Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mustang1

#7701 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Aha
Pitarrr82

#7702 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pitarrr82 »

Legendaran je Telemach, nema sta :mrgreen:
brazzo19

#7703 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Izgleda da je Kanton Sarajevo najjadni sto se tice programske sheme za analogiju , dok neki imaju b92 u osnovoj ponudi i dok se drugima ne kodira hrt2 nikako , mi ga pusimo na sve moguce i ne moguce nacine i na nama se trenira strogoca , a naravno placamo svi istu cijenu pretplate , ravnopravnost na nivou , svaka cast nema sta !!!
kakavdanakneiskustvu

#7704 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

123456789 wrote:Moze li neko napisati mail, neko ko je elokventan i ko ima smisla za to pa da posaljemo svi isit ? :)

poslao sam im mail,daj bože da odgovore
seoBIH

#7705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Posalji i meni na pp email i na koju si adresu poslao pa da i ja posaljem :)(
kakavdanakneiskustvu

#7706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

123456789 wrote:Posalji i meni na pp email i na koju si adresu poslao pa da i ja posaljem :)(

poslao
sencobih

#7707 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

http://teve.ba/article/15421/pokrenut-p ... -i-ostalih

bas me cudi , nije telemah bas takav monopolista
kakavdanakneiskustvu

#7708 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

sencobih wrote:http://teve.ba/article/15421/pokrenut-p ... -i-ostalih

bas me cudi , nije telemah bas takav monopolista

ne kontam,je li to sportklub u r. srpskoj ne mogu gledati ili šta?
sencobih

#7709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

to ti je ono , ne dam nikom sportklub ili ako daju lupe neku divlju cijenu, i time uskracuju svim ostalim
badmir

#7710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by badmir »

Asiklar wrote:
123456789 wrote:
S tobom se ne vrijedi raspravljati, tvrd si ko orah i nećeš da prihvatiš stvarne činjenice. Tamo gdje se signal preljeva, neće nikad doći do cenzure programa JER NEMA SVRHE I NE UMANJUJE NASTALU ŠTETU HRT-u ILI NEKOJ STANICI KOJA JE OTKUPILA PRAVA! Ima izbor hoće li ili neće, ali ako već nije dužan pa što bi onda i cenzuriso.
Dobro, shvatamo mi to. Reci mi, odakle signal HRT-a u srednjoj Bosni !?
To pitaj glavnog i odgovornog na repetitoru na Vlasicu. Vlasic prima signal iz Hrvatske i proslijedjuje ga srednjoj Bosni (Kiseljak, Busovaca, Travnik, G. Vakuf...). Pitam se zasto....

vlasic nema veze s tim i nemojte bezveze lupati informacije koje ne poznajete jer vlasic prima signal iz sarajeva i emituje ga tako da sa hrvatskom ne bi mogao i da hoce jer preko jos dvije kote baca tek do bihaca

ps. nemojmo se raspravljati jer slucajno radim tamo
poz svima
seoBIH

#7711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Pa budi fin i objasni nam zasto se dozvoljava nelegalno emitovanje HRT signala u srednjoj bosni ? :)
gidra

#7712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

Eh jedno pitanje za bolje poznavaoce audio opreme.
Trebam da dobijem zvučnike Genius SP-HF1800A (http://www.geniusnet.com/wSite/ct?xItem ... ctNode=148), i pročitah par recenzija i fakat nisu loši(kako god bolji su od standardnih zvučnika u lcd-u), eh sada mene zanima da li se oni kako mogu spojiti na onaj naš D3 v2.0 receiver koji izgleda ovako sa zadnje strane:
Image

A zvučnici izgledaju ovako također sa zadnje strane:
Image
van helsing

#7713 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Moj dobar prijatelj iz okoline Kiseljaka je imao hrt karticu, neki manji predajnik na koji je slao signal, tako da je u precniku cca 2km bilo moguce uhvatiti obicnom antenom hrt kanale. Naravno da je to nelegalno, i nemojte se cuditi odakle signal u srednjoj Bosni. Vlasic nema apsolutno veze sa tim.
van helsing

#7714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

A hvala bogu, sada skoro na svakoj kuci ili zgradi imaju neke primopredajnike, da li za bezicni net, mobilnu, linkove, bazne stanice. Kako da neko od nadleznih provali ko je taj sto emituje nelegalno bilo sta?
More je tih predajnika.
zenny

#7715 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zenny »

zenny wrote:danas komsija u prici kaze hoce da stavi onaj interfon preko TVa sto ide... znam da su to imali na Moja TV ali nisam cuo za to u Telemachu. Jel komsija polupo loncice, ako ima to kako to sve izgleda, da li ja to mogu samo sebi prikljucit ili mora cijeli ulaz...?

