Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
hercegovac_pravi

#7701 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

Kopenhagen wrote:
veljaca wrote:@ kopenhagen

Muci li tebe nesto ??????

Reci cu ti mene muci ovo:

" ... Iako zvuči nevjerojatno, ovo surovo i krvavo ubijanje na fesrkim otocima koji su dio danske, ponavlja se iz godine u godinu. U danskoj koja bi trebala biti "civilizirana država", članica europske unije. Premalo ljudi na svijetu zna za ovu groznu i unznemirujuću tradiciju koja se ponavlja svake godine. Krvavo klanje djelo je mladih momaka koji svojim sudjelovanje potvrđuju da su prešli iz djetinjstva u svijet odraslih(!!!). Potpuno je nevjerojatno da nije učinjeno ništa da bi se ovo barbarsko klanje zaustavilo. Barbarski pohodi na delfine vrste calderon koji su izuzetno inteligentni i druželjubivi i svojom su znatiželjom bliski čovjeku.... "

Ovo sam dobio u jednom e-mailu od osobe borca za zivotinjska prava u svijetu. Ako treba mogu ti proslijediti taj e-mail.....
Farani čekaju da Danci izumru pa će i oni doći na svoje :lol:
Ah bogara ti.... pa što ne raspišu referendum...pa ceo svet zna da je referendum demokratsko pravo svakog čoveka... :lol: :lol: :lol:
Kopenhagen

#7702 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Kopenhagen »

hercegovac_pravi wrote:
Kopenhagen wrote:
veljaca wrote:@ kopenhagen

Muci li tebe nesto ??????

Reci cu ti mene muci ovo:

" ... Iako zvuči nevjerojatno, ovo surovo i krvavo ubijanje na fesrkim otocima koji su dio danske, ponavlja se iz godine u godinu. U danskoj koja bi trebala biti "civilizirana država", članica europske unije. Premalo ljudi na svijetu zna za ovu groznu i unznemirujuću tradiciju koja se ponavlja svake godine. Krvavo klanje djelo je mladih momaka koji svojim sudjelovanje potvrđuju da su prešli iz djetinjstva u svijet odraslih(!!!). Potpuno je nevjerojatno da nije učinjeno ništa da bi se ovo barbarsko klanje zaustavilo. Barbarski pohodi na delfine vrste calderon koji su izuzetno inteligentni i druželjubivi i svojom su znatiželjom bliski čovjeku.... "

Ovo sam dobio u jednom e-mailu od osobe borca za zivotinjska prava u svijetu. Ako treba mogu ti proslijediti taj e-mail.....
Farani čekaju da Danci izumru pa će i oni doći na svoje :lol:
Ah bogara ti.... pa što ne raspišu referendum...pa ceo svet zna da je referendum demokratsko pravo svakog čoveka... :lol: :lol: :lol:
Ovako je lakše a i jeftineje.Strpljen spašen :lol:
hercegovac_pravi

#7703 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

dallton wrote:
hercegovac_pravi wrote:
dallton wrote:@hercegovac ja sam se sad zabrinuo sta da radimo, udruzise se dodik i covic, joj belaja :D ja kontam da cu popiti jos jednu kafu, jesi ti za caj ili nesto drugo?
Ma neka manjina....zaigrala se deca :lol: :lol: :lol:
sta zna dijete sta je 300kila i medjustranacki sporazum
A sad malo ozbiljnije...ovo je samo dokaz da je Čoviću i Dodiku "provučeno kroz uši" da od podjele BiH nema ništa....
Frankyee

#7704 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee »

Ovi zadnji potezi Dodika su samo nastavak zapocetog puta koji je isplaniran u SANU a DOdik i Tadic su samo izvrsioci.

