Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
-
The BEN10
#7701 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ma moraš imati ohoho kapaciteta da se probiješ kao dnevni list. I plus kolki je to rizik. Pitanje je i koliko ljudi dnevno čita novine, koliki je tiraž Ava3-a: sigurno se upolovio od zlatnih dana. Ove mlađe generacije čitaju vijesti na net-u, što bi plaćao KM kad imaš sve na klik. Jedino je možda starijima u navici da kupe novine...
-
udrch
#7702 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
havaz je i tokom najveće recesije imao tiraž 90 hiljada..oslobođenje oko 25..havaz je spao na 35 nakon otvorenog sukoba sa sda i okretanjem priče..
oslobođenje se nešto diglo, ali ne više od 30 hiljada..
znači polovina bivšiš čitalaca dnevne štampe ne čita ništa..ja sam jedan od njih..a čitao sam nekad obadvoje, nekad jedne..
mislim da je to u današnjem vremenu najjača poslovna investicija ako bi neko uložio lovu u taj biznis..
Hastoru je bilo bolje da je to uradio nego Moju banku..
oslobođenje se nešto diglo, ali ne više od 30 hiljada..
znači polovina bivšiš čitalaca dnevne štampe ne čita ništa..ja sam jedan od njih..a čitao sam nekad obadvoje, nekad jedne..
mislim da je to u današnjem vremenu najjača poslovna investicija ako bi neko uložio lovu u taj biznis..
Hastoru je bilo bolje da je to uradio nego Moju banku..
-
udrch
#7703 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
ako ti je poslovna politika da objavljuješ ono što možeš besplatno skinuti sa interneta onda nećeš imati čitaoce..ako imaš ispravnu politiku, vijesti iz svih dijelova zemlje, praćenje i drugih događaja mimo saobraćajki i pucanja onda itekako se mogu privući čitatelji..The BEN10 wrote:Ma moraš imati ohoho kapaciteta da se probiješ kao dnevni list. I plus kolki je to rizik. Pitanje je i koliko ljudi dnevno čita novine, koliki je tiraž Ava3-a: sigurno se upolovio od zlatnih dana. Ove mlađe generacije čitaju vijesti na net-u, što bi plaćao KM kad imaš sve na klik. Jedino je možda starijima u navici da kupe novine...
- Shahab
#7704 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Printani mediji su tehnološki prevaziđeni, izgubili su svaku profitabilnost. Analiziraj kretanja na zapadu pa ćeš vidjeti da velike novinske kuće svoju budućnost zasnivaju na internetu i aplikacijama za smartphone. U veoma bliskoj budućnosti smartphone će biti dostupan gotovo besplatno, tako da štampana novina kao proizvod, gubi svaku konkurentnost, kako po profitnim maržama , tako i po pitanju brzine emitiranja vijesti. Štampana novina ne pravi novac. To je mrtav biznis.The BEN10 wrote:Ma moraš imati ohoho kapaciteta da se probiješ kao dnevni list. I plus kolki je to rizik. Pitanje je i koliko ljudi dnevno čita novine, koliki je tiraž Ava3-a: sigurno se upolovio od zlatnih dana. Ove mlađe generacije čitaju vijesti na net-u, što bi plaćao KM kad imaš sve na klik. Jedino je možda starijima u navici da kupe novine...
- ultima_palabra
#7705 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Dobro, ali mi tehnološki zaostajemo za svijetom... tako da bi to mogao biti profitabilan biznis, ali na kratki, eventualno srednji rok.
Međutim, sada izgleda da će nedostatak kvalitetnih printanih medija primorati ljude na promjenu navika
Međutim, sada izgleda da će nedostatak kvalitetnih printanih medija primorati ljude na promjenu navika
- Shahab
#7706 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Analiziraj koliko ljudi u tvome svakodnevnom vidokrugu kupuje dnevne novine? Veoma malobrojni kupuju novine svaki dan. Avaz i Oslobođenje su ubleha,odnosno mit o njihovom navodnom kreiranju javnog mišljenja. Možda prije nekoliko godina, ali danas je to najobičniji mit. inicijativu preuzimaju portali i neka nova raja...ultima_palabra wrote:Dobro, ali mi tehnološki zaostajemo za svijetom... tako da bi to mogao biti profitabilan biznis, ali na kratki, eventualno srednji rok.
- ultima_palabra
#7707 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Malo ih kupuje, ali dosta onako baci oko u kafani.. pogotovo stariji, oni imaju naviku i kupiti novine petkom zbog programa TV.
