FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

BHF_Manijak

#76901 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

RasAlGhul wrote:@coco1

Ovu Upravu uzdižem zbog igradnje Grbavice, vraćanja dugova, redovnih uplata Poreskoj, vraćanje Amaru njegovih potrživanja i zatezne kamete koji jado traži, ne znam više jedino da nađe još neki dug dok je igrao za Željezničar pa da mu i to ljudi vrate. Veličam zbog već sada ozbiljnog Fanšopa, a ne trafike dok je Amar bio, generalnog sponzora, i još 50-60 novih sponzora. Naravno prije njih zasluge idu Grediću koji je prvi počeo sa otplatom duga Poreskoj i stabilizaciji kluba. Nije kao Amar davao plate u busevima, zadužio klub dodatnih miliona itd..itd... Ova Uprava je i donijela trofej Kupa, dva puta drugo mjesto na tabeli, sada joj je kraj, imali su mana što nisu titule osvojili, i nebuloze sa trenerima.

Ali ovdje ne vide ništa dobro, nego samo loše i silom u klub vraćaju Amara koji je namještao titule i Kupove, nije uplaćivao ljudima penziono i zdravstveno, nabio dug, ali za sebe se pobrinuo, pa je tužio klub koji ga je stvorio kao igrača i trenera. Amara koji postavi svoje poltrone Žuju i kompaniju koja nije sposobna donijeti klubu 2 milje maraka, istu opremu, trenirali u donjoj trenerci Dijadore, gornjoj Jome za vrijeme Amara :lol: Ma lik je za mene cirkus, hej zamisli radiš u firmi i okružiš je poltornima, nabiju dug, pa kriviš druge i onda dođe druga garnitura i ti tužiš firmu da ti vrati dug koji si ti stvorio :lol: Ti ljudu te isplate i ti zateznu kamatu još tražiš a glavni si problem tog tuga :lol:

I sad će se vratiti kao heroj, oslobodilac Željezničara, heroj koji je porazio mračne sile, pa će 2026. neka nova uprava opet Amaru vraćati zatezne kamate i dug koji će sigurno nabiti kao i do sada
S kim se Senad okruzio? Je li bilo kritickog misljenja, je l' se smjelo suprotstaviti, je li se iko drugi ista pitao, kad me vec vuces za jezik... Gledam da zadnjih dana maksimalno izbjegavam bilo kakvo pisanje na ovu temu, ali ovakvi likovi te jednostavno ispizde.
Sta uradi godina dana obitavanja na forumu gdje ne postoji drugacije misljenje stare mi moje. Nekad si bio bas rega lik, sta ti bi...

I je l' te imalo stid prozivati klub za koji navijas da je prevarama uzeo titule, samo zato da bi potkrijepio svoju tvrdnju i stao u odbranu nekoga ili necega???
Kinaski

#76902 Re: FK Željezničar

Post by Kinaski »

Znaci istina je ono dinastija Mao Ce tunga ?
U pravu je Beganovic sa govonogovno
Melbourne_Australia

#76903 Re: FK Željezničar

Post by Melbourne_Australia »

Ova situacija u klubu je pokazala, kakvi sve likovi navijaju i govore da su navijaci naseg kluba...Reci da je Zeljo i Amar namjestao titule je dno dna.....Moras biti pravo jadan da takve gluposti pises..fujjjjjjjj
nosara

#76904 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Melbourne_Australia wrote:Ova situacija u klubu je pokazala, kakvi sve likovi navijaju i govore da su navijaci naseg kluba...Reci da je Zeljo i Amar namjestao titule je dno dna.....Moras biti pravo jadan da takve gluposti pises..fujjjjjjjj
Pojedinci gamizu po dnu moralne septicke jame. Doduse, kazu da je petoba dnevnica... :D
Alfa_i_Omega

#76905 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Na silu da se prikaze kako su ovi sto dolaze lopovi i da im se ne vjeruje ako slucajno kazu da ima nekih repova.

