Sirija vol. 2

Locked
Krokodajl

#76926 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@Chelli, jesam ti govorio ja davno mojne sikiranja, čuj da USA i SAA uđu u rat, i da im nedaju da probiju na granicu :lol:

A dobro, sad ćemo vidjeti šta dalje, mogu mislit plakanja u taboru FSA :lol: :lol: :lol:

Ka'e, Tomahavcima te rušimo Asade :lol: :lol: :lol: :lol:
handžar88

#76927 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Patak isto si govorio da Raka ide SAA nakon sto je YPG oslobodi, jel i dalje mislis isto?
Challenger__

#76928 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Krokodajl wrote:@Chelli, jesam ti govorio ja davno mojne sikiranja, čuj da USA i SAA uđu u rat, i da im nedaju da probiju na granicu :lol:

A dobro, sad ćemo vidjeti šta dalje, mogu mislit plakanja u taboru FSA :lol: :lol: :lol:

Znam, zapazio sam tvoj rezon oko Tenefa, tako piše i jedan lik iz Hrvatske koji je u Damasku. Ama, sve jasno, USA očekuju od Rusa (posredno i Damaska) da na toj strani malo obuzdaju Teheran da Tel Aviv ne bi pravio probleme te da se uspostavi kakva-takva opšte prihvatljiva bezbjedonosna geometrija.
Challenger__

#76929 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

handžar88 wrote:Patak isto si govorio da Raka ide SAA nakon sto je YPG oslobodi, jel i dalje mislis isto?
Ja ne gumo na Patka. Hem je Manijak, hem je beban (Golf keca zove "Folcikom" 8) ), hem je bllento, mali avanturista. Ne mogu, ubij me.
Challenger__

#76930 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Neka ga dragi Bog čuva i da mu smiraj prvo na ovom, a kad dođe vrijeme i na onom svijetu. Amin.
DuckZz

#76931 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

handžar88 wrote:Patak isto si govorio da Raka ide SAA nakon sto je YPG oslobodi, jel i dalje mislis isto?
Da tako je bilo dogovoreno prošle godine, ali Režim je htio Deir Ezzor tako da je YPG prestao napade nakon zauzimanja juga Hasake, grada Shadadija itd.....sve trupe su premjestili u Manbij, sjever Raqqe itd.

Pošto je jasno da Raqqa ide YPG-u, Deir Ezzor ide Režimu 100%, ili neka kombinacija mada je cijela provincija Arapska tako da nema tu nekih kombinacija.
Ironmen

#76932 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

DuckZz wrote:
sarajevoxxxx wrote:Koalicija demantovala da su danas bombardovali režimske snage kod Tenefa.
Nemaju oni šta demantovat.
Znaci jaran (USA oficir) bio u bazi i napali ih sa svih strana, Amerikanci pozvali avione i otišlo je jedno 20 vozila.

Sad hoce li to priznat ili ne nije naš problem.
Možda ne žele neku eskalaciju pa šute.

Mada sam uvjeren da ide sutra neka izjava o sukobima.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#76933 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

:lol:
handžar88

#76934 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

DuckZz wrote:
Da tako je bilo dogovoreno prošle godine, ali Režim je htio Deir Ezzor tako da je YPG prestao napade nakon zauzimanja juga Hasake, grada Shadadija itd.....sve trupe su premjestili u Manbij, sjever Raqqe itd.

Pošto je jasno da Raqqa ide YPG-u, Deir Ezzor ide Režimu 100%, ili neka kombinacija mada je cijela provincija Arapska tako da nema tu nekih kombinacija.
Nema mi to smisla, ako su to bili dogovorili po ovom sto pises znaci da je SAA u tom trenutku bila odustala od Deir Zora(sto nije moguce), da bi onda doslo do promjene dogovora nakon sto SAA ipak odlucila da zeli Deir :-? :? .. jel to hoces da kazes, ispravi me gdje grijesim.
Challenger__

#76935 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Indija i Pakistan danas postale punopravne članice Šangajske organizacije (SCO).

Image

Sljedeća punopravna članica bi trebala postati IR Iran, a Damask je izrazio istu želju.

Kakve veze ovo ima sa Sirijom? Direktne i indirektne. Indirektne jer nam pokazuje kako se težište svjetske ekonomije neminovno prebacuje na istok globusa, a direktne jer u svojoj osnovi ovaj blok manje-više stoji iza Damaska.

Svijet se dramatično mijenja a to se ne zapaža ako se doji Hollywood i "informiše" samo na zapadnim medijima.
Challenger__

#76936 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kada se prelaz Tenef stavi u taj fokus, stvar postaje smiješna do bizarnosti.