Prvo znaci referendum o sudijama kao odlicna priprema za izbore. Zatim se moze ocekivati napad na neku instituciju na nivou BiH. Sljedece Dodikove mete su sigurno Centralna Banka i direkcija PDV u Banjaluci, vec je sve dogovoreno sa Klempom. Mislim da je Dodik vec odnijeo pobjedu jer je maknuo strane tuzioce sa predmeta kriminala, njega i ne brinu ratni zlocini. Dolazi do stalne i konstantne degradacije prava i zakona na drzavnom nivou. Sve vise jaca uloga RS i "Specijalnog Tuzilastva" koje je pod totalnim uticajem Dodika i sluzi da strasi politicke protivnike.

Najveca slabost Dodika je to sto ne samo da zeli politicku pobjedu nad Bosnjacima Dodik zeli totalno politicko izivljavanje. Znaci isto kako su pijani cetnici klali djecu i zene kada su vec imali vojnu pobjedu, isto tako Dodik zeli, nakom politicke pobjede u vezi sudija, da zadovolji svoju mrznu i pokaze svoju moc da prestrasi Bosnjake i sve ostale koji bi mozda u buducnosti mogli da traze svoja prava. Referendum je tu da se svi zastrase i prepadnu. Na zalost Dodik u ponasanju kao srednjovjekovni tiranin u tome za sada odlicno uspjeva, na primjer HDZ je potpuno pod uticajem Dodika ne zbog ljubavi vec zbog mazohisticnog postivanja djela cetnistva HDZ igra na kartu da posto nije uspio da napravi hrvatsku RS sada ce mozda da Dodik njima dadne mrvice svoje pogace.

Teska vremena dolaze za BiH i Bosnjake, mozda jos teze nego 92 jer sada je svima a narocito cetnicima jasno da vojne pomoci vladi BiH nece biti. Drug Klempo je na zalost ucinio sve da razvali Bosnjake iznutra.

Cetnici jacaju svoje kapacitete i ponovo ostre svoje nozeve da kolju djecu po BiH a Bosnjaci vecinom odlaze u kladionice da prate rezultate trece lige Italije i zale se kao je Amerika zaustavila ABiH 95.

Situacija je toliko losa da jedina mogucnost da se Dodik porazi je da on sam nesto prekombinuje sa svojom mrznom jer se nece zaustaviti na pobjedi, on ce traziti totalno unistenje i ponizenje Bosnjaka.
dallton

#7705 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

@hercegovac sta ce im se provlaciti da "nema podjele" znaju oni to odavno, al valja se zahebavati, vlast je slatka, lova je tu, svasta nesto...dok je tu mz da ih stiti, sto se malo ne igrati "ozbiljnih politicara s ozbiljnim namjerama" :D evo moj prijedlog izjava narednih dana "hrvatska federalna jedinica definitivno sljedece 2011 godine" - ova izjava od strane covica ce biti sasvim istinita, jedino nece spomenuti da se radi o hidzretskoj 2011 (mislim da smo trenutno u 1463 hidzretskoj godini, al ima dana za megdana)...dodina izjava "mi cemo referendumirati cim sveti sava uskrsne, otkopajte mosnje svetoga lazara pa da pronosamo nismo dugo - pc je srce srpskog naroda", rece milorad pred razdraganom masom kao slobo pruije 20 i kusur godina na kosovu ...

mi mozemo u medjuvremenu pripremiti novu godinu (mislim kalendarsku, ne muslimansku), poceti praviti islamsku drzavu tako sto cemo osigurati zalihe sarajevskog piva tokom cjelih praznika (ne do bog da nestane), osigurati zalihe leda za viski iz engleskih izvora, i naravno raditi sve sto se inace cini kad se priprema dolazak islamske drzave (zenu poslati kod punice, ljubavnicu u kola pa u dubrovnik i tako to, sve sto je striktno propisano u kuranu)....
Last edited by dallton on 18/12/2009 16:48, edited 1 time in total.
dallton

#7706 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Frankyee wrote:Ovi zadnji potezi Dodika su samo nastavak zapocetog puta koji je isplaniran u SANU a DOdik i Tadic su samo izvrsioci.