Taktika dr'žte lopova kako su usli u klub. Ali odmah, nije ni par mjeseci proslo vec se pocelo sa prozivkama.

Puca njima qurac za klubom. Da ih bar malo interesuje ne bi pricali da je klub kupovao titule, prvo predsjednik pa onda njegovi podanici.
nosara

#76906 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Alfa_i_Omega wrote:Na silu da se prikaze kako su ovi sto dolaze lopovi i da im se ne vjeruje ako slucajno kazu da ima nekih repova.

Taktika dr'žte lopova kako su usli u klub. Ali odmah, nije ni par mjeseci proslo vec se pocelo sa prozivkama.

Puca njima qurac za klubom. Da ih bar malo interesuje ne bi pricali da je klub kupovao titule, prvo predsjednik pa onda njegovi podanici.
Pa izmislili su "sportski segment" da bi se mogli distancirat od sustine jednog fudbalskog kluba jer nemaju veze s mozgom u tom smislu.

Nadam se da je taj period, najcrnji u nasoj mirnodobskoj istoriji, iza nas. Amin.
Melbourne_Australia

#76907 Re: FK Željezničar

Post by Melbourne_Australia »

nosara wrote:
Melbourne_Australia wrote:Ova situacija u klubu je pokazala, kakvi sve likovi navijaju i govore da su navijaci naseg kluba...Reci da je Zeljo i Amar namjestao titule je dno dna.....Moras biti pravo jadan da takve gluposti pises..fujjjjjjjj
Pojedinci gamizu po dnu moralne septicke jame. Doduse, kazu da je petoba dnevnica... :D
ili posao komercijaliste u Megamixu :lol:
coco1

#76908 Re: FK Željezničar

Post by coco1 »

Ovu Upravu uzdižem zbog igradnje Grbavice, vraćanja dugova, redovnih uplata Poreskoj, vraćanje Amaru njegovih potrživanja i zatezne kamete koji jado traži, ne znam više jedino da nađe još neki dug dok je igrao za Željezničar pa da mu i to ljudi vrate. Veličam zbog već sada ozbiljnog Fanšopa, a ne trafike dok je Amar bio, generalnog sponzora, i još 50-60 novih sponzora. Naravno prije njih zasluge idu Grediću koji je prvi počeo sa otplatom duga Poreskoj i stabilizaciji kluba. Nije kao Amar davao plate u busevima, zadužio klub dodatnih miliona itd..itd... Ova Uprava je i donijela trofej Kupa, dva puta drugo mjesto na tabeli, sada joj je kraj, imali su mana što nisu titule osvojili, i nebuloze sa trenerima.

Ali ovdje ne vide ništa dobro, nego samo loše i silom u klub vraćaju Amara koji je namještao titule i Kupove, nije uplaćivao ljudima penziono i zdravstveno, nabio dug, ali za sebe se pobrinuo, pa je tužio klub koji ga je stvorio kao igrača i trenera. Amara koji postavi svoje poltrone Žuju i kompaniju koja nije sposobna donijeti klubu 2 milje maraka, istu opremu, trenirali u donjoj trenerci Dijadore, gornjoj Jome za vrijeme Amara :lol: Ma lik je za mene cirkus, hej zamisli radiš u firmi i okružiš je poltornima, nabiju dug, pa kriviš druge i onda dođe druga garnitura i ti tužiš firmu da ti vrati dug koji si ti stvorio :lol: Ti ljudu te isplate i ti zateznu kamatu još tražiš a glavni si problem tog tuga :lol:

I sad će se vratiti kao heroj, oslobodilac Željezničara, heroj koji je porazio mračne sile, pa će 2026. neka nova uprava opet Amaru vraćati zatezne kamate i dug koji će sigurno nabiti kao i do sada
ova uprava je uradila mnogo toga dobrog, vise nego loseg.

ali, sta su od obecanja i projekata zavrsili?