EDIT:
ipak sam se nakanio nazvat telemach :-D imaju ut uslugu i kako sam skontao mora 50% stanara ulaza da prihvati tu uslugu da bi je ukljucili. Ima li neko da to koristi da podijeli iskustva jer nisam upratio oko ovog nista

daj boni pustite se HRTa, suplja klasicna :D ima li neko da ima informacije oko ovoga.. predobro zvuci da bi bilo sve besplatno kako kazu iz telemacha...
mayab

#7716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mayab »

zenny wrote:
zenny wrote:danas komsija u prici kaze hoce da stavi onaj interfon preko TVa sto ide... znam da su to imali na Moja TV ali nisam cuo za to u Telemachu. Jel komsija polupo loncice, ako ima to kako to sve izgleda, da li ja to mogu samo sebi prikljucit ili mora cijeli ulaz...?

EDIT:
ipak sam se nakanio nazvat telemach :-D imaju ut uslugu i kako sam skontao mora 50% stanara ulaza da prihvati tu uslugu da bi je ukljucili. Ima li neko da to koristi da podijeli iskustva jer nisam upratio oko ovog nista

daj boni pustite se HRTa, suplja klasicna :D ima li neko da ima informacije oko ovoga.. predobro zvuci da bi bilo sve besplatno kako kazu iz telemacha...
U zgradi na AP nam je postavljena (ima tome vise od godine, besplatno) video kamera na ulaznim vratima od zgrade i kad hoces da vidis ko je dole-ko zvoni, presaltas fino na kanal na analognoj TV i vidis , jel o tome pričate?
DON_eARL

#7717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

joooj wrote:jel postoji ikakva kartica ili bilo sta drugo da se dobije/instalira ili sta vec za digitalnu, umjesto onog resivera!?
U ponudi Telemacha nema.
kakavdanakneiskustvu

#7718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Asiklar wrote:
123456789 wrote:
S tobom se ne vrijedi raspravljati, tvrd si ko orah i nećeš da prihvatiš stvarne činjenice. Tamo gdje se signal preljeva, neće nikad doći do cenzure programa JER NEMA SVRHE I NE UMANJUJE NASTALU ŠTETU HRT-u ILI NEKOJ STANICI KOJA JE OTKUPILA PRAVA! Ima izbor hoće li ili neće, ali ako već nije dužan pa što bi onda i cenzuriso.
Dobro, shvatamo mi to. Reci mi, odakle signal HRT-a u srednjoj Bosni !?
To pitaj glavnog i odgovornog na repetitoru na Vlasicu. Vlasic prima signal iz Hrvatske i proslijedjuje ga srednjoj Bosni (Kiseljak, Busovaca, Travnik, G. Vakuf...). Pitam se zasto....

vlasic nema veze s tim i nemojte bezveze lupati informacije koje ne poznajete jer vlasic prima signal iz sarajeva i emituje ga tako da sa hrvatskom ne bi mogao i da hoce jer preko jos dvije kote baca tek do bihaca

poz svima[/quote]

kako u srednjoj bosni gledaju HRT?
kakavdanakneiskustvu

#7719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

123456789 wrote:Posalji i meni na pp email i na koju si adresu poslao pa da i ja posaljem :)(

jesu ti šta odgovorili?
fortaleza

#7720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Evo vidim da na digitalnoj nema komentatora na srpskom (mute kad odaberem none) vec samo na engleskom. Na analognoj srpska lokalizacija. Je li tako svima ili je do mene?
Asiklar

#7721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Asiklar »

badmir wrote:
Asiklar wrote: To pitaj glavnog i odgovornog na repetitoru na Vlasicu. Vlasic prima signal iz Hrvatske i proslijedjuje ga srednjoj Bosni (Kiseljak, Busovaca, Travnik, G. Vakuf...). Pitam se zasto....

poz svima
A ja sam slučajni prolaznik Zlatko Lagumdžija
Asiklar

#7722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Asiklar »

"Konkurencijsko vijeće BiH je na svojoj 61. sjednici održanoj 23. maja ove godine donijelo Zaključak o pokretanju postupka protiv privrednih subjekata Serbia Broadband, Total TV BiH, Telemach doo Sarajevo, IKO Media doo Beograd, IKO Balkan S.R.L. Bukurešt i Sport Klub doo Sarajevo, radi utvrđivanja postojanja zabranjenog sporazuma iz člana 4. stav 1) tačke b, d i e i zloupotrebe dominantnog položaja iz člana 10. stava 2, tačke a, b, c, i d Zakona o konkurenciji.

