Dozer wrote:Smrcak15 wrote: ko to kaze da je bilo drugacije? daj dokaz da je bilo![]()
![]()
Za pocetak - prije 50 miliona godina mi nismo postojali. Ili ti tvrdis da jesmo?
Arheologija i ostale nauke su do sada pronasle i datirale fosile svega i svacega, pa tako i znamo da mi nismo postojali tada, kao i da oko tog perioda skoro nije ni bilo kopnenog zivota. Nauka pretpostavlja da je krivac nasilni dogadjaj (Yukatanski asteroid) koji se desio prije oko 65 miliona godina, i koji je potamanio sve na povrsini i inicirao krace ledeno doba koje je trajalo 200-300 godina.
Kontinenti nisu izgledali kako izgledaju danas, a i danas se pomjeraju (tektonske ploce).
Razni fosili, npr. krokodilski, pokazuju da su tada te zivotinje bile drasticno vece nego danas, kao i sve druge, sto direktno ukazuje na to da je Zemljina gravitacija bila slabija nego danas.
Razni fosilizirani mikroogranizmi pronadjeni u raznim sedimentima ukazuju da ni zrak na planeti nije bio ovakav u razlicitim periodima hladjenja Zemlje, kao ni temperature (bile su prilicno vise nego danas, sto je i logicno s obzirom da je tada i kora bila tanja, pa je grijalo i odozdo, ne samo odozgo).
Itd.itd.itd.
Majka mu stara, nagooglaj ponekad i nesto drugo osim "Allah", "Kur'an" i sl....
neka svega ti, ne pricaj gluposti, kad sam ja to rekao????Za pocetak - prije 50 miliona godina mi nismo postojali. Ili ti tvrdis da jesmo?
kako tako sve naopako razumijes i shvatas