cijena istoka se, skoro, poduplala u odnosu na najavljenu, a na pola zavrsen. bila predstavljena sa etazama, pa se napravi kao cjelina. ne kazem da je neko pokrao lovu, samo iznosim cinjenice. bilo najavljeno 1,2 mil. KM, izasla cca 2 mil. KM. Ponavljam, napola zavrsena. Ljudima koji su uzeli desetogodisnje opalili pricu o nekakvim VIP mjestima, a ne da im se da kisobran unesu kad je kisa.

za ovu godinu, javno, pored terena, najavili led panele na sjeveru i krov na istoku. opet prica, neko sa strane sve koci, nije do uprave.

nekakve presice sa najavom gradnje juga od 5,5 mil. KM, ali, eto, mi mozemo obezbjediti 30%, pa se trazi da se ukljuce lokalne, entitetska, gradska, drzavna zajednica, nogometni savez, navijaci... smijesno

vozovi igraca i autobusi trenera dolazili, raskidali ugovore, tjerani na suspenzije bez jasnih razloga, da treniraju sa juniorima, vodili tudjeg igraca na pripreme, slavko morao traziti svoju lovu preko uefe... taj, isti, slavko nam pricao o nekakvim budzetima od 5 mil. KM i grupnim fazama za 4 prelazna roka, jer je neko njemu napunio glavu kako ce to biti, pa sta bi? miske govorio kako im je dao sve i hoce sve. doveo nam bekrica i, miske licno, rekao da ce se oko njega graditi tim i igra za buducnost, dao mu ugovor na 3,5 godine. sta bi s bekricem? sa dvije asistencije nas jeba ono kad odigrasmo 3-3.

znam da dzaba pisem. ti senada obozavas, a amara mrzis i ja tu ne mogu nista promjeniti.

meni su oba isti, egoisti, licemjeri, nadmeni... jer stete Zelji, a mene i sve koji misle svojom, a ne tudjom, glavom lazu. daleko im kuca obojici od grbavice.

sta kaze miske: "ljestvica je visoko podignuta". Bogami, kako ja vidim, sebi su je oni previsoko digli.
nosara

#76909 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Kako Amar steti Zelju?

DOBRODOŠAO NAJDRAŽI! :kiss:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#76910 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

RasAlGhul wrote:
coco1 wrote:
RasAlGhul wrote:Što sami sebe lažete, pogledajte se u ogledalo i recite nismo namještali titule, Kupove, pa čovječe jel se sjećate bruke protiv Širokog, kad smo namjerno fulali penale? Još "stručnjak" kaže nismo ni vježbali penale :lol: Ono sklanjanje Leotaru da pobjedom ostane u ligi :cry: Ako ne cijenite ovu Upravu zbog Istoka, terena, Plavog salona, Zapada, cijenite makar što su jedina Uprava koja je pošteno išla na trofeje, i osvojili smo Kup, jedina mrlja je Odovićevo namjerno ispadanje sad od Širokog, kada je kofa čuvao sve za titulu, a još jedno kolo Kupa se igralo poslije toga.

A zamisli scenarij Osim uopšte sad ne preuzme klub :lol: ja mislim da bi vam čirevi pucali :lol:
pa, i ove godine smo, bas, ofirno ispali iz kupa od, tog istog, sirokog. otisli im sa djecom, predali se unaprijed. ili smo, mozda, prodali kup sirokom? dok nas je vodio petrovic, taj isti, siroki nas u kupu rasturi na grbavici 0-3, sudija nam svirnu dva penala koja majci ne bi svirao, oba fulismo. nesreca, ili smo, ipak, prodali kup sirokom? jesu li smjeli igraci zabiti iz tih penala ili im je naredjeno da namjerno promase oba? svirnu nam sudija presmjesan penal na 20 metara, u nadoknadi vremena protiv krupe na grbavici. Zajebo se sudija ili smo ga kupili? ono, kad ne odosmo u evropu, nekako cudno odigrasmo nerjeseno u lukavici zadnje kolo, a vec ranije se pricalo da ce u zadnjem kolu biti rezultati nas i fks (cini mi se oni na kosevu odigrase nerjeseno ili izgubise od radnika bijeljina) koji su i bili na kraju, sve u korist olimpika. u evropu ne odosmo ni mi, ni fks. jesu li tu sve cista posla? nismo mogli ili nismo smjeli pobjediti slaviju, da bi olimpik ostao u ligi?