Prvo znaci referendum o sudijama kao odlicna priprema za izbore. Zatim se moze ocekivati napad na neku instituciju na nivou BiH. Sljedece Dodikove mete su sigurno Centralna Banka i direkcija PDV u Banjaluci, vec je sve dogovoreno sa Klempom. Mislim da je Dodik vec odnijeo pobjedu jer je maknuo strane tuzioce sa predmeta kriminala, njega i ne brinu ratni zlocini. Dolazi do stalne i konstantne degradacije prava i zakona na drzavnom nivou. Sve vise jaca uloga RS i "Specijalnog Tuzilastva" koje je pod totalnim uticajem Dodika i sluzi da strasi politicke protivnike.

Najveca slabost Dodika je to sto ne samo da zeli politicku pobjedu nad Bosnjacima Dodik zeli totalno politicko izivljavanje. Znaci isto kako su pijani cetnici klali djecu i zene kada su vec imali vojnu pobjedu, isto tako Dodik zeli, nakom politicke pobjede u vezi sudija, da zadovolji svoju mrznu i pokaze svoju moc da prestrasi Bosnjake i sve ostale koji bi mozda u buducnosti mogli da traze svoja prava. Referendum je tu da se svi zastrase i prepadnu. Na zalost Dodik u ponasanju kao srednjovjekovni tiranin u tome za sada odlicno uspjeva, na primjer HDZ je potpuno pod uticajem Dodika ne zbog ljubavi vec zbog mazohisticnog postivanja djela cetnistva HDZ igra na kartu da posto nije uspio da napravi hrvatsku RS sada ce mozda da Dodik njima dadne mrvice svoje pogace.

Teska vremena dolaze za BiH i Bosnjake, mozda jos teze nego 92 jer sada je svima a narocito cetnicima jasno da vojne pomoci vladi BiH nece biti. Drug Klempo je na zalost ucinio sve da razvali Bosnjake iznutra.

Cetnici jacaju svoje kapacitete i ponovo ostre svoje nozeve da kolju djecu po BiH a Bosnjaci vecinom odlaze u kladionice da prate rezultate trece lige Italije i zale se kao je Amerika zaustavila ABiH 95.

Situacija je toliko losa da jedina mogucnost da se Dodik porazi je da on sam nesto prekombinuje sa svojom mrznom jer se nece zaustaviti na pobjedi, on ce traziti totalno unistenje i ponizenje Bosnjaka.
ne dolazi nista, i ne seri svega ti dosadan si ko raspored casova, kad ce vas nauciti da malo mudrije pisete da se bar ne primjeti kad spinujete?

nije ni cudo sto je ovakva situacija, kad imas blago receno glupog protivnika
vee-jay

#7707 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

dallton wrote:@hercegovac sta ce im se provlaciti da "nema podjele" znaju oni to odavno, al valja se zahebavati, vlast je slatka, lova je tu, svasta nesto...dok je tu mz da ih stiti, sto se malo ne igrati "ozbiljnih politicara s ozbiljnim namjerama" :D evo moj prijedlog izjava narednih dana "hrvatska federalna jedinica definitivno sljedece 2011 godine" - ova izjava od strane covica ce biti sasvim istinita, jedino nece spomenuti da se radi o hidzretskoj 2011 (mislim da smo trenutno u 1463 hidzretskoj godini, al ima dana za megdana)...dodina izjava "mi cemo referendumirati cim sveti sava uskrsne, otkopajte mosnje svetoga lazara pa da pronosamo nismo dugo - pc je srce srpskog naroda", rece milorad pred razdraganom masom kao slobo pruije 20 i kusur godina na kosovu ...

mi mozemo u medjuvremenu pripremiti novu godinu (mislim kalendarsku, ne muslimansku), poceti praviti islamsku drzavu tako sto cemo osigurati zalihe sarajevskog piva tokom cjelih praznika (ne do bog da nestane), osigurati zalihe leda za viski iz engleskih izvora, i naravno raditi sve sto se inace cini kad se priprema dolazak islamske drzave (zenu poslati kod punice, ljubavnicu u kola pa u dubrovnik i tako to, sve sto je striktno propisano u kuranu)....
:thumbup:
dallton

