FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Alfa_i_Omega
#76851 Re: FK Željezničar
Misketova raja ne popusta. Odlucni su u namjeri da najtrofejnijeg trenera u istoriji FK Zeljeznicar prikazu lopovom, kupcem titula, qar'nom od trenera i najvecim grobarem kluba.
Bas pravi Zeljovci, za pokaz.
Naravno, to nema nikakve veze sa tim sto je Amar trenutno jedini za kojeg se zna da dolazi u klub, ukoliko eventualno ode trenutna i najbolja uprava svih vremena, u svim zemljama svijeta i svim sportovima. Ama bas nikakve.
Bas pravi Zeljovci, za pokaz.
Naravno, to nema nikakve veze sa tim sto je Amar trenutno jedini za kojeg se zna da dolazi u klub, ukoliko eventualno ode trenutna i najbolja uprava svih vremena, u svim zemljama svijeta i svim sportovima. Ama bas nikakve.
- wewa
#76852 Re: FK Željezničar
meni bi recimo bilo zao da ode momak koji je vodio projekte rekonstrukcije zapadne tribine, ne znam mu ni ime...
i marketing menadzer sad dobro radi svoj posao, posebno ako se sjetimo onih pokusaja iz Bukijeve ere
da je kako okupiti najbolje iz svih opcija.
i marketing menadzer sad dobro radi svoj posao, posebno ako se sjetimo onih pokusaja iz Bukijeve ere
da je kako okupiti najbolje iz svih opcija.
-
kudrilo
#76853 Re: FK Željezničar
Rasporedjuj onog ko te rasporedjivao. Ja nisam nikog.mali_milojica wrote:Dok ste vi rasporedjivali, bjezali sa foruma na forum, uvodili metode obračuna sa neistomišljenicima, velicali velikog vodju, najavljivali boomove, pekli jagnjad, evo vidimo dokle ste nas doveli i gdje smo završili.kudrilo wrote: Ti znas koga mozes gdje rasporedjivat![]()
I do kad ce ovaj rasporedjivat svakog ko ima razlicito misljenje na druga mjesta, ako pocnemo tako necemo nigdje zavrsiti.
Sad je na nas red
Dalje, to "vi" mi nije jasno?
Boli me qrac za Misimovica, nisam upoznao covjeka nikad. Sve vrijeme imam stav da nisam za mijenjanje radi mijenjanja. Ono sto je cinjenica da nikad niko nije imao vise opstrukcija na svim poljima nego ovi. Cinjenica je i da Amar ima puno negativnih stvari koje idolopoklonstvo presucuje ili manipulise na nacin da nikad nije do njega. Nacin na koji ovi ulaze u klub je dno dna. I nisam ja na strani Senada, kurca palca, ja sam na strani Zelje. Nisam na strani laznih profila, gg.ba, raznih Violina koji su pravili tv emisije . Stid me biti na toj strani. Ali svako svoje... Ne bi valjalo da smo isti svi.
- ultima_palabra
#76854 Re: FK Željezničar
A zašto su imali opstrukcije? Da nije zato što su bili bahati i pravili se najpametniji?
Imao je i Amar opstrukcije, famozna tekma protiv Olimpika. Ako si pobjednik, prevaziđeš to i budeš još jači. Luzeri pričaju o zavjerama.
Imao je i Amar opstrukcije, famozna tekma protiv Olimpika. Ako si pobjednik, prevaziđeš to i budeš još jači. Luzeri pričaju o zavjerama.
- avetinja
#76855 Re: FK Željezničar
Kome god je žao Misimovića, neka se prijavi za volonterski rad u Megamixu. Vjerujem da će mu time barem nekim dijelom pomoći i iskazati zahvalnost.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#76857 Re: FK Željezničar
Rezultati svima presude. Taman da je sve u klubu svila i kadifa, ako nema rezultata 
- drndalo
#76858 Re: FK Željezničar
Ja bih samo da se kandidiram za Nadzorni odbor...
Nijesam ni za ni protiv i jedne strane ove rovovske bitke, a naknada bi mi dobro dosla...
