Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#76901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zdruzdjo wrote:Nakon dvodnevnog testiranja EON Box-a u okruzenju kucne mreze I "silovanja" istog da podjelim malo.
Znaci ovako. Box je prilicno "slab". nema teorije da ce "povuci" iz mreze neki hd film preko vlc-a bez zastajkivanja. neke serije od par stotina mb idu. cim je nesto reda 2Gb I vise, ledjenje slike, desinhronizacija audio-a u odnosu na video......
Mislim da boxu fali memorije. radne.
Nesto kod tebe nije u redu. Ja preko VLC-a (Serviio) gledam FHD filmove na boxu bez ikakvih problema. Nista posebno nisam podesavao u VLC-u, samo ga instalirao, usao u serviio i idu filmovi normalno.
Telemach

#76902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

chakany wrote:Hoće li biti kakvih novogodišnjih paketića, u vidu novih kanala pred Novu godinu?
Evo uskoro se bliži i taj famozni 15. decembar, nadam se da će se nastaviti tradicija otključavanja kanala kao i prethodnih godina :D
Znate da sve informacije podijelimo s vama u pravo vrijeme ;)
Strpite se još malo :)
typeOnegative

#76903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

zdruzdjo wrote:Nakon dvodnevnog testiranja EON Box-a u okruzenju kucne mreze I "silovanja" istog da podjelim malo.
Znaci ovako. Box je prilicno "slab". nema teorije da ce "povuci" iz mreze neki hd film preko vlc-a bez zastajkivanja. neke serije od par stotina mb idu. cim je nesto reda 2Gb I vise, ledjenje slike, desinhronizacija audio-a u odnosu na video......
Mislim da boxu fali memorije. radne.
nemoj zezat da ni to nije u stanju , sta bi onda bilo sa nekim naslovom od 20, 30 , 50 ili vise GB , raspo bi se ko jugoslavija :lol:
Nisam probavao nista od toga jer za za stream sa serviia i ostale smart điđe miđe srecom imam TV koji to sve perfektno odrađuje , ali sta sa onima koji nemaju :?: .
definitivno su previse " nabuđili " box i njegove mogucnosti u predstavljanju , dok je stvarna situacija malo drugacija . Za svoju osnovnu namjenu radi jako dobro i stvarno nemam prituzbi , al za ove stvari brate nije cemu .
Nemamo svi iste afinitete i zelje , ali ono " pretvori svoj TV u smart " , a s druge strane na njega se ne moze instalirati npr Netflix za mene osobno je sarena laza .
zdruzdjo

#76904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Benq wrote: Nesto kod tebe nije u redu. Ja preko VLC-a (Serviio) gledam FHD filmove na boxu bez ikakvih problema. Nista posebno nisam podesavao u VLC-u, samo ga instalirao, usao u serviio i idu filmovi normalno.
Mrezni kabal direkt iz UBEE u racunar. Box povezan sa UBEE.
Ne znam vala kako bolje mogu. Probao preko serviio I normalno preko explorer-a.
Ide par minuta a onda zaledi, pa opet....
manji fileo-ovi idu "ko' flak".
Benq

#76905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zdruzdjo wrote: Mrezni kabal direkt iz UBEE u racunar. Box povezan sa UBEE.
Ne znam vala kako bolje mogu. Probao preko serviio I normalno preko explorer-a.
Ide par minuta a onda zaledi, pa opet....
manji fileo-ovi idu "ko' flak".
Tako je povezano i kod mene, sto se tice mreze, nista sto zahtjeva stabilnu vezu nije preko wifi-a spojeno.

Evo koji sam zadnji film gledao preko mreze na boxu:
Image

Filmove skidam samo sa yify torrenta (1080p).

Postavio sam sliku cisto da vidis da nije rijec o filmu o par stotina MB.
zdruzdjo

#76906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

typeOnegative wrote:
nemoj zezat da ni to nije u stanju , sta bi onda bilo sa nekim naslovom od 20, 30 , 50 ili vise GB , raspo bi se ko jugoslavija :lol:
Nisam probavao nista od toga jer za za stream sa serviia i ostale smart điđe miđe srecom imam TV koji to sve perfektno odrađuje , ali sta sa onima koji nemaju :?: .
definitivno su previse " nabuđili " box i njegove mogucnosti u predstavljanju , dok je stvarna situacija malo drugacija . Za svoju osnovnu namjenu radi jako dobro i stvarno nemam prituzbi , al za ove stvari brate nije cemu .
Nemamo svi iste afinitete i zelje , ali ono " pretvori svoj TV u smart " , a s druge strane na njega se ne moze instalirati npr Netflix za mene osobno je sarena laza .
Bogami se muci I to dobro.
Do duse ja, obzirom da pratim serije I filmove oduvijek, znam da s vremena na vrijeme znaju malo developeri kenjati sa codec-ima za koje sta. uvijek pokrecem sve filmove I serije sa bs player-om pa onda dodje vrijeme da neki file nece da otvori a drugi sa istom extenzijom hoce. pa onda vidis izleti neki update pa opet. pa se to sredi pa opet.
nekako se iskreno nadam da je do toga. Najveci problem je sto je bs player za android smece, a prvi koji mu je blizu mx player ima losu podrsku za mrezu na androidu.
typeOnegative

#76907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Ucini si uslugu i rijesi se tog BS smeca koji je odavno "out of date " . Instaliraj VLC ili MPC i bit ces zadovoljan . (ovo govorim za PC)
zdruzdjo