#7708 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

vee-jay wrote:
dallton wrote:@hercegovac sta ce im se provlaciti da "nema podjele" znaju oni to odavno, al valja se zahebavati, vlast je slatka, lova je tu, svasta nesto...dok je tu mz da ih stiti, sto se malo ne igrati "ozbiljnih politicara s ozbiljnim namjerama" :D evo moj prijedlog izjava narednih dana "hrvatska federalna jedinica definitivno sljedece 2011 godine" - ova izjava od strane covica ce biti sasvim istinita, jedino nece spomenuti da se radi o hidzretskoj 2011 (mislim da smo trenutno u 1463 hidzretskoj godini, al ima dana za megdana)...dodina izjava "mi cemo referendumirati cim sveti sava uskrsne, otkopajte mosnje svetoga lazara pa da pronosamo nismo dugo - pc je srce srpskog naroda", rece milorad pred razdraganom masom kao slobo pruije 20 i kusur godina na kosovu ...

zaboravio sam dodati da u slucaju nedolaska islamske drzave do ove kalendarske godine, cisto da igramo na sigurno treba kupiti i par hektolitara tuzlanskog piva da signaliziramo podrsku ljevicarskim snagama, kao sto nam je mudri josip broz davno preporucio...
Bosnolog

#7709 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

hercegovac_pravi wrote:AAA evo i podrška stigla....Lijepo sam se bio ubrinuo da se šta nije desilo ne daj Bože :-)
"Neprihvatljivo nametanje odluka"
18. decembar 2009. | 15:18 | Izvor: Beta
Banja Luka -- Milorad Dodik i Dragan Čović ocenili su da je neprihvatljivo da visoki predstavnik u BiH nameće odluke i da je potrebno da što pre bude okončan mandat.

Dodik i Čović su se na sastanku saglasili da razgovore o ustavnim promenama treba obustaviti i okrenuti se pripremi za opšte izbore u BiH, zakazane za jesen naredne godine.

"SNSD je protiv nametnutih odluka visokog predstavnika, ne samo u vezi sa sudijama i tužiocima, već i o Mostaru, pogotovo one o Visokom sudskom i tužilačkom savetu. Protivimo se bezočnom darovanju Bošnjacima", rekao je Dodik.

On je ponovio da narod na referendumu treba da se izjasni da li podržava ili je protiv nametnutih odluka visokog predstavnika.

Lider SNSD-a dalje je naveo da postoje problemi u imenovanju kadrova i više državnih institucija kao i u diplomatsko-konzularnoj mreži zemlje, dodajući da se Hrvati u BiH "minimiziraju različitim sistemima".

Predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je da su prošli svi rokovi za razgovore o ustavnim promenama u BiH zbog čega su "prudski" i "butmirski" procesi završeni.

Čović smatra da SNSD i HDZ BiH mogu svojim jasnim stavovima štiteći interese svoja dva naroda, zagarantovati i interese BiH koja "jedino tako može funkcionisati i preživeti".

"U narednih mesec dana obavićemo razgovore sa svim političkim strankama u BiH iz sva tri konstitivna naroda kako bi pokazali dobru volju za sve one koji slično promišljaju o budućnosti ove države, kao moderne i evropske, ali sa tri jednakopravna naroda, kako stoji u Ustavu", rekao je lider HDZ-a.

On je dodao da bi bilo dobro da SNSD i HDZ BiH imaju sagovornika i na bošnjačkoj strani.

Lideri SNSD-a i HDZ BiH smatraju da problem u BiH predstavlja bošnjačka strana koja "nema konsolidovanog pregovarača, spremnog da prihvati realizaciju dogovorenih obaveza".