Image

Pješčani sat epohe curi u prilog zemlje Sirije.
nixon69

#76937 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Challenger__ wrote:
Krokodajl wrote:@Chelli, jesam ti govorio ja davno mojne sikiranja, čuj da USA i SAA uđu u rat, i da im nedaju da probiju na granicu :lol:

Znam, zapazio sam tvoj rezon oko Tenefa, tako piše i jedan lik iz Hrvatske koji je u Damasku. Ama, sve jasno, USA očekuju od Rusa (posredno i Damaska) da na toj strani malo obuzdaju Teheran da Tel Aviv ne bi pravio probleme te da se uspostavi kakva-takva opšte prihvatljiva bezbjedonosna geometrija.
Amerima je u interesu da Assada nogiraju i da postave svoju marionetu na njegovo mjesto.(kao i svugdje drugo gdje su nos zabili)
Diplomatski nisu u stanju i onda traze nacin putem ovih podjebavanja tu i tamo bombardovanjem SAA i njihovih saveznika.
Svi znaju da su oni tamo ilegalno,ali putem medija oni su tamo Bog i batina. Pojedine formacije polako zagrizaju taj mamac koji su im Ameri bacili.

Sve zavisi od Rusa kako se oni budu postavili,inace Damask ode u 3 pm,kao i citava Sirija.
DuckZz

#76938 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

handžar88 wrote:
DuckZz wrote:

Nema mi to smisla, ako su to bili dogovorili po ovom sto pises znaci da je SAA u tom trenutku bila odustala od Deir Zora(sto nije moguce), da bi onda doslo do promjene dogovora nakon sto SAA ipak odlucila da zeli Deir :-? :? .. jel to hoces da kazes, ispravi me gdje grijesim.
Tad je još Palmyra i okolina bila pod ISIL-om, i nije postojao niti jedan scenarij gdje Režim može direktno krenuti na Deir Ezzor niti su o tome razmišljali.
Što se tiće onih koji su pod opsadom, za njih niko ne brine previše, jer znaju da će se Kurdi spojiti sa njima prije ili kasnije.

Raqqa je tad bila pod pitanjem, i dugo su se peglali oko toga, Fanta je jedan od onih koji radi na tome duže vrijeme........
Ameri žele aerodrom i bazu na sjeveru grada, nemaju interes u Deir Ezzoru.

Režim je i dalje daleko od te provincije ali kad padne Raqqa, sve bi trebalo ici vrlo brzo.
sarajevoxxxx

#76939 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Prilog novinara opozicije Mousa Al Omar o bombardovanju Raqqe i sramnom odnosu arapskih medija prema masakrima i stradanju civila u Raqqi:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4765351236
Challenger__

#76940 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

nixon69 wrote:Amerima je u interesu da Assada nogiraju i da postave svoju marionetu na njegovo mjesto.(kao i svugdje drugo gdje su nos zabili)
Diplomatski nisu u stanju i onda traze nacin putem ovih podjebavanja tu i tamo bombardovanjem SAA i njihovih saveznika.
Svi znaju da su oni tamo ilegalno,ali putem medija oni su tamo Bog i batina. Pojedine formacije polako zagrizaju taj mamac koji su im Ameri bacili.

Sve zavisi od Rusa kako se oni budu postavili,inace Damask ode u 3 pm,kao i citava Sirija.
sarajevoxxxx

#76941 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

DuckZz wrote:
sarajevoxxxx wrote:Koalicija demantovala da su danas bombardovali režimske snage kod Tenefa.
Znaci jaran (USA oficir) bio u bazi i napali ih sa svih strana, Amerikanci pozvali avione i otišlo je jedno 20 vozila.

Vjerujem ti. Očigledno je da režim trpi gubitke. Ovo sve me podsjeća na Kobane kada su Isil namjerno puštali i svaki dan ih uništavali i lomili. Amerima i odgovara ovakav scenario.
Kikibombona

#76942 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Lider PYD, opa, prva izjava ove vrste od strane PYD :D
Aldar Xelil: Western Kurdistan and Iraqi Kurdistan can establish a confederation system between them that will guarantee Kurdish unity

Zanimljiv tvit stranke PUK iz Iraka :D
As expected Iraq Iran Turkey ISIS all condemned Kurdish independence referendum, this will only increase our resolve to reach our goals
Image

:D :D :D :D

I veoma zanimljivo, ne znam kako protumaciti. Damask dogovorio sa irackim Kurdistanom reaktiviranje dvije direktne linije Damask - Erbil i Damask - Sulejmanija. :-)
Challenger__

#76943 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Image
Romantično, ali sasvim netačno samoviđenje.

Istina je da su ISIL i dio kurdskog faktora (na prvom mjestu Barzani) ista strana procesa, poluge imperijalnih sila, puko oruđe u rukama novih Sykes–Picota.
muhafuca

#76944 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Ameri izgleda skontali da im je uzaludan napor bio u Tanfu

Sad kao "Moglo je biti belaja al dobri Rusi uletise i smirise situaciju"

Propao posao sad se trazi nacin kako da "podignute glave" napuste Tanf.

kao nisu oni tu nista ni htjeli al ih SAA provocirala pa nisu namjerno htjeli napustit al eto Rusi su smirili situaciju.

Moja prognoza je da ce jos sedmicu sjedit tamo cisto da pokazu da mogu ako im je cejf, al kad vide da se niko ne obazire na njih povuce se u Jordan i to je to.

Russia has been "very helpful" in working to calm the situation near the southern Syrian town of At Tanf, the Pentagon said on Friday, a day after the United States shot down a pro-Syrian-government drone in the area.

