Sirija
-
udrch
#7701 Re: Sirija
razumijem ja da tebi uz srce prisatje i zločinac kao što je Bašar, ali meni ne pristaje, pa ga se ja odričem..veze nemam šta spominješ ljude koji su umrli prije nekoliko hiljada godina..kakve veze oni imaju sa mojim subjektivnim stavom još ne mogu da dokučim..
problem je znači u tome što bi ti htio da odrediš koga ja mogu smatrati bratom, a koga neću..
još bi trebao da mi javiš šta trebam večerati..
problem je znači u tome što bi ti htio da odrediš koga ja mogu smatrati bratom, a koga neću..
još bi trebao da mi javiš šta trebam večerati..
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7702 Re: Sirija
iransko-šitska propaganda u službi obmane i dezinformacija kao i pridobijanja javnosti za svoju politikuasurbanipal wrote:A za koga ginu "pobujenici" ? Za čije interese ? Nije teško pogoditi, međutim ko imalo bolje poznaje historiju Arapa i islama ovakva dešavanja su bila i za očekivati, s obzirom da je narod ovakvu vlast "izabrao", da ne kažem zaslužio prije 1400 godina i ona je s vremenom nekad u manjem, nekad u jačem svjetlu ostala i održala se sve do danas.sarajevoxxxx wrote:Dženaza režimskim vojnicima - Dali živote za nastavak monarhije, za ostanak jedne porodice na vlasti, jedne deceniske torture, mračnjaštva, zaostalosti, nepravde, diktature, represije, zatupljivanja.
A Assad, sirijska regularna vojska i općenito sirijski narod, što je rekao rahmetli šejh Buti predstavljaju "Božiji bič" za ove pseudo-mudžahide, pseudo-šehide i za sve njihove mentore i finansijere.
Slijedi čitava galerija likova, za čije planove i za čije ideje život ugradiše i dadoše, sa tekbirom na usnama, "sirijski pobnjenici", teroristi, p(l)aćenići i šljam koji je za šaku dolara i za seks sa 70 hurija u džennetu nagrnuo u Siriju.
Valja se nama sa svima njima hrvati...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7703 Re: Sirija
Herr Flick wrote:Jedina legalna vojska na tlu Sirije je Sirijska Arapska Armija.![]()
![]()
![]()
-
sarajevoxxxx
#7704 Re: Sirija
Kolega @kiki nekoliko puta sam ponovio da osuđujem sve zločine ma koja strana u Siriji ih počinila. Rekao sam da sam protiv odlaska stranaca u Siriju, i da odlazak u borbu u Siriju jako mnogo koristi režimu u njihovoj propagandi protiv sirijske revolucije.Direktni krivac za ISIl i Nusru je Asadov režim i licemjerna međunarodna zajednica, koja je prepustila sirijske revolucionare Asadovoim skudovima i avio bombama i buradima TNT-a. Dolazak ISIL-a i Nusre je druga faza borbe protiv revolucionara. Ukratko:''Nismo ih uspjeli slomiti ovako, pokušat ćemo ih podijeliti na islamiste i sekulariste''.Kikibombona wrote: Stvari su kristalno jasne. Iako Saxxx vjerovatno nije sposoban ubijati i zlostavljati, iako ima naglasenu humanost, zelja za pobjedom muslimana i islama je veca od sklonosti pravdi i moralu. Dakle, on ce podrzavati svoje bez obzira na zlocine koje budu cinili.
Vodje ISILa, Nusre i ostalih ne osudjuju zvjerstva koja si postavio, oni ih podsticu i odobravaju. Dakle, ne radi se o pojedinacnim zlocinima koje vodstvo osudjuje i kaznjava, radi se o 'udruzenom zlocinackom poduhvatu'. Pojedine islamisticke formacije su zlocinacke i fasisticke, na nivou nacistickih i fasistickih formacija, ponekad okrutnije i gnusnije prema zatocenim ljudima.
Ne trebas se truditi, ljudi kao Saxxx ce uredno ignorisati ove cinjenice. Ignorisat ce kao sto recimo mnogi Srbi ignorisu zlocine VRS. Ako i otvore tu temu pokusat ce relativizovati i opravdati. Ljudi su nazalost takvi, drze se copora bez obzira na sve. Samo rijetki pojedinci su sposobni kriticki razmisljati.