Dodik i Čović najavili su da će uskoro potpisati sporazum o međustranačkoj saradnji.
Svašta..pa što moraju potpisivati...pa "to bre ceo svet zna da"..... :thumbup:
Ovo je ocajnicki gubitnicko spasonosni zagrljaj Covica i njegovog HDZ-a ovim prerano otkrise svie karata u igri koja jos nije pocela,mora da im se plaho zuri po onoj daj sta das,Da ovo nema kakve veze sa srbijanskim bijelim sengenom i Dodinim strahom masovnog egzodusa mladih igraca koji su mu tako potrebni u igranci koja slijedi .

Previse naivno su to javno obznanili.Valjda je i Klempi jasno sada na kraju da je ostao usran i politicki ogoljen do kraja,mislim da su ovim najvise otkrili supljeg i naivnosg Klempu i njegovo sprudovanje i Dodino soasavanje,pa nje dzaba dobio onu zahvalnicu licnosti godine.Klempo evo te zivog zatrpase,...ovim otvorise mnogima oci da budnije stoje na strazi i izvrse dopunu za dugu i hladnu zimu svimaa kazu da ce biti neobicno hladna sa najljepsim ljetom koje slijedi.

Tek slijedi dreka ove dvojice kaolicionih krimoahbaba ocajem straha zagrljeni i najvama neodrzivosti Deytonske vjestacke tvrevine koja je trebala nestati u vihoru Karadordeva.

Sada se trebamo drzati samo Deytona do kraja i zauvijek,on je najbolje rijesenje i ne mijenjati ga dok se sve boje ne rastope,odjebati i EU i NATO integracije,sto gore stanje u BiH to bolje po BiH ,kako kontradiktorno a dobro zvuci.

Nastavak igre otkrivenih karata,njih ce sada vise nervirati pasivnost protivnicke strane a oni premukli od dernjavije od koje ce se sami uplasiti, i na kraju od straha upisati :D

Ceka se odlazak MZ i OHR-a iz BiH to je znak pocetaka igranke ,a i ostanak mudonja koji ih budu imali da se ponesu u toj igranci ,koju tako zdusno i prkosno najavise ovim bratskim zagrljajem.

Cudo bosanskog otpora iz 90 tih bi moglo biti jos cudnije :D
Skijash

#7710 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Skijash »

dallton wrote:evo i dodinog najveceg jarana radoncica , ustao je u odbranu, valja drugima cuvati guzu dok je njihova sigurna sigurna je i njegova... :D
Moramo bez kompleksa početi da educiramo građane da ne trebamo biti kolonija, jer kao kolonija ne možemo ući u Evropsku uniju. Možda je najbolji primjer pogrešnog kolonijalnog samodoživljavanja i gubitka smisla za suverenost i neselektivna kritika što traje na račun odluke visokog predstavnika o smanjenju broja stranih sudija i tužilaca u BiH.
Šćepo u elementu. SDP, SBiH, SDA na jednu stranu, SNSD, HDZ i Šćepo (opet) na drugu stranu. Ako Radončićeva stranka dobije značajnu ulogu u vlasti, ova zemlja je stvar prošlosti.
Bosnolog

#7711 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Skijash wrote:
dallton wrote:evo i dodinog najveceg jarana radoncica , ustao je u odbranu, valja drugima cuvati guzu dok je njihova sigurna sigurna je i njegova... :D
Moramo bez kompleksa početi da educiramo građane da ne trebamo biti kolonija, jer kao kolonija ne možemo ući u Evropsku uniju. Možda je najbolji primjer pogrešnog kolonijalnog samodoživljavanja i gubitka smisla za suverenost i neselektivna kritika što traje na račun odluke visokog predstavnika o smanjenju broja stranih sudija i tužilaca u BiH.
Šćepo u elementu. SDP, SBiH, SDA na jednu stranu, SNSD, HDZ i Šćepo (opet) na drugu stranu. Ako Radončićeva stranka dobije značajnu ulogu u vlasti, ova zemlja je stvar prošlosti.
Problem i jeste u tome sto ce upravo Scepo da pomete i dobije apsolunu vlast u pederaciji,pa da udruzeno sa jaranima pravi svoje agluke i begluke,samo ne zna Scepo da ima granica do koje smije ici ako nju prede i pokusa prodati BiH onda mu dzaba i vlast i imetak ,pa nije prvi put da su begovi pokusali prodati BiH,njega interesuje vlast,zbog spasavanja svoje vlastite koze a i gubitka svega sto je stekao zahvaljujuci vlasti od koje preuzima vlast sledece godine.Slijedi nastavak rahat patnje pa ko izdura,...a do tada je jos tako daleko,da u meduvremenu ce se desiti mnoge igranke koje se spremaju u skorijoj buducnosti,bankrot je na pomolu a on ce da sve to ubrza,a MMF i MZ kontrolisu socijalni mir crkavicom,do tada se hvatajmo motki za sisanje i glodanje dok shvatimo da se mogu mnogo bolje i spasonosnije iskoristiti,mozda se i toga ovce sjete jednog gladnog dana,....ko bi reko cuda da se dese ,.......kaoko ono bijese dalje???
hercegovac_pravi

