Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Nuclear Winter

#7701 Re: FK Sarajevo

Post by Nuclear Winter »

-LIBERO- wrote:Samo je interesantno kako niko nije skuzio da je na samom pocetku utakmice preko transparenata i zastava na ogradi stajale dvije skoro identicne,vizuelno,zastave.
Desno je stajala ova stilski odradjena zastava koja je skoro pa identicna sa nacistickom,ali u bijelom krugu je umjesto svastike bilo stilski uradjen keltski krst,a cijeli izgled zastave identican kao nacisticke. U mnogim zemljama bas ovaku,sa tim keltskim krstom,neonacisticke organizacije i pokreti koriste te zastave kao vid indetifikacije i povezanosti sa nacizmom.

A ova problematicnija nacisticka sa svastikom je na pocetku utakmice stajala na lijevoj strani ograde prebacena preko transparenata,samo ,sto me je jako iznenadilo,preko same svastike u sredini bila je prebacena mala hrvatska zastava :roll: ,tako da su se kraci svastike mogli samo nazirati.

Sve se to vidjelo u prenosu,tacnije na pocetku utammice u par navrata kada je igra bila uz taj dio aut linije.

Zastave Vatikana,Hrvatske,"hrvatsek zajednice HB"..sve se to moze provariti i shvatiti kao zastave sa kojima se zeli ispotencirati neka pripadnost i slicno. Ali neonacisticke i nacisticke zastave,to je u civilizovanom svijetu neoprostivo.

Oduzimanje i unistavanje vedranovog transparenta,skidanje majica sa njegovom likom...i sve to u sjeni sa reakcijom na skandiranje "...Vedran Puljic..." od strane Hordi,na sta vecina stadiona odgovara sa "...javiiii seeeee..." i smijehom poslije toga. :x

PA IMA LI IMALO LJUDSKOSTI U VAMA MATER VAM JE*BEM VISE,barem poscast ubijenom,idioti mentalno nakaradni.

Ma oni su svoju tapiju davno potpisali,a sada su je samo opecatili i potvrdili. Za njih je Sarajevo, a i dobar dio Bosne,zabranjen grad.
Buraz što se mene tiče ja sam 1993 skont`o ove nazi-seljačine iz lištice,a poslije rata sam "otpisao" svaki proizvod koji ili proivode ili distribuiraju ujkani iz lištice,gruda i ostalih nazi vukoj.bina.Nema veze hvala bogu,i svima ostalima pa nisu OPET pucali po momcima dole,a za sve ostalo se ne treba nervirati.Njih iritira,smeta samo naša pojava,spominjanje grada i kluba,njih sjebaje to što se nisu makli od guvna i pojate,što su džaba sa mercedesima i bmw-ovima išli u zagreb kad su oni za purgere pošast gora i od "baneta" koji jedva čeka da nas sve prikolje(što bi rekao princ).Samo im ne trebamo dozvoliti priliku da opet ubiju nekog našeg navijača,a za sve ostalo postoji vrijeme koje na njihovu žalost radi u našu korist.Sve su slabiji,i slabiji i oni to znaju,samo što ih propuh u glavi spriječava da se izraze "europejski i civilizirano",pa pokazuju svoje pravo primitivno NELJUDSKO lice
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#7702 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Anti-Depresiv wrote:
don_emir wrote:Ja ti brisem postove, jer svaki tvoj post ovdje je bio provokacija
Po tvojoj slobodnoj procjeni ili si skonto moje zivotno iskustvo i cinjenice koje ssam navodio u situacijama (veoma iskreno i sa provjerenim podatcima zabrinutog roditelja) pa nije odgovaralo....@baltazare ,fakat si dosadan sa tim tvojim idolom (ja sam svoj problem rijesio sa svojim sinom ,tako da ce imati svoje misljenje) a ovaj obrisani post se odnosio na ne reagovanje FCS I tvog ljubimca na majice ifasisticko navijanje u listici(lahko je bilo napasti komsije ) eto sada definitivno zavrsavam i pobrisite opet (cekam na odgovore sa sa-x.com)
Ja stvarno ne vidim razlog sto se ti zamaras Blekicem i stanjem oko FK Sarajeva samo cekas priliku da naletis i pljunes...nisi dosao ko svako normalan navijac da osudis ovo nego si dosao da prozoves Blekica da mrdne guzicom (kako si napisao)...ono sto ce on uraditi ili nece ne treba tebe da brine
Obuca9

#7703 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Samo vi bošnje drage trčite u Williams i Premier kladionice i ostavljate im pare, pa se onda ibretite kako su zaboga razvijeni, a tako malo selo, a takvi fašisti, a ovakvi, a onakvi.