Nijesam ni za ni protiv i jedne strane ove rovovske bitke, a naknada bi mi dobro dosla...
-
printer
#76859 Re: FK Željezničar
drndalo wrote:Ja bih samo da se kandidiram za Nadzorni odbor...
- UnKnownBA
#76860 Re: FK Željezničar
Ja komentara na zvaničnoj, bgm kao da smo se ugasili, kao da je vrijeme stalo.
Uprave odlaze i dolaze, jedino je Željo vječan. Ovako stvarno više nije išlo, ovo tvrdoglavo glumatanje menadžera nam ništa dobrog nije donijelo. Očito nisu mogli a da se ne petljaju pa su ostavke bile jedino riješenje. Kao ovakvi ne trebaju ni Želji niti bilo kojem sportskom kolektivu jer klubovi nisu firme. Ne može direktor govoriti majstoru kako da radi posao, i u firmama to šefovi rade tj. neko ko se razumije u struku. Nije dovoljno renovirati kancelariju i misliti da si sve riješio. Ova uprava je jedino bila dobra sa administrativnog gledišta. Jedino u čemu su dobri bili jeste upravljanje finansijama a da su namakli neke značajnije cifre sa kojim bi se Željo izdigao iznad prosjeka to se baš i ne može reći. Imali smo normalno funkcionisanje kluba gdje se sve radilo u okviru budžeta (nismo išli u dugove) i to je jedino za čim možemo žaliti. Za infrastrukturne projekte možemo zahvaliti sami sebi koliko i upravi jer su veliki udio u finansijskim konstrukcijama imali sami navijači uz podršku lokalne zajednice i Željinih redovnih prihoda. Upravi hvala što su sve to organizovali.
Želji treba neko sa parama, neko ko je spreman investirati. Ništa mi nemamo od novih/starih uprava, samo se vrtimo u začaranom krugu. Nema te uprave koja će namaći značajnija sredstva koja bi klub lansirala u nekog giganta bar u okvirima države. Nama je plafon uprava koja neće gledati lični interes i koja će sve raditi u okviru budžeta (kao ova) sa tim da se samo drži svog posla (administracije i finansija) i ne gura nos tamo gdje mu nije mjesto (teren). Ova uprava da se mogla držati svog posla bila bi idealna ali nažalost nije mogla. Sada nam samo ostaje da se nadamo da ćemo ubosti sa nekom narednom.
Želji treba neko sa parama, neko ko je spreman investirati. Ništa mi nemamo od novih/starih uprava, samo se vrtimo u začaranom krugu. Nema te uprave koja će namaći značajnija sredstva koja bi klub lansirala u nekog giganta bar u okvirima države. Nama je plafon uprava koja neće gledati lični interes i koja će sve raditi u okviru budžeta (kao ova) sa tim da se samo drži svog posla (administracije i finansija) i ne gura nos tamo gdje mu nije mjesto (teren). Ova uprava da se mogla držati svog posla bila bi idealna ali nažalost nije mogla. Sada nam samo ostaje da se nadamo da ćemo ubosti sa nekom narednom.
- Charuga
- Globalni moderator
#76861 Re: FK Željezničar
Ne znam koliko si upučen, ali ovakvo pisanje imena klubova nije dozvoljeno odavno, i vodi samo glupim raspravama.Krvotok wrote:Amar je dobar za trenerski posao, i ni za šta više...kraj priče. Na kraju krajeva, eto bi u Japanu i šta je napravio? I ni to ne bi dobio da mu nije Švabe.
Moramo imati upravu jeste li normalni? Zamisli da se Husref za sve pita u FuKSi, raspali bi se davno..
Smatraj se upozorenim!