Najbolji argument protiv pobunjenika je da manjine od njih bjeze kao djavo od krsta. Jesu li ih Kurdi tlacili i ugnjetavali pa ih sada napadaju, kolju i ubijaju?
I šta ja sada treba da kritikujem i nasjedam na zapadnu i prije svega SAUDIJSKU propagandu o dobrim i lošim revolucionarima.Pogledaj Šerkul Evsat ili Arabiju, kada god im ne ide nešto po planu, na naslovnici osvane ISIL ili Nusra. Iste koriste za svoje prljave spletke. KSA sa jedne strane preuzela ulogu zaštitnika i pokrovitelja sirijske opozicije a sa druge strane direktno pomažu režim u Egiptu koji je apsolutno na Asadovoj strani i koji bi vjerovatno ubijao revolucionare u Siriji na isti način kao i Asad.KSA je cijelo vrijeme nijemo posmatrala Asadov krvavi pir nad Sirijcima, a sada im pomažu tako što im njihov Gebels Abdurahman Rašid urednik Šerkul Evsata i Arabije iz udobne fotelje svako malo napiše kako eto za sirijsku revoluciju nije dobro što ISIl i Nusra postaju sve popularniji. Njemu je sasvim normalno saudijsko finansiranje Sisija, do sada je napisao stotine tekstova protiv MB-a u Egiptu, ali nikad nije ni jednog o saudijskoj vlasti i prozvao ih da su uz Asada zajedno sa iranskom vladom najodgovorniji za krvavi sirijski rat. Da su saudijska vlast i saudijski građani svojim načinom života i svojom politikom najodgovorniji za pojavu Al Kaide i Usame Bin Ladena.Zašto nema terorizma u Evropi ? Zna se kako nastaje i koji su izvori terorizma. KSA i zemlje zaljeva i njihovi građani kao i način na koji žive ljudi u tim zemljama su izvor frustracija i nezadovoljstva za milione muslimana.
Koliko god apsurdno bilo KSA je neprijatelj sirijskoj opoziciji. Istina neprijatelj im je i Iran, ali trenutno daleko veću opasnost vide u sirijskim revolucionarima i egipatskom MB-u. Mogu se oni deklerativno izjašnjavati koliko hoće kao i pisati o tome kako im je Iran neprijatelj broj jedan, ali nije pao ni Ben Ali, ni Gadafi, ni Mubarek zbog Irana već zbog revolucionara. Svijesna je toga i Amerika koja će započeti i Treći svijetski rat ako treba, ali u Saudiji se nikad ne smije desiti arapsko proljeće ili gluho bilo da narod izabere tamo nekog saudijskog Mursija.I amerikanci će uvijek birajući između iranskog nuklearnog programa i sirijskih revolucionara uvijek prije žrtvovati ovo prvo, u smislu zaboravit ćemo iranski nuklearni program i sjesti i razgovarati sa iranskim predsjednikom, ali sirijski revolucionari ne smiju pobijediti, ako ništa bar na onaj način kako to oni žele.
-
sarajevoxxxx
#7705 Re: Sirija
Al Sefira: Uništavanje režimskog tenka kod Ebu Džerina 28.10.2013
-
udrch
#7706 Re: Sirija
sarajevoxxxx, džaba ti to njemu govoriš..on je čvrsto na strani Bašarovog režima i svakog ko je protiv tok krvoloka on pokušava da gurne da je ispod njega, pa mu nameće stavove koje bi on volio da budu..
ako si protiv režima, odmah si vehabija, tekfirija, podržavaš Nusru, ISIL, ne smetaju ti zločini..
niko uopće ne čita dijelove u kojima se jasno kaže da je uslov svih uslova odlazak onoga ko je ovo krvoproliće i započeo..
kad on ode, onda neka čiste i ove ostale koji budu glumili neke svoje interese..
ali ovaj je zaposjeo svo oružje koje je Sirija imala, pa su svi poželjni u njegovom rušenju..
jasno ko dan..i više puta ponovljeno..
ako si protiv režima, odmah si vehabija, tekfirija, podržavaš Nusru, ISIL, ne smetaju ti zločini..
niko uopće ne čita dijelove u kojima se jasno kaže da je uslov svih uslova odlazak onoga ko je ovo krvoproliće i započeo..
kad on ode, onda neka čiste i ove ostale koji budu glumili neke svoje interese..
ali ovaj je zaposjeo svo oružje koje je Sirija imala, pa su svi poželjni u njegovom rušenju..