Fuj kakvi ste. Za mene ste svi vi koji im dajete pare isti kao i oni.
Charuga
Globalni moderator

#7704 Re: FK Sarajevo

Post by Charuga »

Malo je off ali cisto da se zna. Nit Bane zna sta znace tri prsta, kao ni vecina onih sto dizu, nit to znaju oni dole u hercegovackom kamenjaru a izgleda ni dosta forumasa.
Evo slike onih koji su prvi dizali tri prsta, puno prije Banetovog naroda:

http://img525.imageshack.us/i/fasisti.jpg/
http://img259.imageshack.us/i/ndhh.jpg/

Ako smeta temi, bujrum brisati ..
Alkos

#7705 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

mrchinho wrote: mislim da ove dvije situacije treba odvojeno gledati
Slazem se, ali pored ovih koje su nam priredili "domacini", meni je ova druga totalno neprimjetna!
Pogresno je postupio, slazem se, ali u tom trenutku vjerovatno nije razmisljao, bio je isprovociran, tako da ga razumijem. Zamisli da igras za srpski klub i da ti sa tribina psuju srpsku majku?! Mi nemamo nikakve prste da dizemo, ali bih zato skinuo gace i okrenuo GA prema tribini. Znam da bih slicno reagovao i zato ga ne osudjujem toliko, niti mi je taj njegov potez bitan pored svega sto su nam priredili u ustaskom leglu!!!!!!
Alkos

#7706 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

hz__semir wrote:Samo vi bošnje drage trčite u Williams i Premier kladionice i ostavljate im pare, pa se onda ibretite kako su zaboga razvijeni, a tako malo selo, a takvi fašisti, a ovakvi, a onakvi.

:thumbup:
KPGS

#7707 Re: FK Sarajevo

Post by KPGS »

hz__semir wrote:Samo vi bošnje drage trčite u Williams i Premier kladionice i ostavljate im pare, pa se onda ibretite kako su zaboga razvijeni, a tako malo selo, a takvi fašisti, a ovakvi, a onakvi.

Ne bi da je cijelu godinu Ramazan.
Nuclear Winter

#7708 Re: FK Sarajevo

Post by Nuclear Winter »

luckylaka wrote:Zaista mi nije jasno sta se to dogadja bar ovdje na forumu sa bordo navijacima(ipak znam da je to samo jedan djelic navijaca)Da li su u pitanju forumska prepucavanja ili navijacke provokacije .Ne mogu shvatiti navijace koji tako zdusno podrzavaju Baneta zbog tri prsta,koji podrzavaju onaj,,ciganski,,govor Blekica na A.F.,koji podrzavaju one pjesme o familiji Osim..I opet kazem ja.Ja koji pratim fudbal sigurno duze nego sto vecina ovih navijaca ima i godina.Jel i mi to trebamo nekog sutra podrzati kad na A.F. kad neki blento iz Istocnog ili Bl pokaze tri prsta ,vrijedza pokojnog Vedrana.Shvatite mi nismo oni.Mi treba da smo primjer i da osudimo ponasanje i Baneta i Blekica i grupe H.Z. a ne da se ponosimo sto smo neciju majku ni krivu ni duznu nazvali kurvom ili da uzdizemo fudbalera koji je juce dosao u Sa 9i naravno nije nikakva zvijezda kako ga pojedinci uzdizu)I ugled kluba i navijaca dizanjem tri prsta.Ma daj.Nismo djeca,osim onih sto stvarno jesu.

