Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#76951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

un1ted wrote:Nema neta ni kod mene.
Jutro un1ted,
Zamolićemo Vas da provjerite ponovo uslugu, uvidom u sistem, trebalo bi da je sve ok na adresi.
Telemach

#76952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

strong69 wrote:I ja imam problem sa netom. KONSTANTNO zadnjih mjesec i po dana. Od službe podrške nema koristi, svaki put nude ista rješenja a to je stavi na 20 MHz only, izaberi taj i taj kanal i ne šalju nikoga na teren. Do prije mjesec i po sve radilo automatski bez problema.

Večeras moram poslati izvještaj i nemam Internet! Postali ste gori od BHT!
Zdravo strong69,
Dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj, rado ćemo provjeriti Vaše usluge. ;)
Telemach

#76953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

erotica wrote:@telemach
Aktivirao sam ovaj promo period za eon app na smart TV I nakon unosa aktivacionog koda na tv se pojavi poruka da je registrovan maksimalan broj uređaja, inače eon mi je registrovan na 3 od 5 uređaja. U čemu je problem ?
Zdravo erotica,
Nema problema, usluga niije uključena u paket koji koristite :)
Telemach

#76954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

markioni wrote:nema neta od 12 i nesto...
Zdravo markioni,
Možete nam se javiti ovdje u inbox ili nas pozovite, rado ćemo provjeriti Vašu internet uslugu ;)
Telemach

#76955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

high_volume wrote:@Telemach, pitajte upravu da promijeni način komunikacije sa korisnicima prilikom telefonskog pozivanja "korisničke podrške". Ovaj trenutni način, u kojem moramo slušati besmislene informacije o prekidu saobraćaja tamo negdje, ili uputama da pritisnemo tipke, itd., pri tome čekajući nekoliko minuta, potpuno je iritantan i frustrirajući. Neko ga je osmislio u namjeri da otvori dvosmjernu komunikaciju, ali to nije dobro uradio.

Izbacite korisnička uputstva "pritisnite tipku..." i izbacite poruku o prekidu saobraćaja, a nabavite centralu koja će preusmjeravati pozive na prvu slobodnu liniju. Ako već želite odgovarati na pozive korisnika usluga.
Zdravo high_volume,
Hvala na sugestiji, upravo takav sistem/centralu koristimo koja preusmjerava pozive s čekanja na prvog slobodnog operatera. ;)
erotica

#76956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by erotica »

Telemach wrote:
Aktivirao sam ovaj promo period za eon app na smart TV I nakon unosa aktivacionog koda na tv se pojavi poruka da je registrovan maksimalan broj uređaja, inače eon mi je registrovan na 3 od 5 uređaja. U čemu je problem ?
Zdravo erotica,
Pa zbog čega mi je onda ponuđen promo period i uspješno aktiviran na 30 dana kao i aktivacioni kod koji je prihvaćen ?
hadzibeg

#76957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hadzibeg »

erotica wrote:
Telemach wrote:
Zdravo erotica,
Pa zbog čega mi je onda ponuđen promo period i uspješno aktiviran na 30 dana kao i aktivacioni kod koji je prihvaćen ?
Ko ti je ponudio, gdje ima testna verzija da i ja aktiviram?
dječak sa šibicama

#76958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

I meni je nestao net oko ponoci, jutros takodje nije bilo, zovnem oni nemaju pojma sta je u pitanju, kazu poslace ekipu... ja izvrnuo antenski kabal, vratio, proradilo.

Nakon toga nestane signal tv odnosno D3, pa se vrati.

Zasto ne priznate da je do vas problem jeboga zivot, ne da se ja mislim sta je. Nego se prave blesavi kao "kod nas je sve u redu". Cim su i drugi imali problem sa netom, onda nije sve u redu kod vas, gospodo.
erotica

#76959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by erotica »

hadzibeg wrote:
Telemach wrote:

Zdravo erotica,
Mojtelemah aplikacija pa tamo gdje su paketi čini mi se ima promo paket 30 dana aktivacija i zauder promo, mada ovaj drugi nisam ni probao.
Telemach

#76960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dječak sa šibicama wrote:I meni je nestao net oko ponoci, jutros takodje nije bilo, zovnem oni nemaju pojma sta je u pitanju, kazu poslace ekipu... ja izvrnuo antenski kabal, vratio, proradilo.