-
sarajevoxxxx
#7707 Re: Sirija
Nakon žestokih borbi sa ISIL-om PKK u potpunosti zauzeo Al Jarabiju !!!
- Challenger__
#7708 Re: Sirija
Vijest već bila na temi.sarajevoxxxx wrote:Nakon žestokih borbi sa ISIL-om PKK u potpunosti zauzeo Al Jarabiju !!!
-
sarajevoxxxx
#7709 Re: Sirija
U režimskom zatvoru ''215'' od posljedica mučenja podlegao Eyad Qoeder, odbrambeni igrač nogometnog kluba u Damasku El-Vihdetu Ed-Dimeškije
http://www.vdc-sy.info/index.php/en/home (inače link za jedan od portala koji vodi statistiku poginulih Sirijaca - sa prevodom na engleski)
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

http://www.vdc-sy.info/index.php/en/home (inače link za jedan od portala koji vodi statistiku poginulih Sirijaca - sa prevodom na engleski)
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

- husein_kapetan
#7710 Re: Sirija
Izgleda da je svo tematsko pisanje incentriralo oko polemike o ličnim impresijama, ideologijama i uvjerenjima jedne ili par osoba.... Gospodo pravite sizifov posao a vi kako hoćete.. gdje i kada je je glas razuma dokučio meandre "prosvijetljenih"ideologa i inih uvjerenja??? ergo.
Mi ovdje možemo vlastita ubjeđenja i uvjerenja bojiti svim mogućim bojama i tražiti milion raloga i objašnjenja za vlastito... međutim to ni u kom slušaju ne preslikava dešavanja u onoj zemlji, mislim da konstruktivni dijalog, ili bar pokušaj istog treba vratiti u drugu ravan..bez primjesa personalnog i doktrina kojekakvih.
Mnogo puta sam napisao da ovaj rat nije počeo u siriji niti će se tamo završiti , međutim količina topovskog mesa na usluzi jednim ili drugim pravi razliku.. Sa jedne strane moral dižu iluzijom o "svetoj misiji" a sa druge jednostavnom činjenicim da se bore za opstanak. Vidjećemo kada i kako će se ova stranica tkzv. arapskog proljeća ispisati u historiji i ko će je pisati...
Sirija je sada poligon i bojno polje na kome lome koplja dva pravca koja se preslikavaju u većini zemalja sa islamskom preznakom.. jedan je umjeren i sekularno-tradicionalistički orjentisan a drugi drčan, ekstreman i apsolutističan. Prvo poluvrijeme se može reći da su dobili ovi ekstremi.. Libija, Tunis, međutim drugo poluvrijeme se još uvijek igra i krajnji ishod je još uvujek neizvestan.. a nije da ne fali navijača... i sa jedne i sa druge strane.
I objektivno ishod bilo kog rata danas je rezultat predominantnosti u opremi i tehnici... Ostalo (ideologija, uvjerenja) je samo konotat (marginalni)
Mi ovdje možemo vlastita ubjeđenja i uvjerenja bojiti svim mogućim bojama i tražiti milion raloga i objašnjenja za vlastito... međutim to ni u kom slušaju ne preslikava dešavanja u onoj zemlji, mislim da konstruktivni dijalog, ili bar pokušaj istog treba vratiti u drugu ravan..bez primjesa personalnog i doktrina kojekakvih.
Mnogo puta sam napisao da ovaj rat nije počeo u siriji niti će se tamo završiti , međutim količina topovskog mesa na usluzi jednim ili drugim pravi razliku.. Sa jedne strane moral dižu iluzijom o "svetoj misiji" a sa druge jednostavnom činjenicim da se bore za opstanak. Vidjećemo kada i kako će se ova stranica tkzv. arapskog proljeća ispisati u historiji i ko će je pisati...
