Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Humljanin

#7701 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

i agree wrote:https://www.olx.ba/artikal/32382846/redmi-note-7/

I mene ta kamera najvise zanima a vidim neki su vec poletili da se obogate.Cuj 470 :lol:
Pa dobro, ako se Redmi Note 5 prodavao u nas za tolike pare, ne vidim razloga zašto ne bi i ovaj. Očekivao sam pravo da ti kažem i više...

Mada, ne znam kako mogu odrediti cijenu kad ih još nemogu nabaviti i ne zna se točno koliko će koštati?
PlusSA

#7702 Re: Xiaomi mobiteli

Post by PlusSA »

Ima li neko smartwatch Xiaomi amazfit bip?

Kad je vec Xiaomi mob u rukama da se upari sa satom :mrgreen:

RN5 Pro po mjeri mobitel :thumbup:
i agree

#7703 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Humljanin wrote:
i agree wrote:https://www.olx.ba/artikal/32382846/redmi-note-7/

I mene ta kamera najvise zanima a vidim neki su vec poletili da se obogate.Cuj 470 :lol:
Pa dobro, ako se Redmi Note 5 prodavao u nas za tolike pare, ne vidim razloga zašto ne bi i ovaj. Očekivao sam pravo da ti kažem i više...

Mada, ne znam kako mogu odrediti cijenu kad ih još nemogu nabaviti i ne zna se točno koliko će koštati?
Jel taj redmi note 5 i redmi note 5 al dual camera isti telefon?
Humljanin

#7704 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

i agree wrote: Jel taj redmi note 5 i redmi note 5 al dual camera isti telefon?
Uhh... to je stara tema i davno prežvakana, ali nema veze, ponoviti ću.

Prvo su valjda izdali telefon za indijsko tržište i zvao se Redmi Note 5 (imao jednu kameru pozadi)
Pa su onda isto za indijsko tržište izdali mobitel sa dvostrukom stražnjom kamerom i nazvali ga Redmi Note 5 Pro.

E onda su u Kini izdali isti taj sa jednom kamerom i dali mu ime Redmi 5 Plus , a ovaj sa dvostrukom stražnjom kamerom nazvali Redmi Note 5 AI Dual.

I na kraju izdali internacionalnu verziju. Sa dvostrukom kamerom se zove samo Redmi Note 5 , a sa jednom kamerom Redmi 5 Plus.

Uglavnom zasrali su jer su različite mobitele nazivali istim imenom , i iste mobitele različitim imenom.

Najlakše ti je snaći se između tih silnih imena gledajući koliko stražnjih kamera ima. Dvije stražnje kamere imaju:
-indijski Redmi Note 5 Pro
-kineski Redmi Note 5 AI Dual
-globalni Redmi Note 5

Jednu stražnju kameru imaju:
-indijski Redmi Note 5
-kineski Redmi 5 Plus
-globalni Redmi 5 Plus

Osim stražnje kamere ima još nekih razlika kao procesor.
Kineske i Globalne verzije su skoro identične, jedina razlika je u 4G mreži. Dok su indijske verzije uvijek puno drugačije, počevši od senzora kamere, proizvođača displaya, itd...
i agree

#7705 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Hvala za objasnjenje.
ferratilis

#7706 Re: Xiaomi mobiteli

Post by ferratilis »

Redmi Note 5 je dobar bar jos godinu, ne znam sto svi lete da kupe 7. :-)

osim ako mozda niste mobilni gameri :run:
Humljanin

#7707 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

ferratilis wrote:Redmi Note 5 je dobar bar jos godinu, ne znam sto svi lete da kupe 7. :-)

osim ako mozda niste mobilni gameri :run:
Ne da je dobar još godinu, nego je odličan. A ne vidim razloga zasto to ne bi bio puno duže od godinu?
Meni je mobitel fantasitčan :thumbup:

Jedina , ali baš jedina stvar zbog koje bi eventualno prešao na Redmi Note 7 je ako mu kamera baš bude drastično bolja. Neke male razlike u kameri mi ne bi opravdale vjerojatno veću cijenu nego Redmi Note 5.
i agree

#7708 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Ima li neko redmi 6,kako se on pokazao?
nlt

#7709 Re: Xiaomi mobiteli

Post by nlt »

i agree wrote:Ima li neko redmi 6,kako se on pokazao?
identičan kao note 5, jedino ima notch/zub
i agree

#7710 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

nlt wrote:
Da nisi pomjesao malo modele?Đe mu je zub?
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_6-9237.php
Humljanin

#7711 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

i agree wrote:
nlt wrote:
Da nisi pomjesao malo modele?Đe mu je zub?
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_6-9237.php
Je, kolega je mislio na Redmi NOTE 6.
Najbolje ti je da otiđeš u IQMobile i probaš na licu mjesta kakav je mobitel. Tko će znati sve modele kakvi su. Dok se ne uvjeri čovjek sve je to samo slovo na papiru :thumbup:
i agree

#7712 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Humljanin wrote: Je, kolega je mislio na Redmi NOTE 6.
Najbolje ti je da otiđeš u IQMobile i probaš na licu mjesta kakav je mobitel. Tko će znati sve modele kakvi su. Dok se ne uvjeri čovjek sve je to samo slovo na papiru :thumbup:
Tako ce na kraju i biti,po komentarima do sada imaju samo rijeci hvale od kamere pa na dalje,kazu da mu je bolja kamera za dvije klase od cijene koliko kosta.
nlt

#7713 Re: Xiaomi mobiteli

Post by nlt »

pardon, učinilo mi se da piše note 6
i agree

#7714 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Nema veze,desava se,nego procitah jednom negdje da se xiaomi mora prijavit na njihom sajtu pri aktivaciji,kako li,zna li neko nesto vise o tome ili sam ja nesto pogresno razumio?
korektno

#7715 Re: Xiaomi mobiteli

Post by korektno »

Poyyy
Jel zna neko ima li kakav dobar fajl menadžer.
Ovaj xiaomijev nije loš, ali su ove reklame bezveze.
Ima li šta bez reklama, ili svi korisite ovaj po defaultu što dođe?
fortaleza

#7716 Re: Xiaomi mobiteli

Post by fortaleza »

korektno wrote:Poyyy
Jel zna neko ima li kakav dobar fajl menadžer.
Ovaj xiaomijev nije loš, ali su ove reklame bezveze.
Ima li šta bez reklama, ili svi korisite ovaj po defaultu što dođe?
ES file explorer.
Humljanin

#7717 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

fortaleza wrote: ES file explorer.
Odličan. Ali ja mislim da je i on pun reklama. Barem besplatna verzija. Ja šaram, svi mi imaju mana. Trenutno koristim Mix explorer.
nlt

#7718 Re: Xiaomi mobiteli

Post by nlt »

i agree wrote:Nema veze,desava se,nego procitah jednom negdje da se xiaomi mora prijavit na njihom sajtu pri aktivaciji,kako li,zna li neko nesto vise o tome ili sam ja nesto pogresno razumio?
ima opcija na njihovom sajtu da provjeriš je li ti mobitel ''original'' unosom onog koda sa mobitela ili kutije
ferratilis

#7719 Re: Xiaomi mobiteli

Post by ferratilis »

Mogu se iskljucit reklame u Xiaomi file manager-u.

Settings > About > Recommendations
marktwenbl

#7720 Re: Xiaomi mobiteli

Post by marktwenbl »

Za svaku stock aplikaciju preporucujem da se posebno udje u settings i iskljuci recommedations i nece biti problema sa reklamama. Tako sam uradio na Mi 8 i nigdje se ne pojavljuju reklame u Xiaomi aplikacijama.
agent_zero

#7721 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

Redmi note 7, a da ne govorim o redmi note 7 pro, je dosta bolji mobitel od redmi note 5. I dizajnerski i po "iznutricama". Ko kupuje ili planira uskoro kupovati mob, nema šta dalje da gleda pored ova dva modela.