Zasto ne priznate da je do vas problem jeboga zivot, ne da se ja mislim sta je. Nego se prave blesavi kao "kod nas je sve u redu". Cim su i drugi imali problem sa netom, onda nije sve u redu kod vas, gospodo.
Obzirom da ste naveli da su kolege evidentirale nalog za dolazak tehničke ekipe na adresu, molimo Vas za malo strpljenja dok kolege ne izvrše provjeru i korekciju na adresi.
Telemach

#76961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

erotica wrote:
hadzibeg wrote:
Telemach wrote:
Mojtelemah aplikacija pa tamo gdje su paketi čini mi se ima promo paket 30 dana aktivacija i zauder promo, mada ovaj drugi nisam ni probao.

Podsjećamo da sve opcije koje nisu sastavni dio paketa koji trenutno koristite, a aktivirate ih putem portala, biće fakturisane.
Provjerićemo Vaše navode i Ugovor.
erotica

#76962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by erotica »

Telemach wrote:
hadzibeg wrote:
Telemach wrote:

Podsjećamo da sve opcije koje nisu sastavni dio paketa koji trenutno koristite, a aktivirate ih putem portala, biće fakturisane.
Prijatelju moj nećeš ti meni ništa fakturisati zato što ste vi TELEMAH ponudili promo paket 30 dana besplatno i nakon aktivacije ne puštate korisnicima ono što ste im ponudili. Pa jbt ko da ste neka amaterska firma.. Daj se dozovite šta naplaćujete šta nudite promo i što što već nudite ispostujte.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#76963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Telemach wrote:
un1ted wrote:Nema neta ni kod mene.
Jutro un1ted,
Zamolićemo Vas da provjerite ponovo uslugu, uvidom u sistem, trebalo bi da je sve ok na adresi.
Jeste sada, ali od 00:XX pa do jutarnjih sati interneta nije bilo.
Dr_Proka

#76964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

Telemach wrote:

Ispade meni će sad biti fakturisani svi ovi promo paketi koje sam ranije aktivirao

http://prntscr.com/lnzg7m

Takođe po ovome izgleda da ću i plaćati box

http://prntscr.com/lnztq4

Koristim eon full paket
Telemach

#76965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Dr_Proka wrote:
Telemach wrote:

Ispade meni će sad biti fakturisani svi ovi promo paketi koje sam ranije aktivirao

http://prntscr.com/lnzg7m

Takođe po ovome izgleda da ću i plaćati box

http://prntscr.com/lnztq4

Koristim eon full paket
Zdravo Dr_Proka,
Zamolićemo VAs da nam dostavite korisničke podatke ili broj Ugovora u pp, kako bismo provjerili sve što je potrebno i adekvatno odgovorili na Vaš komentar.
dječak sa šibicama

#76966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Telemach wrote:
dječak sa šibicama wrote:I meni je nestao net oko ponoci, jutros takodje nije bilo, zovnem oni nemaju pojma sta je u pitanju, kazu poslace ekipu... ja izvrnuo antenski kabal, vratio, proradilo.

Obzirom da ste naveli da su kolege evidentirale nalog za dolazak tehničke ekipe na adresu, molimo Vas za malo strpljenja dok kolege ne izvrše provjeru i korekciju na adresi.
Nalog sam ponistio jer sada interent imam, ne trebaju dolaziti to sam rekao i vasem kolegi, ali dogodilo se da nije bilo interneta i ne samo meni sudeci po komentarima korisnika na ovoj temi.

A vi ne zelite reci u cemu je problem. Meni je dovoljno da kazete "pao je snijeg i pao internet", ne osudjujem, samo nemojte mi govoriti da je sve u redu kad nije u redu. Onda ja mislim da nesto nije u redu kod mene na adresi.

Sada imam interneta i ne treba niko dolaziti, nepotrebno je. Ali vec drugi put u zadnjih 15 dana se dogadja isto. Prije 15 dana nekome ste u komsiluku ugradjivali pojacala pa je bilo problema sa mijim internetom, sve se rijesilo i ok... sinoc je nestalo interneta ocito neki grupni problem... ja samo zelim da mi to kazete, da ne mislim da ja imam problem. Razumijem da se kvarovi dogadjaju, nema potrebe da se skriva.
high_volume

#76967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by high_volume »

@Telemach, nije problem s internetom u Sarajevu od juče, sinoć, problem je već nekoliko dana, naročito kad je neka utakmica ili neki TV zanimljiv događaj, petkom i subotom npr. u vrijeme Face Hadžifejzovića.
Problem je i danas cijelo jutro.

Image
vkmiro

#76968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

vkmiro wrote:Zašto ne radi TV Zenica na EON aplikaciji za PC, danima piše da nema signala ?
Prošlo je mašala dana a vi niste provjerili. Još uvjek piše da nema signala i to samo na TV Zenici.
diablobih

#76969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

dječak sa šibicama wrote: Nalog sam ponistio jer sada interent imam, ne trebaju dolaziti to sam rekao i vasem kolegi, ali dogodilo se da nije bilo interneta i ne samo meni sudeci po komentarima korisnika na ovoj temi.