- Charuga
- Globalni moderator
#76862 Re: FK Željezničar
Sve si ti ovo dobro napisao, ali jedino rješenje za boldirano je da neko kupi klub, ili večinska prava, ako se tako definiše po statutu.UnKnownBA wrote:Želji treba neko sa parama, neko ko je spreman investirati. Ništa mi nemamo od novih/starih uprava, samo se vrtimo u začaranom krugu. Nema te uprave koja će namaći značajnija sredstva koja bi klub lansirala u nekog giganta bar u okvirima države. Nama je plafon uprava koja neće gledati lični interes i koja će sve raditi u okviru budžeta (kao ova) sa tim da se samo drži svog posla (administracije i finansija) i ne gura nos tamo gdje mu nije mjesto (teren). Ova uprava da se mogla držati svog posla bila bi idealna ali nažalost nije mogla. Sada nam samo ostaje da se nadamo da ćemo ubosti sa nekom narednom.
Da neko uloži svoje pare, a da ga sutra skupština može smjeniti, nikako nije logično. Rjetke su budale koje bi dale neke velike pare u nešto što nije njihovo.
- UnKnownBA
#76863 Re: FK Željezničar
Nešto moraju skontati, ovako nas nema nigdje. Privatizacija je jedino riješenje ali niko na to neće pristati a sami nikada nećemo biti u stanju toliko finansijski podići klub da bi se izdigli iz BH sivila. Kada ne može jedan Hajduk sa 50 000 aktivnih članova onda mi ne trebamo ni pokušavati. Nove uprave moraju raditi na pronalaženju načina za ulaz investitora, to treba biti primarni cilj. Sve i da nafatamo nekog magičnog stručnjaka na klupi koji će Želji donijeti titule, evropski iskorak i samim tim veće prihode mi takvog ne bi mogli ni sezonu zadržati tako da to nije nikakvo trajnije riješenje sve i da se desi.
- Charuga
- Globalni moderator
#76864 Re: FK Željezničar
Ma teško je to pravo, da nađeš "budalu" koja bi uložila milione u neki naš klub, a onda i nastavila da ulaže.
-
splinter
#76865 Re: FK Željezničar
Kako mi nismo politčki projekat onda se moramo snalaziti na razne načine, šta god to značilo, od mangupa u upravi, na terenu, svlačionici pa i na tribinama. Drukčije ne ide i ne može.
Ne treba biti neki genijalac, kad pogledaš klubove u regionu, sigurno da možeš nešto naučiti.
Patizan i Zvezda značajna pomoć države, mi je nemamo, Vojvodina nešto kapitala i stranog ulaganja, mi nismo do sad to pokušavali, ostali klubovi u Srb beznačajni totalno.
U Hrv slično, Hajduk faktički DD sa velikim brojem dioničara, godinama marginalan u sportskom segmentu, Dinamo rezultat odličan, godinama bez publike, neki mix muljaža,ogromnih investicija grada, para od Evrope i sumnjivih transfera.
U Slo Maribor radi najbolji posao, Olimpija bila drugoligaš, uplivom stranog kapitala došle i titule.
Vardar kratkoročni upliv ruskog kapitala i odmah instant rezultat.
Nije sad vrijeme za neke nehljebe ni u upravi ni na klupi, a terenu pogotovu. Vjerujem da je ova uprava probala raditi školski i po PS-u ali nisu imali mangupluka, zato nije ni bilo rezultata.
Amar s druge strane pored nesumnjivog znanja posjeduje veliki mangupluk, ali potpuno operisan od nekog školovano-šablonskog modusa vođenja kluba gdje treba da bude sve po PS-u i pod konac.
Ko zna moglo bi iz ovoga svega na kraju ispasti nešto dobro, jer ionako više nemamo nikakva očekivanja a i svi su nas otpisali. . .
Ne treba biti neki genijalac, kad pogledaš klubove u regionu, sigurno da možeš nešto naučiti.
Patizan i Zvezda značajna pomoć države, mi je nemamo, Vojvodina nešto kapitala i stranog ulaganja, mi nismo do sad to pokušavali, ostali klubovi u Srb beznačajni totalno.
U Hrv slično, Hajduk faktički DD sa velikim brojem dioničara, godinama marginalan u sportskom segmentu, Dinamo rezultat odličan, godinama bez publike, neki mix muljaža,ogromnih investicija grada, para od Evrope i sumnjivih transfera.
U Slo Maribor radi najbolji posao, Olimpija bila drugoligaš, uplivom stranog kapitala došle i titule.
