FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Alfa_i_Omega

#76951 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

itekako wrote:
Alfa_i_Omega wrote:Ne bih se slozio cak tvrdim da nije tako, bar sto se jedne strane tice. A nije da materijala nije bilo u izobilju pa se presutilo. Institucijalno i po procedurama na zvanicnoj skupstini FK Zeljeznicar.
nemoj tvrditi zivota ti.
da ne ulazimo u neke nove price, ko, s kim, kako, kada i sl... za Zelju je bolje.

ali bar budi posten pa ne otvaraj nove teme. tako i jesmo dosli do namjestanja, kupovanja titula, kamata, dugova, naplata..........................
Tvrdim i znam! To izjednacavanje krivice moze proci jos ovih nepunih pet dana. Slicno kao ona da su podjednako krivi Senad i Amar jer je Zeljo u banani tako je i sa medijskim ratom.

Do tog smeca sto si nabrojao zna se kako smo dosli. I jos mnogo toga. Nebitno, cujemo se u nedelju.
Company85

#76952 Re: FK Željezničar

Post by Company85 »

UnKnownBA wrote:Dovoljno je ovo da nisu prihvatili renomiranu firmu i da su nam teren radile domaće firme koje rade ceste. :roll: Uz to, ako je istina, tuga je i to da grijači uopšte nisu priključeni, računi nisu plaćeni. Bog zna šta će još isplivati kada ovi odu, ni istok još nikada nije završen a plaćali smo dio dugo poslije izgradnje od prihoda od ulaznica.

Ovdje pored ove cifre od 1,7 m treba dodati i umjetnu (plavu travu) odnosno troškove koje je NS pokrio. Mnogo je bila povoljnija ponuda navedenih renomiranih firmi, plus umjetna trava i mašina za održavanje a vjerovatno bi dobili kvalitetniju drenažu od ovih iskuisnih HDZ-ovih cestogradilaca koji veze sa drenažom terena nemaju. Ne može nikom od nas biti pravo zbog ovoga što se desilo vezano za teren sa kojim smo svi uvjereni bili da smo mirni bar deceniju dvije.
Nije ova firma iz kiseljaka bila glavni izvodjac kako se da naslutiti iz teksta vec su samo izvodili gradjevinske radove (iskop i nasip materijala). Malo potrazi na google ovu renomiranu firmu.
UnKnownBA

#76953 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Company85 wrote:
UnKnownBA wrote:Dovoljno je ovo da nisu prihvatili renomiranu firmu i da su nam teren radile domaće firme koje rade ceste. :roll: Uz to, ako je istina, tuga je i to da grijači uopšte nisu priključeni, računi nisu plaćeni. Bog zna šta će još isplivati kada ovi odu, ni istok još nikada nije završen a plaćali smo dio dugo poslije izgradnje od prihoda od ulaznica.

Ovdje pored ove cifre od 1,7 m treba dodati i umjetnu (plavu travu) odnosno troškove koje je NS pokrio. Mnogo je bila povoljnija ponuda navedenih renomiranih firmi, plus umjetna trava i mašina za održavanje a vjerovatno bi dobili kvalitetniju drenažu od ovih iskuisnih HDZ-ovih cestogradilaca koji veze sa drenažom terena nemaju. Ne može nikom od nas biti pravo zbog ovoga što se desilo vezano za teren sa kojim smo svi uvjereni bili da smo mirni bar deceniju dvije.
Nije ova firma iz kiseljaka bila glavni izvodjac kako se da naslutiti iz teksta vec su samo izvodili gradjevinske radove (iskop i nasip materijala). Malo potrazi na google ovu renomiranu firmu.
Uloga naše firme kod rekonstrukcije travnjaka na stadionu FK Željezničar je bila u izvođenju svih zemljanih radova i dovođenje terena na nivo za postavljanje prirodne trave.
https://www.fokus.ba/sport/fudbal/je-li ... e/1322784/
Što će reći da su i drenažu radili ... Kakvi god da su ti renomirani, nemam namjeru google-ati, bar im je to posao za razliku od ovih koji ceste rade u rupi zemaljske kugle odnosno BiH. Ne treba se sada ni lud praviti, ovo ako je istina samo željo ispašta a oni koji ovo opravdavaju ili pokušavaju ublažitit su još gori!
Last edited by UnKnownBA on 19/12/2018 17:04, edited 1 time in total.
Company85