Sirija je sada poligon i bojno polje na kome lome koplja dva pravca koja se preslikavaju u većini zemalja sa islamskom preznakom.. jedan je umjeren i sekularno-tradicionalistički orjentisan a drugi drčan, ekstreman i apsolutističan. Prvo poluvrijeme se može reći da su dobili ovi ekstremi.. Libija, Tunis, međutim drugo poluvrijeme se još uvijek igra i krajnji ishod je još uvujek neizvestan.. a nije da ne fali navijača... i sa jedne i sa druge strane.
I objektivno ishod bilo kog rata danas je rezultat predominantnosti u opremi i tehnici... Ostalo (ideologija, uvjerenja) je samo konotat (marginalni)
-
udrch
#7711 Re: Sirija
gospodine Huseine, nemoj nas samo ti pozivati na konstruktivan dijalog..ti si na Bašarovoj strani i to ne kriješ, osim kad pišeš ovakve postove..osim toga to si već radio bar 5 puta..
-
Saxtrol
#7712 Re: Sirija
Sarajevoxxx, reci nam kako je bilo u Siriji prije 1963? Zasto se smatra upravo period poslije vojnog puca, najstabilnijim periodom Sirije? Zasto je ekonomija konstatno isla uzlaznom putanjom? Da li je Sirija poslije vojnog puca bila jedina arapska zemlja gdje MB nije imao nikakvu vlast? Da li je MB redovno poslije 1963. izvodio teroristicke napade u Siriji, a najtezi u Alepu koji sam naveo? Da li je MB vec ranije pokusao ovavku "demokratsku" revoluciju, a nakon toga brat od Hafiza sravnio grad sa zemljom, poginulo dosta civila, dok su celnici MB tj. ustanka pobjegli u Brisel da iz Brisela rukovode "revolucijom" (zvuci poznato sa ovom revolucionarnom gardom)?
Nisi mi dao odgovore na pitanje, osim za MB za koji nisi u pravu. Nesto ne vidim da ih Egipcani vole. MB je osnovana u Egiptu, pa bi bilo i logicno da ima i najjace uporiste u Egiptu, medjutim to je toliko velika mreza i toliki uticaj imaju i svim arapskim zemljama da je nemoguce bilo odrzati jedinstvo unutar samog MB, tako da danas imas puno frakcija MB, koji medjusobno ratuju, ali jedno je sigurno, a to je da je MB teroristicka organizacija prije svega, a tek onda sve ostalo.MB je primjer demokratije u arapskom svijetu. I onakvi kakvi su, sto puta su bolji od diktatora. Vidjelo se na primjeru Egipta. Došli su na vlast nikom dlaka sa glave nije falila, i to ih je i najviše koštalo. Prvi dan vlasti su trebali povješati, jedno stotinjak okorjelih fašista, desetak hiljada baciti u tamnicu (onak organizovati pro-forme suđenje, čisto da fašisti koliko-toliko izađeš u susret) otpusti jedno stotinjak hiljada iz državnih firmi okorjelih režimskih birokrata, zapravo nacista, kojima ni njemački nacisti nisu ni do koljena.
- To za ekonomiju je notorna i debela laž, baš kao i ona kako su ljudi dobro živjeli za vrijeme Gadafija - a pola ih nije imalo ni vodovod ni kanalizaciju, ili osnovne stvari. Živjeli su dobro ljudi bliski režimu, ostali su skapavali radeći po 16 sati dnevno za platu od 200-300 dolara.
Jesi li ikada bio u Siriji ? Jesi li ikada kupio kartu na nekoj autobuskoj stanici ? Jesi li se ikada provozao bar 5 minuta u nekom autobusu u Damasku, i vidio kako ljudi žive, kakav im je javni prijevoz, kakve su im ulice, kakva im je tržnica.
Ti tvrdis jedno za ekonomiju a statistika govori drugo. Volio bih i da vidim tvoju statistiku za tvoje tvrdnje osim rekla kazala.
Iznad Sirije sam letio vise puta, nisam nikada bio, bio sam u drzavama komsinicama. U jednoj zemlji odredjen period imao priliku da dijelim sa jednim Sirijcom stan, a neki moji poznanici su radili u Siriji. To su moja iskustva iz prve ruke, da ne racunam razno razne izvore preko interneta itd.
