megaman4 wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Ne tražiti Bakira umjesto Bakira je imperativ. Dakle, treba pronaći prelazno rješenje, a ne nekog ko će ko beg pustiti korijenje. Evo, ja kažem - ako to mora biti Fahro (ne podržavam, ali ako je stanje takvo) - onda neka bude. Eto mu dvije-tri godine. Dali smo SDA-u 25. Svi vidite šta su uradili.
Denis Zvizdic najvjerovatnije nasljedjuje Bakira, a podoban je i za EU, i ako cemo realno, u ovom trenutku uz Sarovica i Mektica predstavlja mozda jedine normalne politicare u drzavi. Mozda grijesim?
denis trenutno mozda i najvise lici na ozbiljnog politicara mada nema liderske karakteristike pa bi ga frakcionastvo vjerovatno brzo pojelo.
ja se neku noc nisam uospte zajebavao kada sam napisao da je u vijecnici sada potrebno organizovati bosnjacko-bosanski sabor zbog redefinisanja nacionalne politike.
bakir je nizom nepromisljenjih poteza oko revizije sam sebe doveo u samoizolaciju jer je zakuho sa bukvalnom svakom ozbiljnom strankom u drzavi, isao kontra zapada, a pritom mu pola najblizih sagovornika pod optuznicom, a i on sam od neki dan.
sljedeci mjesec je referendum u turskoj pa ako se i tu opet ponovo linkom obrati iz saraybosne, i posalje poljupce i podrsku trenutno najnepopularnijem liku u evropi, sam ce sebe i definitivno otpisat.
ali cak i da ode, alternativa je jos gora. druga stvar, sda je starija od drzave. sda u "cloudu" ima citav jedan paralelni drzavni sistem (bar ovog dijela gdje su bosnjaci vecina). Moc sda je daleko veca od trenutnog izbornog rezultata. zato bi najmanje lose rjesenje bilo da to bude neko iz sda, a da bake iz sjene proba drzat mir u kuci