ima toga jos, ali dovoljno je za ovu priliku. vidis kako se teorija zavjere, namjestanja, pustanja, igranja za nekog treceg... lako iskonstruise, izvlacenjem stavova i misli iz konteksta?

pisete za taj kup u sirokom, a Bogami, kad pogledam reakciju antolovica kod odbranjenog penala, ne bih rekao da se nesto kajao sto odbrani, da je zabrinuto gledao prema klupi, da nije smio pogledati u amara... ili, jadnik, nije znao da ne treba braniti penale?

pisete kako se titula slavila pred 2-3.000 ljudi, sto nije tacno, bilo min. 6.000 na toj tekmi. samo, zaboravljate da je ta titula obezbjedjena par kola ranije, protiv veleza na grbavici. izguglaj koliko je tada raje bilo i slavilo osvajanje, jedne od titula u nizu.

pisete za leotar, ekipa otisla na izlet, mahmurni, neoptereceni, da odigraju "nako", sto se mora. eto, i nek bude da smo to svjesno pustili. sve ok. samo, de mi reci, sta cemo s ovim napisanim na vrhu ovog posta? je li tu sve cisto? ili su samo igraci bojkotovali, sto vam je omiljena teza i izgovor za neuspjehe?
Prvi sam ovdje pjenio zbog ispadanja u Kupu od Širokog ove godine, eto nađi postove, znači prvi, i krivio Odovića, koji se kofol bacio u napad na titulu. Kad nas je Šioki mlatnuo na Grbavici 0-3 nismo namjestili da ih pustimo, niti smo namjestili utakmicu od kada je ova Uprava. Da je to slučaj mi bi hladno dvije titule imali, ne bi Zrinjski.

Onaj Kup u Širokom je najveća bruka kluba još od vremena kada smo se sklanjali Partizanu u Beogradu, a pitari Zvezdi na Koševu, a oni se za titulu borili. Šest hiljada na proslavi titule, pa to je bruka teška, kako god okrenuo, kao što je bruka što nas je bilo 500 kad smo finale kupa protiv Krupe igrali, a na gostovanje 15 Manijaka otišlo, ali to je naš mentalitet raspali.

Jesi li ti svjestan kakva je bruka Leotar? I one izjave Amara, možda je korner zastavica, fuj jada još inteligenciju vrijeđa.

Nemam saznanja, iznio bi ih, nisam nikakav insajder, niti sam ikada pisao dolazi ovaj, ovako je stanje u klubu..itd, ali ako se ikad sazna da je i jedan igrač bojkotovao utakmicu na terenu dok je nosio dres FK Željezničar treba mu noge slomiti na više mjesta da više nikad fudbal ne igra. Ne znam jesu li bojkotovali Blagojević, Zajmović i ostali ali ako jesu za hljeba im trebalo, koji god da su.

Ja nemam problem da ode Uprava, ali cijenim što su napravili i pošteno na terenu igrali bez namještanja rezultata i titula, sada kada se vrati Amar, satelitske snimke će biti na svaki naš aut, bićemo pod većeom lupom nego Al Kaida
3 godine nas kradu kme.
3 godine igraci nece kme
3 godine ne možemo akciju napraviti kme
3 godine neko nam podapinje kme
3 godine Amar rovari kme
3 godine nam ne daju maket kme
3 godine samo kme kme kme
Samo da se luzerluk istjera iz kluba trebat ce 3 prrlazana roka.
RasAlGhul

#76911 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

BHF_Manijak wrote:

S kim se Senad okruzio? Je li bilo kritickog misljenja, je l' se smjelo suprotstaviti, je li se iko drugi ista pitao, kad me vec vuces za jezik... Gledam da zadnjih dana maksimalno izbjegavam bilo kakvo pisanje na ovu temu, ali ovakvi likovi te jednostavno ispizde.
Sta uradi godina dana obitavanja na forumu gdje ne postoji drugacije misljenje stare mi moje. Nekad si bio bas rega lik, sta ti bi...

