upalim malo, pod toplije mislim na -5 :D
zdruzdjo

#7710 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zdruzdjo »

drunken tiger wrote:Golf 6 1.6 u 12km kazaljka od goriva pala za dva i po podioka? Ne curi gorivo nigdje. Kompjuter pokazuje potrošnju od 35l...Zna li neko šta bi mogao biti probem?
Ma mozda onaj software sto su stavljali pobudalio. Znam da je "trebao" da pokazuje manje. Mozda mu zima pa malkice polupao loncice.

Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
Nermin_BH

#7711 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Nermin_BH »

.
Last edited by Nermin_BH on 03/06/2017 16:28, edited 1 time in total.
Dzevy

#7712 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dzevy »

http://sendvid.com/mi9eb3ik

Jutrosnje paljenje prvi put nakon petka navečer, nema garazu samo nadstresnica. Nije lose za starog dizela i petogodisnji akumulator.
NediM17

#7713 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

@prelude

Vidio sam danas da su mi ovakve identicne racve za vodu.

Image

99.9% da je povezano ovako. A onda nije ni cudo da je kroz isparivac smijesan protok i da mu je problem da na ovim temperaturama prebaci plin.

Image

Da je naci ovakvu racvu, samo metalnu, a ne ovo plasticno govno. Bukvalno tjera vodu pola pola i to je pravo rjesenje, nikada vise ne bi zajebavao na bilo kakvom minusu 100%.

Image
mad_max_ba

#7714 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mad_max_ba »

izuzev safety car-a i Dzems auta ima li još neko u Sarajevu da se bavi popravkom Opelovih auta a da nije ovlašteni?
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7715 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

Da li je moguce da se buka u kabini auta pri normalnoj voznji i brzini, normalnim obrtajima poveca u kabini ako trap nije dobro centriran ili kako se vec to kaze.
Prijatelj na Fokusu 1.4, 2004 godina, radio letvu volana i silent blokove zamijenio, jer mu je lupalo kao metalni zvuk, i sad mu je to prestalo, ali kaze da se povecala buka u kabini od tockova najvjerovatnije pri normalnoj voznji. Moze li buka biti od "necentriranog trapa" ?
hladan.preminger

#7716 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by hladan.preminger »

Leon16v wrote:Da li je moguce da se buka u kabini auta pri normalnoj voznji i brzini, normalnim obrtajima poveca u kabini ako trap nije dobro centriran ili kako se vec to kaze.
Prijatelj na Fokusu 1.4, 2004 godina, radio letvu volana i silent blokove zamijenio, jer mu je lupalo kao metalni zvuk, i sad mu je to prestalo, ali kaze da se povecala buka u kabini od tockova najvjerovatnije pri normalnoj voznji. Moze li buka biti od "necentriranog trapa" ?

Da nije zbog zimskih guma. Savine S3 huče ko voz u tunelu.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7717 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

hladan.preminger wrote:
Leon16v wrote:Da li je moguce da se buka u kabini auta pri normalnoj voznji i brzini, normalnim obrtajima poveca u kabini ako trap nije dobro centriran ili kako se vec to kaze.

Mislim da su i kod njega Sava, a mozda i od ovih opasnih minusa, pa malo vise galami
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7718 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Leon16v wrote:
hladan.preminger wrote:

Mislim da su i kod njega Sava, a mozda i od ovih opasnih minusa, pa malo vise galami
Nakupilo se leda oko tockova, pa struze. Ja neki dan kontam, tocak mi otpao, kako je strugalo.[emoji4]

Sent from my C6603 using Tapatalk
MMM1977

#7719 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by MMM1977 »

Dakle, juce mi se auto gasilo svakih minut-dva, bez obzira na to da li stajao ili isao. Pretpostavio sam da se zaledila nafta i auto sam ostavio u garažu da se odledi.

Danas sam isao upaliti auto ali imam dvije greske, kao na slici. Plus izbaci poruku "check coolant" a i kad stisnem gas ide do max. 2500 obrtaja.

Image
mirzet87sa

#7720 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirzet87sa »

Provjeri/dospi antifriz, izbaci i meni kad mu zafali
Ned071

#7721 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

mad_max_ba wrote:izuzev safety car-a i Dzems auta ima li još neko u Sarajevu da se bavi popravkom Opelovih auta a da nije ovlašteni?
sta treba, u cemu je problem?
johntra

#7722 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by johntra »

Kako su ovi minusi abnormalni, ali i kad je zima, mada kraće, dolazi mi neki zvuk iz motora, kao zviždanje...
kontao sam da je varijabilna remenica, jer su me isprepadali sa tim kod renoVa, te da ona zviždi jer je ulje gušće...ali to mi se većinom dešava kad pritišćem kvačilo da prebacim u nižu ili višu brzinu, kad se obrtaji dižu...kontam da je nešto u motoru zviždalo bi non stop, kad vozim...
može li šta biti do kvačila? inače, kad se auto ugrije zvuk prestane i nema ga kad je toplo vrijeme...
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#7723 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Romeo 80 »

johntra wrote:Kako su ovi minusi abnormalni, ali i kad je zima, mada kraće, dolazi mi neki zvuk iz motora, kao zviždanje...
kontao sam da je varijabilna remenica, jer su me isprepadali sa tim kod renoVa, te da ona zviždi jer je ulje gušće...ali to mi se većinom dešava kad pritišćem kvačilo da prebacim u nižu ili višu brzinu, kad se obrtaji dižu...kontam da je nešto u motoru zviždalo bi non stop, kad vozim...
može li šta biti do kvačila? inače, kad se auto ugrije zvuk prestane i nema ga kad je toplo vrijeme...
Moje laičko mišljenje. Da ti nije možda druk ležaj otišao u vječna lovišta?! :?:
direstraits0078

#7724 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by direstraits0078 »

johntra wrote:Kako su ovi minusi abnormalni, ali i kad je zima, mada kraće, dolazi mi neki zvuk iz motora, kao zviždanje...
Samo po gasu. ;)
johntra

#7725 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by johntra »

Ma ne brine me baš toliko, ali me nervira na minusima...
Drugih simptoma nemam, ni na mjenjaču, ni na motoru...
Turčin je to dobro sastavio, taman za našeg podneblja... :)
Post Reply