- Lakat Jebić
#7708 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
ma novinarstvo je palo kurcu za usi drasticno zadnjih 4-5 godina. pa ja sam prije 7-8 godina znao dane od korice do korice svake sedmice procitat, jer se imalo sta fkt. znalo se da su proSDPovske novine, al hem je SDP opzocija bio, hem, jbg, bili su samo pro, nisu bili njihovi. sad uzmem oslobdjenje ili dane, ili bilo koju novinu, stignem okrenut 5-6 stranica dok ne vidim neki naslov koji me natjera da okrenem citulje i sport.ultima_palabra wrote:Malo ih kupuje, ali dosta onako baci oko u kafani.. pogotovo stariji, oni imaju naviku i kupiti novine petkom zbog programa TV.
a portali su kategorija smeca za sebe.
fkt mi fali jedna sedmicna novina s nekom dobrom kolumnom i finim, neovisnim presjekom dogadjanja.
-
Area_51
#7709 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Gospodine Fahro, kako to izgleda biti nova SBiH u razgovorima sa SDA. Koliko fotelja trazite.
- Danguba
#7710 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
zavisi kako budu lizali paksu.Area_51 wrote:Gospodine Fahro, kako to izgleda biti nova SBiH u razgovorima sa SDA. Koliko fotelja trazite.
-
The BEN10
#7711 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Meni je index.hr relativno dobar primjer nezavisnosti - udaraju stalno po vladajućima, bio to SDP ili HDZ. Oni su među prvima udarali po Sanadaeru još dok je bio na vrhuncu moći, pa Keruma su imali na meti, evo sad čak prćkaju i oko nj. državnog tužitelja.Lakat Jebić wrote:a portali su kategorija smeca za sebe.
fkt mi fali jedna sedmicna novina s nekom dobrom kolumnom i finim, neovisnim presjekom dogadjanja.
E jedino što su otanjili u zadnje vrijeme sa kolumnama - jedno vrijeme su ih pravo furali, a sad ih baš i nema nešto..
-
The BEN10
#7712 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ama, za njihovu budućnost se odavno znalo. Pa inicijalni naziv stranke je sadržavao ime tornjaka-utemeljitelja, što je značilo u startu da je to DJL...cetmi wrote:Vrlo vjerovatno da će u KS u koaliciju sa SDA i time udariti i zadnji ekser svojoj budućnosti.
- bogumila
#7713 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Area_51 wrote:Gospodine Fahro, kako to izgleda biti nova SBiH u razgovorima sa SDA. Koliko fotelja trazite.
-
The BEN10
#7714 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... za-dogovor Pazi naslova. Donedavno je prema Ava3u SDA bila kriminalna organizacija, a sad...
-
muzicar_iz_parka
#7715 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Hoćel BrOto dobiti svoju rubriku u Havazu za pisanje kolumni, sa obzirom na primirje između SDA i SBB?
- Shahab
#7716 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Polako počinjem da mijenjam mišljenje o Radončiću u pozitivnom pravcu. Dopadaju mi se njegovi poslednji potezi, pogotovo prijedlog o izmjeni krivičnog zakona kojima bi se procesuirala organizovano prebacivanje dobrovoljaca u Siriju, ali pogotovo današnja najava njemačkog angažmana u BiH, na naslovnoj stranici Avaza. Naravno niko nije idealan, ali svakog političara treba procjenjivati u kontekstu okruženja? Šta to drugi političari konkretno predlažu? Ništa! Pričaju kao žene i izbjegavaju živu konfrontaciju sa problemima i protivnicima. Radončić nije takav, ide direktno prsa u prsa, i sa problemom i sa suparnikom. Nama kao društvu trebaju kontakt borci a ne demagozi i šupljikatori.
-
VjecitiStudent
#7717 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
I opet, kakve veze ima Radoncic sa clankom dvojice naucnika objavljenog ovdje?Shahab wrote:Polako počinjem da mijenjam mišljenje o Radončiću u pozitivnom pravcu. Dopadaju mi se njegovi poslednji potezi, pogotovo prijedlog o izmjeni krivičnog zakona kojima bi se procesuirala organizovano prebacivanje dobrovoljaca u Siriju, ali pogotovo današnja najava njemačkog angažmana u BiH, na naslovnoj stranici Avaza. Naravno niko nije idealan, ali svakog političara treba procjenjivati u kontekstu okruženja? Šta to drugi političari konkretno predlažu? Ništa! Pričaju kao žene i izbjegavaju živu konfrontaciju sa problemima i protivnicima. Radončić nije takav, ide direktno prsa u prsa, i sa problemom i sa suparnikom. Nama kao društvu trebaju kontakt borci a ne demagozi i šupljikatori.
http://www.europeanvoice.com/article/im ... 78261.aspx
-
muzicar_iz_parka
#7718 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Glupa ideja.Shahab wrote:Polako počinjem da mijenjam mišljenje o Radončiću u pozitivnom pravcu. Dopadaju mi se njegovi poslednji potezi, pogotovo prijedlog o izmjeni krivičnog zakona kojima bi se procesuirala organizovano prebacivanje dobrovoljaca u Siriju, ali pogotovo današnja najava njemačkog angažmana u BiH, na naslovnoj stranici Avaza. Naravno niko nije idealan, ali svakog političara treba procjenjivati u kontekstu okruženja? Šta to drugi političari konkretno predlažu? Ništa! Pričaju kao žene i izbjegavaju živu konfrontaciju sa problemima i protivnicima. Radončić nije takav, ide direktno prsa u prsa, i sa problemom i sa suparnikom. Nama kao društvu trebaju kontakt borci a ne demagozi i šupljikatori.