#76954 Re: FK Željezničar

Post by Company85 »

Pa nije istina, zato sam ti i replicirao.
manijak1

#76955 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

Ispadosmo sami sebi najveći dušmani , što od titula , što od terena i stadiona.
RasAlGhul

#76956 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

BHF_Manijak wrote:
RasAlGhul wrote: Titule jesmo namještali i Kupove, kao i svaka ekipa u prvenstvu, ništa se ne razlikujemo od drugih po tom pitanju, a Amar ih je najviše naštimao jer ih je najviše osvojio i to svi znamo samo se svi prave mutavi i Englezi. Ja ne branim Senada, nego Upravu koja je po svim parametrima jedna od najboljih ako ne i najbolja poslije rata. Hajde reci iskreno je li se ko Amaru smio suprostaviti? Jel bilo kritičkog mišljenja kad je on bio gazda? Koja je razlika po tom pitanju između njih dvojice? Jedan vraćao dugove, pokreno rekonstrukciju Grbavice, novi teren, hiljadu sponzora, generalni sponzor, jedan pošten trofej. Drugi namještao preofirno titule, nabijao dug, tužio klub, i opet se vraća da isto radi
Pa jedan valjao u jednom segmentu, onom bitnijem, jedan u drugom, u cemu je problem? Obojici ego velik k'o Trebevic, ali objica ti valjala. Jedan u jednom, drugi u drugom smislu.
I ti sad jednog da bi odbranio, od "nekog", ti ovom drugom jebes mater i direktno stetis ugledu SVOG KLUBA ZA KOJEG NAVIJAS i kojem, tako bi barem trebalo biti, ni Senad ni Amar nisu bitni u tolikoj mjeri odnosno nisu veci od kluba.
Ili par za pojedince jesu?!

Zapitajte se vam je bitniji, jer cim ne prezas reci da je Zeljo kriminalan klub, kako bi Senada odbranio, onda je upitna i ova gore recenica o bitnosti kluba kao kluba.

I posljednje, koji su se qrac onda kitili sa "najtrofejniji klub" ako je sve ono prethodno kriminalnim radnjama osvojeno??? Posteno bi bilo reci nama ne trebaju te i takve titule, mi krecemo od nule i u ravni smo Modrice ili Brotnja, sve prethodno "oteto-prokleto".
Ne znam koji su se kurac kitili sa najtrofejini klub, pošalji im mejl. Dokazali su da im ne trebaju takve titule, išlo se pošteno, Amar bi tako slatko sredio Krupu, ali ovi nisu, pa ko je bolji neka pobjedi, nažalost mi nismo, ali je pošteno bilo i to je najbitnije.
Alfa_i_Omega

#76957 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Od muke cete secer fasovat. Koliko ste posteni govori cinjenica da otvoreno i bez imalo srama pljujete po klubu i njegovim uspjesima.
manijak1

#76958 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

RasAlGhul wrote: Ne znam koji su se kurac kitili sa najtrofejini klub, pošalji im mejl. Dokazali su da im ne trebaju takve titule, išlo se pošteno, Amar bi tako slatko sredio Krupu, ali ovi nisu, pa ko je bolji neka pobjedi, nažalost mi nismo, ali je pošteno bilo i to je najbitnije.
Jel bio pošten penal sviran Lištici ?
Jel pošteno što smo u zadnjih pet minuta zijanili četiri utakmice kući :?
Jesu li nas i pitari pokrali na našem terenu ? I to je pošteno ?
Ko je išao pošteno , kad je dogorilo do nokata , onda se počelo udarat prljavo da prljavije ne može .
Kurac smo namještali jedino , da ga sad kolektivno drkamo .Pošteno , do svršavanja :D .Eto, pa ćemo onda dokazivat jesmo li ili nismo sve uradili nepošteno .
Najpoštenije bi bilo da kad je postao predsjednik UO NO PM-e da je kazao , idemo ispočetka , sve ranije titule su kupljene , i Zubandan je Hadžija naštelio s Nijemcima ..... to bi bilo pošteno :D
Zaboravih dodat , Amar je šest godina handrio pitare potpuno nepošteno :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#76959 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