#7712 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Ma znam daltone i ne samo ja i ti, to znaju i ovi diletanti...mada su se oni jadni nadali da će Srbija uspijeti zamutiti vodu sa Kosovom i da će oni u mutnoj vodi nešto upecati......ali očigledno ništa od toga. Sad ćeš vidjeti pozorišta... :-)
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#7713 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

zoom66 wrote:
nakon mileta trenera :D dobismo i schtjepu edukatora :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Frankyee

#7714 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee »

dallton wrote:
Frankyee wrote:Ovi zadnji potezi Dodika su samo nastavak zapocetog puta koji je isplaniran u SANU a DOdik i Tadic su samo izvrsioci.

ne dolazi nista, i ne seri svega ti dosadan si ko raspored casova, kad ce vas nauciti da malo mudrije pisete da se bar ne primjeti kad spinujete?

nije ni cudo sto je ovakva situacija, kad imas blago receno glupog protivnika
Pogledaj malo oko sebe pa ces vidjeti sta je to spin a sta realost. Jos samo dodaj da "rata biti nece" i pozovi narod na "rostilj barikade",...
dallton

#7715 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

hajd jos malo nastavi lupati gluposti...ti i orbini ste pravi luzeri i promaseni spineri - "pobit ce bosnjake, geto, ovo ono..." ..daj covjece ne pricaj gluposti, koga ce bolan nekakvi srbi pobiti, oni ratuju samo protiv zena i djece, i ne ratuju nikad kad postoji protivnik...mani mi se dodika i budalastina...

da vas neko hoce nauciti kako se malo ubjedljivije laze ja bih bar bio sretan da imam nekog folera na forumu koji se moze postovati...ovako izgledate ko kamara idiota razvedena od realnosti (ti, orbini i par ostalih)...
tuzlak-x

#7716 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by tuzlak-x »

dallton wrote:hajd jos malo nastavi lupati gluposti...ti i orbini ste pravi luzeri i promaseni spineri - "pobit ce bosnjake, geto, ovo ono..." ..daj covjece ne pricaj gluposti, koga ce bolan nekakvi srbi pobiti, oni ratuju samo protiv zena i djece, i ne ratuju nikad kad postoji protivnik...mani mi se dodika i budalastina...

da vas neko hoce nauciti kako se malo ubjedljivije laze ja bih bar bio sretan da imam nekog folera na forumu koji se moze postovati...ovako izgledate ko kamara idiota razvedena od realnosti (ti, orbini i par ostalih)...
i ratuju ako se mogu na kvarnjaka ukopat na brdima iznad carsija pa pucat po civilima.
Frankyee

#7717 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee »

dallton wrote:hajd jos malo nastavi lupati gluposti...ti i orbini ste pravi luzeri i promaseni spineri - "pobit ce bosnjake, geto, ovo ono..." ..daj covjece ne pricaj gluposti, koga ce bolan nekakvi srbi pobiti, oni ratuju samo protiv zena i djece, i ne ratuju nikad kad postoji protivnik...mani mi se dodika i budalastina...