Ovo je izvrtanje cinjenica. Sirijski revolucionari nisu americki, turski, frankcuski i saudijski obavjestajci. Keri se sa "revolucionarima" sastao prije nego sto se desila prva zrtva. Opet ti ponavljam, da je sve kako ti mislis, ne bi ni bilo rata, vec bi vojska demonstrante naslagala i to je to, ali dobro znamo da su "revolucionari" od pocetka bili naoruzani. Ja vjerujem stvarno da je tu bilo istinitih momaka (prije svega omladine, koja je u ovim teskim vremenima bila nezadovoljna, nezaposlena i sve ostalo sa cime se bori cijeli svijet) i inteluktualaca koji su se borili za nesto bolje, ali mislim da su ogromna manjina, izmanipulisani su od ljudi "izvana" koji su se borili za svoje interese preko njihovih ledja. Ostalo su ljudi koji zastupaju strane interese, najveci olos koji uvijek ispliva u svakome ratu na povrsinu, a vojnici nisu mogli biti, jer vojnik ima pravila kako se treba ponasati, razno razni religiozni fanatici, placenici i skup svega ostaloga loseg. U tome se gubi svaki trag, "revolucionarima" koji bi mogli biti legitimni na neki nacin.Direktni krivac za ISIl i Nusru je Asadov režim i licemjerna međunarodna zajednica, koja je prepustila sirijske revolucionare Asadovoim skudovima i avio bombama i buradima TNT-a. Dolazak ISIL-a i Nusre je druga faza borbe protiv revolucionara.
Ne postoji demokratija koja se bazira na religiji. To je kontradiktorno, a citavo arapsko proljece se bazira na religijskoj revoluciji, samim tim ne bori se tu niko za bolje sutra vec za vlast.
- bogoljub
#7713 Re: Sirija
analiziraš bez znanja,sarajevoxxxx wrote:Kolega @kiki nekoliko puta sam ponovio da osuđujem sve zločine ma koja strana u Siriji ih počinila. Rekao sam da sam protiv odlaska stranaca u Siriju, i da odlazak u borbu u Siriju jako mnogo koristi režimu u njihovoj propagandi protiv sirijske revolucije.Direktni krivac za ISIl i Nusru je Asadov režim i licemjerna međunarodna zajednica, koja je prepustila sirijske revolucionare Asadovoim skudovima i avio bombama i buradima TNT-a. Dolazak ISIL-a i Nusre je druga faza borbe protiv revolucionara. Ukratko:''Nismo ih uspjeli slomiti ovako, pokušat ćemo ih podijeliti na islamiste i sekulariste''.Kikibombona wrote: Stvari su kristalno jasne. Iako Saxxx vjerovatno nije sposoban ubijati i zlostavljati, iako ima naglasenu humanost, zelja za pobjedom muslimana i islama je veca od sklonosti pravdi i moralu. Dakle, on ce podrzavati svoje bez obzira na zlocine koje budu cinili.
Vodje ISILa, Nusre i ostalih ne osudjuju zvjerstva koja si postavio, oni ih podsticu i odobravaju. Dakle, ne radi se o pojedinacnim zlocinima koje vodstvo osudjuje i kaznjava, radi se o 'udruzenom zlocinackom poduhvatu'. Pojedine islamisticke formacije su zlocinacke i fasisticke, na nivou nacistickih i fasistickih formacija, ponekad okrutnije i gnusnije prema zatocenim ljudima.
Ne trebas se truditi, ljudi kao Saxxx ce uredno ignorisati ove cinjenice. Ignorisat ce kao sto recimo mnogi Srbi ignorisu zlocine VRS. Ako i otvore tu temu pokusat ce relativizovati i opravdati. Ljudi su nazalost takvi, drze se copora bez obzira na sve. Samo rijetki pojedinci su sposobni kriticki razmisljati.
Najbolji argument protiv pobunjenika je da manjine od njih bjeze kao djavo od krsta. Jesu li ih Kurdi tlacili i ugnjetavali pa ih sada napadaju, kolju i ubijaju?