Vardar kratkoročni upliv ruskog kapitala i odmah instant rezultat.
Nije sad vrijeme za neke nehljebe ni u upravi ni na klupi, a terenu pogotovu. Vjerujem da je ova uprava probala raditi školski i po PS-u ali nisu imali mangupluka, zato nije ni bilo rezultata.
Amar s druge strane pored nesumnjivog znanja posjeduje veliki mangupluk, ali potpuno operisan od nekog školovano-šablonskog modusa vođenja kluba gdje treba da bude sve po PS-u i pod konac.
Ko zna moglo bi iz ovoga svega na kraju ispasti nešto dobro, jer ionako više nemamo nikakva očekivanja a i svi su nas otpisali. . .
- nosara
-
Alfa_i_Omega
#76867 Re: FK Željezničar
nosara wrote:
Namjestena utakmica.
- Lakat Jebić
#76868 Re: FK Željezničar
Ja u boldiranom opisu vidim samo jednu "stranu"Mutivoda wrote:pretpostavljam da misliš na te sa s1 (valjda ne misliš na mene), ali mislim, smijemo se nekima od njih, jer prave neki kult ličnosti, i oni. i ss s druge strane. i onda se ovdje radi ista stvar, i to sa obje strane. i svi su zauzeli svoj neki stav, i niko nimalo da odstupi. sredina ne postoji. pretjerovanje i samo pretjerivanje. iznose se tako ogavne stvari. te dugovi. te kupovina titula. il' je smak svijeta što ovi idu jer "nema niđe takvih ljudi" il' je smak svijeta što će Amar doći jer je njemu cilj kao da sroza Želju.ultima_palabra wrote: Ko je ono prvi počeo sa podjelama na prave i lažne navijače?
nije ni problem u tome da se ima svoje mišljenje. sasvim normalno. ali ovo je davno preraslo neku kulturnu raspravu i prešlo u ratovanje. a to nam zaista ne treba. nit su ovi ljudi što odlaze zaslužili sve ovo što im se pripisuje. a pogotovo Amar i Željo nisu zaslužili da im se popiša na titule. fuj.
'bem ti više i strane, podijelili se k'o najveći neprijatelji![]()
btw jedva čekam da se vratimo na fudbal, pa kakav god biovaljda se poslije 23. smire strasti.
-
Alfa_i_Omega
#76869 Re: FK Željezničar
U nedelju se gasi klub ali onaj FKZ 2015.
Basum Sagosum.
Poderite godisnje ali samo ovi sto su ih dzaba dobili.
Basum Sagosum.
Poderite godisnje ali samo ovi sto su ih dzaba dobili.
-
Mutivoda
#76870 Re: FK Željezničar
de ba bježi još si samo ti trebao da me zajebavaš, znaš šta sam htjela reć, malo se zanijelaLakat Jebić wrote: Ja u boldiranom opisu vidim samo jednu "stranu"
dugovi od strane ovih ljudi koje ovaj gore iznad stalno jadan spominje, kupovine titula od strane amara - eto tu su dvije strane.
a moram ovu drugu rečenicu malo prepraviti
m'rš
- Kinaski
#76871 Re: FK Željezničar
1.05 kvota da ce prvu domacu tekmu biti dobar fajt medju navijacima FKŽa 
-
RasAlGhul
#76872 Re: FK Željezničar
I ko su ljudi koji dolaze sada, imate li imena?
-
Alfa_i_Omega
#76873 Re: FK Željezničar
Sta te boli ona stvar ko dolazi. Imas svoj klub pa tamo navijaj i postavljaj pitanja.RasAlGhul wrote:I ko su ljudi koji dolaze sada, imate li imena?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#76874 Re: FK Željezničar
Majstore, i ti fulio forum. Govnovod je na istom spratu kao S1.Alfa_i_Omega wrote:Sta te boli ona stvar ko dolazi. Imas svoj klub pa tamo navijaj i postavljaj pitanja.RasAlGhul wrote:I ko su ljudi koji dolaze sada, imate li imena?