Pentagon spokesman Captain Jeff Davis told reporters that the situation near At Tanf had calmed down in the past day and that was largely due to Russian efforts to communicate U.S. concerns to pro-Syrian government forces in the area.

Davis said there had been multiple conversations between the U.S. and Russian military, including at senior military levels.

Code: Select all

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-usa-russia-idUSKBN1902HI
jao_situacije

#76945 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Image
Romantično, ali sasvim netačno samoviđenje.

Istina je da su ISIL i dio kurdskog faktora (na prvom mjestu Barzani) ista strana procesa, poluge imperijalnih sila, puko oruđe u rukama novih Sykes–Picota.
ovi kurdi imaju isti sindrom kao i srbi sa miloševićem na čelu
ne može nam niko ništa, sami ćemo rušiti, paliti, prekrajati granice
imamo moćnu vojsku sve ćemo pobiti protjerati poraziti, dosta smo mi trpili hiljadu godina torture

i šta se desilo miloševiću i srbima na kraju te avanture ?
a da ne govorim da tursku irak i iran ne možemo ni u snu upoređivati sa balkanskim državicama

pazi ti kako oni sebe pumpaju da su sila, a do jučer koze čuvali
amerikanci im poslali vozila i nešto uniformi i čizama i sad oni kao vojska

e moj kiki da ti ja nešto kažem, što je meni moj stari pričao još iz rata
ti šminkeri koji su se ufurali da su vojničine a realno nisu ni za šta, su prvi zaginuli jer su glumili i pravili se pametni
tako će biti i sa pijunima/kurdima
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#76946 Re: Sirija vol. 2

Post by prljavi Hare »

Kikibombona wrote:Lider PYD, opa, prva izjava ove vrste od strane PYD :D
Aldar Xelil: Western Kurdistan and Iraqi Kurdistan can establish a confederation system between them that will guarantee Kurdish unity

As expected Iraq Iran Turkey ISIS all condemned Kurdish independence referendum, this will only increase our resolve to reach our goals
Image

I veoma zanimljivo, ne znam kako protumaciti. Damask dogovorio sa irackim Kurdistanom reaktiviranje dvije direktne linije Damask - Erbil i Damask - Sulejmanija. :-)

Kiki,ne znam je li do tvojih postova o ovim Kurdima ali mene prosto strah od njih hvata,jeza neka neopisiva.... :?
Ima li ih u BiH?Po Sarajevu?U kojim opštinama?Čisto da ne zalazim tamo....jebi ti to. :mrgreen:
Krokodajl

#76947 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:
DuckZz wrote:

Vjerujem ti. Očigledno je da režim trpi gubitke. Ovo sve me podsjeća na Kobane kada su Isil namjerno puštali i svaki dan ih uništavali i lomili. Amerima i odgovara ovakav scenario.
Ti i dalje vjeruješ da će Amerikanci zbombati SAA, ono da kamen na kamenu neće ostati.

Da će FSA pobjediti ?
:lol: :lol: :lol:

PROBUDI SE :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Režim više vojnika ima u dva helikoptera nego što FSA ima na jugu Sirije :lol: :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#76948 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Krokodajl wrote:
Ti i dalje vjeruješ da će Amerikanci zbombati SAA, ono da kamen na kamenu neće ostati.

Da će FSA pobjediti ?
:lol: :lol: :lol:

PROBUDI SE :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Vjerujem da postoji neprijateljstvo između svih tih strana Rusije i Amerike, ili Asada i zapada. Mislim da se zapad poigrava sa Asadom i milicijama baš kao nekad sa Isilom.
sarajevoxxxx

#76949 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Zaman al Wsl: Rusija i Amerika su sklopile sporazum da Tenef predaju Asadu.

https://www.zamanalwsl.net/news/79389.h ... 4.facebook
Kikibombona

#76950 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

prljavi Hare wrote:
Kikibombona wrote:Lider PYD, opa, prva izjava ove vrste od strane PYD :D

Image

Kiki,ne znam je li do tvojih postova o ovim Kurdima ali mene prosto strah od njih hvata,jeza neka neopisiva.... :?
Ima li ih u BiH?Po Sarajevu?U kojim opštinama?Čisto da ne zalazim tamo....jebi ti to. :mrgreen:
Gospon Hare, vase pitanje je jos jedan neoboriv dokaz ugorzenosti kurdske zajednice u BiH. Kurdski glas se ne cuje. Ne znate ni da postoje. Zasto se isticu Sejdic i Finci a ne Senad Kurtic!? Imaju li Kurdi pravo biti birani?

Video prilog televizije Rudaw o Kurdima u BiH koji nisu zaboravili svoje korijene i maticu. Ekipa je posjetila kurdsko selo Kurtici i obavila razgovor sa uglednim bosankim Kurdima.

Kurtići: Li Bosnayê gundekî kurdan

http://www.rudaw.net/mobile/kurmanci/world/220320172

Kurdima treba politicar profila Dodika da ih izvede iz ropstva!
Da ni­je Do­di­ka, Srbi u BiH bi ži­vje­li kao Kur­di u Tur­skoj!
Locked