Postupak je pokrenut po zajedničkom zahtjevu za pokretanje postupka koji su podnijeli privredni subjekti Elta Kabel d.o.o. Doboj i Asocijacija kablovskih operatera u BiH, 8. februara ove godine.

Tim povodom, iz Elta Kabela su u saopštenju za medije istakli da su Elta Kabel kao i Aneks i Mtel i ostali kablovski operateri iz Republike Srpske, putem Asocijacije kablovskih operatera Bosne i Hercegovine učinili sve što je u njihovoj moći da bi svojim korisnicima omogućili praćenje teniskog turnira u Wimbledonu.

"Pored svih napora, Sport Klub je uskratio građanima Republike Srpske da prate teniski turnir u Wimbledonu putem svojih operatera, a sve sa ciljem da bi ih prisili da kupe Total TV samo zbog tih prijenosa. Zakon o konkurenciji Bosne i Hercegovine strogo zabranjuje takvo monopolističko ponašanje i propisuje milionske kazne za uskraćivanje prijenosa (nezamjenljivih proizvoda). Međutim, malverzacijama i osnivanjem fantomskih firmi na Kipru, Sport Klub krši zakon i tako donosi dobit satelitskom operateru Total TV, a sa istim firmama na Kipru računa da će izbjeći sankcije za nezakonite radnje u BiH. Očito je da je došlo krajnje vrijeme da se odgovorni u Bosni i Hercegovini pozabave sa nelegalnim radom Total TV-a koji ostvaruje prihod kršenjem zakona i ucjenjivanjem građana Republike Srpske. Total TV monopolističkim ponašanjem prosto tjera građane da plate njihovu uslugu 200 KM godišnje ukoliko žele da prate određene sportske događaje. To je krivično djelo i isti će za to morati snositi odgovornost. Zbog ovakvog ponašanja Sport Kluba i drugih u tom lancu, Konkurencijski savjet Bosne i Hercegovine je dana 27.05.2013. godine dostavio Zaključak o pokretanju postupka protiv privrednih subjekata: Serbia brodband-Srpske kablovske mreže d.o.o., Total TV BiH d.o.o., Telemach d.o.o. Sarajevo, IKO media d.o.o. Beograd, IKO Balkan S.R.L. i Sport Klub d.o.o. Sarajevo. Očekujemo da će na računima kiparskih firmi biti dovoljno novca da se plate kazne i bar djelimično obeštete korisnici i operateri u Republici Srpskoj za pravno nasilje koje je izvršeno nad njima od strane Sport Kluba", stoji u izjavi za medije.

Pomenuti TV operateri isitču da "događanja oko prijenosa teniskog turnira u Wimbledonu, gdje je za 99% građana Republike Srpske uskraćeno pravo praćenja istog, je presedan u Evropi i očito je da su autori toga, vođeni pohlepom za lakom zaradom, stekli utisak da je Bosna i Hercegovina "banana" država i krajnje je vrijeme da ih Konkurencijski savjet BiH i SIPA kazne za kršenje zakona i zabrane im takvo djelovanje ubuduće".

"Elta Kabel i AKOP BiH će ustrajati na tome da se zakon decidno sprovede i prekršioci kazne, a očekujemo da će sljedeći teniski turnir biti dostupan svim građanima Republike Srpske, bez obzira da li će plaćati cijenu Total TV-u ili bilo kome drugom", navodi se u saopštenju za medije."

:D :D :D

Ničija nije do zore GORILA :D :D :D :wink:
casper_

#7723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by casper_ »

zasto ne postoje audio i titlovi na bosanskom? zbog cega je diskriminacija na djelu? ako emitujete nešto u sloveniji mora postojati i slovenački jezik i sl. Ja hoću da imam titlove na mom jeziku, ako to nije moguće onda neću ni da plaćam jer sam diskriminiran ..
Last edited by casper_ on 27/06/2013 21:33, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#7724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

može li ko pojasniti ovo o zatamnjenju ili šta već wimbledona u r. srpskoj?
kakavdanakneiskustvu

#7725 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

casper_ wrote:zasto ne postoje audio i titlovi na bosanskom? zbog cega je diskriminacija na dijelu? ako emitujete nešto u sloveniji mora postojati i slovenački jezik i sl. Ja hoću da imam titlove na mom jeziku, ako to nije moguće onda neću ni da plaćam jer sam diskriminiran ..

+1

znaš kad ćeš dobiti odgovor,nikad
Locked