I 92 su govorili kako ce svijet intervenisati i kako od rata nema nista. Srbi su majstori stvaranje vojne nadmoci u toku mira ( kao sto uradise 92 ) da bi rat bio laksi za njih. To sto je SDA dozvolila da JNA isprazni sva skladista oruzja i preveze municiju na Pale je problem SDA. Goloruki branioci Sarajeva nisu krivi sto su bili bez oruzja ali nisu zato krivi ni Srbi vec nesposobnost te iste SDA.

Evo danas Dodik ima vecu oruzanu silu pod svojom kontrolom preko zastitara nego bilo koja druga vojna snaga trenutno u BiH. I kad neko kaze da se Srbi ponovo spremaju za novi Genocid onda se ljudi proglase budalama.

Al eto mi smo razvedeni od realnosti.
dallton

#7718 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Frankyee wrote:

I 92 su govorili kako ce svijet intervenisati i kako od rata nema nista. Srbi su majstori stvaranje vojne nadmoci u toku mira ( kao sto uradise 92 ) da bi rat bio laksi za njih. To sto je SDA dozvolila da JNA isprazni sva skladista oruzja i preveze municiju na Pale je problem SDA. Goloruki branioci Sarajeva nisu krivi sto su bili bez oruzja ali nisu zato krivi ni Srbi vec nesposobnost te iste SDA.

Evo danas Dodik ima vecu oruzanu silu pod svojom kontrolom preko zastitara nego bilo koja druga vojna snaga trenutno u BiH. I kad neko kaze da se Srbi ponovo spremaju za novi Genocid onda se ljudi proglase budalama.

Al eto mi smo razvedeni od realnosti.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jes to impresioniran dalekometnim kravama i 300 komada srpske gamadi koja se druzi s ovim kravama vjezbajuci provlacenje isprod prozora dodine kuce? JEBO TE ONI A TI NJIH

kao sto sam rekao neka vas neko nauci da lazete kako treba...
Skijash

#7719 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Skijash »

Frankyee wrote:Evo danas Dodik ima vecu oruzanu silu pod svojom kontrolom preko zastitara nego bilo koja druga vojna snaga trenutno u BiH.
Ima ***** od ovce. Krenuo bi on da je jači. Ako ti nisi naoružan, naoružaj se, nemoj cmizdriti i raju plašiti Dodikovim zaštitarima. Četnika se nismo bojali kada su oni bili jači nego što su danas a mi bili slabiji nego što smo danas. Neka Dodik nastavi sa svojom politikom, malo bi kakio, malo bi piškio, malo bi referendum, malo ne bi, ali ako izazove rat, sjebaćemo ih.
dallton

#7720 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Skijash wrote:
Frankyee wrote:Evo danas Dodik ima vecu oruzanu silu pod svojom kontrolom preko zastitara nego bilo koja druga vojna snaga trenutno u BiH.
Ima ***** od ovce. Krenuo bi on da je jači. Ako ti nisi naoružan, naoružaj se, nemoj cmizdriti i raju plašiti Dodikovim zaštitarima. Četnika se nismo bojali kada su oni bili jači nego što su danas a mi bili slabiji nego što smo danas. Neka Dodik nastavi sa svojom politikom, malo bi kakio, malo bi piškio, malo bi referendum, malo ne bi, ali ako izazove rat, sjebaćemo ih.
ma pusti frankyee on je zaduzen za sarajevo-x, da malo siri pricu "propali smo, nema nista od nas, svi su jaci, propast..."...kretenizam pravi koliko su providni...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7721 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Ima DoDi Silu ...sad će ko grtalica da počisti puteve PC-ija ...da bi narod mogo da trenira :mrgreen: ....mogli bi na Jahorinu na jedan SKI-Trening...eno novi SKI-liftovi po šestoro se nagura more i deset al do 114 kila i brojem papuča 47 :mrgreen:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#7722 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dr.gog »

pici wrote:Ima DoDi Silu ...sad će ko grtalica da počisti puteve PC-ija ...da bi narod mogo da trenira :mrgreen: ....mogli bi na Jahorinu na jedan SKI-Trening...eno novi SKI-liftovi po šestoro se nagura more i deset al do 114 kila i brojem papuča 47 :mrgreen:
:D