Drug bez ikakve uvrede,ja sam po tvom post-u stekao dojam da ti nemaš više od 20g.KO ba "podržava" baneta zbog tri prsta??? Ja sam samo rekao da SHVATAM njegovu reakciju na PROVOKACIJE od strane bijednih lištičana,i nemoj porediti to što bi neko PRVI počeo sa dizanjem tri prsta i provociranjem,i REAKCIJU na provokacije.Ja ću prvi j.bat sve živo prvom PAPKU koji počne provocirati sa tri prsta,ali da osuđujem arsenijevića koji je najgoroj nacističkoj bagri u univezumu pokazao tri prsta-ne kontam što bi rekao đuro iz skeča nadrealista sa bagerom(ne kruško)Ne podržavam pjesmu o familiji osim samo zbog GOSPODINA Ivice,ali apsolutno podržavam sve ostalo jer je vrijeme da se papanima sa uskotračne pruge višegrad-dolina mumijevih uzvrati ISTOM mjerom.A ja brate moj pratim Sarajevo od derbija 1982 2-1 za nas
KPGS

#7709 Re: FK Sarajevo

Post by KPGS »

Nuclear Winter, po načinu na koji pišeš i po onome šta pišeš, vidi se da nemaš ni dvadeset.
Samo HZ

#7710 Re: FK Sarajevo

Post by Samo HZ »

burek_in_space wrote:
Anti-Depresiv wrote:
ako mislis na mene navedi i jedan neozbiljan da se ni ja nasmijem...ovim se zavrsava moja prepiska ..imas more postova pa vidi moje stavove a oni sigurno nisu smjesniiii....
Tebi sam se obracao za ono jahkanje, ovo je upuceno Princ_ba.

@Samo HZ, dozhivim orgazam kada nekoga banujem. Jel ti sad lakshe?!
hahahhahaa, ako ti je samo to osalo, tad mi te zao, dozivi ga gdje treba, ne na forumu !
north

#7711 Re: FK Sarajevo

Post by north »

[quote="-LIBERO-"]
"Oduzimanje i unistavanje vedranovog transparenta,skidanje majica sa njegovom likom...i sve to u sjeni sa reakcijom na skandiranje "...Vedran Puljic..." od strane Hordi,na sta vecina stadiona odgovara sa "...javiiii seeeee..." i smijehom poslije toga. :x

PA IMA LI IMALO LJUDSKOSTI U VAMA MATER VAM JE*BEM VISE,barem poscast ubijenom,idioti mentalno nakaradni."

Dobro si, ja iskreno malo smetnuh na još jedan odvratan potez nacista, ovo JAVI SE????

Pa mamu im bezobraznu i primitivnu, ne bih ništa dalje nabrajao, a dosta bih toga, zaradiću ban, ali ovo je više prevršilo svaku mjeru.......Primitivce treba poslati u pećine da tamo žive i rade, sa kamena se obogatili pljačkanjem naroda i sada ufatili nekog fursata i još bi da provode neku silu????

Nemam namjeru da prijetim, ali za njihovo dobro se nadam da ta bagra nikada neće pomoliti nosa u Sarajevo i sve ostale normalne gradove......U kolo sa ostalim bratskim krapinskim ljudima iz kamenjara zapadne Hercegovine, pa nek igraju kamena s ramena i drugih "igara bez granica".....
Anti-Depresiv

#7712 Re: FK Sarajevo

Post by Anti-Depresiv »

don_emir wrote:
Anti-Depresiv wrote:
don_emir wrote:Ja ti brisem postove, jer svaki tvoj post ovdje je bio provokacija
Po tvojoj slobodnoj procjeni ili si skonto moje zivotno iskustvo i cinjenice koje ssam navodio u situacijama (veoma iskreno i sa provjerenim podatcima zabrinutog roditelja) pa nije odgovaralo....@baltazare ,fakat si dosadan sa tim tvojim idolom (ja sam svoj problem rijesio sa svojim sinom ,tako da ce imati svoje misljenje) a ovaj obrisani post se odnosio na ne reagovanje FCS I tvog ljubimca na majice ifasisticko navijanje u listici(lahko je bilo napasti komsije ) eto sada definitivno zavrsavam i pobrisite opet (cekam na odgovore sa sa-x.com)
Ja stvarno ne vidim razlog sto se ti zamaras Blekicem i stanjem oko FK Sarajeva samo cekas priliku da naletis i pljunes...nisi dosao ko svako normalan navijac da osudis ovo nego si dosao da prozoves Blekica da mrdne guzicom (kako si napisao)...ono sto ce on uraditi ili nece ne treba tebe da brine
Pasa moj e to je to ...moje je dijete bilo pored pokojnog Vedrana,moje je dijete opet bilo u listici i jos u zadnjem belaju u SA I ZATO ME TREBA DA BRINE molim vas dalje nemojte ja sada stvarno zavrsavam....
Nuclear Winter