Ista spika bila kad su vlasnici redmi note 4 govorili to za redmi note 5, kao ne isplati se. Da, da, kako da ne.
korektno

#7722 Re: Xiaomi mobiteli

Post by korektno »

ferratilis wrote:Mogu se iskljucit reklame u Xiaomi file manager-u.

Settings > About > Recommendations
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Tabijat

#7723 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Tabijat »

PlusSA wrote:Ima li neko smartwatch Xiaomi amazfit bip?

Kad je vec Xiaomi mob u rukama da se upari sa satom :mrgreen:

RN5 Pro po mjeri mobitel :thumbup:
Nemam ali imam xiaomi band, a čitala sam dosta review-ova (za sve satove).
Lično iskustvo sa Xiaomi band: senzori su smeće. Prateći podatke sa gps-a na mobu i sa banda, ma ni blizu. Sama aplikacija je vrlo ograničena. Jedina stvar koja mi se baš svidjela su vibracije za notifikacije, sportska strana ne valja ništa.
Testovi, reviewovi - ne vjerujem da možeš kupiti dobar (zapravo tačan) smartwatch, mada je moguće da su ovi skuplji bolji, tipa Garmin, Suunto itd.
Mada, po ovom testu, po pitanji netačnosti senzora, Apple Watch i ovaj Amazfit Bip su tu negdje.

Ja ću ipak sačekati dok to malo bolje naprave.
diablobih

#7724 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

agent_zero wrote:Redmi note 7, a da ne govorim o redmi note 7 pro, je dosta bolji mobitel od redmi note 5. I dizajnerski i po "iznutricama". Ko kupuje ili planira uskoro kupovati mob, nema šta dalje da gleda pored ova dva modela.

Ista spika bila kad su vlasnici redmi note 4 govorili to za redmi note 5, kao ne isplati se. Da, da, kako da ne.
Samo kada tacno izlazi ova sedmica? Zasad je sve oko 200 dolara i za one najslabije verzije. Hoce li uopste biti one cijene najavljene ili nista od toga?
Humljanin

#7725 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

diablobih wrote:
agent_zero wrote:Redmi note 7, a da ne govorim o redmi note 7 pro, je dosta bolji mobitel od redmi note 5. I dizajnerski i po "iznutricama". Ko kupuje ili planira uskoro kupovati mob, nema šta dalje da gleda pored ova dva modela.

Samo kada tacno izlazi ova sedmica? Zasad je sve oko 200 dolara i za one najslabije verzije. Hoce li uopste biti one cijene najavljene ili nista od toga?
Redmi Note 7 ti je već izašao i moze ga se nabaviti, baš će danas pustiti drugu tranšu od oko 100 000 mobitela. Prva je planula u nekoliko minuta. Planiraju u tjedan dana oko milijun mobitela prodati.
A malo jači (i skuplji) model Redmi Note 7 Pro bi trebalo izaći na kraju veljače. Negdje oko 28.02. i on bi trebao ici oko 250$ možda i jače.

A danas sam pročitao i da ce za mjesec/dva izaći i manji model Redmi 7. On ce biti vjerojatno malo slabiji od ova dva ali će zato biti i puno jeftiniji. Kažu oko 150$.

P.S. što se tiče cijena, one ti variraju. Nikada nisu točno one koje su najavljene. Malo ih nakon par mjeseci spuste pa opet podignu i tako šaraju... ne vjerujem da ce biti onoliko koliko je Xiaomi objavio. To je vjerojatno cijena najslabijeg modela nakon što izađe iz tvornice. Treba se puno firmi usput namiriti svojim postotkom.
Post Reply