A vi ne zelite reci u cemu je problem. Meni je dovoljno da kazete "pao je snijeg i pao internet", ne osudjujem, samo nemojte mi govoriti da je sve u redu kad nije u redu. Onda ja mislim da nesto nije u redu kod mene na adresi.

Sada imam interneta i ne treba niko dolaziti, nepotrebno je. Ali vec drugi put u zadnjih 15 dana se dogadja isto. Prije 15 dana nekome ste u komsiluku ugradjivali pojacala pa je bilo problema sa mijim internetom, sve se rijesilo i ok... sinoc je nestalo interneta ocito neki grupni problem... ja samo zelim da mi to kazete, da ne mislim da ja imam problem. Razumijem da se kvarovi dogadjaju, nema potrebe da se skriva.
Pa ako ti stalno nestaje, onda je do tebe nesto, ne bi trebalo da nestaje ikako.
dječak sa šibicama

#76970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Gdje si ti procitao "stalno".

Drugi put u zadnjih 15-ak dana sa tim da je prosli put Tmach rekao razlog, ugradjivali su pojacala nekim korisnicima pa je doslo do grupnog prekida, sinoc je ocito doslo do nestanka signala grupno takodje, a meni jutros govore kao ne znamo o cemu je rijec.

Zelim da mi kazu do nas je problem, i ok, rijesice kad rijese. A ne da se ja mislim o cemu je rijec.
rolltroll

#76971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolltroll »

ma samo pišite Drgani Talanga na mail i sve se odmah rješava, šta se peglate ovdje po forumu gdje ovaj telemach samo pušta unaprijed generirane poruke...ja tako uradim i da vidite kako se razlete odmah da se problem riješi.
diablobih

#76972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

dječak sa šibicama wrote:Gdje si ti procitao "stalno".

Drugi put u zadnjih 15-ak dana sa tim da je prosli put Tmach rekao razlog, ugradjivali su pojacala nekim korisnicima pa je doslo do grupnog prekida, sinoc je ocito doslo do nestanka signala grupno takodje, a meni jutros govore kao ne znamo o cemu je rijec.

Zelim da mi kazu do nas je problem, i ok, rijesice kad rijese. A ne da se ja mislim o cemu je rijec.
Pa ne das im da ti rijese problem, nisu vidovite dzemile. Ako im ne pokazuje sta je problem u sistemu, moraju ti doci da vide je li mozda do tvojih instalacija, modema ili neceg treceg.
Telemach

#76973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

[quote="high_volume"]@Telemach, nije problem s internetom u Sarajevu od juče, sinoć, problem je već nekoliko dana, naročito kad je neka utakmica ili neki TV zanimljiv događaj, petkom i subotom npr. u vrijeme Face Hadžifejzovića.
Problem je i danas cijelo jutro.

Zdravo high_volume,
Molimo Vas dostavite korisničke podatke, rado ćemo provjeriti sve što je potrebno.
Telemach

#76974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

vkmiro wrote:
vkmiro wrote:Zašto ne radi TV Zenica na EON aplikaciji za PC, danima piše da nema signala ?
Prošlo je mašala dana a vi niste provjerili. Još uvjek piše da nema signala i to samo na TV Zenici.
Provjerićemo u najkraćem roku.
dječak sa šibicama

#76975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

diablobih wrote:
dječak sa šibicama wrote:Gdje si ti procitao "stalno".

Pa ne das im da ti rijese problem, nisu vidovite dzemile. Ako im ne pokazuje sta je problem u sistemu, moraju ti doci da vide je li mozda do tvojih instalacija, modema ili neceg treceg.
ti ocito ne kontas, sinoc iza ponoci nestaje interneta, ne radi ni telefon, tv siggnala ima... jutros se probudim, vidim nema net signala, zovnem da pitam u cemu je rijec, oni kazu kod nas je sve ok otvoricemo nalog da neko dodje.

Otvorim ovu temu, vidim da nisam jedini kojem je internet nestao nesto iza ponoci, dakle grupni prekid je u pitanju, pa valjda znaju kada i zasto im vise korisnika ostaje bez interneta.

Ako vise ljudi izgubi signal "par minuta nakon ponoci" valjda logicki zakljucis da je bio grupni prekid signala na odredjenom podrucju. Uz sve to, signal nije sam od sebe dosao jutros nego su kvar oni popravili jutros. To sto njihovi tehnicari ne daju informacije operaterima koji se javljaju na telefon, to je problem. Kontam da imaju milion poziva i da su preoptereceni, ali ipak, trebali bi znati kada i gdje se dogodio kvar i zasto.
Locked