Nezbilj

#7723 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Nezbilj »

http://www.css.ba/docs/PSC.pdf
Evo par sviježih podataka o stanju sa zaštitarima u BiH iz gore navedenog istraživanja:
"U Bosni i Hercegovini djeluje 169 privatnih sigurnosnih kompanija, koje za svoje potrebe upošljavaju 4207 osoba. Isto tako agencije raspolažu sa 1075
komada oružja, koje koriste čuvari u okviru obavljanja svojih poslova i zadataka. Upoređivanje statističkih podataka do kojih smo došli tokom istraživanja, a koji se odnose na teritorijalnu rasprostranjenost, broj naoružanja i broj cerificiranih zaštitara, možemo reći da je privatna sigurnosna kompanija Alarm West, na vodećem mjestu, slijede je Sector Security, Ipon Security, Top Guard, Redarstvenik, BH Sigurnost itd.

PODRUČJE B ROJ FIRMI BROJ ORUŽJA IZDATE LEGITIMACIJE VAŽEĆE LEGITIMACIJE
Fedracija BiH 121 665 3594 3151
Republika Srpska 37 375 1031 843
Distrik Brčko BiH 11 35 394 213
UKUPNO BIH 169 1075 5019 4207

Kada je u pitanju odnos broja sektora javne sigurnosti i privatne sigurnosti, istraživanje pokazuje da su statistički pokazatelji na strani policije. Tako odnos između policije i zaštitara u BiH je 4,5:1, u korist policijskih snaga."

PODRUČJE BROJ FIRMI BROJ ORUŽJA IZDATE LEGITIMACIJE VAŽEĆE LEGITIMACIJE
Banja Luka 16 220 628 482
Doboj 8 36 106 106
Bijeljina 5 40 82 82
Trebinje 4 32 64 54
Istočno Sarajevo 4 47 151 119
UKUPNO 37 375 1031 843

Dakle prvo nie tačno da su zaštitari druga sila u BiH poslije Oružanih snaga BiH jer policije ima 4,5 puta više od zaštitara i savaki policajac duži i oružje uključujući i duge cijevi.

Drugo Dodik nema najjaču zaštitarsku agenciju (koja god da bi to trebala da bude ) već Mirsad Ćatić vlasnik firme Alarm West koja upošljava 1300 ljudi.

Treće RS ima 5 puta manje zaštitara nego FBiH tako da je cijela priča lansirana na 60 minuta o Dodikovim močnim zaštitarima koji bi mogli da se sruče na BiH i povede RS u odcjepljenje najobičnija novinarska šuplja. Agencija koja je pod njegovom kontrolom možda ima par stotina šminkerski napucanih zaštitara koji mogu da ga štite od novinara i običnih ljudi koji bi ga rado golim rukama zadavili ali to sigurno nije nikakva značajna sila u BiH okvirima.

Dakle Frankyee šefe za tvoju informaciju priča o zaštitarima u RS-u uz pomoć kojih će se RS odcjepiti je zapravo izmišljotina :bih: :bih: :bih:
Last edited by Nezbilj on 19/12/2009 16:03, edited 1 time in total.
dallton

#7724 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ma sto se trudi da providnom foleru izeses podatke, s glupim izjavama se ne vrijedi raspravljati cinjenicama, nego samo nazoves izjavu glupom i nastavis dalje
Nezbilj

#7725 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Nezbilj »

dallton wrote:ma sto se trudi da providnom foleru izeses podatke, s glupim izjavama se ne vrijedi raspravljati cinjenicama, nego samo nazoves izjavu glupom i nastavis dalje
U pravu si, ali nisam ovo pisao samo njemu već i onima koji eventualno nasjedaju na ovu priču o Dodikovoj JNA :skoljka:
Locked