#7713 Re: FK Sarajevo

Post by Nuclear Winter »

KPGS wrote:Nuclear Winter, po načinu na koji pišeš i po onome šta pišeš, vidi se da nemaš ni dvadeset.
Slabo "vidiš" dušice :D
KPGS

#7714 Re: FK Sarajevo

Post by KPGS »

Nuclear Winter wrote:
KPGS wrote:Nuclear Winter, po načinu na koji pišeš i po onome šta pišeš, vidi se da nemaš ni dvadeset.
<3
ultra@rajvosa

#7715 Re: FK Sarajevo

Post by ultra@rajvosa »

Alkos wrote:

:thumbup:
:thumbup: Tako je Sema :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7716 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Pa jeste li vidjeli gdje je stajao Bane kada je pokazao tri prsta??

Pa cekao je da izvede aut stajao je na pola metra od ograde i na ogradu su se zaletili neki idioti ,njih 6-7 ,i vidi se po njegovoj reakciji jer se prvo malo nasmijao,pa tek onda na kratko pokazao im tri prsta,da su ovi odozgo sa tribine sigurno ga zasuli salvom najgorih uvreda bas zato sto je covjek Srbin.

Jeste li primjetili kada sudija nije odmah prekinuo igru a igrac sirokog se zapuco u onaj zid iza gola,da su sudiji poceli skandirati "...ubij ubij srbina..." jer je covjek Srbin.

fasisti,sovinisti,nacionalisticki iskompleksirani ljudi....e to je cijela poenta. Nisu djaba partizani kada su oslobodili to selo promjenili mu ime u Listica,a razlog toga su zlodjela koja su pocinjena od strane ustaskih formacija u toku rata pa su htjeli i promjenom imena tog sela da pokusaju prominjeniti cijeli imidj svega toga.

A skripari ,naziv je za ustaske paravojne formacije koji su se i poslije oslobodjenja BiH i Jugoslavije i dalje nastavili gerilski boriti protiv partizana i nove vlasti. cak im je i ime nacisticko,sto nebi kacili i naci zastave.

Nisam covjek kojeg lako obuzima osjecaj netrpeljivosti ili cak i mrznje,ali prema konstantnom ovakvom ponasanju te male nacisticko-fasisticke enklave u srcu evrope,cvjek jednostavno ne moze da bude ravnodusan.

I ovo sto Sema napisa,samo vi po wilijamsu i premieru uplacujte listice...hebo vas oni...fuj
hali gali halid

#7717 Re: FK Sarajevo

Post by hali gali halid »

Ko je od vas ovdje uopšte bio u Lištici i onog tragičnog dana, a i jučer?
mrchinho

#7718 Re: FK Sarajevo

Post by mrchinho »

Kao Bane, dobri sin,
tih i miran, cist i fin,
kao Bane, vaspitan
i solidan i koristan
Kao Bane, vredni mrav,
poslusan i uctiv sav,
kao Bane, odmeren i usmeren
i proveren za sve.... :D :D
Nuclear Winter

#7719 Re: FK Sarajevo

Post by Nuclear Winter »

-LIBERO- wrote:Pa jeste li vidjeli gdje je stajao Bane kada je pokazao tri prsta??

Pa cekao je da izvede aut stajao je na pola metra od ograde i na ogradu su se zaletili neki idioti ,njih 6-7 ,i vidi se po njegovoj reakciji jer se prvo malo nasmijao,pa tek onda na kratko pokazao im tri prsta,da su ovi odozgo sa tribine sigurno ga zasuli salvom najgorih uvreda bas zato sto je covjek Srbin.