I je l' te imalo stid prozivati klub za koji navijas da je prevarama uzeo titule, samo zato da bi potkrijepio svoju tvrdnju i stao u odbranu nekoga ili necega???
Titule jesmo namještali i Kupove, kao i svaka ekipa u prvenstvu, ništa se ne razlikujemo od drugih po tom pitanju, a Amar ih je najviše naštimao jer ih je najviše osvojio i to svi znamo samo se svi prave mutavi i Englezi. Ja ne branim Senada, nego Upravu koja je po svim parametrima jedna od najboljih ako ne i najbolja poslije rata. Hajde reci iskreno je li se ko Amaru smio suprostaviti? Jel bilo kritičkog mišljenja kad je on bio gazda? Koja je razlika po tom pitanju između njih dvojice? Jedan vraćao dugove, pokreno rekonstrukciju Grbavice, novi teren, hiljadu sponzora, generalni sponzor, jedan pošten trofej. Drugi namještao preofirno titule, nabijao dug, tužio klub, i opet se vraća da isto radi
mali_milojica

#76912 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

nosara wrote:Hvala i dovidjenja. :lol:

Kaze Amar doveo svog poltrona Zuju, a Greda i Miske dobri. A i njih je Najdrazi doveo. :lol:
:D
RasAlGhul

#76913 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

coco1 wrote:

ova uprava je uradila mnogo toga dobrog, vise nego loseg.

ali, sta su od obecanja i projekata zavrsili?

cijena istoka se, skoro, poduplala u odnosu na najavljenu, a na pola zavrsen. bila predstavljena sa etazama, pa se napravi kao cjelina. ne kazem da je neko pokrao lovu, samo iznosim cinjenice. bilo najavljeno 1,2 mil. KM, izasla cca 2 mil. KM. Ponavljam, napola zavrsena. Ljudima koji su uzeli desetogodisnje opalili pricu o nekakvim VIP mjestima, a ne da im se da kisobran unesu kad je kisa.

za ovu godinu, javno, pored terena, najavili led panele na sjeveru i krov na istoku. opet prica, neko sa strane sve koci, nije do uprave.

nekakve presice sa najavom gradnje juga od 5,5 mil. KM, ali, eto, mi mozemo obezbjediti 30%, pa se trazi da se ukljuce lokalne, entitetska, gradska, drzavna zajednica, nogometni savez, navijaci... smijesno

vozovi igraca i autobusi trenera dolazili, raskidali ugovore, tjerani na suspenzije bez jasnih razloga, da treniraju sa juniorima, vodili tudjeg igraca na pripreme, slavko morao traziti svoju lovu preko uefe... taj, isti, slavko nam pricao o nekakvim budzetima od 5 mil. KM i grupnim fazama za 4 prelazna roka, jer je neko njemu napunio glavu kako ce to biti, pa sta bi? miske govorio kako im je dao sve i hoce sve. doveo nam bekrica i, miske licno, rekao da ce se oko njega graditi tim i igra za buducnost, dao mu ugovor na 3,5 godine. sta bi s bekricem? sa dvije asistencije nas jeba ono kad odigrasmo 3-3.

znam da dzaba pisem. ti senada obozavas, a amara mrzis i ja tu ne mogu nista promjeniti.

meni su oba isti, egoisti, licemjeri, nadmeni... jer stete Zelji, a mene i sve koji misle svojom, a ne tudjom, glavom lazu. daleko im kuca obojici od grbavice.

sta kaze miske: "ljestvica je visoko podignuta". Bogami, kako ja vidim, sebi su je oni previsoko digli.