RasAlGhul wrote:
RasAlGhul wrote: Titule jesmo namještali i Kupove, kao i svaka ekipa u prvenstvu, ništa se ne razlikujemo od drugih po tom pitanju, a Amar ih je najviše naštimao jer ih je najviše osvojio i to svi znamo samo se svi prave mutavi i Englezi. Ja ne branim Senada, nego Upravu koja je po svim parametrima jedna od najboljih ako ne i najbolja poslije rata. Hajde reci iskreno je li se ko Amaru smio suprostaviti? Jel bilo kritičkog mišljenja kad je on bio gazda? Koja je razlika po tom pitanju između njih dvojice? Jedan vraćao dugove, pokreno rekonstrukciju Grbavice, novi teren, hiljadu sponzora, generalni sponzor, jedan pošten trofej. Drugi namještao preofirno titule, nabijao dug, tužio klub, i opet se vraća da isto radi
Ne znam koji su se kurac kitili sa najtrofejini klub, pošalji im mejl. Dokazali su da im ne trebaju takve titule, išlo se pošteno, Amar bi tako slatko sredio Krupu, ali ovi nisu, pa ko je bolji neka pobjedi, nažalost mi nismo, ali je pošteno bilo i to je najbitnije.
Image
wewa

#76960 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

Bezveze je ova prica o renomeu izvodjaca radova u kontekstu javne nabavke, posebno ako ne znamo koji je kriterij primijenjen kod izbora najpovoljnije ponude. Dakle, clanak je besmislen, kao i beskonacno prepucavanje posljednjih mjeseci...
nosara

#76961 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Image
cvrčak_na_hedonizmu

#76962 Re: FK Željezničar

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

wewa wrote:Bezveze je ova prica o renomeu izvodjaca radova u kontekstu javne nabavke, posebno ako ne znamo koji je kriterij primijenjen kod izbora najpovoljnije ponude. Dakle, clanak je besmislen, kao i beskonacno prepucavanje posljednjih mjeseci...
Nakon cetiri godine i sportskih neuspjeha, kritika je locina, za neke, za druge nije. Ali na pocetku price ove uprave je bila jednoglasna podrska.

Sta sada vidis ?

To je razlika
Alfa_i_Omega

#76963 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Dvije opcije. Prva, gospodsko povlacenje i veliki naklon vecine navijaca za uradjeno. Druga, blacenje svega i svakoga, nerazumno guranje u nos krivice svima koji glavu izvire. Nije mi jasno kako su pri zdravoj pameti izabrali ovu drugu i uveli nas u konflikte, tenzije, srozavanje ugleda kluba. Stvarno mi nije jasno. Sve da si sto puta u pravu imas obavezu prema klubu da ga zastitis od negativnog publiciteta a za ostalo postoje procedure po statutu i pravilima a ne po forumima i medijima.
Charuga
Globalni moderator

#76964 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

mali_milojica wrote:Image
Gdje ti ovo pade na pamet ... :lol: :lol: :lol:
zipoo

#76965 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Charuga wrote:
mali_milojica wrote:Image
Gdje ti ovo pade na pamet ... :lol: :lol: :lol:
Prijavit cu te chmolji sto mi brises postove
Charuga
Globalni moderator

#76966 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

:izet:
zipoo

#76967 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Chmoljo wrote:.
Chmoljo, Charuga mi brise postove bez razloga. Oduzmi mu funkciju moderatora i daj je meni.
Charuga wrote::izet:
Oho ti se sada :skoljka:
UnKnownBA