I šta ja sada treba da kritikujem i nasjedam na zapadnu i prije svega SAUDIJSKU propagandu o dobrim i lošim revolucionarima.Pogledaj Šerkul Evsat ili Arabiju, kada god im ne ide nešto po planu, na naslovnici osvane ISIL ili Nusra. Iste koriste za svoje prljave spletke. KSA sa jedne strane preuzela ulogu zaštitnika i pokrovitelja sirijske opozicije a sa druge strane direktno pomažu režim u Egiptu koji je apsolutno na Asadovoj strani i koji bi vjerovatno ubijao revolucionare u Siriji na isti način kao i Asad.KSA je cijelo vrijeme nijemo posmatrala Asadov krvavi pir nad Sirijcima, a sada im pomažu tako što im njihov Gebels Abdurahman Rašid urednik Šerkul Evsata i Arabije iz udobne fotelje svako malo napiše kako eto za sirijsku revoluciju nije dobro što ISIl i Nusra postaju sve popularniji. Njemu je sasvim normalno saudijsko finansiranje Sisija, do sada je napisao stotine tekstova protiv MB-a u Egiptu, ali nikad nije ni jednog o saudijskoj vlasti i prozvao ih da su uz Asada zajedno sa iranskom vladom najodgovorniji za krvavi sirijski rat. Da su saudijska vlast i saudijski građani svojim načinom života i svojom politikom najodgovorniji za pojavu Al Kaide i Usame Bin Ladena.Zašto nema terorizma u Evropi ? Zna se kako nastaje i koji su izvori terorizma. KSA i zemlje zaljeva i njihovi građani kao i način na koji žive ljudi u tim zemljama su izvor frustracija i nezadovoljstva za milione muslimana.
Koliko god apsurdno bilo KSA je neprijatelj sirijskoj opoziciji. Istina neprijatelj im je i Iran, ali trenutno daleko veću opasnost vide u sirijskim revolucionarima i egipatskom MB-u. Mogu se oni deklerativno izjašnjavati koliko hoće kao i pisati o tome kako im je Iran neprijatelj broj jedan, ali nije pao ni Ben Ali, ni Gadafi, ni Mubarek zbog Irana već zbog revolucionara. Svijesna je toga i Amerika koja će započeti i Treći svijetski rat ako treba, ali u Saudiji se nikad ne smije desiti arapsko proljeće ili gluho bilo da narod izabere tamo nekog saudijskog Mursija.I amerikanci će uvijek birajući između iranskog nuklearnog programa i sirijskih revolucionara uvijek prije žrtvovati ovo prvo, u smislu zaboravit ćemo iranski nuklearni program i sjesti i razgovarati sa iranskim predsjednikom, ali sirijski revolucionari ne smiju pobijediti, ako ništa bar na onaj način kako to oni žele.
spajaš nespojivo,
fantaziraš bez duha,
filozofiraš bez logike,
jednostavno nogavice su ti izgleda pokratke, a samim tim i pogledi koje bacaš na daleku Siriju i njenu okolicu!
nekoliko puta sam ti napisao, SABURA BRATE!!! Kraj zasigurno pripada dobrima!!!
- Kikibombona
#7714 Re: Sirija
Pitanje za tebe i Saxxxudrch wrote:gospodine Huseine, nemoj nas samo ti pozivati na konstruktivan dijalog..ti si na Bašarovoj strani i to ne kriješ, osim kad pišeš ovakve postove..osim toga to si već radio bar 5 puta..
Na cijoj ste strani u sukobu Kurda i pobunjenika?
Je li Basar kriv zato sto pobunjenici napadaju lokacije gdje zive Kurdi?
- bogoljub
#7715 Re: Sirija
Pa naravno da je kriv i On i IRAN i Hezbollah i Ovaj i Onaj i Ti i jA i svi mi jer su samo oni pravi poznavaoci težine zločinaca i težine prioriteta po kojoj se treba djelovati. Nana Fata sama ćuhmija sa crkvom u dvorištu joj, djeca iz Konjević polja ne mogu da se školuju k'o sva normalna djeca, Dodik praktično ruši državu BiH i ruga se, ali ''hrabri'' mudžahidi odoše u Siriju, tamo je preče. Majka plače. Majci nema ko nacijepati drva što su došla preko penzionera (i što se odbijaju od onih 310 KM svaki mjesec po 50) ali ipak preče je ići u Siriju, ko šiša sve ovo. Kajem ti ja to su ljudi koji znaju prioritete!Kikibombona wrote:Pitanje za tebe i Saxxxudrch wrote:gospodine Huseine, nemoj nas samo ti pozivati na konstruktivan dijalog..ti si na Bašarovoj strani i to ne kriješ, osim kad pišeš ovakve postove..osim toga to si već radio bar 5 puta..