Senada neobožavam, Amara ne mrzim, jednostavno mi je lik jad, koji je otišao na godišnji odmor da vodi amaterski klub, tužio klub, isplaćena mu dugovanja, sada još hoće zatezne kamate, i vraća se i svi ga raširenih ruku dočekuju kao nekog spasioca, a klub tužio koji je u dugove bacio, i ja treba tome da plješćem? Svaki trener priča nebuloze o grupnim fazama, i slažem se da je to minus upravi što su 100 igrača doveli i otjerali, kao i trenere, po meni najveća greška im je Odović.

Pa nismo mi Juventus čovječe da spucamo 50 miliona u tribinu, valjalo je vraćati Amaru dugove i drugima koje je Amar napravio, uplatiti ljudima penziono da mogu rahat u penziju, misliti o tekućoj sezoni, putovanjima, smještajima, pripremama, platama i doprinosima igračima,+. Amar je to drugačije radio, dijelio keš u autobusima, jebo dug, neko će drugi vraćati
zipoo

#76914 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Ne kontam kako ne vidite da su ovi dostigli svoj maksimum i to jos u prvoj godini njihovog mandata. Niko nije tjerao Misimovica da gura nos gdje mu nije mjesto. Njihov odlazak je logican potez
ultima_palabra

#76915 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Dajte ba prekinite ga citirati... treba momku pomoci, ako nije kasno... svakome se moze desiti da hoda gdje ne treba iza aksama, da zaspe na mrvama, noktima i slicno.
RasAlGhul

#76916 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

Evo i ultime moralne vertikale, računa vrijeme prije i poslije Osima
ultima_palabra

#76917 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Tako je... hodao po vodi, pretvarao vodu u vino, dobio pitare 0:3 na prvom derbiju, uzeo duplu u prva dva mjeseca na klupi... a onih koji ne vjeruju je bilo i bit ce :zoka:
SpiritCrusher

#76918 Re: FK Željezničar

Post by SpiritCrusher »

Djeca vam se smiju,
mali_milojica

#76919 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Koji si sad ti, odakle vise ispadate?
Majke mi strah me frizider otvoriti da ne ispadne kakav novi :D
Charuga
Globalni moderator

#76920 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

:lol:
Alfa_i_Omega

#76921 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Spremite lopatice da ova sva vnago sto ste istovarili pojedete.
Qler

#76922 Re: FK Željezničar

Post by Qler »

Ma samo da hoce sve na kraju na dobro izaci... nije mi bitno ko je u upravi dok radi dobar posao. Misimovic je dobro poslozio administrativni dio, lose sportski... sad naci nekoga da nastavi dobro administrativno a popravi sportsko i eto nas opet jaki ko niko :)
ultima_palabra

#76923 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Mislim da svi zajedno trebamo malo povući ručnu...
Alfa_i_Omega

#76924 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

ultima_palabra wrote:Mislim da svi zajedno trebamo malo povući ručnu...
Ja se slazem, stvarno vise nema smisla. Posebno jer se zadnjih dana pojedinci sluze takvim smecem da zasluzuju hraku posred face iz zaleta. Ne zbog toga sto pisu, nego zbog lazi koje svjesno i namjerno sire, obmanjuju javnost, unose dodatne tenzije i podjele. Pa i preko zvanicne klubske stranice!

Brzo ce nedelja.
avetinja

#76925 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Mogu misliti kako sve ovo izgleda sa strane. Navijači, bivši igrači, menadžeri, bivši uposlenici kluba i predsjednik se međusobno prepucajavaju, gdje se kao argument koriste i optužbe o namještanju prvenstva, kupa, raznim talovima oko stadiona, poremećajima ličnosti i šta sve ne. Iz ovoga bi neko ko ne prati situaciju mogao zaključiti da se radi o grupi kriminalaca i luđaka, koji svaki zbog svojih interesa ne prezaju ni od čega da bi ostali na poziciji.

Edit: https://www.fokus.ba/sport/fudbal/je-li ... e/1322784/
Post Reply