#76968 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

- Jeste kriza rezultata, jeste teško, ali sve to treba prihvatiti :roll: . Ne treba zaboraviti da je Velež, koji je velikan bh. fudbala, ispao u niži rang. Da se to isto prošle godine desilo Čeliku, ali se spasio i svi znamo kako. I Borac igra u nižem rangu, a evo i Fenerbahče je na dnu. Dešava se to velikim klubovima - pojasnila je legenda tima sa Grbavice.
https://faktor.ba/vijest/smajlovic-za-f ... slom/15661
Očito bi trebali i mi ispasti moj Mišo pa da pojedinim iz dupeta u glavu dođe da ovako više ne ide. Ostali bi oni da su se bavili SAMO svojim poslom, ali pošto su glumatali menadžere sami su sebe smjenili a vrijeme je pokazalo na zelenom terenu gdje nas je to dovelo.
wewa

#76969 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
wewa wrote:Bezveze je ova prica o renomeu izvodjaca radova u kontekstu javne nabavke, posebno ako ne znamo koji je kriterij primijenjen kod izbora najpovoljnije ponude. Dakle, clanak je besmislen, kao i beskonacno prepucavanje posljednjih mjeseci...
Nakon cetiri godine i sportskih neuspjeha, kritika je locina, za neke, za druge nije. Ali na pocetku price ove uprave je bila jednoglasna podrska.

Sta sada vidis ?

To je razlika
ovaj tvoj komentar pripisacu pretpostavci da ne pratis forum sasvim redovno, pa nisi vjerovatno upratio ni moje prethodne postove na ovoj temi.
kritike Uprave su itekako osnovane u najmanje jednom, ujedno i najvaznijem dijelu poslovanja jednog fudbalskog kluba, no nivo komunikacije na ovom forumu ne dolikuje Zeljeznicaru kakvog ja volim i s kakvim zivim od rodjenja. da ne velim da mi je dedo radio na zeljeznici, pa mi je plava boja upisana u DNK. sin mi s ponosom nosi dres Zeljeznicara.

hocu konkretnu i konstruktivnu raspravu, hocu da cujem ideje kako nam svima moze biti bolje, hocu utemeljene kritike umjesto uvreda i traceva. onaj clanak i rasprava koja se nakon njega povela ne prilici nam, ne treba nam, mi mozemo bolje.
zipoo

#76970 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Dok god je Zeljo sporedna stvar na ovoj temi, nema konstruktivne rasprave. To je Zeljo vec 3 godine, a izgleda da ce jos 3 biti.
hostapler

#76971 Re: FK Željezničar

Post by hostapler »

Iz provjerenih izvora, Ide obrat na skupštini.
Amar i njegovi ljudi neće dobiti podršku. Senad je napravio predstavu, da ispadne da je jedini spasilac Zeljeznicara, da ga se moli. Tu ce odmah tražiti novi 4god mandat i potpunu kontrolu.
Ako ima dobra vijest. Krov ide do kraja marta. Sa Jugom se kreće odmah nakon završetka prvenstva.
Citirajte me u nedjelju navečer.
vryzas

#76972 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

hostapler wrote:Iz provjerenih izvora, Ide obrat na skupštini.
Amar i njegovi ljudi neće dobiti podršku. Senad je napravio predstavu, da ispadne da je jedini spasilac Zeljeznicara, da ga se moli. Tu ce odmah tražiti novi 4god mandat i potpunu kontrolu.
Ako ima dobra vijest. Krov ide do kraja marta. Sa Jugom se kreće odmah nakon završetka prvenstva.
Citirajte me u nedjelju navečer.

8) :mrgreen:
Mutivoda

#76973 Re: FK Željezničar

Post by Mutivoda »

joj Zebe :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#76974 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Supak jeste, ali terorista nije :lol:
Voli pare malo je reci :D
ultima_palabra

#76975 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Pa lik otišao u penziju jer mu je bila obećana pozicija pomoćnog trenera. Kakav god da je, degradiran je strašno. Sad mu je bolje igrati nego trenirati pretpionire.
Post Reply