Gospoda koja ide ratovati u druge države to čini na sopstveni rizik, nikakvu štetu ne čine ovoj državi, ako poginu tamo onda naše službe imaju manje posla nadzirajući ih kad se vrate nakon misije u Siriji.
Nekadašnje službe bezbjednosti su namjerno problematične slučajeve slali van države, naravno obavljali su između ostalog neke prljave rabote za državu, ali u suštini imao si manje problema u svojoj državi, to treba ponovo uraditi, zatvori nam prepuni, neka neko drugi vodi računa o našim krimosima.
- ultima_palabra
#7719 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ta batina ima dva kraja, većina će se vratiti ovdje.muzicar_iz_parka wrote:Glupa ideja.Shahab wrote:Polako počinjem da mijenjam mišljenje o Radončiću u pozitivnom pravcu. Dopadaju mi se njegovi poslednji potezi, pogotovo prijedlog o izmjeni krivičnog zakona kojima bi se procesuirala organizovano prebacivanje dobrovoljaca u Siriju, ali pogotovo današnja najava njemačkog angažmana u BiH, na naslovnoj stranici Avaza. Naravno niko nije idealan, ali svakog političara treba procjenjivati u kontekstu okruženja? Šta to drugi političari konkretno predlažu? Ništa! Pričaju kao žene i izbjegavaju živu konfrontaciju sa problemima i protivnicima. Radončić nije takav, ide direktno prsa u prsa, i sa problemom i sa suparnikom. Nama kao društvu trebaju kontakt borci a ne demagozi i šupljikatori.
Gospoda koja ide ratovati u druge države to čini na sopstveni rizik, nikakvu štetu ne čine ovoj državi, ako poginu tamo onda naše službe imaju manje posla nadzirajući ih kad se vrate nakon misije u Siriji.
Nekadašnje službe bezbjednosti su namjerno problematične slučajeve slali van države, naravno obavljali su između ostalog neke prljave rabote za državu, ali u suštini imao si manje problema u svojoj državi, to treba ponovo uraditi, zatvori nam prepuni, neka neko drugi vodi računa o našim krimosima.
-
The BEN10
#7720 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
http://www.saff.ba/bih/332-mustafa-ceri ... e-bosnjaka
Tornjaku se ne piše dobro na izborima 2014. Al baš ono nikako.
- ultima_palabra
#7721 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ovo je izgleda neko natjecanje njih dvojice u licemjerstvu i munafikluku.The BEN10 wrote:http://www.saff.ba/bih/332-mustafa-ceri ... e-bosnjaka
- jon_jovi
#7722 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Đekna još nije umrla a kaće ne znamo
- It_is_a_Leclerc
#7723 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Opet ovaj poglavica koji je unazadio i uništio Islamsku zajednicu pretvarajući je u političku partiju, oglašava se u pokušaju da ga Bošnjaci koji su odahnuli njegovim konačnim padom, ne zaborave. Ne braneći Radončića (u što se možete uvjeriti na prethodnim stranicama), usporediti ministra sa jednim krvnikom je vrlo problematično. Šta je sljedeće - Himmler, Staljin, Luburić ?!The BEN10 wrote:http://www.saff.ba/bih/332-mustafa-ceri ... e-bosnjaka
Što se izbornog rezultata SBB-a tiče, nikad ne potcjenjujte moć masovnih medija, para, kao ni naivnost Bošnjaka.
-
_majevica_
#7724 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Taj sukob traje vise godina.Ceric je kriminalac koji je uspio sa Zukorlicem manipulisati dijelom Bosnjaka BiH iThe BEN10 wrote:http://www.saff.ba/bih/332-mustafa-ceri ... e-bosnjaka
Sandzaka.Vrijeme je da BANU i Svjetski Kongres Bosnjaka smijeni Cerica i Zulkorlica..notorne kriminalce na celu
te dvije organizacije.U suprotnom te dvije organizacije nece imati podrsku vecine Bosnjaka...i na ovaj nacin sa
ovom dvojicom lopova su srozane da se i ne svataju kao ozbiljne organizacije Bosnjaka.Et malo posla za bosnjacke intektualce koji su navedenim organizacijama..koji su ostali ne upleteni u kriminal Cerica i Zukorlica...
- jon_jovi
#7725 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Znalo se za Radončića, ali eto neka se pustilo da se iskaže