Jeste li primjetili kada sudija nije odmah prekinuo igru a igrac sirokog se zapuco u onaj zid iza gola,da su sudiji poceli skandirati "...ubij ubij srbina..." jer je covjek Srbin.

fasisti,sovinisti,nacionalisticki iskompleksirani ljudi....e to je cijela poenta. Nisu djaba partizani kada su oslobodili to selo promjenili mu ime u Listica,a razlog toga su zlodjela koja su pocinjena od strane ustaskih formacija u toku rata pa su htjeli i promjenom imena tog sela da pokusaju prominjeniti cijeli imidj svega toga.
A skripari ,naziv je za ustaske paravojne formacije koji su se i poslije oslobodjenja BiH i Jugoslavije i dalje nastavili gerilski boriti protiv partizana i nove vlasti. cak im je i ime nacisticko,sto nebi kacili i naci zastave.

Nisam covjek kojeg lako obuzima osjecaj netrpeljivosti ili cak i mrznje,ali prema konstantnom ovakvom ponasanju te male nacisticko-fasisticke enklave u srcu evrope,cvjek jednostavno ne moze da bude ravnodusan.

I ovo sto Sema napisa,samo vi po wilijamsu i premieru uplacujte listice...hebo vas oni...fuj
Ma džaba ti to brate,kad ovi "zeleni" moralisti vide samo ta tri prsta,a ta lištica daleko,a nije ni "naša" avlija.
Svaka čast za post :thumbup:
snaga_znanja

#7720 Re: FK Sarajevo

Post by snaga_znanja »

hali gali halid wrote:Ko je od vas ovdje uopšte bio u Lištici i onog tragičnog dana, a i jučer?
A ti si doduse bio. Jel to samo oni sa ulaznicom smiju komentarisat. :run:
Nuclear Winter

#7721 Re: FK Sarajevo

Post by Nuclear Winter »

KPGS wrote:
Nuclear Winter wrote:
<3
Jesu li ovo neke finte sa "fejsbuka" :lol: ili je nestalo riječi?
hali gali halid

#7722 Re: FK Sarajevo

Post by hali gali halid »

snaga_znanja wrote:
hali gali halid wrote:Ko je od vas ovdje uopšte bio u Lištici i onog tragičnog dana, a i jučer?
Naravno da sam bio, ma samo komentarišite, uživajte...
snaga_znanja

#7723 Re: FK Sarajevo

Post by snaga_znanja »

-LIBERO- wrote:Pa jeste li vidjeli gdje je stajao Bane kada je pokazao tri prsta??

Slijedeci put neka im napakosti sa majicom podrske heroju svoga naroda Ratka Mladica.

Vrhunac ovdasnje inteligencije je taj da se na nacionalizam, sovinizam, fasizam, rasizam i sta sve jos ne treba odgovoriti istom mjerom, cak i jos bolje. Mozes mislit kako im je suknuo. Eno jos se crvene.

Dakle, ako na fasizam, odgovaras fasistickim simbolom gestom i sl, a dizanje tri prsta u zrak je definitivno fasisticki simbol, onda si i sam fasista.

Sto u daljnjoj konstrukciji dovodi da si i ti malo fasista. A posto se fasista ne moze biti malo....
snaga_znanja

#7724 Re: FK Sarajevo

Post by snaga_znanja »

hali gali halid wrote:
snaga_znanja wrote:
Naravno da sam bio, ma samo komentarišite, uživajte...
Svaka cast onda, ali to i dalje ne umanjuje nase pravo da laprdamo po forumima :lol: :!:
Nuclear Winter

#7725 Re: FK Sarajevo

Post by Nuclear Winter »

snaga_znanja wrote:

Slijedeci put neka im napakosti sa majicom podrske heroju svoga naroda Ratka Mladica.

Vrhunac ovdasnje inteligencije je taj da se na nacionalizam, sovinizam, fasizam, rasizam i sta sve jos ne treba odgovoriti istom mjerom, cak i jos bolje. Mozes mislit kako im je suknuo. Eno jos se crvene.

Dakle, ako na fasizam, odgovaras fasistickim simbolom gestom i sl, a dizanje tri prsta u zrak je definitivno fasisticki simbol, onda si i sam fasista.Sto u daljnjoj konstrukciji dovodi da si i ti malo fasista. A posto se fasista ne moze biti malo....
O tito dragi znači i isus je fašista :lol:
Ti me podsjećaš na jednog intelektualca koji je u aprilu 1992 lupio i ostao živ:"domovina se brani i perom",samo me interesuje kako bi se odbranio od VBR-a?? Da li bi rekao četnicima ili ustašama no-no to nevalja ili bi odgovorio ISTOM mjerom??
Locked