-
Saxtrol
#7716 Re: Sirija
kakve gluposti ti pises. Nema sta SAA zaposjet oruzje, oruzje je vlasnistvo drzave Sirije i vojske. A jedini koji su zaposjeli oruzje su teroristi, i nazalost na taj nacin izazvali ovaj tragican rat.udrch wrote: ako si protiv režima, odmah si vehabija, tekfirija, podržavaš Nusru, ISIL, ne smetaju ti zločini..
Danas u Turskoj demonstracije zbog ubijenog demonstranta, veliki neredi. Ne vidim da je u Turskoj izbio rat, a niti da su demontranti naoruzani.
- bogoljub
#7717 Re: Sirija
Jasno ko dan!Saxtrol wrote:kakve gluposti ti pises. Nema sta SAA zaposjet oruzje, oruzje je vlasnistvo drzave Sirije i vojske. A jedini koji su zaposjeli oruzje su teroristi, i nazalost na taj nacin izazvali ovaj tragican rat.udrch wrote: ako si protiv režima, odmah si vehabija, tekfirija, podržavaš Nusru, ISIL, ne smetaju ti zločini..
Danas u Turskoj demonstracije zbog ubijenog demonstranta, veliki neredi. Ne vidim da je u Turskoj izbio rat, a niti da su demontranti naoruzani.
- husein_kapetan
#7718 Re: Sirija
Vidi..udrch wrote:gospodine Huseine, nemoj nas samo ti pozivati na konstruktivan dijalog..ti si na Bašarovoj strani i to ne kriješ, osim kad pišeš ovakve postove..osim toga to si već radio bar 5 puta..
Ako personificiraš sirijski narod, vojsku i sirijsku političku scenu koja stoji (evidentno) iza pomenutog - jesam.
Dok se drukčije ne odredi pomenuti je predsjednik te države sa svim dužnostima i obavezama koje ta pozicija iziskuje.. i odgovoran je za sve svoje postupke unutar tog mandata prema svim segmentima tog društva. Ima svoju liniju ponašanja pri odgovoru na nastalu situaciju i vidjećemo kako će se završiti. Ne hvalim niti osuđujem...
Nemam nikakvu namjeru deklarisati se po singularnim epizodama i dešavanima tokom ovog rata.. vrijeme će pokazati šta se tamo dogodilo i ko je šta učinio.. a moje viđenje zločina.. bilo čijeg... mislim da sam već dovoljno pisao o tom..
Prije dvije godine sam upozoravao na radikalizaciju pilotiranog šitsko- sunitskog sukoba čak i otvorio i temu o tom... kada mnogi nisu ni pomišljali na današnju evoluciju događaja.. ergo
Kao poklonik i zagovornik očuvanja bošnjačke vjekovne tradicije i kulture , veliki poštivalac i uzornik Ilhamije i Husein Kapetana shvatićeš da moja orijentacija je diametralno različita od nekakvih ekstremizama,vjerskih ideologija,radikalizama,itd. Takve ne razumijem niti ću ikad a njihove postupke najžešće osuđujem jer koriste(svoju) vjeru da bi nadomjestili svoju mentalnu izfrustriranost, i primitivizam najgore sorte.
I svak ko na svojim leđima ima teret odluke u ime drugih ima dužnost boriti se beskompromisno protiv ove pošasti koja je zahvatila islamski svijet i iza sebe ostavlja samo pustoš i jad.
Način na koji ovi bojovnici razmišljaju i metod po kom se upravljaju u ostvarenju svoga jednostavno je neprihvatljiv za bilo koga zdrava razuma i nepostoji vjera niti uvjerenje kojim to mogu opravdati...
Mislim da sam bio jasan.....