#76908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

typeOnegative wrote:Ucini si uslugu i rijesi se tog BS smeca koji je odavno "out of date " . Instaliraj VLC ili MPC i bit ces zadovoljan . (ovo govorim za PC)
Bs mi je navika. volim njegovu jednostavnost. rad sa titlovima mu je besprijekoran. to jos nisam nasao ni kod jednog.
a dosta sam ih isprobao.
fusion_ba

#76909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

PotPlayer zakon :-D
typeOnegative

#76910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

zdruzdjo wrote:
typeOnegative wrote:Ucini si uslugu i rijesi se tog BS smeca koji je odavno "out of date " . Instaliraj VLC ili MPC i bit ces zadovoljan . (ovo govorim za PC)
Bs mi je navika. volim njegovu jednostavnost. rad sa titlovima mu je besprijekoran. to jos nisam nasao ni kod jednog.
a dosta sam ih isprobao.
MPC HC stisnes " D " i dobijes sve dostupne titlove , zar moze jednostavnije ? Al ok , kontam i to , navika je zaj*** stvar :-D
zdruzdjo

#76911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

typeOnegative wrote:
zdruzdjo wrote:
a dosta sam ih isprobao.
MPC HC stisnes " D " i dobijes sve dostupne titlove , zar moze jednostavnije ? Al ok , kontam i to , navika je zaj*** stvar :-D
Upravljanje istim. Povecavanje - smanjivanje slova, polozaj, pomjeranje titla +/- ako je nesinhronizovan to je ono sto mi odgovara kod ovoga.
reeds

#76912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reeds »

Danas sam prikljucio EON PREMIUM PAKET, jos testiram, ako neko ima neke pametne informacije da kaze, rado cu poslusati....

Nego, pokusavam pronaci kaslicni google browser za pretrazivanje interneta ali nigdje ne mogu skontat, pa mi tu treba pomoc :-) :-)
jasko__

#76913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jasko__ »

Radi li ova opcija 7 dana unazad na svim kanalima??

Npr na sportskim kad propustis neku utakmicu pa da vratis sebi???
Benq

#76914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

reeds wrote: Nego, pokusavam pronaci kaslicni google browser za pretrazivanje interneta ali nigdje ne mogu skontat, pa mi tu treba pomoc :-) :-)
Nema google browser, instaliraj Puffin browser.
crnivrag

#76915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

reeds wrote:Danas sam prikljucio EON PREMIUM PAKET, jos testiram, ako neko ima neke pametne informacije da kaze, rado cu poslusati....

Nego, pokusavam pronaci kaslicni google browser za pretrazivanje interneta ali nigdje ne mogu skontat, pa mi tu treba pomoc :-) :-)
Klasični Chrome Browser možeš instalirati samo putem .apk fajla, i moraš koristiti miš za upravljanje, a inače možeš skinuti Puffin browser sa Play Store-a, i u okviru njema možeš upravljati daljinskim od box-a.
Last edited by crnivrag on 27/11/2018 19:39, edited 1 time in total.
crnivrag

#76916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

jasko__ wrote:Radi li ova opcija 7 dana unazad na svim kanalima??

Radi na svim kanalima putem EON platforme, osim na kanalima: "Sport Klub 4K", "RTV BIR" i "Telemach Info Kanal".
jasko__

#76917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jasko__ »

crnivrag wrote:
jasko__ wrote:Radi li ova opcija 7 dana unazad na svim kanalima??

Radi na svim kanalima putem EON platforme, osim na kanalima: "Sport Klub 4K", "RTV BIR" i "Telemach Info Kanal".
Hvala na infu
Dzontra_Volta

#76918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

U po' frke mi se pojavi neka google slika kao reklama za chromecast (eon box je u pitanju). Može li se to kako ugasiti?
crnivrag

#76919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Dzontra_Volta wrote:U po' frke mi se pojavi neka google slika kao reklama za chromecast (eon box je u pitanju). Može li se to kako ugasiti?
Opali reset uređaja.
kormax

#76920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

Raja koliko ste vi čekali na priključak na eon paket, čekam već 7+1 dana.... Kakvo je vaše iskustvo :roll:
Dzontra_Volta

#76921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

crnivrag wrote:
Dzontra_Volta wrote:U po' frke mi se pojavi neka google slika kao reklama za chromecast (eon box je u pitanju). Može li se to kako ugasiti?
Opali reset uređaja.
Reset je rađen nekoliko puta. Ne mislim da to stalno stoji na ekranu (kliknem na ok i nestane), nego da se pojavi random, možda jednom dnevno. Pa me nervira.
reeds

#76922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reeds »

Benq wrote:
reeds wrote: Nego, pokusavam pronaci kaslicni google browser za pretrazivanje interneta ali nigdje ne mogu skontat, pa mi tu treba pomoc :-) :-)
Nema google browser, instaliraj Puffin browser.
:thumbup:
reeds

#76923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reeds »

kormax wrote:Raja koliko ste vi čekali na priključak na eon paket, čekam već 7+1 dana.... Kakvo je vaše iskustvo :roll:
nekih 10-ak dana
crnivrag

#76924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Dzontra_Volta wrote: Reset je rađen nekoliko puta. Ne mislim da to stalno stoji na ekranu (kliknem na ok i nestane), nego da se pojavi random, možda jednom dnevno. Pa me nervira.
Da nisi klikao na neke reklame, pa pokupio maliciozni kod?
kormax

#76925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

reeds wrote:
kormax wrote:Raja koliko ste vi čekali na priključak na eon paket, čekam već 7+1 dana.... Kakvo je vaše iskustvo :roll:
nekih 10-ak dana
Ohrabrujuće :zoka:
Hvala na informaciji
Locked