- Chisum
#7719 Re: Sirija
Challenger__ wrote:Vijest već bila na temi.sarajevoxxxx wrote:Nakon žestokih borbi sa ISIL-om PKK u potpunosti zauzeo Al Jarabiju !!!
Znaci ove zaostale futavce i Kurdi zandaraju?
- Kikibombona
#7720 Re: Sirija
Mislis na ove sto su u Raki zabranili jeans?Chisum wrote: Znaci ove zaostale futavce i Kurdi zandaraju?
Kurdi ih pometose.
-
sarajevoxxxx
#7721 Re: Sirija
PKK ne predstavlja Kurde u Siriji. Veliki broj Kurda se bori na strani FSA, i ova zadnja pobjeda u Al Jarabiji ostvarila ju je iračka vojska ili da nje nije bilo Kurdi ili onaj dio koji podržava PKK teško da bi išta uradili.Kikibombona wrote:Pitanje za tebe i Saxxxudrch wrote:gospodine Huseine, nemoj nas samo ti pozivati na konstruktivan dijalog..ti si na Bašarovoj strani i to ne kriješ, osim kad pišeš ovakve postove..osim toga to si već radio bar 5 puta..
- Chisum
#7722 Re: Sirija
Pa dobro, ti sto su u Raki zabranili jeans, jedino i jesu uspjesni u ratu protiv jeans-a, zvakacih guma, muzickih instrumenata, crtanih filmova, zena za volanom, zenske djece u skolama isl...Kikibombona wrote:Mislis na ove sto su u Raki zabranili jeans?Chisum wrote: Znaci ove zaostale futavce i Kurdi zandaraju?![]()
Kurdi ih pometose.
U svemu ostalom sluze samo za sprdanje ostatku planete, tako da ne cudi sto su se i na Kurde nasukali.
Elem, Kurdi, 'alal vjera!
- Kikibombona
#7723 Re: Sirija
Al vidis kako nasi forumasi skidaju teret odgovornosti sa njihovih pleca. Kao, nisu oni krivi sto su takvi. Kriv je diktator Asad.Chisum wrote:Pa dobro, ti sto su u Raki zabranili jeans, jedino i jesu uspjesni u ratu protiv jeans-a, zvakacih guma, muzickih instrumenata, crtanih filmova, zena za volanom, zenske djece u skolama isl...
U svemu ostalom sluze samo za sprdanje ostatku planete, tako da ne cudi sto su se i na Kurde nasukali.
Elem, Kurdi, 'alal vjera!
Nije sporno da je Asad diktator i budaletina, ali da li njegova odgovornost i krivica za postojanje ISILa, Nusre i drugih!?? Da li ih ta eventualne cinjenica amnestira od zlocina i nazadne ideologije?
Saxxx
Ja mislio da su Kurdi vecinom pripadnici YPG i da se 'FSA' ne smije pomoliti u gradovima koje drze pod kontrolom?
I nisi mi rekao koga podrzavas u ovim sukobima? Kurde ili pobunjenike? Je li Asad kriv zato sto pobunjenici napadaju Kurde?

Neka se pripaze!
- Challenger__
#7724 Re: Sirija
Pazite šta on piše, a pogledajte šta je istina, snimnjena kamerom ove terorističke bande koju on naziva "revolucionarima":sarajevoxxxx wrote:Homs: FSA zauzela mjesta Saded, El-Hades, Havarin, Mehin, i En-Niamijeh u istočnoj okolici Homsa !!!
Režimske snage žestoko granatiraju civilne objekte u gradu Saded te postoji opasnost od novih civilnih žrtava. Mjesto Saded broji oko 3000 stanovnika, skoro svi stanovnici su kršćani, revolucionari čine sve da zaštite stanovnike Sadeda, od kojih je do sada na desetine poginulih i ranjenih od posljedica režimskog granatiranja.
Ni zrno istine ne izlazi iz njihovih lažljivih usta. Niti zrno! Još nešto... naselje je - Bogu hvala - vraćeno pod kontrolu SAA i vlade u Damasku, kojoj su lojalni svi stanovnici Sadada.
- Challenger__
#7725 Re: Sirija
Što se tiče tvojih "vijesti" 9 od 10 su notorna laž, @sarajevoxxxx.